Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Stage jaar 2 Home | Profile | Archives | Friends
Weblog van Carlo Zijdenbos, stage jaar 2.

Week 83/11/2011

In week 8 was het de bedoeling om met Menno naar een school te gaan waar ik contact mee heb gehad. Jammer genoeg was het Menno niet gelukt om een afspraak te maken. Hij heeft het heel druk met het maken van online lessen en doordat de school waar in eerste instantie het systeem van start zou gaan het heeft afgeblazen was er geen mogelijk voor mij om een dag mee te lopen.

De tijd die ik hierdoor overhield heb ik gestoken in het uitbreiden van het Excel bestand wat ik voor Menno had gemaakt. Ik heb meerdere scholen gebeld en contactpersonen gezocht zodat Menno na mijn stage hier nog wat aan heeft.

Het marktonderzoek heb ik afgerond en is klaar om ingeleverd te worden. Ik heb Menno bedankt voor de gastvrijheid bij hem thuis en ik hoop dat Askthem snel van start gaat.

Mijn leerdoelen aan het begin van deze stage waren:

- Contact maken en werken met (potentiële) klanten.

- Kennis maken met een nieuw, klein bedrijf. Hoe gaan de zaken in zulke bedrijven?

- In een korte periode zelfstandig een onderzoek doen.

Het contact maken met potentiële klanten is jammer genoeg gebleven bij contact over de telefoon, maar toch ben ik hier ook een stuk op vooruit gegaan. Ik vond het moeilijk om over een bedrijf als Askthem tegen een onbekende over de telefoon te vertellen. Na dit vaker te hebben gedaan gaat dit me nu goed af, het is nu een stuk makkelijker om goed over te komen en om aan de juiste contactgegevens te komen.

Het kennis maken met een nieuw, klein bedrijf is beperkt gebleven. Ik heb inderdaad gezien hoe moeilijk het kan zijn om een bedrijf van start te laten gaan, maar ik heb weinig gezien van de werking van het bedrijf.

In 2 maanden een marktonderzoek maken was voor mij een hele klus. Ik vind het moeilijk om in me eentje een geheel onderzoek te doen. Ik ben daarom heel blij met het resultaat. Het is me ook opgevallen dat om echt kennis te krijgen van de markt en de concurrentie dat je dan op pad moet gaan. Daarom ben ik na de branche analyse gewoon scholieren gaan aanspreken wat zij van Askthem vinden en uiteindelijk ook bij een concurrent op bezoek geweest en contact gehad met een medewerker van een concurrent. Zo krijg je een veel beter inzicht van de markt dan dat je van cijfers en teksten krijgt.

Ik vond het erg jammer dat Askthem in mijn stageperiode niet van start is gegaan. Hier had ik een hoop van kunnen leren. Maar ondanks dat ben ik toch blij dat ik dingen voor Menno heb kunnen doen en ik ben blij dat ik tot een afgerond marktonderzoek ben gekomen.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 73/11/2011

In week 7 heb ik contact gehad met een vriendin van mij die bij het bedrijf Erudio werkt, ook een concurrent van Askthem. Erudio is een bedrijf dat is opgericht door studenten van de universiteit in Rotterdam. Zij geven zelf begeleiding aan scholieren. Zij doen dit op scholen zelf en wanneer scholieren het willen komen ze ook bij de scholieren thuis. Ze vertelde mij dat ze er nu een half jaar werkt en eigenlijk niet in contact is met het bedrijf Erudio maar slechts in contact is met de leerlingen en de ouders van de leerlingen. De leerlingen geven aan haar aan wanneer ze haar nodig hebben en voor hoelang. De uren schrijft zij zelf op en de ouders betalen haar dan per maand zelf. Erudio heeft er slechts voor gezorgd dat zij de leerlingen heeft leren kennen en niet zelf op zoek is moeten gaan. Ze vind het heel leuk werk en de leerlingen vinden het ook heel leuk. Ze zien dat zij het zelf heeft gehaald en dit stimuleert ze om het zelf ook te halen. De tijden zijn flexibel wat voor beide partijen heel handig is. Dit geeft zeker de kracht aan van Erudio, terwijl het wel raar is dat zij er zelf geen profijt van hebben dat zij begeleiding geeft. Om het idee hierachter te weten te komen heb ik het bedrijf gebeld. Ik kreeg een student aan de lijn die vertelde dat zij slecht profijt hebben aan de begeleiding die zij zelf geven op scholen en bij scholieren thuis. Degenen waarvan de onderneming dus is hebben ieder zelf profijt van het aantal uren dat ze werken. Het was in eerste instantie ook niet de bedoeling van Erudio om winst te gaan maken omdat het voor een project van school was.

In week 7 was Menno erg tevreden met het aantal scholen dat ik had gebeld. Ik heb alle scholen in een Excel bestand gezet en naar hem gemaild. Dit kan hij toevoegen aan zijn eigen netwerk. Hij gaat nu zelf de scholen bellen om een afspraak te maken om volgende week langs te gaan.

Nu ik veel kennis heb genomen van de concurrentie heb ik de concurrentieanalyse gemaakt van het marktonderzoek.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 63/11/2011

In week 6 heb ik een bezoek gebracht aan een concurrent van Askthem: Instituut Kranenburg. Dit heb ik gedaan om over te vertellen in mijn marktonderzoek. Het instituut is gelegen in het centrum van Dordrecht, ik kwam op het idee om er heen te gaan omdat een vriend van mij tegenover het instituut woont en ben gewoon binnengelopen en heb wat vragen gesteld. Het instituut biedt net als Askthem bijles en huiswerkbegeleiding aan. Ze geven de gelegenheid om deze studiebegeleiding te krijgen in een pand anders dan de school waar de scholieren zitten. Wat erg opviel was de sfeer in het instituut. Er hing een hele rustige en professionele sfeer in het pand. Je kwam binnen in een gang en kon zo trappen oplopen en kwam zo uit bij verschillende lokalen. Ik mocht een kijkje nemen terwijl scholieren begeleiding kregen. Wat nog meer op viel was dat de scholieren van verschillende niveaus bij elkaar in de klas zaten. Ze vertelden mij dat ze dit hadden gedaan omdat het niet de bedoeling is dat de scholieren elkaar al van school kennen en dat ze dezelfde stof hebben om te maken. Hierdoor kunnen ze niet van elkaar gaan overschrijven. Wat ook op viel waren de soort scholieren die bij het instituut kwamen. Het waren allemaal kinderen van rijke ouders. Ze kwamen allemaal op de Vespa of werden gebracht in een Porsche. De reden hiervan is dat het instituut een zeer hoge prijs vraagt. Er lopen zeer deskundige leraren rond die beschikken over jarenlange ervaring met scholieren en met de lesstof. Ik heb aan verschillende medewerkers vertelt over Askthem. Zelf vonden zij het een leuk en goed idee, maar ze vonden het geen toevoeging aan het instituut. Het instituut draait er voornamelijk om dat de leerlingen juist fysiek contact hebben en zo ook goed in de gaten kunnen worden gehouden. Met dit korte bezoek heb ik weer behoorlijk wat informatie voor de concurrentieanalyse in mijn marktonderzoek.

In week 6 heb ik voor Askthem weer een hoop scholen gebeld. Menno wilde dat ik slechts op zoek ging naar de contactgegevens van goede contactpersonen zoals mentoren maar niet meer zelf te veel over Askthem zou vertellen omdat hij zelf beter de mensen kan overtuigen van Askthem.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 57/10/2011

Ik ben in deze week naar mijn oude school geweest en ben daar voor mijn marktonderzoek gewoon met verschillende scholieren gaan praten wat zij van het systeem van Askthem vinden. Er zijn een hoop verschillende meningen over het systeem. Veel leerlingen vinden dat het systeem voor te veel afleiding zorgt. Wanneer ze thuis zitten is er te veel afleiding voor ze en gaan ze sneller tv kijken dan hulp vragen bij hun huiswerk. Wat ze wel heel leuk vonden is dat het via de computer gaat. Zo hebben ze geen last van stinkende leraren, maar hebben ze contact met tutors die van hun eigen leeftijd zijn. De verhalen die de leerlingen vertelden hebben een goede input voor mijn marktonderzoek.

Ik heb naast het bezoek ook contact gehad met 20 scholen en mails verstuurd ik hoop dat volgende week er een afspraak kan komen zodat ik eindelijk fysiek contact kan hebben met klanten. Ik wilde met Menno naar de school waar hij mee bezig was maar deze school heeft de stop gezet op Askthem bij hun, erg jammer want het wordt nu heel moeilijk om een leuke meeloopdag te krijgen.

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 430/9/2011

In week 4 heb ik contact gehad met het Farelcollege, mevrouw Jacobs heeft aangegeven dat de school definitief geen gesprek wil en geen interesse heeft.

Develsteincollege heeft ook aangegeven dat er geen vooruitgang in zit dus dit is ook over gegaan.

Ik heb contact opgenomen met het Geminicollege, het Walburgcollege, de Lage Waard en het Dalton Dordrecht. Hiermee wordt volgende week weer contact opgenomen.

Volgende week is het bedoeling dat er een meeloopdag komt zodat ik kan leren hoe er met klanten om moet worden gegaan in het geval van fysiek contact.

In het marktonderzoek zit een hoop vooruitgang!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 323/9/2011

Aan het begin van week 3 heb ik een gesprek gehad met mijn bedrijfsmentor en mijn stagebegeleidster. In dit gesprek heeft mijn stagebegeleidster kennis gemaakt met Askthem en hebben we doorgenomen wat er allemaal is gedaan. Het gesprek kwam er op neer dat er meer begeleiding van de kant van de bedrijfsmentor moet komen en er moet harder door mij worden gewerkt aan de stageopdracht. Door mij word er daarnaast ook een marktonderzoek gemaakt en ga ik in overleg met meneer Richards werken aan een andere opdracht.

Ik heb goed contact gehad met het Farelcollege in Ridderkerk, hier ga ik maandag opnieuw contact mee opnemen.

Verder heb ik veel deskresearch gedaan voor het marktonderzoek zodat ik hier een goede start mee kan maken.

Ik hoop wanneer ik een afspraak kan maken voor een gesprek, meer aan mijn leerdoelen te kunnen werken met oog op het omgaan met klanten, dat lijkt me heel leuk.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 223/9/2011

De tweede stageweek bestond voornamelijk uit het verder werken aan mijn stageopdracht. Ik had mijn eerste reactie gekregen via de e-mail en er is daarna veel contact geweest met het Develsteincollege. Nadat ik contact had gehad met een sectordirecteur over de mail hebben we ook telefonisch contact gehad en kreeg ik te horen dat het zal worden voorgelegd bij de mensen die over de huiswerkbegeleiding gaan en dat ik even geduld zou moeten hebben. Ze wilden nog geen afspraak maken voor een gesprek.

Na 2 dagen wachten kreeg ik te horen dat het Develsteincollege geen interesse had in de diensten van Askthem, zij hadden hier verder geen reden voor. Toen ik dit te horen kreeg heb ik gelijk mijn scholenbestand uitgebreid en nieuwe mailtjes verstuurd naar zo veel mogelijk scholen.

Ik heb van deze week geleerd dat je niet moet afwachten op een reactie van een school, maar gewoon doorgaan voor het geval dat het niet goed gaat. Ik had beter tijdens de tijd dat het Develsteincollege overleg had, meerdere scholen kunnen contacteren zodat ik daar gelijk mee door kon gaan.

Ik heb woensdag mijn wekelijks gesprek gehad met mijn bedrijfsmentor, naast dat ik elke dag telefonisch contact met hem heb. We hebben het gehad over de stand van zaken, vooral over het Develsteincollege. Hij vertelde mij dat ik naast het mailen ook voor verdere bevestiging even moest bellen. Verder hebben we een nieuw e-mailadres voor mij gemaakt zodat ik uit de naam van Askthem scholen kan mailen. Hij vond het goed dat ik contact had met het Develsteincollege en hij wilde net als ik heel graag een afspraak maken. Het is jammer dat dit niet is gelukt.

Ik heb verder gewerkt aan mijn plan van aanpak en deze definitief gemaakt.

Volgende week wordt er weer verder gewerkt aan dezelfde opdracht. Maandag om 10.00 uur is er een gesprek met mijn bedrijfsmentor en stagebegeleidster.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Week 123/9/2011

De eerste stageweek bestond voornamelijk uit de introductie. De eerste stagedag heb ik een lang gesprek gehad met mijn bedrijfsmentor over het bedrijf. Wat het doel van het bedrijf is, hoe gaat het bedrijf er in de toekomst uit zien, waarom hij dit bedrijf is begonnen, enzovoorts.

Tijdens mijn eerste stagedag heb ik tevens ook mijn eerste opdracht gekregen. Deze opdracht zal bestaan uit het contact opzoeken met middelbare scholen (potentiële klanten) uit mijn eigen woonomgeving waar ik bekend mee ben. Deze opdracht bestaat dan ook uit het opzoeken van de juiste adresgegevens en de juiste contactpersoon. Vervolgens is het de bedoeling dat ik verder werk met deze opdracht. Dit kan bestaan uit het maken van een afspraken met scholen of het versturen van e-mails.

Ik heb een lijst gemaakt in Excel met de scholen uit mijn eigen woonomgeving. Het viel op dat veel scholen zelf al een eigen oplossing hadden voor het geven van huiswerkbegeleiding, het is dus belangrijk dat er goed het verschil word uitgelegd tussen online huiswerkbegeleiding en normale, 1 op 1 huiswerkbegeleiding.

Ik heb tot nu toe van deze opdracht geleerd dat het als nieuwe bedrijf moeilijk kan zijn om met de juiste personen in contact te komen. Bedrijven geven vaak alleen de gegevens vrij van algemene contacten zoals een klantenservice en soms een secretariaat.

Verder heb ik gewerkt aan mijn concept plan van aanpak en heb leerdoelen opgesteld voor de stage. Volgende week al er verder worden gewerkt aan de opdracht en geprobeerd een afspraak te maken met een contactpersoon voor wellicht een presentatie. Verder wordt er gewerkt aan mijn onderzoek.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Leerdoelen9/9/2011
- Contact maken en werken met (potentiële) klanten.
- Kennis maken met een nieuw, klein bedrijf. Hoe gaan de zaken in zulke bedrijven?
- In een korte periode zelfstandig een onderzoek doen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer