Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Een dagje uit in Rotterdam, maar waar moet ik heen?

13/6/2011 - vakantiebaantjeeee

Het volgende stukje in mijn blog zal gaan over mijn toekomstige vakantiebaantje. Ik ga in de zomervakantie 4 tot 5 weken werken in Hotel Royal, te Vlissingen. Vlissingen is een leuke stad met een redelijk groot winkelcentrum en een gezellig boulevard. Het hotel is van familie van mij. Namelijk de zoon en schoondochter van de zus van mijn opa. Dus mijn achterneef en nicht. Heel ingewikkeld allemaal. Ze heten Rob en Anja van Peenen en hebben twee dochters die beide iets ouder zijn dan ik. Deze zijn ook allebei werkzaam in het hotel en doen dan ook de hotelschool in Breda. De jongste werkt in de keuken en de oudste werkt in de bediening. Ik zal ook in de bediening gaan werken. Het hotel bevindt zich aan de rand van het winkelcentrum en ligt op 5 a 10 minuten loopafstand van het strand. Ook de bioscoop is om de hoek. Het hotel heeft bijna 30 kamers. Er is een restaurant, hier bevindt ook het ontbijtbuffet zich. En verder is er nog een caf en een klein terras. Achter het hotel is een klein binnenplaatsje waar het voor een beperkt aantal mensen ook nog mogelijk is om gewoon even lekker in het zonnetje te zitten, enz. In de zomermaanden is het over het algemeen flink druk in het hotel. Dit komt mede door weekend of midweek toeristen, maar ook door veel scheepvaarders en andere werklui die in het hotel overnachten. Het is de eerste keer dat ik hier ga werken, maar ben er wel al meerdere malen in mijn leven geweest. Door de band die ik heb met 1 van de dochters logeer ik er bijna iedere zomervakantie wel een paar nachtjes. Hierdoor ken ik dan ook het grootste deel van de rest van het personeel al en velen van hen zijn zeer gezellig. Tijdens mijn verblijf mag ik gewoon in een klein kamertje in hun eigen huis slapen. Ze wonen zelf boven een deel van het hotel. En ik zal dus helemaal op zolder slapen, maar ik heb wel mijn eigen wastafeltje.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

31/5/2011 -

Ik ga iets vertellen over 3 winkelcentra in Rotterdam met hun doelgroep en waarom zei deze doelgroep hebben. De winkelcentra die ik ga benoemen zijn het ‘Zuidplein’ en de beurstraverse, beter bekend als ‘de koopgoot’. Om een kleine indruk te geven van het soort winkels in deze winkelcentra zal ik bij allemaal een paar voorbeelden noemen. Hierbij begin ik bij het ‘Zuidplein’.

- Saturn (elektronica)                                                                   - Blokker (huishoudelijke artikelen)
- Xenos (huishoudelijke artikelen)                                         - Primera (boekenwinkel)
- EXPO (geschenken)                                                                   - Livera (lingerie)
- D-reizen (reisbureau)                                                               - Axi schoen (schoenenwinkel)
- Van Haren (Schoenenwinkel)                                                - Bristol (mode/modeaccessoires)
- Jack & Jones (mode/modeaccessoires)                            - Pimkie (mode/modeaccessoires)
- Duifhuizen (Tassenwinkel)                                                     - New Yorker (mode/modeaccesoires)

Dit winkelcentrum is op maandag van 13:00u tot 17:30u geopend, dinsdag tot en met donderdag van 09:30u tot 17:30u en zondag van 12:00u tot 17:00u. [1]

Het soort winkels en de openingstijden kunnen ons zeker iets vertellen over de doelgroep waarvoor deze winkels bestemd zijn. In dit geval zijn er redelijk veel goedkopere winkels. Deze zijn voornamelijk bestemd voor mensen die geen behoefte hebben aan overdreven luxe en geweldige service, maar vooral aan een lage prijs. Als winkels op zondag open zijn is het winkelcentrum niet voornamelijk gericht op christelijke mensen. Deze willen namelijk niet dat er op zondag gewerkt wordt, dus betreft het een grotere groep qua godsdienst.
Volgens het CBS is het gemiddelde inkomen van de bewoners op het Zuidplein in 2007 €19.200,- per jaar.
[2] Terwijl het gemiddelde van Nederland in 2007 €20.400,- bedroeg. [3]
Op de site van Blokker staat een stukje over hun doelgroep:

Blokker heeft een stevig basisassortiment van goede en betaalbare huishoudelijke artikelen en daarnaast luxe producten, speelgoed en tuinmeubilair. Juist die samenstelling van het assortiment, met de nadruk op het dagelijkse gebruik betekent dat wij er voor iedereen zijn. Wij zitten ook altijd bij u in de buurt met één van onze 600 winkels in Nederland.’[4]

Het volgende stukje zal gaan over de beurstraverse (de koopgoot). Hier zijn de openingstijden iets anders dan op het Zuidplein, namelijk op maandag van 12:00u tot 18:0u, dinsdag tot en met donderdag van 10:00u tot 18:00u, op vrijdag van 10:00u tot 21:00u, op zaterdag van 09:30u tot 18:00u en op zondag van 12:00u tot 18:00u. Hier is dus een koopavond op vrijdagavond. Een koopavond was vooral voor mensen die doordeweeks volle dagen werken en dus geen tijd hadden om dan te komen shoppen. Sinds de invoering van de koopzondagen heeft de koopavond al een stuk minder effect.
Ook hier geef ik een klein lijstje met winkels die in het centrum van Rotterdam liggen.

- Zara (mode/modeaccesoires)                                                               - Swatch Store (juwelier)
- The body shop (drogisterij)                                                    - The Sting (mode/modeaccesoires)
- Lacoste (mode/modeaccesoires)                                        - Swarovski (kristal)
- Hunkemoller (lingerie)                                                                             - Bjorn Borg (mode/modeaccesoires)
[5]

Dit zijn vooral winkels voor mensen met een modal of boven modaal inkomen. Ook zijn dit vooral internationale winkels. De sites zijn allemaal in het engels en bijvoorbeeld ‘the sting’ en ‘lacoste’ hebben vestigingen over de hele wereld.

Wat is mij opgevallen op de weg terug naar school?

Wat mij is voornamelijk is opgevallen toen we terug naar school liepen is dat het er in iedere straat in Rotterdam heel anders uit kan zien en dat achter iedere hoek weer een nieuwe verassing op je wacht, maar dat geen van de Rotterdamse mensen dit nog opvalt. Dat zij, net als wij voor BO kregen, door een kijkdoos naar het leven kijkt. Waarschijnlijk wonen veel van hen al hun hele leven in Rotterdam. Maar zelfs ik, die tot vorig jaar alleen één keer in de paar maanden kwam shoppen in Rotterdam Centrum en pas sinds dit jaar beter bekend is, keek met der ogen richting de grond.  En dat terwijl je juist zou verwachten dat als je een soort van nieuw ben in de stad, je veel opvallende dingen ziet... Nou niet dus.
In een straat in Rotterdam kan het heel armoedig zijn, terwijl het ernaast een splinternieuw winkelcentrum wordt gebouwd met de duurste merken, gebouwd met mooie stenen en veel groen. En zo is het ook met de mensen, er loopt van alles in Rotterdam. En het maakt niemand meer uit of je nou blank, geel of zwart bent, dik of dun, rijk of arm. Alles is mogelijk in Rotterdam.

 

 
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Een beschrijving van het zuidplein en de koopgoot met daarbij het soort winkels en voor die deze winkelcentrums zijn bedoeld

Recent Posts

vakantiebaantjeeee
Untitled

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer