Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Anouks weblog

Nieuws 08-10-2008 binnenlandse politiek

{ 13:11, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

VVD wil invloed islam in het openbaar inperken

De VVD wil de integratie van moslims in Nederland bevorderen door de invloed van de islam in het openbare leven in te perken. Dat schrijft Tweede Kamerlid Henk Kamp in een notitie die woensdag is verschenen.

VVD wil invloed islam in het openbaar inperken

Kamp wil gezichtsbedekkende bekleding in het openbaar verbieden. Verder is hij er voorstander van om werknemers die weigeren handen te schudden te ontslaan. Ook wil Kamp een verbod op het oproepen tot gebed vanaf de minaret van de moskee. Het liberale Kamerlid is bang dat Nederland anders verwordt tot een islamitisch land terwijl 'de overgrote meerderheid van de bevolking daar niets voor voelt'. Volgens Kamp is de roep om terug te keren naar de ware islam niet te verenigen met democratie en mensenrechten.

Wel wil de VVD'er dat de godsdienst een normale plaats binnen de samenleving krijgt. "De islam is een wereldgodsdienst; dat moet erkend worden. Zoals voor andere culturen is er ook ruimte voor de islamitische cultuur in Nederland", schrijft Kamp. Hij benadrukt dat de vrijheid van meningsuiting onverkort geldt ten aanzien van uitlatingen over wat voor moslims heilig is.

De oud-minister van Defensie heeft de notitie geschreven omdat volgens hem de integratieproblematiek in Nederland 'ernstig' is. Ook denkt Kamp dat veel Nederlanders bang zijn voor de radicalisering van een deel van de islamieten die in ons land wonen.Nieuws 08-10-2008 buitenlands bericht

{ 13:04, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Toeristen omgekomen bij vliegongeluk in Nepal

Een vliegtuig van Yeti Airlines is woensdag in Nepal verongelukt. Zeventien van de achttien inzittenden zijn daarbij om het leven gekomen. Onder hen bevinden zich twaalf Duitse en twee Zwitserse toeristen. De enige overlevende is de piloot. Het toestel verongelukte toen het tijdens de landing op het vliegveld van Lukla een hek raakte.Nieuws 07-10-2008 economischbericht

{ 13:02, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

AEX glijdt weg na bankengerucht VK

De AEX noteert dinsdag na krap anderhalf uur handel weer lager na een hogere opening, nadat in het Verenigd Koninkrijk het gerucht gaat dat de drie grootste banken van het land om steun hebben gevraagd met een omvang van $79 miljard, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Koenders wijst op de scherpe koersdalingen van de Britse financiële waarden en het koersverlies voor de financials in Amsterdam. De omzetten waren aanvankelijk laag, maar lopen rond 10.30 uur flink op, aldus de handelaar. De AEX noteerde dinsdag rond 10.30 uur 1,6% lager op 307,53 punten.Nieuws 07-10-2008 sportbericht

{ 12:59, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Van Persie en Heitinga onzeker voor IJsland

Robin van Persie en John Heitinga zijn zaterdag mogelijk niet inzetbaar bij Oranje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. Beide spelers moesten dinsdag wegens een blessure de training in Katwijk laten schieten. "Vanavond gaan we de balans opmaken", zei perschef Kees Jansma tegenover de website van Voetbal International.

Van Persie kampt momenteel met een hamstringblessure, terwijl Heitinga last heeft van zijn knie. Ook Henk Timmer, die nog niet volledig is hersteld van een liesblessure, liet dinsdag de training schieten. Voor Wesley Sneijder komt de interland tegen IJsland waarschijnlijk te vroeg, maar de wedstrijd tegen Noorwegen op woensdag lijkt wel haalbaar.

Sneijder houdt er wel rekening mee dat bondscoach Bert van Marwijk door de vele blessuregevallen toch al tegen IJsland een beroep op hem doet. "Mogelijk vraagt de situatie erom, maar het is in principe niet de bedoeling", zei de middenvelder bij de NOS. Hij ging ook even in op de controverse tussen hem en Van Persie. "We hebben gewoon met elkaar gesproken vandaag. Er is totaal geen probleem tussen ons."

Edwin van der Sar eiste in Katwijk de meeste aandacht voor zich op. "Van Marwijk vertelde me dat deze terugkeer eenmalig is", zei de 37-jarige doelman, die de geblesseerde Maarten Stekelenburg vervangt. "En wat mij betreft is dat ook zo. Ik heb natuurlijk niet voor niets afscheid genomen."Nieuws 07-10-2008 regionaal bericht

{ 12:56, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Ter Horst steunt korpschef Gouda

Korpschef Jan Stikvoort van de politie Hollands Midden heeft de steun van minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA). Zij heeft er geen problemen mee dat Stikvoort vorige week kritiek uitte op de toon waarop de Tweede Kamer over de situatie in Gouda heeft gedebatteerd.

Ter Horst steunt korpschef Gouda

Ter Horst zei dinsdag in het wekelijkse vragenuur in de Tweede Kamer dat Stikvoort zich niet al te genuanceerd heeft uitgelaten. "Hij heeft de nuance uit het oog verloren." Toch neemt ze Stikvoort zijn uitspraken niet kwalijk, omdat hij voor zijn politieagenten heeft willen opkomen. "Zijn uitlatingen komen voort uit zorg", stelde de minister.

Stikvoort zei vrijdag dat de Kamer incidenten in Gouda met Marokkaanse jongeren heeft opgeblazen en het imago van de stad schade heeft toegebracht. Enkele Kamerfracties waren daar verontwaardigd over. Aanleiding voor Stikvoorts uitlatingen was het spoeddebat dat de Kamer onlangs hield over Gouda. De PVV pleitte in dat debat voor het inzetten van het leger in Gouda.Nieuws 07-10-2008 binnenlandse politiek

{ 12:54, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

CDA en PvdA bepleiten comeback donorcodicil

Het donorcodicil moet in ere worden hersteld. Dat zullen de coalitiepartijen CDA en PvdA woensdag bepleiten bij minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA).

CDA en PvdA bepleiten comeback donorcodicil

Het huidige systeem, waarbij mensen zich centraal moeten laten registreren, zou een te hoge drempel opwerpen voor potentiële donoren. De partijen willen naar een laagdrempelig systeem waarbij de donorkaart in openbare gelegenheden zoals winkels en stations verkrijgbaar is. Wie die invult, is vervolgens wel of geen donor. De coalitiepartijen verwachten een toename van het aantal donoren als mensen overal worden geconfronteerd met het codicil.

De Tweede Kamer debatteert woensdag met minister Klink over orgaandonatie. Het kabinet besloot deze zomer om een zogeheten actief donorregistratiesysteem niet in te voeren. De bewindsman vreest dat dit systeem, dat inhoudt dat mensen automatisch donor zijn tenzij daartegen bezwaar wordt gemaakt, kan leiden tot situaties waarbij mensen tegen hun zin als donor worden geregistreerd.

De minister denkt dat een campagne en een actieve opstelling van ziekenhuizen zullen leiden tot meer donoren. Ook wil hij een nieuwe 'ja, mits-optie' aan het registratieformulier toevoegen, waarbij iemand donor wordt indien de nabestaanden daarmee instemmen. De bewindsman verwacht dat deze optie veel twijfelaars over de streep kan trekken.

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) verwerpt het plan van de coalitiepartijen. Volgens de vereniging is het donorcodicil niet voor niets in de vergetelheid geraakt, het werkte namelijk niet. Dat de herintroductie van de kaart zal leiden tot aanzienlijk meer donoren, is volgens de vereniging niet te rechtvaardigen gezien de ervaringen uit het verleden. Ook zou de situatie er door twee registratiesystemen niet duidelijker op worden.Nieuws 07-10-2008 buitenlands bericht

{ 12:46, 9/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Bush vraagt geduld bij reddingsplan

President George Bush heeft maandag om geduld gevraagd bij de uitvoering van het reddingsplan voor de financiële sector. Het kan even duren voordat het reddingsplan van zevenhonderd miljard dollar begint te werken, maar op termijn zal het met de Amerikaanse economie allemaal goed komen, zei hij.

In toespraken in Cincinnati en Texas benadrukte Bush dat het programma zorgvuldig moet worden opgezet en niet overhaast moet worden uitgevoerd. Het ministerie van financiën moet problematische bezittingen van financiële instellingen opkopen zodat de banken weer krediet kunnen verstrekken aan consumenten en bedrijven. Bush bezwoer zijn gehoor dat er geen belastinggeld over de balk wordt gegooid. Amerikanen hebben wel moeilijker tijden doorgemaakt en uiteindelijk 'zullen wij het allemaal goed doorstaan', voegde hij eraan toe.

Ondertussen heeft het ministerie van financiën onderminister voor internationale aangelegenheden Neel Kashkari aangesteld als interimdirecteur van het nieuwe Bureau voor Financiële Stabiliteit, dat het reddingsplan gaat uitvoeren. De 35-jarige Kashkari is net als minister Henry Paulson afkomstig van investeringsbank Goldman Sachs.Nieuws 06-10-2008 economisch bericht

{ 21:07, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam is maandag met een zeer zwaar verlies gesloten. De vrees dat de crisis op de financiële markten over zal slaan naar de reële economie was voor beleggers reden om aan het verkopen te slaan.
afbeelding vergroten 
Hoofdindex de AEX sloot maar liefst 31,46 punten, ofwel 9,1 procent, lager op 312,56 punten. De MidKap-index voor middelgrote fondsen sloot 9,5 procent lager op 432,61 punten. De beurs in Parijs verloor 9 procent, die in Frankfurt 7,1 procent en die in Londen 7,8 procent.

,,De beurzen zijn volledig in mineur. Het is de hele commotie rond Fortis en andere banken, en verzekeraars in Europa. Er is angst voor een recessie'', zei Lester Agten, analist bij De Vries & Co. ,,Rampzalig'', zo typeerde fondsbeheerder Corné van Zeijl van SNS de beursdag.

Aegon
De financiële waarden behoorden tot de grootste verliezers. Verzekeraar Aegon zag bijna en kwart van zijn beurswaarde in rook opgaan en sloot op 4,91 euro. Bankverzekeraar ING verloor 14 procent. In de MidKap-index verloor SNS Reaal 14,5 procent.

In het aandeel Fortis werd niet gehandeld. De Autoriteit Financiële Markten, de Amsterdamse beurswaakhond, had de handel voorbeurs stilgelegd om beleggers de tijd te geven uit te rekenen wat het aandeel waard is.

ArcelorMittal
Na Aegon was staalproducent ArcelorMittal de sterkste daler van de AEX. De staalproducent, het zwaarstwegende AEX-fonds, verloor 14,9 procent. ,,De grondstoffenprijzen staan onder druk'', verklaarde Agten. Hij wees erop dat ook MidKapper AMG een flink verlies moest incasseren. AMG verloor 30 procent. TomTom, de producent van digitale navigatieapparatuur verloor 14,7 procent.

Het bedrijf had in de ochtend bekendgemaakt dat het een samenwerkingsovereenkomst met telecombedrijf KPN heeft gesloten. ,,Dat is positief voor het aandeel, maar analisten hebben hun vraagtekens bij de omzetverwachtingen'', zei Agten.

Geen enkel AEX-fonds wist het hoofd boven water te houden. Vastgoedbedrijf Wereldhave beperkte het verlies tot 1,9 procent. Het bedrijf had voorbeurs bekendgemaakt dat het in Hans Pars, afkomstig van VastNed, een nieuwe topman heeft gevonden.

Octoplus
Op de lokale markt viel Octoplus in positieve zin op. Het biotechnologiebedrijf maakte bekend een contract ter waarde van 100 miljoen euro te hebben getekend met partner Biolex. Daarmee zet het bedrijf een grote stap naar winstgevendheid. Het aandeel steeg 13,6 procent. De olieprijs noteerde ten opzichte van het begin van de dag een daling van 4,7 procent. Een vat ruwe olie kostte 89,50 dollar.

De euro verloor door de recessiezorgen terrein op de dollar. De munt was 1,3530 dollar waard, tegen 1,3825 dollar bij de slot van de handel op vrijdag.


Nieuws 06-10-2008 sportbericht

{ 21:03, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
DOETINCHEM - Aanvaller Diego Biseswar mocht wel degelijk blijven bij De Graafschap, maar niet tegen elke prijs. Dat benadrukt Han Berger, de scheidende technisch directeur van de club uit Doetinchem, maandag op de eigen website.
afbeelding vergroten
Hij reageert daarmee op uitspraken van Peter Bosz, de technisch directeur van Feyenoord.

Bosz zei zondag in het tv-programma Studio Voetbal dat De Graafschap niet meer verder wilde met Biseswar. De twintigjarige spits speelde vorig seizoen in de tweede helft van de competitie op huurbasis voor De Graafschap. Hij keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord waar hij tot dusver een prima indruk maakt.

,,Wij hebben diverse malen geprobeerd om Diego definitief over te nemen,’’ betoogde Berger. ,,De eerste vraagprijs van Feyenoord lag echter ver boven de financiële mogelijkheden van De Graafschap. Later is Feyenoord gezakt, maar ook die vraagprijs paste niet in ons budget. Wij zijn ons toen gaan oriënteren op andere spelers.’’

Berger: ,,Vlak voor het verstrijken van de transferperiode bood Feyenoord de aanvaller nogmaals aan tegen een veel lager bedrag. Op dat moment had De Graafschap echter al geïnvesteerd in andere spelers. De selectie was compleet en het geld op. Biseswar heeft niettemin bij ons prima gepresteerd en goed verdrag vertoond.’’


Nieuws 06-10-2008 regionaal bericht

{ 21:01, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
ROTTERDAM - De ruiming van de Proveniersbom op 12 oktober heeft van Andries Hutteman een bekende Rotterdammer gemaakt.
afbeelding vergroten
Hij verscheen op radio en tv, kranten tekenden zijn verhaal op en hij zag zich genoodzaakt om zijn zoon tot pr-adviseur te benoemen.

Reden: de momenteel 87-jarige Rotterdammer woonde van 1942 tot 1951 op de Proveniersstraat nummer 13 in het pand waaronder in de oorlog de blindganger van 500 pond terecht kwam.

„In die tijd dat de bom daar neerkwam, woonde ik er nog niet. Dat was pas later, toen ik introk bij mijn latere schoonfamilie. De verhalen kreeg ik natuurlijk wel te horen. De bom schijnt daar via het trottoir schuin onder het huis terecht te zijn gekomen. Door de enorme knal die dat veroorzaakte, is mijn zwager zijn gehoor kwijtgeraakt,’’ herinnert Hutteman zich nog goed.

Dat hij een paar maanden later boven de bom ging wonen, heeft hem nooit slapeloze nachten bezorgd. „Ze zeiden dat het geen kwaad kon, dat er geen enkel risico zou zijn. Als ik daar slecht sliep, kwam het eerder doordat de vloer van de slaapkamer schuin afliep.’’

Anno 2008, ruim 67 jaar na de inslag van de bom, vindt Hutteman het nog steeds een uiterst ongeloofwaardige verhaal. „Hoe kan dat nou? Een bom, bedoeld voor de Waalhaven, valt in de Proveniersstraat? Ik heb er nooit wat van begrepen.’’ Hutteman verwacht dat de bom zondag zonder problemen wordt geruimd. Is het dan eindelijk einde verhaal? Zoon Piet: „Het lijkt ons aardig om naar de Maasvlakte te gaan als ze de bom laten knallen.’’


Nieuws 06-10-2008 binnenlandse politiek

{ 20:59, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
BRUSSEL - De nieuwe, twee dagen lange reddingsoperatie van de Belgische Fortis-tak, volgde op de maatregel in Nederland en op de uitspraken van vicepremier Bos dat Nederland daarmee ‘besmetting’ van Fortis Nederland en ABN Amro door de minder gezonde bank in België wilde voorkomen.
afbeelding vergroten
afbeelding vergroten
Die uitspraken vielen knap verkeerd bij de Belgische premier Leterme. Hij bleef spreken van een ‘win-win-situatie’ - de maatregelen in Nederland leverden Fortis 16,8 miljard euro op - maar was weinig gelukkig met de suggestie van Bos dat alle overblijvende problemen zich in de Belgische bankpoot concentreerden. ,,Hij heeft een kans gemist om zijn mond te houden,’’ aldus Leterme op de Franstalige tv, waar de emoties het hoogst oplaaiden. Op de Vlaamse tv zei hij dat Bos ‘al eerder opviel door ongelukkige uitspraken’. ,,Ik heb contact gehad met premier Balkenende, die dat ook betreurt.’’

Diezelfde Balkenende liet overigens gisteravond al weten zijn minister Bos volledig te steunen.

Minister Charles Michel, topman van de Franstalige liberalen waarvan vicepremier en minister van Financiën Reynders de leider is, relativeerde de uitspraken van Bos: ,,Hij kan zijn kiezers moeilijk vertellen dat hij voor 17 miljard een slechte deal heeft gesloten.’’

België moest trouwens dit weekend niet alleen Fortis, maar ook Dexia redden. Dexia was in ernstige problemen gekomen door leningen aan een dochter van de in elkaar gestorte Duitse Hypo Real Estate bank, maar bronnen in Brussel relativeerden later de omvang van deze leningen: ze zouden niet meer dan 200 miljoen belopen. Dexia verklaarde gisteravond na een ingelaste vergadering van de raad van bestuur formeel dat het na de kapitaalsverhoging van 6,4 miljard euro die vorige week werd aangekondigd, een verdere marktverslechtering de baas kan. Eerder op de avond circuleerden onbevestigde berichten over een overname door de Franse groep Société Générale.

De Belgische topindustrieel Karel Vinck - ‘ik ben niet kwaad, ik ben furieus’ - haalde dit weekend ongenadig hard uit naar het ‘inefficiënte’ management en de ‘egotripperij’ bij banken, die door producten te verkopen die ze zelf niet begrepen nu de hele industrie mee naar beneden trekken en de economie ‘voor zeker twee jaar’ in een crisis storten.


Nieuws 06-10-2008 buitenlands bericht

{ 20:51, 6/10/2008 } { 0 comments } { Link }
MULTAN - Een zelfmoordenaar heeft maandag zichzelf en zeker achttien andere personen in het noordoosten van Pakistan om het leven gebracht.
De man drong in de stad Bhakkar in de provincie Punjab het huis binnen van een sjiitische politicus en blies zich op.

Het doelwit, de prominente Talibantegenstander Rashid Akbar Nowani, liep slechts verwondingen op aan zijn been. Een aantal partijgenoten en familieleden waren minder gelukkig. Naast de doden raakten minstens zestig mensen gewond.

Het is nog onduidelijk welke organisatie verantwoordelijk is voor de aanslag. Overheidsfunctionarissen vermoeden dat soennitische militanten, die mogelijk banden onderhouden met de terreurorganisaties Taliban en al-Qaeda, er de hand in hebben gehad.


Nieuws 05-10-2008 economisch

{ 15:17, 5/10/2008 } { 0 comments } { Link }
AMSTERDAM - ABN Amro Nederland, de bank die het afgelopen weekend in de etalage is gezet door het geplaagde Fortis, heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 437 miljoen euro winst geboekt.
Dat is 1 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van ABN Amro die zijn gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Het bankconcern ABN Amro, dat momenteel onder leiding staat van de Schot Mark Fischer, is niet meer beursgenoteerd.

Het ABN Amro-onderdeel 'Private Clients' dat ook in het bezit is van Fortis, zag zijn winst het afgelopen halfjaar met 45 procent dalen tot 124 miljoen euro. Fortis heeft geen plannen om dit onderdeel ook te verkopen.


Nieuws 05-10-2008 sportbericht

{ 14:54, 5/10/2008 } { 0 comments } { Link }
EINDHOVEN - Het bedrijf dat al sinds de oprichting in 1913 aan PSV verbonden is en zelfs in de clubnaam verweven zit, stopt als shirtsponsor. Philips zal binnenkort niet meer op het shirt van Philips Sport Vereniging pronken.
Dat vermoedt voormalig technisch directeur Stan Valckx van PSV. In een interview met NOS Langs de Lijn zei de Limburger zaterdagavond dat Philips geen enkele affiniteit meer heeft met topvoetbal.

Valckx, die ook oud-voetballer is bij PSV, zei echter ook dat ,,als het bedrijf binnenkort daadwerkelijk wereldkundig maakt dat het stopt als hoofdsponsor voor de club, dat niet meteen betekent dat het PSV niet meer sponsort''.

Volgens Valckx gaat Philips enkel door als naamgever van de club en het stadion, voor een aanzienlijk bedrag. ,,Als shirtsponsor zal Philips echter verdwijnen.''

Dat zou betekenen dat PSV in de nabije toekomst mogelijk met een andere shirtsponsor op de proppen komt.

Valckx moest in mei vertrekken bij PSV na een conflict met techisch directeur Jan Reker. De taken van Valckx zijn inmiddels overgenomen door Adrie van Kraaij.


Nieuws 05-10-2008 regionaal bericht

{ 14:50, 5/10/2008 } { 0 comments } { Link }
SPIJKENISSE - Het is een kat en muisspel, zegt de 23-jarige Chris over de politiecontroles op getunede auto's. Zijn opgevoerde Honda Civic produceerde gistermiddag bij de meting in Spijkenisse 102 decibel.
Negentien meer dan bij zijn auto is toegestaan. "Ik had wel zoiets verwacht. Ik kan gewoon niet van mijn wagen afblijven. Ik wil hem gewoon steeds mooier maken.''

De controles vindt hij 'flauw'. "Mijn auto is in perfecte staat. Ik breng het verkeer niet in gevaar.'' De politie houdt controles vanwege klachten over lawaai. Gisteren werden 37 auto's aan een inspectie onderworpen. Van achttien chauffeurs werd het kenteken ingevorderd. De actie leidde tot tien bekeuringen.

"Mensen vinden het gewoon irritant. Vooral als deze jongens 's nachts thuiskomen en even bezig zijn met inparkeren,'' zegt agent Ron Meertens.

Voor de 22-jarige Spijkenisser Rick was het gisteren de derde keer dat hij met zijn Opel Astra is gesnapt. Elke keer schroeft hij dan z'n standaard uitlaat terug onder zijn wagen, laat hem herkeuren bij de Dienst Wegverkeer (RDW), incasseert z'n boete en hangt vervolgens weer de zestien decibel hardere knalpot er onder. "Niet voor het geluid, maar voor de show.''


Nieuws 05-10-2008 binnelandse politiek

{ 14:33, 5/10/2008 } { 0 comments } { Link }
DEN HAAG - Tot woede van de SP zet het kabinet de plannen door om een einde te maken aan de afdrachtregeling bij die partij.
Het rijk, gemeenten, provincies en andere overheden moeten de vergoeding voor politieke ambtsdragers straks direct aan de betrokkenen uitkeren.

Nu storten SP’ers hun salaris nog in de kas van de politieke partij. Het kabinet wil daar vanaf om de onafhankelijkheid van Tweede Kamerleden en andere politici te waarborgen. Als vergoedingen aan een politieke partij worden betaald, wordt de politicus volgens het kabinet financieel afhankelijk van zijn partij.


Nieuws 05-10-2008 buitenlands bericht

{ 12:42, 5/10/2008 } { 0 comments } { Link }
KATHMANDU - Na jaren voorbereiding is zondag voor het eerst een parachutesprong gemaakt boven de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld. Dit hebben de organisatoren laten weten.
afbeelding vergroten Parachutesprong boven de Mount Everest.
Een Brits-Canadees-Nieuwzeelandse groep van drie parachutespringers sprong uit een vliegtuig op 142 meter hoogte boven de top van de Mount Everest, die 8850 meter hoog is. Het drietal, dat zuurstofmaskers droeg, was bijna een halve minuut in vrije val en opende dan zijn parachutes. Die zijn speciaal gemaakt om tegen de hoge snelheden te kunnen die tijdens de vrije val in de dunne lucht kunnen ontstaan.
De drie parachutepioniers kwamen neer op een landingsbaan op een flank van de Mount Everest.


Nieuws 03-10-2008 economisch

{ 13:35, 3/10/2008 } { 0 comments } { Link }

Wie nu aandelen koopt kan door de gedaalde koersen een enorm dividendrendement halen. Percentages tot 10 procent zijn mogelijk.

Het hoogste dividend betaalt verzekeraar Aegon. De prognose is dat het concern 60 cent per aandeel betaalt. Dat is 9,9 procent van de huidige koers die rond de €6,60 staat. Op de tweede plaats staat de BAM-groep (aannemen) dat ook een dividendrendement heeft van bijna 10: 9,81%. Dat is twee maal zoveel als een hoge renterekening te bieden heeft.

Ook bij de ING zitten nieuwe beleggers wat betreft dividend goed. De dividendprognose van ING bedraagt €1,48 bij een koers van ruim 15,50 euro. Dat is een percentage van 9,5.

Andere fondsen met een hoog dividendrendement zijn USG People (uitzender), Wereldhave (vastgoed), Randstad (uitzenden) en KPN, die met hun dividend nog ruim boven de 5% zitten. De koers van dit laatste bedrijf heeft overigens niet zwaar te lijden gehad onder de beurscrisis.

Het is natuurlijk de vraag of de dividendprognose van door de beurs zwaar afgestrafte bedrijven ook op termijn waargemaakt kan worden. Fortis komt in het rijtje niet meer voor omdat het bedrijf het dividend voor de gewone aandeelhouders reeds eerder in de ijskast plaatste.Nieuws 03-10-2008 sportbericht

{ 13:34, 3/10/2008 } { 0 comments } { Link }
ROTTERDAM - Ineens staat het het Nederlands voetbal toch weer op de kaart van Europa. Feyenoord, NEC, Heerenveen en Twente bereikten donderdagavond, meer of minder verrassend, de groepsfase van de UEFA Cup.
afbeelding vergroten De NEC-spelers vieren feest. FOTO ANP
Feyenoord beleefde een genoeglijke avond in Zweden door ten koste van Kalmar FF Europees actief te blijven. De Rotterdammers verloren thuis tot ontsteltenis van vooral de penningmeester met 0-1, maar maakten dat verschil op het kunstgras in Boras - het stadion van Kalmar voldoet niet aan de UEFA-eisen - met 2-1 goed.

De doorslaggevende tweede treffer was van Emin Nouri, die de bal in eigen doel kopte. Georginio Wijnaldum zette Feyenoord voor rust op voorsprong met een afstandschot, slecht beoordeeld door sluitpost Petter Westa. Lasse Johansson maakte vlak na rust gelijk.

Voor Ajax stond dat na de uitwedstrijd tegen Borac (1-4) al bijna vast. De Amsterdammers deden het in de ArenA erg dunnetjes over: 2-0 dankzij Jeffrey Sarpong en Luis Suarez.

NEC koesterde in Boekarest tegen Dinamo zijn kleine voorsprong (1-0) uit Nijmegen zorgvuldig. Het bleef 0-0, genoeg om voor het eerst sinds 1983 weer eens de eerste ronde te overleven. In de slotfase raakte invaller Lasse Schöne de lat. In blessuretijd liet de Roemeen Ionel Danciulescu dé kans op een verlenging onbenut. Hij schoot vrij voor doel van dichtbij hoog over.

SC Heerenveen was eigenlijk binnen een half uur al klaar met Vitoria Setubal. Toen stond het 3-0 door goals van Paulo Henrique en olympiër Gerald Sibon (2). Nadat Tarik Elyounoussi er nog 4-0 van had gemaakt was het de beurt aan de Portugezen, die thuis op 1-1 hadden afgesloten. Bruno Gama en Ricardo Chaves scoorden tegen. Elyounoussi bepaalde de eindstand op 5-2.

FC Twente had aan de 1-0 tegen Stade Rennes genoeg om het verlies in Frankrijk (1-2) goed te maken. Blaise N’Kufo maakte de kapitale treffer halverwege de tweede helft. Daarna kregen de bezoekers nog de geest en hield heel Enschede, waarvan ruim 20.000 supporters in het stadion, de adem in.Nieuws 03-10-2008 regionaal bericht

{ 13:32, 3/10/2008 } { 0 comments } { Link }
ROTTERDAM - Rotterdam weert junkies, dealers en ex-verslaafden uit probleemwijken door hen huurwoningen te weigeren. Het gaat om personen die recent zijn veroordeeld voor drugsdelicten en ernstige overlastovertredingen.
De gemeente past de maatregel toe in het Oude Westen, Spangen, en IJsselmonde. Over uitbreiding wordt gesproken. Woningcorporaties krijgen van de gemeente en politie te horen wie er geen woning mag krijgen. Met de maatregel hoopt Rotterdam probleemwijken te ontzien.

,,Het model werkt,'' zegt stadsmarinier Jur Verbeek op basis van de zijn ervaring in Spangen. ,,Ze gaan niet zo snel naar zo'n particuliere verhuurder omdat die duurder is. In Spangen is het selecteren een succes. Tien procent van de kandidaten in het eerste jaar na invoering, is zo geweerd. Ze haken vanzelf af als ze horen van de maatregel. We hebben ze ook niet meer teruggezien.''

De politie mag inzien wie er kandidaat is voor een woning. De woningcorporaties krijgen dan te horen of het iemand is die ze er liever niet zouden willen hebben. Verbeek probeert de aanpak in meer wijken in de stad van de grond te krijgen, nu is aangetoond dat proeven met de maatregelen werken. ,,Ik pleit er voor dit vaker toe te passen voor mensen die voor aantoonbare overlast zorgen. Dan hoeven ze niet per se veroordeeld te zijn. Slecht bekend staan is genoeg.''

De vraag is waar de lastpakken dan wel naar toe kunnen. Verbeek: ,,We bieden ze geen andere woonruimte aan, maar je moet niet de hele stad dichttimmeren. Dus ze moeten wel ergens terecht kunnen, maar niet in kwetsbare gebieden.'' De maatregel is volgens de gemeente aan de wet getoetst. Ook privacywaakhond CBP oordeelde eerder dat de regeling mogelijk is.


{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories


Recent Entries

Nieuws 08-10-2008 binnenlandse politiek
Nieuws 08-10-2008 buitenlands bericht
Nieuws 07-10-2008 economischbericht
Nieuws 07-10-2008 sportbericht
Nieuws 07-10-2008 regionaal bericht

Friends

AMWD
Hosting door HQ ICT Systeembeheer