Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

anne xx

11/3/2011 - Ontrafel de geheimen van het miljonairsbrein

Deze week heb ik ervaren hoe verrassend ontmoetingen kunnen zijn. Als debutant invitee bij de NetworKing bijeenkomst in Amsterdam mocht ik kennismaken met een groep zeer gedreven ondernemers, werd ik bijgepraat over Cloud Computing en verraste boer Pieter Monsma allen met zijn inspirerende verhaal.

Uitgedost als 'ut boerke van buuten' met overall en klompen vertelt hij over zijn leven als landarbeider, hoe hij met passie uit het polderleven stapte en ontdekte hoe de geheimen te ontrafelen van het miljonairsbrein. Om ook anderen daarmee kennis te laten maken haalt hij T. Harv Eker naar Nederland. Een meester trainer in het simpel maken van de weg naar rijkdom die velen heeft geleerd zich te ontdoen van verbale programmering. Wat zegt de trainer namelijk: je programmering leidt tot je gedachten, je gedachten leiden tot je gevoelens, je gevoelens leiden tot je acties, je acties leiden tot je resultaten.

Je moet dus je programmering wijzigen om tot betere resultaten te komen.

Een ontmoeting met deze man heeft vele miljoenen levens in de hele wereld een nieuwe wending geven. Ten goede.

Als ik dan vanmorgen word opgeschrikt door de verwoestende aardbeving en tsunami in Japan hoop ik dat velen in staat zijn om ook het miljonairsbrein te ontrafelen. En als alle nieuwe miljonairs of miljardairs zich dan ontpoppen als gulle gevers kunnen we een mooie bijdrage leveren aan dit drama van ongekende omvang aan de andere kant van de wereld. Ik ga snel verder lezen en me verdiepen in deze briljante techniek. Ik ga het vermogen creëren om vermogen te creëren. www.millionairemindbook.com.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/4/2008 - De magische kracht van nummertjes

Heb je je ooit zo idioot als ik beziggehouden met cijfers? Steeds terugkerende combinaties, getallenreeksen die je leven volgen, optelsommen van geboortedata, het nummerbord van je auto, cijfers die een cruciale rol gaan spelen in je bestaan, nummertjes die een onvoorstelbare logica openbaren. Iedereen heeft wel een geluksgetal (vaak is dat 7), een speciale datum of cijfercombinatie die een vreemde wederkerigheid in je leven krijgt. Hoe gok je in het casino, welke datum kies je voor je huwelijksdag, welke getallen brengen je geluk?

Twee jaar geleden ontdekte ik de kracht van het cijfer negen(tien). Symbool voor 'een nieuwe weg'. Het bizarre wil dat ik bij elke bijzondere gebeurtenis in aanraking kom met dit getal of een combinatie die herleidt tot dit getal; een nieuwe liefde voor het eerst ontmoeten op de 27ste, trouwen op 19/9, op reis gaan op de 19e, diploma halen op de 19e, etc. Steeds blijkt er een combinatie te verschijnen die te herleiden is tot 9, 19 of 27. En wat gebeurt er deze week; ik koop een Lotto lot en de hele cijferreeks is te herleiden tot het cijfer...jawel...negen. De Jackpot gaat dit weekend naar 9 miljoen...ik krijg er vreselijk jeuk in mijn handen van...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/8/2007 - Communicator of communikater!

 

Wilders is in het nieuws. Hij is weer bezig met een campagne om zichzelf niet zo geliefd te maken. En dan roepen: geen commentaar! In een open brief naar de Volkskrant pleit hij voor het verbieden van de Koran en vergelijkt hij het boek met  Mein Kampf. NRC weigerde de brief vanwege ‘gebrekkige onderbouwing’. Een Rotterdamse advocaat maakt plannen voor een massa-aangifte vanwege aanzetten tot haat en geweld, discriminatie, smaad en belediging. Want Wilders blijft roepen ‘alle moslims eruit en geen islamiet er meer in’. Wat een communikater!

Als je weet dat ik al acht maanden bezig ben om één moslim naar Nederland te halen hoef je je niet af te vragen of ik het met de geachte heer Wilders eens ben.

Ook zo'n staaltje ergernis-communicatie trouwens: een visum voor kort verblijf aanvragen. Ah mijn God (!) van het kastje naar de muur, van IND naar de gemeente, van Vreemdelingenpolitie naar het Ministerie, van immigratiekantoor naar de IND en van advocaat naar de ambassade. Papieren, stempels, zegels, dossiers en nog meer papieren. Wilders weet niet half hoe lastig het is dit land binnen te komen!

Elsevier publiceerde onlangs een biografie van Geert Wilders: ‘een heel stil en teruggetrokken jongetje met een klein blond lokje’. Dan lees ik: ‘Lokhomo’s tegen potenrammers’...ik begrijp er niks meer van.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

12/7/2007 - Long time no sea

Long time no sea...nee is geen schrijffoutje! T'is namelijk tijd voor een zomers uitstapje... en een wat luchtiger onderwerp ...daarom ben ik benieuwd naar jullie reactie op de volgende stellingen:

 

Stelling 1: VROUWEN DIE MET MANNEN SAMENWERKEN FUNCTIONEREN BETER!

Stelling 2: DE HUISMAN IS DE TIJDBOM ONDER HET HUWELIJK!

Reageer gerust anoniem...;-))

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/3/2007 - Internetdate: grenzeloos genieten - deel 15

Can I change your life?

Dat was de vraag die enkele maanden geleden onverwacht op mijn computerscherm verscheen en aanleiding was voor een spannend internet-avontuur. Vijf maanden later is mijn derde reis geboekt naar mijn nieuwe liefde in Marokko en zal ik me nog verder ingraven in alles wat dit soms zo bekritiseerde Afrikaanse land te bieden heeft. Mijn tweede trip leidde me naar de verwezenlijking van mijn droom. Ooit wilde ik oog in oog staan met de onmetelijke en - naar mijn mening -oogverblindende zandduinen van de Sahara.

In een groepje van zeven ontdekkingsreizigers (uit Parijs, Florence en Tokyo) begonnen we in Marrakech aan onze betoverende tocht naar het zuiden. Via het kale en glooiende landschap naar Ouarzazate, de rozenvallei en de Gorges de Dades bij Erfoud stond ik dan eindelijk verbijsterd aan de rand van deze natuurlijke beauty, een zandbak die zo'n 10 landen bestrijkt. Back to nature! We klimmen op een dromedaris net op tijd voor de zonsondergang die dag. De 21 jarige Mohammed leidde ons te voet naar onze eerste slaapplaats in een simpele tent onder de sterren. 

Hij bereidde voor ons een originele Marokkaanse maaltijd in een Tajine vergezeld door de welbekende thee. Vermoeid van twee dagen reizen na ons vertrek uit Marrakech trokken we ons terug in onze nachtelijke slaapplaats, gespeend van elke luxe. Een kaarsje in een lantaarntje was naast het schijnel van de maan en talloze sterren de enige verlichting. Onze trouwe viervoeters werden vakkundig even verderop te rusten gelegd. De knieen van de dieren werden met touwen vergrendeld.

In de vroege morgen kwam Mohammed ons wekken voor de terugtocht. Deinend op de rug van dit schip van de woestijn dwalen mijn gedachten af naar de romantische nacht die we achter ons laten. In mijn bagage mijn mini-camera met talloze, felbegeerde foto's en natuurlijk een fles vol zand voor thuis.

Terug in de bewoonde wereld worden we ontvangen met een heerlijk ontbijt. We nemen afscheid van de jonge kamelendrijver en beginnen aan onze 2-daagse terugtocht naar Marrakech.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/1/2007 - Pimp up the image - deel 14

Gaan bij jou ook de alarmbellen rinkelen als het woord Marokko valt? Welke misplaatste associaties hebben wij Nederlanders met dit land van Ali B? Op welke ervaringen is dat gebaseerd? Dat vroeg ik mij af na mijn bezoek aan dit noordwestelijke deel van het Afrikaanse continent. Wat kan dat geraaskal van inmiddels aan de zijlijn gezette bewindslieden over de inwoners van dit land allemaal teweeg brengen!

 

 

Fes, leerlooierswijk

 

Inmiddels ben ik een ervaring rijker en heb ik met mijn eigen zintuigen kunnen proeven wat dit land te bieden heeft. Een onvoorstelbare drang overmeestert mij om hier iets recht te communiceren.

 

Tolerant

To be honest...ook ik was begiftigd met de verhalen over Europese vrouwen die in goed vertrouwen hun paspoort afgeven en nooit meer gebruik maken van hun retourticket. Mensen die in het niets verdwijnen. Internet-dates die op een drama uitlopen. Marokkaanse mannen die er alleen maar op uit zijn om de papieren te bemachtigen zodat zij naar het paradijselijke Europa af kunnen reizen. Stoffige markten waar een levendige vrouwenhandel hoogtij viert, een land waarin vrouwen ernstig onderdrukt worden en verplicht gesluierd door het leven gaan, een bevolking die minimaal 5x per dag op de knieën ligt om Allah te eren met vreemde gewoonten die niet passen in onze 'tolerante' westerse cultuur. Dieven, dwazen en drugssmokkelaars zijn het die 'kut-marokkanen'. Maar o, o, o, wat zitten we er falikant naast zeg!

 

Aan de gastvrijheid van deze bevolking kunnen wij een puntje zuigen, en wat te denken van het respect voor elkaars gewoonten, moslim of geen  moslim, man of vrouw, de alertheid en vriendelijkheid van politie en security all over the place, de humor, de schoonheid van de natuur, het heerlijke klimaat, de eetgewoonten, opzwepende muziek, de rijke cultuur en tradities die wel degelijk met de tijd zijn meegegaan maar helaas in ons land zo verdomd ouderwets blijven. Ik kan je verzekeren dat ik in de binnenstad van Den Haag meer sluiers heb gezien dan tijdens mijn 10-daagse reis door Marokko!

 

Station Marrakech

 

Ik ben natuulijk nog lang niet klaar met mijn ontdekkingsreis en heb helaas dit keer niet mijn droom kunnen verwezenlijken om oog in oog te staan met de Sahara en met mijn lievelingsschip van de woestijn. Daarom zal ik er gauw terugkeren om ook dit deel van het land te gaan proeven, begeleidt door mijn eerste en enige Marokkaanse internet-date.

 

Marokko verdient het imago niet dat onder ons leeft. En het spijt mij echt dat ik me voor mijn eigen volk moet gaan zitten schamen. Ga het - in godsnaam - met eigen ogen zien en beleven en oordeel pas dan. We spreken elkaar daarna! Ali B is een top-ambassadeur, hij verdient een lintje! Pimp up the image!

 

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/12/2006 - Marocco here I come! - deel 13

De Kerstdagen waren dit jaar anders dan anders. Maar zeker niet minder leuk. Ander huis, ander gezelschap, ander eten, andere tijden en andere vooruitzichten. Ik kreeg dit jaar voor het eerst ontbijt op bed met een uit komkommer gesneden boodschap. 'LOVE' lag er tussen de gebakken eieren, tomaat en feta. Mmmmmmmmm heerlijk!

Tweede Kerstdag stond grotendeels in het teken van mijn vertrek naar Marokko. Wat neem je mee naar zo'n land waar de temperatuurverschillen wel 20 graden uiteenlopen tussen de kustgebieden en het binnenland? Gelukkig verblijf ik de meeste tijd aan de kust waar de temperatuur ook in december meer dan behaaglijk is. Ik zal verkeren in Marokkaans gezelschap. Hoe zal dat bevallen? Deze eerste kennismaking? Anyway het zal mijn verblijf in dit land van 1001 schone nachten mijns inziens met 1000% veraangenamen.

 

Als ik oud&nieuw in Fes heb overleefd zal ik graag verslag doen van dit mysterieuze volk dat in ons land wel een opwaardering kan gebruiken. Ik hoop dat mijn ervaringen net zo positief zullen zijn als hetgeen ik jullie voor het nieuwe jaar toewens! Happy 2007!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/12/2006 - Hoe vangt een koe een haas? - deel 12

Gisteravond vond in Den Haag het ICT Gala plaats op initiatief van ICT Office en georganiseerd door WVH Special Events. Een smeltkroes van netwerkende ICT-ers vulde de zaal en keken nieuwsgierig uit naar de bekendmaking van de ICT Personality of the Year. Onder leiding van de gerenommeerde dirigent Jules van Hessen waren de talentvolle broertjes Jussen (10 en 13 jaar) uitgenodigd. Zij brachten op de allengs gesitueerde vleugels het Carnaval des Animaux ten gehore. Verscheidene dieren passeerden de revue. Het spits werd letterlijk afgebeten door de Leeuw, die de dirigent een gehavend jacket opleverde. Vervolgens introduceerde de musicus met ICT gerelateerde gedichtjes de andere dieren, waaronder de Zwaan, de Coq en de Poule, de Koe, het Schildpad, de Ezel en de Kangoeroe die evenals de ICT brancheorganisatie diep in de buidel tastte.

 De virtuoze pianisten Arthur en Lucas Jussen

 

In de pauze was er ruimschoots gelegenheid om het zoologisch effect voort te zetten. Je weet immers nooit hoe een koe een haas vangt? Via een oude bekende kwam ik in contact met een geinteresseerde nieuwe businesspartner en kon ik bestaande contacten verder verdiepen.

 

Na de pauze werden de bezoekers getrakteerd op de melancholische en opzwepende klanken van 4 bandoneons en orkest. De gepassioneerde tango-klanken en professionele dansparen maakten het tweede deel van het programma tot een prachtige deja vu waar herinneringen terugkwamen aan Maxima's trouwdag. Het is wel zeker dat er op deze avond weer mooie nieuwe 'huwelijken' zijn ontstaan. Want met cultuur en ICT is het goed netwerken. Het lijkt erop dat deze bedrijfstak een dierlijk instinct heeft voor het vinden van succesvolle samenwerkingsvormen.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/10/2006 - EURO English - Part 11

The European Commission has just announced an agreement whereby English will be the official language of the European Union rather than German, which was the other possibility.

As part of the negotiations, the British Government conceded that English spelling had some room for improvement and has accepted a 5- year phase- in plan that would become known as "Euro-English".

 In the first year, "s" will replace the soft "c". Sertainly, this will make the sivil servants jump with joy.

The hard "c" will be dropped in favour of "k". This should klear up konfusion, and keyboards kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year when the troublesome "ph" will be replaced with "f". This will make words like fotograf 20% shorter.

In the 3rd year, publik akseptanse of the new spelling kan be expekted to reach the stage where more komplikated changes are possible.

Governments will enkourage the removal of double letters which have always ben a deterent to akurate speling.

Also, al wil agre that the horibl mes of the silent "e" in the languag is disgrasful and it should go away.

By the 4th yer people wil be reseptiv to steps such as replasing "th" with "z" and "w" with "v".

During ze fifz yer, ze unesesary "o" kan be dropd from vords kontaining "ou" and after ziz fifz yer, ve vil hav a reil sensibl riten styl.

Zer vil be no mor trubl or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand ech oza. Ze drem of a united urop vil finali kum tru.


Und efter ze fifz yer, ve vil al be speking German like zey vunted in ze forst plas.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/9/2006 - Wegenwacht en mediamacht - deel 10

 

Deze morgen werd bij Edwin Evers op radio 538 een autopechgeval in scène gezet.

Even een telefoontje naar de ANWB en Route Mobiel...'ns kijken wie het snelste is….

Gisteren berichtten namelijk de landelijke media dat Route Mobiel sneller was en de ANWB Wegenwacht beter kon repareren. Dat moest even worden getest natuurlijk.

 

Route Mobiel was binnen 10 minuten ter plaatse…..ANWB liet nog lang op zich wachten, maar ja DIE stond in een file…!?

 

Route mobiel                                     ANWB Wegenwacht

 

Uiteindelijk zaten beide partijen gebroederlijk aan tafel bij Radio 538 elkaar een beetje lief te vinden. Oh, oh, oh wat een respect hebben ze voor elkaar en nee hoor, er worden geen medewerkers weggepikt bij de ANWB, nee!  ‘Maar de concurrentie is moordend’ pookte Evers het vuurtje nog een beetje op.’ Welnee! Ze zijn er allebei om de mensen te helpen!’. Toegegeven, de ANWB doet dat iets beter.

 

Toen ik deze week autopech had en de ANWB Wegenwacht belde, konden ze me helaas niet helpen, want ik had geen recht op eigen woonplaatsservice! Dan moest ik ruim 30 euro extra betalen. Wel…..getverre….ik ben 25 jaar lid van die club, deed ooit 1 x eerder een beroep op ze om de koplamp te vervangen - waar ze geen gehoor aan gaven - en nu heb ik geen EIGEN WOONPLAATSSERVICE!!!

 

Nederlanders hebben eens in de vier jaar autopech, hmm, ik wist het, ik ben een bijzonder geval. Ik heb direct mijn lidmaatschap opgezegd. En nu snap ik ook waarom het zo heet: Route MOBIEL en ANWB wegenWACHTservice!
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/9/2006 - Grauwsluier over complottheorie - deel 9

Vijf jaar geleden veranderde de wereld. Op 11 september vlogen twee Boeings in de WTC torens in New York. We konden het live op tv volgen. Tot op de dag van vandaag wordt er gespeculeerd over de oorzaak, daders en redenen. Steeds vaker sijpelen berichten door waaruit blijkt dat het gat in het Pentagon niet werd veroorzaakt door een vliegtuig. Het gat van vijf meter breed zou het gevolg zijn van een raketinslag. Deskundigen die 'the collapse' van het WTC onderzochten, beweren dat de wolkenkrabber niet kan zijn ingestort door het verzwakte staal dat was verhit tot 1100 graden Celsius. Getuigen spreken van diverse explosies en omdat het gebouw instortte met de snelheid van de zwaartekracht zou dat er op wijzen dat er bommen in het WTC tot ontploffing zijn gebracht en de toren vakkundig is neergehaald ofwel volgens plan is geimplodeerd. Elders in de wereld stonden gebouwen uren in brand zonder in te storten. Wat is waar ? Wie heeft gelijk ? Is dit een complot?

 

 NEW YORK 11 - 09 - 2001

 

Sommigen beweren dat Bush de inspirator was en niet Osama Bin Laden. Waarom werden geen brokstukken van de Boeing aangetroffen bij het Pentagon? Van het vliegtuig dat elders neerstortte is helemaal niets teruggevonden. Hoe betrouwbaar zijn de beschouwingen in de kranten en wat is er waar van alle internet-berichten? Kortom New York herdenkt vandaag 911. Opnieuw hangt er een grauwsluier over de stad die in 2001 schuilging achter een grote stofwolk. Als we kijken naar de feiten omtrent deze bizarre aanslag is de mist nog lang niet opgetrokken en blijft de waarheid in nevelen gehuld.

 

Wat is jouw mening?

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/8/2006 - Groen Wit - Deel 8

Groen Wit. Een nieuwe naam voor een Haagsche voetbalclub? Het verschil tussen zomers of winters snot? Of de anecdote over een klant die aan de meubelverkoper vraagt: ú heeft die bank niet in een iets heviger groen (wit)? zoals de kleur van uw gezicht ongeveer?'

Nee, het gaat over de nieuwe spelling die vandaag 1 augustus officieel ingaat. Kiezen we voor de Groenen (van het Groene boekje die zijn doorgeslagen in hun regelzucht) of de Witten (van het Witte boekje die zeggen dat het allemaal wel meevalt). We kunnen er lang over discussiëren, maar schrijf gewoon alle woorden aan elkaar die we eerst los van elkaar schreven (on line = online), laat verbindingsstreepjes weg als die niet nodig zijn (proactief) en voer de tussen-n weer gewoon in: we eten naar hartenlust heerlijke pannenkoeken. Tommy Hilfiger slaat daarin een beetje door en verkoopt online zonnenbrillen.  Hè jammer nou, het blijft voorlopig zonnebrillen, aldus Adformatie. 

 

Eigenlijk verandert er niks, zolang Nederlanders zo eigenwijs blijven en toch kiezen voor hun eigen stijl. Het boeit niet of dit goed of fout is, als je begrijpt wat ik bedoel. Langs de Nederlandse kusten kunnen we genieten van heerlijke snitzels, snitschels, schnitzels en schnitchels! Het blijft een ondefinieerbare Germaanse beschuitflap. En als je het over een 'asobak' hebt, weet iedereen wat je bedoelt, daarover bestaat geen Miss-verstand, missverstand, Miss-vér-stand, mis-vers-tand..huh?...misverstand!

 

Check bij twijfel de website www.taalunieversum.org.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/6/2006 - Gouwe handel - deel 7

Bonnetjes zijn nog steeds een te veel genegeerde bron van handel. Belastingdiensten, subsidie fondsen en bazen vragen altijd bonnetjes. En natuurlijk verzamel je die wel, maar je zal net zien, een week voor je de formulieren in moet vullen, verdwijnen ze spoorloos. Voor mensen die dit bekend voorkomt, is er nu de bonnetjesdatabase, met duizenden authentieke bonnetjes van allerhande materialen. Je kan zoeken op bedrag, datum (tot twee jaar terug), categorie (reiskosten, benzinebonnen, computermateriaal en aanverwante artikelen, boeken kantoorartikelen, lunch/diner et cetera) en regio. Vooralsnog is de database gericht op Nederland, maar met dank aan fervente internationale bonnetjeszoekers hopen we binnenkort ook een ruim aanbod aan internationale bonnetjes te kunnen leveren.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/3/2006 - De ontsnapping - deel 6

Ontsnapping

Het leek er even op dat mijn blog in het slop zat. Ik zou er tussenuit knijpen, ontsnappen aan de weblog-generatie, maar ik raakte plotseling geïnspireerd.

Dat kwam door de jaarlijkse boekenweek. Ik had nog een boekenbon liggen die ik enkele maanden geleden cadeau kreeg. Elk jaar moet ik mezelf in ieder geval in deze promotieweek een boek cadeau doen. 

Ik ben al een poosje op zoek naar het boek getiteld 'Zout op mijn huid' van Benoîte Groult. Maar geen enkele boekenwinkel heeft het op voorraad. Mijn zus, die weinig leestijd heeft, vertelde me dat dit het enige boek is dat zij ooit in één ruk heeft uitgelezen. Dat maakte me nieuwsgierig. Ze konden het wel bestellen. Oké doe maar, maar ik wil nu een boek kopen. Zeker omdat Arthur Japin dit jaar het boekenweekgeschenk schreef dat je bij een zeker aanschafbedrag gratis erbij krijgt. Ik liep langs de shortlist van best verkopende boeken. Mijn oog viel op 'Knielen op een bed violen' van Jan Siebelink, genomineerd voor de Libris prijs, nummer 10 op de shortlist en ik had er al eens een recensie over gelezen. Vol lof. Ik wist ook dat Paul Verhoeven plannen heeft om het autobiografische boek te verfilmen. Interessant. Die neem ik.

 

Soulfood voor psychologen

Onderweg naar de kassa viel mijn blik op de nummer drie van de shortlist: 'de ontsnapping' van Heleen van Royen. Over haar 'gelukkige huisvrouw' was ik niet zo enthousiast, maar haar 'godin van de jacht' is in één woord 'spannend'. Ik leerde haar kennen als literair provocateur en zij veegt de vloer aan met het zoetige genre van Tessa de Loo, Isabel Allende en Nelleke Noordervliet schreef Kees 't Hart in de Groene Amsterdammer. Soulfood voor psychologen.

Ik las onlangs een interview met haar waarin ze vertelt man en kinderen te hebben verlaten. Even weg, gewoon om alleen te zijn, om het juk en benauwende van het gezinsleven en huishouden te ontvluchten. Het maakte me nieuwsgierig naar 'de ontsnapping'. Hoe loopt zoiets af? Ik kocht een exemplaar, nestelde me thuis op de bank en las het boek in één ruk uit. Boeiend en bijzonder in een genre waar je van moet houden. Ze neemt geen blad voor de mond. Het verhaal van een vrouw op zoek naar warmte en echte liefde. Het boekenweekgeschenk liep is mis, het was op.

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2006 - Leuk recept - deel 5

EEND met Whisky voor 6 personen

 

Benodigdheden:

1 eend van ca. 5 kilo schoon gewicht

2 grote flessen Whisky

spekreepjes ca 1kilo

1 fles olijfolie

 

De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met Whisky. De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.

 

Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdjinken en de scherven van et eeiste glav oplaapen.

Nog en naiff glav insjenke en opdlinke.

Na en naiff uui de hoven opedoen om de deend te sjekken. Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerand toen.

Denove nen sgop geve. Twee glave whiskiinsjenke en tmiddeste leegdwinke. De nove opendoen naadattet erste glaf leeggis en de sjotel vastpakke. De blantwondezelf op de binnekand van de regtehantoenen deent oprape. Deent nogis oprape en met nen natndoek de bwantwondesaiv van deent vege. Ze hande ontvette met viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapotte glazzopvege endeent trug in dehove doen. Deheent oprape en dove eers opedoen. De twwwiede fjes biski pedoen en overeinzette. Opsjtaan van de vjoer ent vetssspek ondrde kas vege. Nogis opstaan van de vjoer en tochma blijve zitte. De bles op de gjondzette. Ulde bles djinke wande glave sijn opof kabot. Den'ove afzette, deooge sluitennn un omvalle.

 

De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond schoonmaken.

De glasscherven en lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagzout kopen.

 

Ik wens jullie veel plezier en laat me weten of het heeft gesmaakt!

 

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/1/2006 - Oud nieuws - deel 4

Wat is dat eigenlijk oud nieuws? Nieuws is toch per definitie actueel, hoe kan het dan oud zijn?

 

Ik realiseerde me dit, toen ik een oud nummer van het Communicatie vakblad onder ogen kreeg (mei 1999) waarin een parallel wordt getrokken tussen de bureauwereld en de one-stop-shopping trend voor consumerend Nederland. We halen het liefst alle boodschappen bij één supermarkt. De titel van het artikel 'Toch maar liever de speciaalzaak' geeft aan dat dit toentertijd zeker niet gold voor de communicatiewereld met een sterke voorkeur voor de delicatessenwinkel. Gespecialiseerde 'klussen' werden uitbesteed aan verschillende bureaus.

Bijna zeven jaar later keert het tij.

Klanten vragen van hun communicatieadviesbureau een full service concept en wat zegt de opdrachtgever?

'Ik wil van een bureau niet krijgen wat ik verwacht' aldus hoofd corporate communicatie van Sara Lee/DE 'er moet een verrassingseffect optreden, ik wil verbaasd worden.'

Oud nieuws? Ben je gek: zo actueel als wat!

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

3/1/2006 - Stof tot nadenken: deel 3

Bij aanvang van het splinternieuwe jaar 2006 wil ik je graag toewensen dat dit een heel gelukkig, mooi, inspirerend en vooral bewust jaar mag worden. Daarnaast wil ik je enig stof tot nadenken meegeven.

 

Youp van 't Hek wond zich terecht op in zijn oudejaarsconference 'zelfmoordcommando' over de enurm leuke tuinfees-jes onder de winter partytent in het Gooi en de overgangsmuts die zegt dat het er niet toe doet maar dat ze is getrouwd met een dokter, dat ze zo'n leuke surpriseparty heeft georganiseerd voor haar jarige labrador met een kaarsje op de taart die hij zelf uit mocht blaffen en dat ze hoognodig weer eens naar de tekkelfluisteraar moet. Waarom schudt de aarde in Pakistan en blijven wij gevrijwaard van natuurrampen? vroeg Youp zich af.  't Gooi is rijp voor een tsunami. Youp was weer scherpzinnig, onverbeterlijk!

 

Stof tot nadenken:

 

Als het onderlinge supportersgeweld blijft toenemen, kan men overwegen de rol van spelers en supporters te verwisselen.

 

Mensen die je 'te vriend' moet houden zijn meestal niet je vrienden.

 

Meten is slechts dan weten, wanneer men ook weet wat men meet.

 

Net als bedrijven bieden veel restaurants hun afval gescheiden aan. Er zijn echter ook restaurants die hun afval gescheiden aanbieden en dat dan een viergangenmenu noemen.

 

Op de geboorte staat de doodstraf.

 

Jacht wordt pas een sport als de dieren in de gelegenheid worden gesteld terug te schieten.

 

Zonder wrijving geen vooruitgang.

 

Tot gauw!

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/12/2005 - Behind the scene - deel 2

Het vlinder-effect

 

Niet alleen het voice-over werk heeft mijn bijzondere interesse. Ook schrijven is een passie.

Naast kindergedichten en -verhalen (boek is al jaren in wording) schrijf ik artikelen voor grote mensen.

 

Voor mijn laatste artikel* werd ik buitengewoon geïnspireerd door een college van Dr. Jaap van Ginneken, massa- en mediapsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam (afdeling communicatiewetenschap) over de chaos-theorie

Ik gaf het de titel: 'het vlinder-effect in communicatie' waarin de vlinder niet alleen refereert aan het logo van WVH maar vooral aan de beroemde vlinder van Lorenz. Deze weerkundige vroeg zich af of het klapperen van de vleugels van een vlinder in Texas, een orkaan zou kunnen veroorzaken in Mexico. Na verschillende metingen en onderzoek was zijn antwoord: 'ja'. Interesting! Toen ik die wetenschap, de passie voor communicatie, WVH (WinkHes; spreek uit Eng.) koppelde aan de begrippen partnership, meetbaarheid en zichtbaarheid, kreeg mijn pen vleugels.....zijn jullie d'r nog?

 

* binnenkort on line!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2005 - De spanning stijgt...

Behind the scene

 

Wat was het leuk gisteren toen ik weer eens kennismaakte met 'the scene' die nog lang niet uit-ge'boom'-ed is. Regelmatig word ik gevraagd voor het inspreken van teksten voor commercials, presentaties, bedrijfsfilms etc. Maar de laatste tijd is het weer BAL. Het regent aanvragen voor het inspreken van licht erotische teksten.

 

Zo was ik gisteren te gast bij een bedrijf in Schiedam dat zich al 16 jaar bezig houdt met het verkopen van mobiele erotische telefoon- en SMS-diensten. Bijna 20 medewerkers zijn er dagelijks mee in de weer. Ze bewerken niet alleen Nederland, maar ook België, Frankrijk, Spanje en Portugal. Al lijkt het Iberische gebied lastig doordringbaar! Het is moeilijk een geschikte stem voor dit werk te vinden, zo vertelde mij deze opdrachtgever, omdat die het juiste timbre moet hebben voor de Franstalige markt en een perfect getimede passie voor de Spaanse bellers! Want...kun je nog wel met goed fatsoen op vakantie naar één van deze landen..?..

 

Ik ben van plan volgend jaar mijn vakantie door te brengen in het zuiden van Spanje - Andalusië - ...temperamentvol volkje...die zijn daar toch wel gewend aan een beetje zwoel en donker stemgeluid....?

 

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Behind the scene; inspreken van commercials, presentaties, bedrijfsfilms etc.

Friends

HuizeVanAlff
HuizeScholten
Hosting door HQ ICT Systeembeheer