Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Stad Antwerpen Home | Profile | Archives | Friends
Logboek Stad Antwerpen van Kelly Thierens, Melissa Buyssens, Tom Verhaeghe, Tim Van Stevens, Maarten Janssen en Dimitri Neutiens

Week 827/3/2006

Dag iedereen!

 

We blijven bloggen hé :-)

 

Vandaag (maandag) zijn Tim De Mulder en Jean Verbeeck naar het filmpje komen kijken. Ze waren tevreden met het resultaat en hadden enkel enkele kleine opmerkingen in verband met de voice-over.

 

Samen met Tom (die de technische kant voor zijn rekening nam) heb ik dan een paar dingen opnieuw ingesproken. Daarna hebben we de nieuwe stukjes voice-over op de film gezet en daarmee was de definitieve versie af. We hebben al één DVD gebrand die morgen rond 10u zal afgegeven worden bij Tim De Mulder zodat hij de film al aan enkele collega's kan laten zien. We hebben ook een DVD hoesje ontworpen zodat het geheel helemaal "af" is.

 

Verder hebben we alle lectoren van de richting Communicatie uitgenodigd op de receptie woensdag. Hopelijk kunnen ze allemaal aanwezig zijn.

 

Ik denk dat ik alles vermeld heb...

 

Posted by Tim

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 720/3/2006

Hallo De smulders

 

De nieuwe week is weer begonnen. Vol avontuur en gemonteer. Deze week worden de laatste loodjes gelegd aan het project. Dus kop op en volle borst  vooruit.

 

Groetjes van DIMITRI

 

 

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 613/3/2006

Dag iedereen!

 

De nieuwe titel voor deze week...

 

Vandaag hadden de "Duitsers" in de voormiddag een presentatie voor Duits en hebben Maarten en Dimitri gemonteerd aan de beelden die we al hadden.

 

In de namiddag zijn er twee ploegen nog extra sfeerbeelden gaan maken. Kelly en Melissa zijn op linkeroever gaan filmen en Tom en Tim hebben in de stad nog enkele sfeerbeelden geschoten. We moesten ervan profiteren dat het eens droog was (de zon scheen zelfs).

 

Maarten en Dimitri zijn dapper verder blijven monteren.

 

Tom en Tim zijn de sfeerbeeldden nog gaan importeren zodat ze zeker niet verloren gaan. Alle beelden zijn gelukt en staan nu op de harde schijf. Kelly en Melissa zullen hun beelden morgen importeren.

 

Verder heeft Kelly in de voormiddag een telefoontje gekregen om de afspraak van morgen te bevestigen. We hebben om 7u 's morgens afgesproken voor de school. We rijden dan naar de Armstrongweg en volgen van daaruit een ploeg die grof huisvuil gaat ophalen. In de namiddag zullen we manueel vegen nogmaals gaan filmen.

 

Zo, ik denk dat dat alles was...

 

Posted by Tim

5 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 56/3/2006

Liefste dagboek... :-)

 

Zie hier de nieuwe titel van deze week.

 

Vandaag was onze ploeg terug voltallig en zijn we met de volledige groep gaan filmen. We hebben in de voormiddag zelfs hulp gekregen van mevrouw Mermans. (waarvoor dank)

 

Ondanks het weer (het sneeuwde) hebben we vandaag restafval en het manueel en machinaal vegen op de Kioskplaats kunnen filmen. We hebben letterlijk de opklaringen afgewacht om te filmen. Telkens wanneer het weer begon te sneeuwen, zijn we onmiddellijk gestopt met filmen en hebben we de camera's veilig opgeborgen.

 

We hebben een afspraak gemaakt om woensdag PMD, GFT en papier te gaan filmen.

 

Morgen hebben we om half tien afgesproken aan Plantijn om het boomkappen te gaan filmen.

 

Dat was het in een notendop. (vul gerust aan)

 

Posted by Tim

7 Comments | Post Comment | Permanent Link

Krokus28/2/2006

Dag iedereen!

 

Aangezien we ook deze week aan het project werken, maak ik maar een nieuwe titel op de blog aan.

 

Vandaag hebben Kelly, Maarten, Tom en Tim geprobeerd om te gaan filmen in het Schoonselhof, maar dat is niet gelukt omwille van het weer (weeral).

In de plaats van filmen hebben we dan alle beelden die nog op band stonden geïmpoteerd in Final Cut zodat we die beelden zeker al niet meer kunnen verliezen.

 

Tot onze grote vreugde zijn alle beelden die we hebben geïmporteerd (beelden van de serre, sluikstorten, graffiti) gelukt. Daarna hebben we de beelden van het serrecomplex ook al een beetje gemonteerd.

 

We hebben afgesproken om deze week zoveel mogelijk te monteren aan de beelden die we al hebben.

 

Nu hopen dat het weer ons de kans geeft om alle beelden die we nog nodig hebben op tijd te schieten...

 

Posted by Tim

 

 

4 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 420/2/2006

Dag iedereen!

 

Zoals gewoonlijk maak ik de nieuwe titel voor deze week :-)

 

Het ziet er spijtig genoeg naar uit dat we geen geluk hebben met het weer...

 

Hopelijk klaart het nog op en kunnen er toch elke dag opnames gemaakt worden, want anders zullen we volgens mij in tijdsnood geraken.

 

Voor meneer Frateur: Ik heb vrijdag een "spoedvergadering" bijeengeroepen met onze groep en we hebben het gehad over de zaken die u in uw mail aanhaalde. We hebben het ook gehad over de chaotische manier van werken en hebben geprobeerd hier oplossingen voor te zoeken. Het verslag volgt.

 

Tot zover deze blog.

 

Posted by Tim

11 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 313/2/2006

Beste iedereen

 

Omdat er deze week nog niets op de blog is gezet, maak ik meteen ook maar de nieuwe titel :-)

 

Morgen zeker niet vergeten om 12u45 afspraak in het EMI ! Probeer alle schetsen van het draaiboek tegen dan af te maken, dan kunnen we deze ook laten zien.

 

Voor de rest denk ik dat het wel nodig is dat iedereen de planning -die Kelly heeft doorgestuurd (danku Kelly! :-) )- grondig doorneemt en eventuele bemerkingen daarbij noteert. Dan kunnen we die morgen ook doornemen en eventuele problemen op tijd oplossen. Ik denk dat we op die manier het minste tijd zullen verliezen.

 

Als er nog iets mocht zijn, laat het maar weten hé!

 

Posted by Tim

7 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 27/2/2006

Aangezien we week 2 zijn, heb ik de vrijheid genomen om de pagina van de week te starten.

Deze week dus alle comments op deze titel geven :-)

 

Posted by Tim

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 13/2/2006

Wees gegroet projectgenoten!

Bij deze een overzicht van onze activiteiten tijdens de eerste projectweek.

 

Maandag 30/1 :

Tim De Mulder, onze contactpersoon bij Stads- en Buurtonderhoud, heeft voor ons een afspraak met Jean Verbeeck geregeld, een sympathieke Antwerpenaar die zelf 30 jaar ervaring heeft 'bij de vuilkar'. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met een soort van controle van de huidige werkmannen, opdat die hun werk min of meer volgens het boekje zouden doen, wat niet altijd het geval is. Jean heeft onze projectgroep een 4-tal uren rondgereden doorheen de stad, zodat we kennis konden maken met enkele van de activiteiten van Stadsreiniging (ophaling van restafval, GFT, PMD, papier en karton, manueel en machinaal vegen door de Witte Tornado's). Gewapend met twee kleine videocamera's hebben we op die manier ideeën kunnen opdoen over hoe we ons uiteindelijke introductiefilmpje er kunnen laten uitzien, welke shots we kunnen nemen op mogelijke locaties,...  Dankzij het deskundig advies van Jean Verbeeck zijn we ook heel wat te weten gekomen over concrete problemen en gevaren waar o.a. vuilnismannen mee geconfronteerd worden tijdens hun job, waar ze op moeten letten, e.d.

 

Dinsdag 31/1 :

Mevr. Mermans heeft onze 'uit de hand' genomen videobeelden bekeken en al heel wat raadgevingen gegeven. We zijn het er allemaal over eens dat we toch een esthetisch eindproduct willen afleveren, ook al zal het een behoorlijk beschrijvend en informatief filmpje moeten zijn. Verder hebben we gebrainstormd over de structuur en de inhoud van de introductiefilm en zijn we begonnen aan het script.

 

Woensdag 1/2 :

Zowat de hele dag is opgegaan aan het schrijven van het script. Opnames uitschrijven, camerastandpunten bedenken enz. blijkt tijdrovender dan aanvankelijk gedacht :-)

 

Donderdag 2/2 :

Na een korte feedback-sessie van Mevr. Susswein hebben we het franstalige gedeelte van het projectplan verbeterd.

 

We hebben ook feedback gekregen over het voorlopige script en hebben er overbodige shots uit verwijderd en andere vervangen door betere. Verder is er een schatting gemaakt van hoe lang alle shots zullen duren en hebben we nagedacht over welke 'sfeerbeelden' we eventueel in het filmpje kunnen gebruiken. We hebben ook een lijst gemaakt van wat we zeker nog moeten vragen aan Tim De Mulder, wanneer hij ons op maandag 6 februari komt opzoeken.

 

Vrijdag 3/2 :

Enerzijds is er gewerkt aan de tekst van de voice-over stem die we gaan gebruiken. Anderzijds hebben we allemaal ons artistiek talent kunnen botvieren bij het tekenen van het storyboard voor ons filmpje. We stonden erop dat we allemaal onze bijdrage zouden leveren en dat niet alles door één betere tekenaar zou gedaan worden. Ook dit is echter een behoorlijk tijdrovende klus en voor de één dus al wat gemakkelijker dan voor de andere. Het aantal shots dat moet uitgetekend worden is redelijk groot en dan hebben we nog geen scènes geschreven voor het tweede grote luik van Stads- en Buurtonderhoud, namelijk Groen en Begraafplaatsen. Desondanks is gepland om het eerste deel af te hebben na het weekend zodat Tim De Mulder daar ook al eens een blik kan op werpen.

 

Al bij al is onze groep tijdens week 1 behoorlijk productief gebleken (al zeg ik het zelf) en loopt de samenwerking op wieltjes. Ok ok, als ik dan echt moet nuanceren : elke dag kent de productiviteit wel pieken en dalen omwille van de fenomenen 'gezelligheid' en 'gezwans'. Maar dat is allemaal bevorderlijk voor het proces, dat kunnen Olaf Spittaels en mijn cursus communicatiepsychologie bewijzen :-)

 

Tot de volgende!

Tom

 

 

 

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

voorstel3/2/2006

Dag projectgenoten!

 

Ik stel voor dat we vanaf volgende week telkens een nieuw item maken in het begin van de week. De titel van dat item kan dan Week 2 enz. zijn. Dan hebben we een overzicht per week. Ik denk dat dat iets makkelijker zal zijn als er iets opgezocht moet worden en op die manier blijft het geheel overzichtelijker.

 

Denken jullie er eens over na? Laat maar iets weten.

 

Posted by Tim

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

25/1/2006

Hey groepje!

 

Dit is een test :-)

 

Kelly heeft dat inderdaad knap gedaan!

 

Ik hoop dat jullie dit kunnen lezen...

 

Tim

6 Comments | Post Comment | Permanent Link

Project Stad Antwerpen24/1/2006

Hey projectgroepje,

ik heb al een weblog aangemaakt. Achtergrond, kleuren, enz kunnen nog altijd aangepast worden.

Bij deze wil ik maar zeggen dat ik er zeker van ben dat het een leuke samenwerking zal worden, en ik kijk er al naar uit om met jullie samen aan dit project te werken !!!

Groetjes Kelly 

3 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer