Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bruxelles

Les Jours

13:36, 16/9/2008 .. 0 comments .. Link
Mijn Laatste maand in Brussel:
Ik wil graag iedereen bedanken voor de heerlijk vakantie, de lieve cadeau's (veelste veel) en de warmte en liefde van afgelopen dagen. Het was zo fijn om weer even te ont-studenten en weer een beetje 'mens' te worden.
Dank jullie wel!!
Zaterdag 3 januari,
In middelburg werd ik vandaag rond 10.00 wakker. Dus het was tijd voor hysterische koffie met: Mam, Tibor, Anita, Anne, Nicole, Merijn en Tijm. We hebben gelijk de verjaardag gevierd van Tibor omdat ik morgen in Brussel ben. Na de koffie heb ik nog heel even met Tijm kunnen spelen en hem vast kunnen houden. Toen ben ik gaan douchen aankleden en was het al weer tijd om te lunchen! Na de lunch ben ik nog even om wat kleine boodschapjes geweest. Daarna als een speer al mn spullen ingepakt en vertrokken naar het altijd schone Bruxelles! Daar was het als eerste steen en steen koud, -2 overdag. Verder was het er maar stil omdat alle studenten pas morgen komen. Toen ik mam en Tibor uitzwaaide kwam ik net Väös tegen, samen zijn we dus maar onze spullen uitpakken. Daarna hebben we wat gegeten bij de healthcity ( we wilden eigenlijk uit eten in de stad maar het was al zo laat geworden) Ik heb tsoep gegeten en hij scampi's (ik heb ze ook geproeft en eigenlijk zijn ze zo vies nog niet) daarna had ik pasta met champigions en spekjes en hij filet americain, maar het was zo veel dat we heb allebei niet meer opkonden. Hierna zijn we naar huis gegaan en hebben we James Bond gekeken waarna ik na een kwartier kijken al in slaap was gevallen.
Zondag 4 januari,
Geen-zon-dus-blijf-in-je-bed-dag. We hadden van zaterdag op zondag nogal slecht geslapen, met name ik moest wennen aan een ander bed. Dus zondag overdag hebben we weinig tot niets gedaan. Vooral in bed gelegen film gekeken en kippensoep (dankje mam en tib) gegeten. Rond half 5 vonden we het wel leuk geweest en zijn we dan toch eindelijk gaan douchen. Om vervolgens rond 6 uur naar de stad te vertrekken (het was al weer donker). Eenmaal in het centrum aangekomen hebben we wat rond gekeken bij restaurants (de meeste zijn op zondag dicht wat ik vrij raar vind) en uiteindelijk hebben we een restaurant op de grote markt gevonden wat gezellig, lekker en druk was. Eerst hebben we een apperitive genomen (martini) en daarna gelijk nog maar 1. Ik had uiensoep (eindelijk!) en Väös geitenkaas (mam?) vooraf en daarna jaja je leest het goed: Eendeborst met krieken en Väös met een andere saus. Bij het eten hadden we een heerlijk flesje wijn en het was echt supper gezellig en heel erg lekker. (alleen weer een beetje veel). Na het eten moetsen we de fles nog leegdrinken en uiteindelijk hebben we nog thee en koffie besteld met Amereto. We gingen nog net niet rollend naar huis, gelukkig moesten we nog even de kou door en een uurtje reizen naar de studentenhome. Daar was iedereen al weer aangekomen en dus waren we weer druk met zoenen voor gedag en daar bovenop nog eens zoenen voor het nieuwejaar. Daarna zijn we naar bed gegaan want het was ondertussen al weer te laat!
Maandag 5 januari,
Sneeuw!!! Echte sneeuw die blijft liggen! Ik was vandaag vrij! Dus ik ben wel vroeg opgestaan en heb mijn kamer een beetje schoongemaakt (kon ook geen kwaad na 2 weken) Daarna heb ik nog een beetje voor school gewerkt en alvast geleerd voor mijn eerste tentamen. Ik heb vandaag ook een mail terug gehad van Roosendaal, dus ik ga vrijdag daar op gesprek. Lunch werd meegebracht door Väös en ik heb 's avonds gekookt, het was niet helemaal wat ik gedacht had, ik wilde namelijk iets met groenten maken, ik was alleen even de groenten vergeten dus helaas. Verder hebben we 's avonds nog even naar James Bond gekeken en daarna geslapen.
Dinsdag 6 januari,
Vandaag om 7 uur op om om 9 uur op school te zijn. We hadden Current Affairs: Nog een deel over politiek in China en nu ook nog over Congo en Rwanda. Best interresant vooral als je bepaalde films (oorlogs) heb gezien die daar ook over gaan. Na de les 10.30 hadden we vrij tot 14.45 dus ben ik even gaan shoppen met Karen. Het is hier namelijk uiterverkoop en ik heb me dan ook weer gek gekocht voor bijna niks. 3 jurkjes en een leuke voorjaars jas. Daarna hadden we advertising we moeten een opdracht daarvoor maken over Jules de Strooper (koekjes) erg leuk en interresant. Daarna zijn we naar huis gegaan want het was ondertussen al weer kwart over 4. We hebben er bijna anderhalf uur over gedaan omdat het op de weg zo druk en zo koud is. Het is hier overdag -7 graden en vannacht geven ze een temperatuur af van -15!! Aangezien hier ook nog eens sneeuw is gevallen is alles vastgevroren en erg glad. Dat belooft wat voor morgen als we de hele dag in de kou moeten lopen!
Woensdag 7 januari,
We zouden eigenlijk vandaag naar Tervuren moeten gaan met school, maar aangezien het hier redelijk gesneeuwd had en het afgelopen nacht -15 had gevroren hadden Karen en ik bar weinig zin om 3 uur door de kou te lopen. Dus hebben we voor Advertising aan een project gewerkt over koekjes(Jules Destrooper) Ik ben ook druk bezig met leren voor citymarketing (dat is het eerste tentamen wat we hebben). Verder heb ik nog wat huiswerk gemaakt en niet veel bezonders gedaan. 's Avonds heb ik samen met Karen gekookt en hebben we heerlijk gegeten. Met Väös ben ik de Patriot wezen kijken en hebben we weer in stijl, (we zitten al een paar dagen in de James Bond stijl) Wodka Martini gedronken (echt een aanrader).
Donderdag 8 januari,
Ik heb uitgeslapen tot 10.00 daarna even gekeken waar ik morgen precies in Roosendaal moet zijn en hoe laat ik de trein moest pakken. Verder heb ik nog een beetje opgeruimd en schoon gemaakt. Toen zijn we om 12 uur naar school vertrokken en hadden we weer les over Congo. Uit school heb ik weer voor Citymarketing geleerd en Väös heeft gekookt. Hij heeft voor ons Spaghetti met room/ kaas saus en zalm gemaakt. Normaal ben ik echt geen fan van Zalm, maar ik moet toegeven, ik ben om. De liefde gaat dus ook bij de vrouw door de maag (ieuw). Daarbij dronken we heerlijk witte wijn en 's avonds hebben we de film Jarhead gezien, ik vond er werkelijk niks aan. Het was een oorlogsfilm, wat ik normaal echt niet erg vind. Maar er zat niet echt spanning in. Toen zijn we maar gaan slapen want mij wekker ging weer om 6 uur.
Vrijdag 9 januari,
Zoals gezegd ging mijn wekken om 6 uur in de vroege morgen ben ik gaan douchen, omkleden en opmaken. Toen ben ik om 7 uur hier vertrokken en heb de bus gepakt. Om de een of andere vage reden is de dienstregeling hier veranderd. Wat betekend dat de trein niet meer stop op station Noord, waar wij normaal een rechtstreekse busverbinding mee hebben. Dus nu moest ik halfverwegen uit de bus en de metro nemen naar Centraal. De metro deed er extreem lang over want de sporen waren glad ... gek met -15 graden!?. Uiteindelijk kwam ik om 7.50 op het station aan, waar een al te vriendelijke man me te woord stond (niet dus) Het gesprek begon zo: Ik zei: 'Hallo, graag een retour naar Roosendaal met Jongeren korting.' De man achter het loket: 'Ja ook een goedemorgen'. (lees dit vooral niet als een vrolijke lieve man, eerder als een groot stuk chagerijn) Dus ik zei heel verbaasd: 'Meneer ik zei beleefd goedemorgen.' Nou toen was het ijs wel gebroken, ik kreeg geen jongere korting want dan moet je na 9 uur reizen, dus heb ik maar vol tarief betaald, Geld zat! (not) Toen wilde meneer me ook niet vertellen op welk spoor ik moest zijn:Want dat kon ik zelf ook op de borden zien (en bedankt!) en kreeg ik nog de opmerking: zeker hollander? naar mn hoofdgesmeten. En een hele goedemorgen terug!
Afijn, om 8.20 ging mijn trein maar die had zoals gewoonlijk 20 min vertraging: Gelukkig was ik hier op voorbereid en had ik expres een trein eerder genomen.  Na 20 minuten op het spoor in de -15 graden gezeten te hebben en mijn kont vast was gevroren aan de bankjes kwam ook mijn trein waar je nog steeds als je adem haalde de je de lucht kon zien die je uitblies. Dus kwam de conducteur naar 20 min vertellen dat het voorin wel warm was. (KKKKKOOOUUUUDDDD) Dus na onderkoeld te zijn moest in Roosendaal ook nog even een stukje lopen naar het centrum 10 min. Gelukkig was ik heel erg optijd en had ik bij de V&D nog even tijd om rond te neuzen, naar de WC te gaan en koffie te drinken. Daarna was ik netjes optijd naar het Kantoor gelopen. Waar ik heel erg warm werd onthaald, ik zou bijna het gezellig willen noemen. Nou tijdens het gesprek merkte ik al dat ze super enthiousiast waren over mn CV. En steeds kwam weer naar voren dat ze me heeeeel graag wilden hebben! Dus ik heb eindelijk een stageplaats en ik kan niet zeggen hoe blij ik ben!!!! Woehoe!!! Voor de mensen die wat meer info over het bedrijf willen: www.stjancultuur.nl www.stjanevenementen.nl. In de trein realiseerde ik me opeens dat het buiten helemaal wit was en zelfs de bomen waren wit van de dauw. Het leek wel een postkaart of hoe noemen jullie dat in NL een aanzichtkaart? Weer terug in Brussel was het nog steeds  koud en ik verbaasde me er over hoe snel je eigenlijk in een compleet andere leefomgeving bent ( 1 uurtje!).  Afijn thuis heb ik gelijk de formulieren doorgespits en ik ga gelijk actie ondernemen om alles zo snel mogelijk rond te  krijgen. Het heeft me iig de motivatie gegeven die ik afgelopen maanden wat miste. Vanavond ga ik lekker koken en met Karen de stad in om het te vieren want Meneer is weer naar huis.
Zaterdag 10 januari,
Gister zijn we dus niet meer de stad in te gaan, we vonden het te koud. Ik heb nog wel lekker gekookt en drna ben ik een beetje gaan afwassen en een klein stukje in mn boek van Nicci French gelezen. Om kwart over 9 ging ik met Karen film kijken. We hebben Pearl Harbour voor een deel gezien want om 22.00 zei ik tegen Karen, ik ga naar bed. Ik was doodmoe van de heledag wat niet zo gek ik natuurlijk. Vannochtend werd ik wakker om 10.00!!! Toen heb ik lekker onbijt op bed voor mezelf gemaakt en heb ik wat tv series gekeken. (gister heb ik trouwens nog wie is de mol gezien, Spannend weer!!!) Verder heb ik tot nu toe (15:50) afgewassen, opgeruimd, gewassen (alles met de hand, zucht) gestoft, gestofzuigd, gezeemd en geweild, de bedden verschoont en weer nieuw dekbed op gedaan, koelkast uitgeboend en mn kast opgeruimd. Daarna heb ik even mijn spullen overgeplaats naar de kamer van Väös want Karen slaapt op mijn kamer (haar nicht is hier en de vriend van dr nicht ook en die blijven slapen)  en nu ben ik redelijk moe en ik moet nu nog steeds aan mn school werk beginnen..... Dus ja dat word maar een avondklusje aangezien ik toch alleen ben. Nu ga ik me weer even verder vervelen.
Zondag 11 januari,
Zoals gezegd, heb ik gisteravond toch nog wat huiswerk gemaakt. Daarnaast heb ik ook het grootste deel van mn was gestreken en heb ik weer een nieuwe site voor fans: www.surfthechannel.com voor alle Amerikaanse series. Ze zijn daar iets verder dan in NL. Ik ben bezig met het 2de seisoen Gossip girl maar je hebt ook films, ander series: Ugly betty, desperate housewifes enz. Je kan de video met het geluid uit eerst helemaal laten afspelen en dan als jum wilt kijken even het balkje terug schuiven (dan hoeft ie ondertussen niet te laden en dus ook niet te stoppen) Dus voor de mensen die zich vervelen enjoy! Verder heb ik nog het bonus materiaal van de lama's gezien, erg gelachen daarom. Toen ben ik rond half 12 gaan slapen op de kamer van Väös en om 5 uur was ik al weer wakker, toen heb ik maar even in mn boek gelezen van Nicci French (die ik niet weg kan leggen, spannend) en ben ik weer in slaap gevallen tot 9 uur. Niet echt laat maar aangezien de kamer op de weg naar de wc ligt en tegen over de douche is lopen er steeds mensen voorbij en gaan er steeds mensen douchen waar ik dus wakker van word. (is mijn kamer aan het einde van de gang toch beter) Nu ga ik even het tv moment van het jaar kijken en onbijten... de rest schrijf ik morgen er weer bij!
Maandag 12 januari,
Gister nog even voor school gewerkt, wat formulieren voor de stage ingevuld en weer geleerd voor school. Rond 16.00 kwam Väös die eerst nog even zijn spaanse toets moest leren daarna hebben we pirates of the carribean gekeken en heb ik ondertussen eten gemaakt. Na het eten hebben we heerlijk burgelijk samen afgewassen en nog wat opgeruimd. Ondertussen was Karen ook weer terug en heb ik daar nog even mee staan kleppen. 's Avonds hebben we die film gezien op aanraden van school: Shooting dogs, gaat over Rwanda en Congo en de Huti's en Tutsi's die elkaar afslachten, het was een indrukwekkende film. Ondertussen was het al weer 24.00 geworden en was ik aardig moe. Waarschijnlijk gaan we dinsdag avond samen naar maastricht omdat hij naar de dokter moet, en blijf ik dinsdag slapen bij zijn ouders SPANNEND! Nu ben ik net wakker 8.30 en moet ik weer de hele dag naar school en drna boodschappen doen eten, leren, film kijken en slapen (ik heb echt een heel boeiend leven deze weken)
Dinsdag 13 januari,
Vandaag had ik het laatste uurtje les, en daarna moest ik even wachten totdat Väös klaar was met school dus heb ik op de computer op school verder gewerkt aan het koekjes verslag. Toen zijn we om 2 uur uit school gelijk naar het station gelopen en hebben we kaartjes gekocht voor de trein. Eenmaal in de trein gestapt hadden we een reis van 1,5 uur voor ons voor de boeg dus heb ik nog even citymarketing geleerd. Toen we steeds dichterbij maastricht kwamen belde zijn broertje op of we gelijk naar de stad kwamen om daar even te borrelen. Ik liep nog maar van het station door 1 winkelstraat en ik kom mn mond niet meer dichthouden. Ze hebben daar zulke gave winkels, zo veel beter dan welke stad ik ook ken! Afijn wij naar het werk van Väös Du Mouton Blanc, een gezellig restaurant. Daar hebben we eerst met zn tweeen wat geborrelt (5 bier?) en daarna kwamen zijn broer en de vriendin van zijn broer. Toen zijn we nog wat gaan drinken, met hapjes erbij en het ik het Vrijthof gezien en zijn we naar het beste Cafe van NL geweest (daar werken de beste tappers van NL) Daar hebben we nog meer bier gedronken en toen zijn we naar de videotheek gelopen. Op Väös zijn werk hebben ik netjes kennis gemaakt met zn collega's en oja ze praten allemaal Mestreechs heel moeilijk te verstaan/ je hoort nog net het onderwerp waar ze het over hebben. Toen rond half 8 kwamen we bij het huis terrecht: Gang, hal, kelder, WC, Woonkamer, keuken, studeerkamer, slaapkamer van zijn ouders, badkamer, ( dit was alleen nog maar de eerste vloer) Toen heb ik boven nog even mogen rondkijken: Badkamer, wc, waskamer, slaapkamerbroer, slaapkamer Väös. (ik vond de kamers een beetje groot, mja ik ben maar een doodsimpel rijtjes huis gewend) en toen heb ik ook nog even de Bed and Breakfast gezien (3de verdieping) Badkamer, wc, Slaapkamer 1, Slaapkamer 2, Huiskamer, Keuken. Het is echt een heel mooi en groot huis. Toen ik de rondleiding had gekregen zijn we gaan eten. Als voorgerecht hadden we cappacio (zelf door zijn vader gesneden) met ruccola salade, pijnboompitten en bosbessendressing (heel lekker, wel een beetje appart door de zoete dressing) Als 2de gang hadden we tagliatelle met kip uit de oven, champigione room saus en italiaanse roerbak groente en parmasaanse kaas. Rond half 10 waren we uit gegeten. Het was echt heerlijk de tafel zag er uit alsof de koning kwam eten: Mooi servies, grote wijnglazen en 'het zondags' bestek. Tijdens het eten werden er natuurlijk veel vragen gesteld en het was echt gezellig. Toen hebben we nog thee gedronken en zijn we de hond (een teckel ) uitgaan laten en hebben we het huis of eerder gezegt de huisen van andre rieu gezien. Daarnaast heb ik nog meer mooie huizen gezien!!! Allemaal zo groot! Toen zijn we zijn moeder van de bus af gaan halen want die had een etentje met collega's en heb ik daar nog even kennis mee gemaakt, Daarna zijn we film gaan kijken en hebben we ben en jerry ijs gegeten in bed en daarna zijn we gaan slapen.
Woensdag 15 januari,
Wakker geworden rond 9 en om 9.30 opgestaan en gedouched. Daarna met zijn broer en vriendin gaan ontbijten. Rond 11 uur zijn we de stad in gegaan. Toen heb ik ongeveer nog 6 winkel straten gezien, noem het merk op en ze hebben het in maastricht. Tussen de middag zijn we bij Coffeelovers gaan lunchen, perfecte koffie en een broodje foccasia met mozarella, pesto en gedroogde tomaatjes. 's middags verder geshopt, Väös heeft 1 pak, 2 nieuwe spijkerbroeken en  trui gekocht. Ik heb overal wel rond gegeken maar vond nou niet echt wat ik zocht. Daarna zijn we weer naar zijn werk gegaan, weer nieuwe collega's onmoet en hebben we weer wat gedronken. Toen zijn we naar huis gelopen, thuis wat gedronken en de spullen gepakt en naar het ziekenhuis gegaan. Väös heeft vaak last van bloedneuzen en om dat te stoppen moest een ader worden dichtgebrand. We moesten erg lang wachten omdat de afspraak niet inpgepland stond, fout van het ziekenhuis. Toen het eenmaal gebeurd was zijn we naar het station gegaan met de bus, broodje gekocht bij subway en nog wat leesvoer gehaald. Toen de trein terug gepakt, in luik overgestapt en met de taxi weer terug gegaan.  's avonds hebben we een deel van zwartboek gekeken en daarna zijn we weer gaan slapen.
 
Donderdag en Vrijdag:
Op donderdag heb ik vooral aan het verslag gewerkt voor de koekjes 's avonds hebben we zwartboek afgezien en heb ik lekkere overnschotel gemaakt met pasta. Vrijdag mijn koffer in gepakt en om half 1 vertrokken naar middelburg waar ik om half 4 weer aankwam. 's Avonds ben ik langs pap gegaan en ben ik lekker gaan slapen.
Maandag 19 januari,
Tibor heeft gister Väös en mij terug gebracht naar Brussel we waren al vrij snel weer terug en ik heb nog even mn koffer 's avonds uitgepakt daarna zijn we de punisher gaan kijken. Vanochtend ging de wekkker al heel vroeg want ik had tentamen en ik wilde alles nog even doorkijken. Om kwart over 12 hadden we tentamen in het computer lokaal. Het tentamen ging vrij goed ik wist redelijk wat vragen maar het was ook best moeilijk. Ze stelde vrij veel weetjes vragen die ik soms net niet wist of net niet de juiste voorbeelden bij wist te verzinnen. We zullen wel zien wat ik er van gebakken heb. Toen ik om half 4 thuis kwam heb ik de cakes die over waren van de high tea met karen gedeeld en heb ik met Väös de Punisher afgekeken. Daarna heb ik gekookt en afgewassen en zijn we 's avonds nog de transporter gaan kijken.
Dinsdag 20 januari Woensdag 21 januari
Dinsdag: wakker om 8.00 uur leren leren leren, luchen om 13.00 uur leren leren leren. 's Avonds heeft Väös kip uit de oven gemaakt met salade en brood daarna leren leren leren, film gekeken slapen. Woensdag: 7.30 op, leren leren leren leren, luchen: Leren leren leren.
Donderdag heb ik dus het tentamen Current affairs: We moeten de polititieke situatie weten in de VS, Rusland, China, Congo, Israel, Venezuela. Dit is heel uitgebreid en heel verwarrend aangezien je ongeveer 40 politieke leiders moet kennen er vele oorlogen zijn geweest en het veel te veel leerstof is voor 2 dagen. Nou is dit ook wel een beetje mijn eigen schuld maar het is echt moeilijk. We krijgen over dit geheel maar 3 vragen (mondeling) Waarvan je er 1 moet beantwoorden en uit die andere 2 kan je kiezen. Ik probeer me als een gek in te lezen op de kranten sites en het nieuws te volgen maar soms is het zo ingewikkeld dat je, je werkelijk af vraagt waarom mensen oorlog voeren, als ze dat niet deden hadden we ook niet hoeven leren en scheelt weer wat mensen levens.
Donderdag 22 januari,
Vandaag was dus de dag van het mondeling tentamen. Ik had geen idee wat ik kon verwachten ik was super zenuwachtig. De mijne begon om 11.00 dus ik stond voor het lokaal en het duurde heel lang voodat er iemand naar buiten kwam. 20 minuten later was ik dan als nog aan de beurt. Je kreeg een blad met daarop 3 onderwerpen en daar moest je alles wat je wist vertellen. En je mocht van te voren 30 minuten schrijven. Toen ik dit zag was ik al compleet de weg kwijt want ik dacht dat hij vragen aan ons zou stellen ipv dat je zomaar ik het wilde weg een verhaaltje moest vertellen. Toen mocht ik gaan zitten om me voor te bereiden en er kwam niks uit. Ik heb geprobeerd om dingen op te schrijven die ik wel wist maar het ging niet. Ik heb dit dan ook aan de leraar verteld en gevraagd of ik het in mocht halen want ik wist gewoon compleet niks meer terwijl ik super hard heb geleerd. Gelukkig kan ik volgende week een 2de poging doen en weet ik nu wat ik kan verwachten voor mn tentamen. Daarna hebben Karen en Väös me goed opgevangen want ik was natuurlijk compleet overstuur. We zijn maar wat wezen drinken (om 13.00 's middags) en daarna zijn we met zn drieen wezen shoppen. Ik heb weer een lading baby spullen voor Tijm en zelf heb ik een blouse gekocht. 's Avonds heb ik weer eens gekookt voor Väös en mij en hebben we fast and furious gekeken. Toen waren we echt dood moe want we zijn afgelopen dagen om 6 uur opgestaan en hebben we geleerd tot 's Avonds 10.
Vrijdag 23 januari,
Väös heeft uitgeslapen ik was al weer te vroeg wakker. Ik heb slecht geslapen (raar he) van de dag ervoor dus heb ik wie is de mol 's ochtends gekeken. Toen heb ik nog even gelezen en zijn we op gestaan. Väös is naar Maastricht gegaan en ik ben met Karen gaan shoppen. Ik heb nog een blouse een trui en twee vestjes gekocht en een BH. Tussen de middag hebben we bij de hema gegeten en rond 17.00 zijn we weer naar huis gegaan. Daarna zijn we gaan koken, wassen opruimen en lekker vroeg naar bed en eindelijk eens een goede nachtrust.
Zaterdag 24 januari,
Wat gaat de tijd toch weer snel... Vannochtend heb ik niet veel zinnigs gedaan ik was om 9 uur wakker (gister om 22.00 was ik al compleet van de wereld) en ik heb een beetje tijdschriftjes gelezen, gtst gekeken en nog rtl boulevard. Daarna ben ik tosti's gaan maken voor Karen en moi en zijn we gaan douchen en naar de stad gegaan (Weer). We zouden even om boodschappen gegaan maar we zijn gaan shoppen. Ik heb 2 nieuwe kettingen gekocht een nieuwe ring en een armband. We hebben nog even koffie gedronken bij de hema (waar ik make up heb gekocht)Daarna zijn we boodschappen gaan doen, ik vind dat altijd zo knap, er ligt bijna niks op de band: friet, frisdrank, tomaten, sla en gehakt en ik ben altijd 20 euro kwijt. Heel vreemd! Toen maar weer naar huis, gewassen opgeruimd en schoongemaakt. Nog zoiets opmerkelijks.. je kan je kont niet keren op mn kamer, maar het vuil komt wel met bakken neerstorten alsof ik in een 3 kamer appartement woon. Stof stof stof en nog meer stof. Na het eten zijn we een beetje voor school gaan werken (ja ja op zaterdag avond) ik heb mn aantekeningen bekeken en Karen heeft wat dingen opgezocht. Daarna heb ik samen met Karen wat muziek geluisterd en ondertussen wat 'oude' foto's bekeken van ons leven in brussel. En toen zijn we maar een gaan douchen. Nu ben ik nog wat aan het lezen in Nicci French. Ondertussen is het al weer 24.00 uur!
Zondag 25 januari,
Ik was natuurlijk al weer om 9 uur wakker, zoals altijd. 's Ochtends heb ik wat aantekeningen uitgetypt voor het vak wat ik dinsdag heb. Verder heb ik nog wat gestreken en me vooral erg verveeld. 's Middags ben ik met Karen een stukje gaan lopen en hebben we een wafel gegeten. 'S avonds heb ik met Vaos naar de herhalingen van Wie is Evita zitten kijken omdat we die show nooit gevolgd hebben. Daarna zijn we naar Health city gegaan omdat we geen zin hadden om te koken. Ik heb lasagne gegeten en Väös zalm. Daarna zijn we naar huis gegaan en hebben we online the transporter gegekeken niet echt de goeie kwaliteit maar ja het is beter dan niks. Daarna zijn we gaan slapen. O ja ik heb ook nog een pyjama en sloffen van American today gekregen omdat ik dat zo'n leuke winkel vond in Maastricht! Lief he!
Maandag 26 januari,
Vandaag lekker een beetje uitgeslapen daarna druk aan de slag gegaan met leren. Het is niet zo'n moeilijk tentamen. Dus dat moet wel goed komen. Om ons hoofd te legen ben ik samen met Karen hier in het bos wezen lopen. Daar was het lekker rustig en stil. Daarna hebben we weer geleerd pannenkoeken gebakken en weer geleerd. Ik weet het het klinkt heel saai, maar ja wat moet je anders doen in de tentamen week. Ik heb eindelijk bericht gehad van mn school, nadat ik een mail heb gestuurd naar een hoger persoon omdat mijn studieloopbaan begeleider niet reageerde. Dit had dus veel effect want na een dag had ik al een reactie bij mij Slber moest ik ruim 2 weken wachten. Nu is dus mijn stage startdocument goedgekeurd en dan kan ik mn contract straks ook laten ondertekenen en kan ik beginnen!
Dinsdag 27 januari,
Vandaag tentamen over Brussel, het was niet erg moeilijk, ik vraag me alleen af of hij mijn antwoorden goedgekeurd heeft aangezien je een essay moest schrijven. Dus heel veel geschreven geen idee of ik ook het juiste heb geschreven. Daarna uit school even een broodje gescoord wat kleine boodschapjes gedaan en weer terug naar het strafhok (zo noem ik mijn kot tegenwoordig). Iedereen zit te blokken op zn kamer en komt er alleen uit om te eten of te plassen of dat andere...
Vandaag heb ik alvast voor het tentamen van vrijdag geleerd. Dat zal gaan over de europese instellingen. Daarna heeft Väös gekookt en daarna ben ik wezen douchen. Vanavond vast weer film kijken, weinig spannends dus. Meer en meer bezef ik wel dat het straks echt over gaat zijn. Aan de ene kant vind ik dat echt niet erg, lekker thuis, familie, vrienden. Aan de andere kant ik ben hier zo gewend geraakt en ik zal het echt nog wel gaan missen. Maar goed niet te lang bij stil staan en nog even genieten!
Woensdag 28 januari,
Vandaag vroeg opgestaan en weer leren leren leren en nog meer leren. Tussen door zijn we even naar het bos gegaan en we zijn er ook achter gekomen dat hier 2 straten verder een supermarkt is, normaal deden we er 20 min over om bij een supermarkt te komen met de bus en metro nu kunnen we dus lopend, als we dit maar eerder hadden geweten. We hadden geen geld bij ons dus hadden we besloten om de volgende dag terug te gaan. 's middags ben ik nog even wezen hardlopen om mijn hoofd te legen en daarna weer leren leren. Väös had gekkokt: Biefstuk met verse spinanzie aarappeltjes en roomsaus jammie! En 's avonds hebben we 2 afleveringen gezien van prison break.
Donderdag 29 januari,
Vandaag om 9 uur op geprobeert te leren totdat ik weer last van mn blaas kreeg. Toen maar wezen douchen en om boodschappen samen met Karen. Daarna weer geprobeert te leren maar het ging niet helemaal zoals ik wilde. Lunchen: Soep (bospaddestoelen) stokbrood met gegrilde tomaat en kaas. Daarna weer leren leren leren en 's avonds heeft Väös weer gekookt  Scampi's met pasta en basilicum saus. Hij is namelijk al klaar met zijn tentamen en ik heb er nog 1. 's Avonds doodmoe in slaap gevallen terwijl ik aan het leren was.
Vrijdag 30 januari,
Vannacht echt bagger geslapen, last van mn blaas. Ik moest er om half 5 uit en kwart voor 5 en 5 uur. Toen was ik het echt schijt en schijt beu. Ik ben maar heel veel water gaan drinken en omdat ik toch wakker was dacht nou een beetje meer leren kan ook geen kwaad, want daar had ik ook echt een slecht gevoel over. Nou toen ben ik rond 7 uur maar eens gaan douchen en aankleden (ondertussen weer naar de wc) En toen nog meer water gedronken. Naar school gegaan, met het idee dat als het niet ophield ik wel een doktersverklaring hier in Brussel zou halen. Op school aangekomen weer naar de wc en tijdens het tentamen weer. Nou is het zo dat je tijdens je tentamen 10 uit 20 moet halen. De eerste 4 vragen waren inkoppertjes de 2 laatste vragen waren 8 punten waard (beide) die vraag bestond uit een soort betoog. Ik had er 2 namelijk, wat hebben de verschillende Europese instellingen met elkaar te maken en nog 1 waarom is het zo moeilijk om nieuwe lidstaten toe te laten. Opzich niet zulke moeilijke vragen maar je moest voor beide vragen 1 kantje schrijven in English. Ik moet toch wel nog 6 puntjes er aan over gehouden hebben dus dikke kans dat ik daar voor geslaagd ben. Helaas krijgen we onze punten in NL pas te weten en hebben we om de een of andere vrage reden geen toestemming voor een herkansing. Na het tentamen had ik opeens spontaan geen last meer van mn blaas ?! Dus of het nou de stress is of omdat ik heel veel water drink ik heb geen idee. Ik kijk het dus maar weer even aan. Dinsdag heb ik mijn mondeling tentamen die ik mag inhalen! Nu heb ik dus heerlijk een paar dagen de tijd om op mijn gemak te leren. Karen en ik hadden het idee om heerlijk naar het Brupark te gaan. Voor de niet belgen onder ons: het bru park is het park bij het atonium waar je o.a. de grootste bios hebt, een zwemparadijs mini europa en het domein van laken, dat park waar ik ooit eens geweest ben. Afijn ik ben dus met Karen om even te ontspannen naar het Zwemparadijs gegaan. We hebben daar flink gelachen. Ze hebben er 4 glijbanen. Waar je dus ook met banden op kan en ook met 2 persoons of 3 persoons banden. We hebben hard gegild en gelachen. Na een uurtje hadden we het eigenlijk wel een beetje gezien en hebben we in het golfbad gehangen op banden, waar dus om het kwartier echte golven kwamen. We hebben nog heerlijk een frietje gegeten en wat gedronken en nog in het bubbelbad gezeten. Omdat we maar een kaart voor 4 uur hadden zijn we rond 4-en weer naar huis gegaan. En daar heb ik al mn spullen even uitgewassen. Toen ben ik samen met Karen wie is de Mol wezen kijken (Wat een rot programma is het toch!, Weet iemand al wie de mol is?) en daarna zijn we gaan koken. Ik ga nog moeite moeten doen om mijn kast leeg te eten want ik heb nog super veel staan. Na het eten afwassen en opruimen. Ik heb alvast wat spullen ingepakt, zodat het gelijk niet meer zo'n rommel is. Daarna met Karen nog een toetje gegeten en nu is het half 10 en ben ik eigenlijk wel een beetje MOE. Raar he?! Het is nogal een heftige week geweest met vroeg opstaan en tentamen stress. Ben wel heel blij dat mn blaas weer opeens minder is geworden. Er zijn trouwens ook al een hoop nieuwe mensen en eerlijk gezegd bevalt me dat helemaal niet. Dat klinkt misschien heel hard en gemeen, maar het is zo raar dat je hier je eigen kamer, een eigen leven en nieuwe vrienden/ vriendschappen hebt opgebouwt en nu gaat iedereen weg. En komen er nieuwe mensen die hier wel een top tijd tegemoed gaan. Het voelt ook heel triest aan omdat er aan iets heel leuks een einde komt en iedereen gaat uit elkaar en verder. Nu weet ik wel dat dit er bij hoort en er weer nieuwe leuke dingen komen. Maar je word er even keihard mee geconfronteerd (tenminste zo ervaar ik het) en dat is even moeilijk. Nja de laatste week word vast een top week en ik zal vast nog wel eens terug komen. Toch maakt het me soms wel een beetje sip.
Zaterdag 31 januari,
Opgestaan rond 9 uur, gelijk gaan leren leren leren leren. Opzich ging het wel goed, ik heb echt het idee dat ik nu al veel meer weet dan daarvoor. Na de lucnh met karen weer wezen leren leren en om 's middags even mn hoofd te luchten zijn we naar de stad gegaan. Karen heeft nog nieuwe schoenen gekocht. Bij de Hema hebben we koffie gedronken en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Toen zijn we langzaam aan eten gaan maken en heb ik voor Karen frietjes gemaakt, zelf heb ik macaroni  gegeten want ik had nog wat saus over. Toen weer leren leren en eigenlijk wilde we nog iets leuks doen om ons laatste weekend te vieren. Dus zijn we naar de Bios gegaan. Daar dichtbij is een soortje van dorpje met cafés dus hebben we daar nog even wat biertjes gedronken omdat we erg vroeg waren. We zijn naar de fil Valkery geweest. Echt een aanrader. Hij is spannend en ookal weet je hoe de film gaat aflopen toch hoop je dat Hitler dood gaat en de 'goede' overwinnen. Het is echt een aanrader! Na de film nog even de kroeg in gedoken, maar ik had eigenlijk niet zo zin meer omdat ik wist dat ik de volgdende dag  weer moest leren. Toen zijn we de avond bus maar gaan opzoeken. Dat bleek nog een hele klus, want dat zijn andere bus nummers dan die je overdag neemt. Het bord vonden we wel met het nummer erop, maar niet de route en de tijden. Dus we hadden geen idee of de bus wel zou rijden en zo ja welke kant hij dat op zou gaan en waar wij er uit moesten. Voor ons stond wel een andere bus dus ik ben maar even aan de chauffeur gaan vragen of die bus nog reed en welke kant op. Nou de bus zou binnen een paar minuten komen en we hadden ook wel een vermoede waar we eruit moesten. Bus genomen, kaartje gekocht (voor de nachtbus moet je aparte kaartjes kopen) En gaan!! Uiteindelijk zijn we ergens bekends uitgestapt en moesten we nog een dik kwartier naar huis lopen, in de kou... Eenmaal thuis lekker in mn warme bed gekropen nog wat gaan lezen en gaan slapen rond 2 uur.
Zondag 1 Februari,
Vandaag ondanks dat het gister laat was, toch weer vroeg op: 9 uur dus. En weer leren leren. Beetje strijken, afwassen en opruimen. Nu is het inmiddels 4 uur moet ik nog 1,5 onderwerp van de 6 en ben ik het schijtbeu! Dus even pauze met Karen. Straks nog even verder leren dus en dan eten maken en dan is Väös er als het goed gaat ook al weer.
Maandag 2 februari,
Kei en kei hard geleerd deze dag, verder niet zo heel veel gedaan. Nog heel even om boodschappen geweest en We hebben pizza besteld omdat we te lui waren om te koken.
Dinsdag 3 februari,
Vandaag had ik dus mn mondeling. Ik was er om 7 al uit en heb tot 10.30 nog geleerd. Om 12 uur had ik inhaal examen en deze ging harstikke goed. Daarna ben ik met Karen nog de stad ingedoken, nieuwe kleding gekocht om uit te gaan en een ijsje gegeten om het te vieren. Daarna snel door naar Johan de Sterke om een formulier op te halen zodat we kunnen laten zien dat we hier aanwezig zijn geweest. Toen naar de Colryt om even wat laatste boodschapjes te doen dit is een soort sligro.
Woensdag 4 februari,
Uitgeslapen, Väös had mondeling, stad ingegaan om een broodje te eten. Toen zijn we naar 1.000 bieren bar gegaan, biertjes gedronken films gekocht en 's avonds gegeten, film gekeken.
Donderdag 5 februari,
Ingepakt, opgeruimd en gewassen, daarna stad in


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Les Jours

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer