Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Loopgroep Arnout Voogt

geen training

Posted on 14/2/2013 at 17:15

Beste loopers,

aangezien ik niet weet wat het weer gaat doen en de voorspellingen niet zo goed zijn, laat ik de training van vanavond niet doorgaan

Schema voor het weekend

21km 2uur rustige duurloop

10km 1.15uur rustige duurloop

veel loopplezier en een prettig weekend

dinsdag 12-02-2013

Posted on 13/2/2013 at 12:20

Dinsdag training door Sandra en Mariska gegeven,

 

Dinsdag 12-02-2013 hebben Sandra en Mariska de warming-up en de loopscholing gegeven.

Ze hadden zich goed voorbereid door een avond ervoor de hele opzet met elkaar door te nemen.

Em af te stemmen wie doet wat.

Zo hoort het ook een training verzin je niet op de weg naar de training toe, op de fiets of in de auto.

Ik heb ze beide een compliment gegeven voor de training en het enthousiasme waarmee ze de groep bezig hielden. Ik kan nu ook met een goed gevoel de training aan hen overlaten, en natuurlijk Trudy niet vergeten, maar die kan dat al langer zelfstandig.

De bijgevoegde foto’s geven al aan dat het een gevarieerd parcours was. Alles is uit de kast gehaald fietsbanden, markeringsdoppen, loopladders en hekjes als natuurlijke hindernissen en dwang middel om de oefeningen goed uit te voeren.

Door de goede opzet van het parcours was het mogelijk om een grote groep zo’n 36 lopers goed verantwoord continue in beweging te houden.

Dames alle lof voor jullie en een high five van de trainer.

 

    

 

dindag 5-2-2013

Posted on 6/2/2013 at 07:19
   

Training van 5 februari 2013.

 

Als je de foto bekijkt vraag je je af wat hebben die lopen doen. Je zal het maar moeten onthouden de route die gelopen moest worden om 8.5km op de teller te krijgen. Gelukkig liep Jacqueline niet voorop anders waren we in de knoop geraakt. De inhoud van de training was vaartspel wat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen.

Er zit ook een krachtelement in door het lopen op gras. Ook het trainen op een andere ondergrond voorkomt blessures. Om na de training een keer de loopscholing te doen had als rede om ook als je moe wordt terug te vallen op je techniek. Dus recht op lopen en een goede knie inzet.

 Voor de assistent trainers in opleiding heb ik laten zien dat je in een kleine ruimte met een grote groep een goede training kan geven.

In deze vorm kan iedereen zijn eigen tempo lopen, je hebt als trainer goed zicht op de groep en kan je iedereen coachen die dat nodig heeft. Het vergt wel enige voorbereiding.

Uiteindelijk heeft de gemiddelde loper 8.5 km gelopen.

 

De trainer en assistenten.

langste duurloop voor de CPC

Posted on 4/2/2013 at 15:49

Beste lopers,

 

Donderdag 14 februari is het zover de langste duurloop als voorbereiding op de CPC

Wat gaan we doen:

De lopers die trainen voor de 21 km en de goede 10km lopers gaan twee uur achter elkaar een rustige duurloop doen.

Deze groep  begint die avond om precies 18.30uur vanuit de kantine.

Trainers: Arnout en Trudy.

 

De lopers die trainen voor de 10km beginnen om 19.00uur gewone tijd en worden om 19.15 uur opgepikt door de groep van de 21 km. Vanaf dat moment gaan we met ze alle door tot 20.30uur.

Trainer: Gerard.

 

Dit houdt in dat de groep van de 21 km 2 uur achter elkaar gaat lopen en de groep van de 10 km 1uur en een kwartier.

 

Vergeet niet je veiligheidshesje en neem drinken mee voor onderweg zodat we dat ook kunnen trainen

schema voor het weekend 2-3 februari

Posted on 1/2/2013 at 09:39

Beste lopers,

 

Donderdagavond hebben we met de groep de verschillende duurloop tempo’s geoefend.

Om jullie niet te vermoeien met allerlei tempo benamingen houden we het volgende aan:

Tempo 1 = het rustige tempo.

Tempo 2 = tussen tempo.

Tempo 3 = snelle tempo.

 

Het schema is als volgt:

21 km gaat 1uur50min duurloop doen de eerste 3 kwartier in tempo 1, daarna 20 min in tempo 2, gelijk gevolgd door 5min tempo 3, de rest loop je uit in tempo 1.

10 km gaat 50min duurloop doen de eerste 20min in tempo 1, daarna 15 min in tempo 2, gelijk gevolgd door 5min tempo 3, de rest loop je uit in tempo 1.

5 km deze hebben in principe genoeg aan de twee avond trainingen. Wil je toch een training doen loop dan 20 min in tempo 1 en de laatste 5 in tempo 2.

 

De trainer.

Start to Run

Posted on 24/1/2013 at 14:58

Beginnen met hardlopen.

 

Voor iedereen die, vanaf nul of met een beetje conditie, wil gaan leren hardlopen start er bij AVSparta de cursus “Start to Run”. Cursus start 9 maart 2013 om 9.30 uur.

kosten zijn 45,-- eur incl mooi hardloopshirt

Je kan je opgeven op de site  van de atletiek unie : www.starttorun.atletiekunie.nl

Je kan kiezen uit de volgende locatie Zuiderpark , Westvliet of de Hardloopwinkel.

Je krijgt training van goed opgeleide trainers.

De schema’s die gehanteerd worden stellen je in staat om na 6 weken een 3 kilometer achter elkaar door te hardlopen.

Voor informatie kan je mij ook bellen: Arnout Voogt 06-23011922 trainer van AV Sparta Den Haag. Voor iedereen die dit leest geef het door aan buren, vrienden, familie en collega's die ook willen gaan hardlopen bij een gezellige vereniging.

Trainen in de garage.

Posted on 23/1/2013 at 06:54

Wat is het toch fijn om in een parkeergarage te kunnen trainen.Dinsdagavond zijn we met de groep in de parkeergarage aan de leyweg gaan trainen. Je kan met besneewde wegen natuurlijk ook op de smalle schoongeveegde fietspaden rond het Zuiderpark gaan lopen, maar met een grote groep is dat bijna geen doen. Dan had ik net zo goed bij de politie kunnen gaan om heel de training te roepen; fietser voor, fietser achter  loop twee aan twee en blij rechts lopen. Dan is een overdekte verkeersvrije en klein beetje verwarmde en geen wind in de garage een uitkomst. Mariska heeft bij deze training de trainer geobserveerd als opdracht van de cursus ass. trainer. En nu maar hopen dat ze een beetje aardig is in haar beoordeling anders wordt het volgende week dinsdag wel een hele zware training. Tijdens de loopscholng heft iedereen weer geleerd hoe hij of zij zijn te strakke spijkerbroek weer aankan. Buikspieren aanspannen en lopen maar probeer dit tijdens de duurlopen ook te oefenen het scheelt een hoop lichaamsrotatie en je blijft er rechtop van lopen.

as donderdag ben ik er waarschijnlijk niet maar dan nemen Trudy en Gerard de training over.

Het schema voor het weekend: de 10 km rustige duurloop van 45 to 50 min, de 21 km een rusige duurloop van 1uur45 tot 1uur50 min.

 

Trainen gaat door

Posted on 22/1/2013 at 10:23

Beste Lopers,

De training van dinsdag 22-01-2013 gaat gewoon door. Eventueel wijken we uit naar de parkeergarage aan de leyweg. of we gaan een duurloop doen over begaanbare fietspaden. neem dus in iedergeval een veiligheidshesje mee.

 

Cursus Assistent trainer

Posted on 20/1/2013 at 15:16
 

Zaterdag 19 januari hebben Gerard, Mariska en Sandra hun eerste cursus dag erop zitten.Helaas door de onveilige situatie op de baan kon het praktijk gedeelte niet door gaan.Uiteindelijk leer je daar het meeste van. Maar dat wordt de volgende cursusdag helemaal goed gemaakt. Ze moeten wel de opdracht, observeer de trainer maken. Ik heb ze de tip gegeven om vooral een andere trainer te observeren dan de trainer waarbij ze trainen.Dit om de sfeer goed te houden want ik accepteer natuurlijk geen kritiek.Op de eerste cursus dag ontpopte Mariska zich tot een echte presentatrice die als het met deze cursus niet gaat lukken altijd nog het weer van RTL4 kan presenteren.We gaan in de trainingen aandacht besteden aan jullie volgende praktijk opgave.

We wensen jullie veel succes in de cursus en hopen dat we hierna enthousiaste trainers erbij hebben om de trainingen van onze loopgroep nog beter te laten verlopen.


Friends

- astriddammler
Hosting door HQ ICT Systeembeheer