Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Fam. Asensio in Shanghai

Drive-in health check

04:19, 1/1/2012 .. 0 comments .. Link

Om in China te mogen wonen moet je naast een heel scala aan papierwerk voor het visum ook een medische check. Sebastian had er in oktober al eentje gehad, maar ik was nu aan de beurt. Gelukkig was er iemand van Crown Relocations die me hielp bij het aanmelden. Na het invullen van mijn medische geschiedenis kreeg je een nummertje en begon het circus....

Het leek wel een heuse drive-in. Gekleed in een charmant ziekenhuisjasje met plastic slofjes om mijn voeten ging ik van kamertje naar kamertje. Was ik amper klaar in de ene kamer werd ik letterlijk in een andere kamer geduwd. Vriendelijkheid hier is niet hun sterkste kant. In de ene kamer kreeg ik een oog, neus en keel test, in de ander een bloedtest, weer een ander een bodyscan, nog een ander een hartritme filmpje, een buikecho etc. Maar efficient was het wel, want inclusief papieren rompslomp, omkleden en betalen stond ik binnen een half uur weer buiten.....nog net niet met  een ´Gekeurd´ stempeltje op mijn voorhoofd.

En nu maar hopen dat over een week in de uitslag staat dat ik in medisch gezien goedgekeurd ben om in China te wonen ;-) Market tour in Shanghai

03:51, 1/1/2012 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

Afgelopen week hebben we een hele ochtend van Katy een Chinese dame een rondleiding gehad in onze nieuwe woonbuurt. Wat bleek...ons hotel zit naast de flowermarket...nu begrijp ik waarom we steeds ´s ochtends wakker worden rond een uur of 6 van de vrachtwagens....(zelfs op zondag!)Natuurlijk niet zo gezellig als een intratuin, maar wel een heel groot scala aan verse bloemen en binnen en buiten planten. Allemaal prachtige en schattige standjes...uiteraard bracht Katy me naar haar favoriete stand waar ik hartelijk werd ontvangen en ik een visitekaartje kreeg met daarbij de belofte ´Good Price´.

Daarna reden we door naar de local food market die recht tegenover onze compound zit en waar je fruit, groente, thee, vleeswaren kan kopen. De groente en het fruit zagen er allemaal goed uit. Dus als we in ons huis zitten kan ik daar mooi naar toe......maar dan moet ik nog wel Chinees leren want met Engels ga ik het daar niet redden. Als je verder loopt op deze markt kom je op de vlees en vis afdeling....dat is toch wel even wat anders..... Kippen zitten in hun mandjes bij elkaar gepropt te wachten tot ze daar ter plekke worden geslacht. Het vlees wordt op de grond op een plaat gesneden. Mijn inziens is de hygiëne daar ver te zoeken. De stukken vlees liggen op tafels uitgestald en je mag zelf je stuk vlees pakken. Ben benieuwd hoe het hier is in de zomer met de hitte en de muggen....mmmm koop toch maar liever het stukje vlees voorverpakt in de supermarkt. Trouwens het kopen van een visje is in de Carrefour toch ook wel weer een belevenis. Nu zijn we op de visafdeling in Spanje wel wat gewend, maar hier hebben ze werkelijk mooie gekleurde Nemo´s zwemmen in bakken...... Gelukkig realiseert Julian zich nog niet helemaal dat die mooie visjes ´s avonds op een bordje liggen.

Tot slot hebben we nog The Fake Market bekeken. Tja als je dan in China bent moet je natuurlijk naar de Fake Market. Allemaal standjes met vanalles te koop. Je kan er o.a. ook maatpakken, schoenen, jassen etc. laten maken. Katy verzekerde me wel dat ik moest proberen goed te onderhandelen, te beginnen met 80% van de prijs af! En wat Chineese woordjes helpen ook en wat vooral helpt is weglopen...ze zullen je naroepen met een betere prijs.mmmm dit wordt nog een leuk spelletje....binnenkort maar eens proberen ;-).

Kortom een leuk dagje met allemaal nieuwe indrukken en tips.

Hou je op de hoogte.

 

 Onze eerste dagen in Shanghai

09:19, 29/12/2011 .. 0 comments .. Link

Alweer bijna een week in Shanghai....de tijd gaat snel. De vlucht naar Shanghai ging eigenlijk eigenlijk wel redelijk. Ik had er best wel wat tegenop zitten hikken vanwege de kinderen. In het vliegtuig bleek dat ik de autostoel voor Daniel niet mocht gebruiken, omdat deze niet was goedgekeurd (?) maar achteraf een goede beslissing want ze kwamen met een speciaal bedje en Daniel had een plekje als een koning...uuuhhh keizer. De mannen waren door het dolle heen en konden maar niet stilzitten op hun stoel. Uiteindelijk hebben ze redelijk geslapen. Wat hielp was dat we achteraan tegen de pantry zaten en we met dekens zogenaamde ´tentjes´ konden maken....prachtig natuurlijk en lekker donker dus goed om te slapen. Om 4 uur ´s ochtends was Daniel klaar met slapen en rende hij heen en weer door het vliegtuig. Gelukkig zijn de meeste Chinezen erg vriendelijk en konden ze de lol er wel van in zien.

Nadat we goed en wel in Shanghai waren aangekomen ging de immigratie erg snel en kwam onze bagage als een van de eerste eruit. Bepakt en bezakt vertrokken we naar buiten waar onze driver mr. Ji ons op stond te wachten. Een erg vriendelijke man van in de 30 schat ik (hoewel Chinezen zijn zooo lastig in te schatten qua leeftijd) die meteen kwam aanrennen en een bagagekar overnam. Direct voor de deur stond de auto en na een kwartier zat de auto volgepropt met onze bagage (fijn zo´n grote BUICK). Op naar het hotelappartement. Nog duf van de vlucht lieten we het over ons heen komen. Daniel en Julian hoorde je steeds wow of ach zeggen en vonden het allemaal maar prachtig. Mr. Ji rijdt erg rustig en beheerst en dat is erg fijn in deze drukke stad. Het appartement is lekker ruim en we hebben allemaal een eigen kamer, super!

´s avonds zijn we nog duf van de vlucht maar proberen in het ritme te komen en gaan op zoek naar een restaurantje en een kleine supermarkt. Het vinden van de juiste spullen in de supermarkt is een hele uitdaging, dus besloten we het er maar even bij te laten en een restaurant op te zoeken. Na wat rond te hebben gelopen, kozen we voor een restaurantje wat er redelijk netjes uitzag. Toen we uiteindelijk de menukaarten kregen kwamen we voor de volgende uitdaging....wat gaan we eten als alles in het Chinees staat....gelukkig staan er ook wat plaatjes bij dus gokken we op een lekker gerecht, wat uiteindelijk ook erg lekker was. Ook de ervaring met het toilet was een uitdaging....zo´n camping ervaring in Frankrijk....een gat in de grond (echt het leek zo´n netjes restaurant), dus Julian en Sebastian kwamen al gierend van het toilet. Ervaring leert gelukkig dat de meeste restaurants gewone toiletten hebben ;-).

Na een gebroken nacht vertrok Sebastian de volgende dag naar kantoor en probeerden wij in het ritme te komen. Mijn enige doel van die dag was.....boodschappen doen en bijslapen. Maar voordat je op pad gaat moet je plannen..... nou ben ik daar dol op...... maar soms is het ook lekker om gewoon de deur uit te gaan en maar te zien. Nou dat kan ik voorlopig wel vergeten.... met kinderen moet je natuurlijk wel plannen, ik moet of in boekjes of via internet opzoeken waar ik naar toe wil gaan en het vervolgens in het Chinees bij me hebben om op pad te gaan. De driver moet ik minimaal 30 min. van tevoren informeren dat we op pad willen, maar moet zeggen na bijna een week begint het al wat te wennen. Het is natuurlijk luxe om een driver te hebben, want hij staat altijd voor je klaar en het geeft je veel vrijheid. Bovendien is het ook zoveel veiliger. In de auto zitten standaard de autostoelen van de kinderen en hij rijdt heel relaxt. In een taxi kun je nl. bijna geen gordel vinden om jezelf vast te maken.

Het verkeer valt me nog wel redelijk mee, natuurlijk het is niet zoals in Nederland, maar ben al een beetje chaotisch Madrid gewend dus dat scheelt. Het toeteren is hier de normaalste zaak van de wereld en oversteken is rennen voor je leven. Hoewel ook hier wen je aan. Julian hebben we al aardig geïnstrueerd dat hij dichtbij moet blijven en altijd de hand vast moet hebben tijdens het oversteken, want echt waar ze stoppen echt niet! Julian blijft zich ook verbazen over wat mensen wel niet allemaal meenemen op de fiets....

Wennen is ook het geluid in de stad....het is zo druk hier. De hele dag is er ´lawaai´ en zelfs zondagsochtend om 06.00 uur stond er een vrachtwagen naast onze slaapkamer te draaien en hadden ze ruzie op straat. Dus we hopen straks te genieten van de rust in de compound.

Samenhorigheid merk je toch ook wel tussen de buitenlanders. Aangezien je alleen maar Chinezen ziet en af en toe een buitenlander merk je meteen een soort gevoel van samenhorigheid als je andere buitenlanders tegenkomt. Tja en verder zijn we natuurlijk de attractie van het jaar! Ik had niet verwacht dat ons uiterlijk toch zoveel impact heeft op de Chinezen. Misschien een beetje onnozel maar had verwacht dat ze in Shanghai toch wel wat Westerlingen gewend waren. Je wordt de hele tijd aangestaard, er wordt gefluisterd en gelachen naar ons. Ongevraagd worden we steeds op de foto gezet, vooral de jongens. We zijn zelfs een dagje naar de Zoo geweest en daar stonden ze met grote telelenzen bij de leeuwen en tijgers te fotograferen, maar toen wij kwamen kijken gingen de lenzen direct onze kant op! Wel merk je dat ze heel lief zijn naar kinderen en tja ze vinden de jongens gewoon heel bijzonder met hun blonde haren natuurlijk. Probeer maar zoveel mogelijk geduldig te blijven maar ga niet poseren met de kinderen voor een foto.

Het boodschappen is nog best een uitdaging moet ik zeggen. Naast het feit dat boodschappen met 2 kinderen natuurlijk een drama is (althans zo ervaar ik het altijd)....want tja daar vinden ze niks aan, is het ook nu weer je weg zoeken in de supermarkt. Ook dat heb je in ieder land natuurlijk en zelfs in Nederland als ze een winkel hebben veranderd, alleen hier praat ik over een Carrefour bijvoorbeeld en die zijn mega groot. Nu ben ik ze wel gewend vanuit Madrid, maar het is toch wel weer wat anders. Dus probeer zoveel mogelijk mijn frustratie te beheersen en af en toe wat spelletjes te spelen met de kids in de supermarkt onderwijl ik probeer uit te zoeken wat er in hemelsnaam staat op de verpakking van een product! Gelukkig zijn er veel westerse producten, maar af en toe probeer ik ook wat Chinese producten...tja en ik ben al niet zo´n kok dus moet mijn weg nog echt vinden. Kortom zo´n uitje is dus weer een dagtaak! Zelfs lekker brood vinden is weer een uitdaging….en erg prijzig (half brood voor +/- 2 tot 4 euro!). Als ik dan uiteindelijk wat boodschappen in mijn winkelwagentje heb gegooid (wat er op mijn lijstje staat niet allemaal heb gevonden) en de kinderen er helemaal klaar mee zijn staat daar dan bij de kassa mr. Ji op mij te wachten. Zo fijn, want hij neemt dan de kids even over terwijl ik probeer te pinnen wat natuurlijk met 3 passen niet lukt en er iemand anders bij moet komen omdat deze buitenlandse dame toch wel een hele rare pas heeft ;-). En dan terug naar huis.....pffff.

De kinderen komen langzaam maar zeker in het nieuwe ritme. Het is wel even wennen geweest. Ze slapen beide nog steeds niet een hele nacht door, maar het gaat iedere nacht beter. De 2e nacht in Shanghai heb ik tot 3 uur ´s nachts spelletjes zitten spelen, broodjes tonijn klaar zitten maken en met auto´s gespeeld want Julian was klaar wakker. Daniel kwam er af en toe ook nog even bij en zaten we boekjes te lezen. Maar goed inmiddels beginnen ze beter te slapen, weer wat meer te eten en in het ritme van alledag te komen. Alleen even naar een speeltuin in de buurt lopen is er niet bij, dus probeer ik overdag maar wat entertainment in een winkelcentrum te zoeken. Kortom het is nog even uitvogelen en wachten totdat we op de compound wonen waar alles lekker rustig is, ze op straat kunnen spelen en naar de speeltuin kunnen lopen. De extra luchtvracht met o.a. speelgoed komt helaas pas begin van het nieuwe jaar, dit ivm 2 weken douane werkzaamheden in Shanghai (quarantaine, inklaren etc.) Kortom we moeten maar wat creatief spelen de komende weken.

Verder is het iedere dag weer een nieuw avontuur. Het regelen van het omzetten van mijn mobiele abonnement was ook een uitdaging en heeft wel meer dan 3 uur gekost met heen en weer rijden en uitzoeken, maar is gelukt! Maar nu kan ik internationaal bellen en sms’en. Met mijn Nederlandse nummer blijkt uiteindelijk dat ik niet kan bellen! Had net alles omgezet naar een prepaid kaart, maar in China blijkt nu dat prepaid niet werkt.... kortom bel of sms dus alleen op mijn Shanghai nummer. Let op voicemail werkt niet in Shanghai. Je kunt goedkoop bellen naar vast en mobiel in Shanghai via 0900-123 02 10 en dan ons nummer (zonder de 0 ervoor). Dan bel je voor 2,5 eurocent per min. en 4,5 eurocent als starttik. Maar skypen en smsen kan natuurlijk ook.

Wat betreft Hyves, Facebook, You-tube….helaas dat wordt hier geblokkeerd/gecensureerd. Dus helaas kan ik niets ontvangen.

Met Sebastian gaat het goed op zijn werk. Natuurlijk wel veel dingen ´anders´ en integreren in het team duurt even. Hij heeft zijn eerste etentjes al gehad en ook geleerd hoe dat gaat. Altijd een ronde tafel, gastheer zit met zijn gezicht naar de ingang en naast zich de ´genodigden´. Op tafel draaien de hele tijd lekkere gerechten op een plateau vanwaar je eten kan afpakken. Uiteraard alleen met stokjes. En altijd iets laten staan, anders blijven ze maar aanvullen.

 Qua temperatuur hier is het ook echt koud. Zo rond het vriespunt. De huizen zijn net als in Spanje hier niet helemaal op ingesteld, dus verwarming hebben ze hier niet, alleen airco wat het heel droog in huis maakt en niet echt lekker warm. Maar goed met een paar dikke sloffen gaat het prima.

 In de weekenden gaan we de toerist uithangen en naar de mooie plekken in Shanghai. De Garden of Happiness hebben we al bekeken en was prachtig, De Bund (uitzicht op skyline Shanghai), de Zoo en natuurlijk staat er meer op ons lijstje.

Bij jullie is het nu bijna kerst....voor ons eigenlijk niet echt.... het kleine kerstboompje en een kerstcd wat ik in de luchtvracht had gedaan om nog wat kerstsfeer in het hotelappartement te krijgen komt dus veel te laat want dan is kerst en oud en nieuw al voorbij....en hier vieren ze het gewoon niet. Natuurlijk zie je wel wat kerstversiering, verder eigenlijk niet. Wel een raar idee dat het komend weekend kerst is en wij niet echt kerstsfeer ervaren. Maar goed we krijgen natuurlijk Chinees Nieuwjaar en dat is ook wel een hele nieuwe ervaring!

We wensen jullie hele fijne feestdagen en houden jullie op de hoogte van onze nieuwe avonturen. Groetjes

Nynke, Sebastian, Julian en DanielWelkom op onze weblog

09:01, 29/12/2011 .. 0 comments .. Link

Beste familie, vrienden en bekenden,

Welkom op onze weblog, waarin wij jullie op de hoogte houden van ons nieuwe avontuur in Shanghai.

Nynke, Sebastian, Julian en DanielAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Drive-in health check
Market tour in Shanghai
Onze eerste dagen in Shanghai
Welkom op onze weblog

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer