Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Diary, daily....,maybe.

Description
«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Vandaag

Vandaag klinkt niet zo logisch, bedenk ik me net. Morgen is het gisteren, de dag erna weer een dag ervoor..maar ik weet niets anders en heb mezelf net aangespoord toch een stukje te schrijven, om niet het risico te lopen van "na zeven dagen wordt uw account verwijderd......".

Dus vandaag. Vandaag was anders, en dat begon gisteren al. Een tijdje op vakantie geweest, een erg lange tijd op vakantie geweest en nu weer thuis. Dat is wennen en dat gaat me jammer genoeg niet gemakkelijk af. Die waarschuwingen had ik al gekregen voordat ik op reis ging, maar stiekem dacht ik dat het voor mij natuurlijk geen punt was, de terugkomst en het hele wengedoe waar zoveel en vaak over werd geklaagd door reizigers vóór mij.

Niet dus, heb ik eerst aarzelend, en daarna volop laten horen én blijken met hartverscheurend droevige gezichten en tranen als bewijs. Toen ook toegegeven dat ik mezelf, weer, had overschat. Maar die laatste alleen aan mezelf, ik kan het eigenlijk niet echt verdragen dat ik word aangekeken met opgeheven zie-je-wel-gezichten. Moet ik misschien toch eens aan werken, maar na een leuke doch zware dag als vandaag heb ik daar even helemaal geen zin in, dat stomme werken aan mezelf, en gun ik mijzelf de rust die ik naar eigen mening verdien.

Maar gisteren dus, daar begon de grote verandering. Het als grote verandering benoemen, kan wel op een blog; uit mijn mond wil ik het niet horen komen, want ik ben niet zo goed in benoemen en een vergissing vind ik niet altijd (nooit) even leuk. Perfectionisme.

De verandering zelf is niet interessant genoeg om woorden aan te verspillen, maar om geen onnodige nieuwsgierigheid op te wekken, het sloeg in een halfuur om van lange tijd onderuitgezakt niksen, naar keihard werken en nieuwe mensen ontmoeten, die ook nog eens zo leuk bleken te zijn..,ik kon mijn lol niet op.

Het werk is over, het vrij&blij-gevoel van de laatste twee dagen wil ik graag houden. En daar komt dan altijd het probleem om de hoek kijken. Ik wil wel, maar ik kan niet. Of ik wil niet genoeg. En dat is lastig veranderen. Veranderen moet ik, ben ik achter. Die lange tijd onderuitgezakt ging samen met lange tijd het-heeft-ook-niet-veel-zin denken. En inderdaad, wanneer we eens heel, heeeeel nuchter om ons heen kijken, heeft het inderdaad niet zo veel zin. Heeft iemand ooit eens het woord "maatschappij" bedacht, heeft een ander de invulling gegeven en zijn er een heleboel anderen, opgelucht om zelf niet meer iets te hoeven bedenken, er als brave hondjes achteraan gehuppeld. Geboren, werken (en als het even kan, de hobby's) en dan..die is niet zo moeilijk.

Maar zo mag ik niet denken, vooral niet hardop, dus doe ik dat stiekem en op mijn blog. Het is niet zo verontrustend als sommigen, "niet verder dan de neus lang is" kijkende mensen, soms denken. Het is de grof-geschetste verwachte levenslijn voor velen en voor mij niets meer dan waar, en erg geruststellend. En soms een beetje saai. 

Daarom wil ik mijn leven soms een spannende draai geven. Maar het is wel lekker en gemakkelijk thuis voor de tv te blijven hangen en mijn ouwe stamkroegie elk weekend in te duiken, iets anders opzoeken vind ik dan toch wat té spannend en veel te moeilijk. Maar gister dus, gister dus toch. Nieuw werk, voor even, nieuwe mensen. En het werkte en het was gezellig en het voelde goed.

Nieuw plan; na mezelf erop betrappen veel te vaak op de aan-(en uit-..)knop van die tv te hebben gedrukt, ga ik mezelf een schop onder de kont geven, stiekem, en dan iets nieuws zoeken. Nieuwe baan. Of kroeg.


Posted: 16:31, 4/9/2012
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer