Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verslag exploratieweek 1

Dag 5

11:13, 27/11/2007 .. 0 comments .. Link

Dinsdag 27 November

De laatste dag van de exploratieweek. Iedereen is bezig met de afwerking van de opdrachten. Er wordt hard gewerkt aan de slotopdracht, het moodboard en het visuele dagboek. De individuele evaluatie fiches worden ingevuld. De enquête wordt ingevuld, dat vind ik wel lastig om in te vullen. Punten geven op alle onderdelen en die punten dan motiveren. Omdat ik persoonlijk niet alle opdrachten heb gemaakt, moet ik dus aan iedereen gaan vragen wat zij van de odprachten vonden, terwijl zij eigelijk druk bezig waren.

Nu nog alles afprinten, in het kaft steken en het visueel dagboek ophangen aan de voorziene panelen. En onze exploratieweek zit er op.

De Cock InesDag 4

15:15, 26/11/2007 .. 0 comments .. Link

Maandag 26 november

Vandaag begonnen we met het overlopen wat dit weekend allemaal al af is geraakt.  Wat zeker af moest zijn, de hele hoofdopdracht, is af geraakt.  Dat viel goed mee en dus konden we vrij gerust, niet te gehaast aan de dag beginnen.  De taak van frans, filosophie en engels moesten nog verder gemaakt worden.  De aangewezen duo's zijn dan respectievelijk met hun aangewezen taak begonnen.  We zijn voor engels op een hele goede eerste campagne gekomen, en voor frans vlotte de zoektocht naar goede teksten ook.  Verder moesten we ook creatief uit de hoek komen met het moodboard en het visueel dagboek.  Dat was soms wat sleutelen maar uiteindelijk waren we wel tevreden met het resultaat.  Morgen moeten we nog heel weinig doen.

Julie ZagersDag 3

15:00, 24/11/2007 .. 0 comments .. Link

Vrijdag 23 november

De derde dag van de exploratieweek. Gisteren hadden we alle afspraken gemaakt en de taken waren duidelijk verdeeld, dus vandaag kon iedereen meteen beginnen werken. We hadden vandaag opnieuw een afspraak met onze groepsbegeleider Mr. Hye. We legden hem uit hoe ver we stonden en hij gaf ons tips, zei wat we beter konden doen. En bracht enkele wijzigingen aan in onze enquête.

Na dit gesprek konden we dus verder werken. Ik en Julie gingen de straat op om onze enquête af te nemen. We merkten meteen dat dit geen simpele opdracht was en dat vooral de laatste leeftijdsgroep ( senioren ) voor problemen zorgen, zij waren meestal niet bereid om met ons mee te werken. Na lang in de kou te staan hadden we eindelijk voldoende enquêtes en konden we die gaan verwerken in het emi.

Verder werd er gezocht naar een persoon om te interviewen. En er werd individueel of in kleine groepjes aan de vakopdrachten gewerkt. We maakten weer afspraken over wie wat in het weekend zou doen en onze dag zat er weer op.

De Cock InesDag 2

11:09, 23/11/2007 .. 0 comments .. Link

Donderdag 22 November

 

De tweede dag van de exploratie week. We maakten gisteren kennis aan de hand van spelletjes, vandaag begonnen we aan het echte werk.  Het verliep zeer vlot en we konden het meteen goed met elkaar vinden. Gisteren hebben we alles overlopen en besloten. Vandaag begonnen we er met veel enthousiasme aan, iedereen zat vol ideeën en ieders inbreng werd gewaardeerd.

 

Eerst en vooral maakten we de planning voor vandaag.  Heel de groep was het meteen met elkaar eens. We begonnen op het net naar zoveel mogelijk informatie te zoeken. We leerden er veel uit en konden  het ook goed gebruiken om onze vragen op te lossen. Na deze informatie te hebben gevonden gingen we de stad in om vragen te stellen aan bedrijven. We zijn naar verscheidene bedrijven geweest en er vragen gaan stellen om ons thema beter te belichten en meer gedetailleerde informatie te vinden. Nadat we de bedrijven zijn gaan bezoeken zochten we naar deskundigen. Deze opdracht was voor ons iets moeilijker omdat we er toch wel lang over moesten nadenken. Dan was het tijd voor het interview en de straatenquete. We splitsten ons hiervoor in duo’s. Het ene duo zocht naar de vragen voor het interview, het andere duo naar de vragen voor de straatenquete.  Verder maakten we nog afspraken over wie welke taak thuis nog zou kunnen afwerken.

 

Coralie MoretusDag 1

11:06, 23/11/2007 .. 0 comments .. Link

Woensdag 21 November

 

Vandaag was de start van de exloratieweek die tot dinsdag 27 November zal duren.

s'Ochtends werden we in onze groepjes verdeeld die op voorhand waren vastgelegd.

Een eerste kennismakingsopdracht was bedoeld om de leden van je groepje beter te leren kennen.  Dit gebeurde aan de hand van een puzzel en een korte stadsquiz.

 

Tijdens de lunchpauze zorgden enkele jaargenoten voor een muzikaal intermezzo en had de kok een speciaal “exploratiebroodje” bereid voor zij die wilden.

 

Om 13.10 werden we uitgenodigd voor de uitleg van wat ons allemaal te wachten stond de komende dagen.  Alle taken werden uitgelegd en wat van ons verwacht wordt werd ons duidelijk gemaakt.

 

Vlak hierna hebben we al onze eerste afspraak gehad met onze groepsbegeleider, Mr. Hye.

Hij heeft onze taken enigszins voor ons kunnen verduidelijken en ons alvast op de goeie weg geholpen met wat tips en ideeën.

 

Hierna zijn we beginnen nadenken over hoe we dit het beste gingen aanpakken.  Eerst hebben we het geheel met z'n allen overlopen.  Voor elke kleinere opdracht hebben we de taken toegewezen aan duo's die zich er toe aangesproken voelden.  Dit gebeurde proportioneel eerlijk tegenover de hele groep.  Het is niet de bedoeling dat alles in duo's wordt gemaakt, maar door de taken toe te wijzen zorgt men ervoor dat er verantwoordelijken zijn en dat de opdrachten op tijd af zullen zijn.

 

Toen dat gebeurd was hebben we nog praktische afspraken gemaakt voor morgen en zijn we voor iedereen kopies gaan nemen van de belangrijkste bladeren.  Ook hebben we al computers gereserveerd voor de komende dagen aangezien het emi druk bezet zal zijn.

 

Als laatste begin ik vandaag met het maken van het weblog en zet ik alvast een samenvatting van onze eerste exploratiedag op het net.

 

Charles VinckeAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Dag 5
Dag 4
Dag 3
Dag 2
Dag 1

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer