Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled Home | Profile | Archives | Friends

Afstand meten16/8/2012
Het meten van afstand is iets wat al sinds jaar en dag relevant is in de samenleving. Of het nu gaat om hele lange afstanden in kilometers tussen verschillende steden, landen of zelfs planeten, of dat het gaat om hele kleine afstanden tussen bijvoorbeeld atomen, afstand meten is altijd relevant geweest.

Vanaf het begin der tijd houdt de mens zich al bezig met afstand en als we decennia terug gaan in de tijd, zien we dat de mens de eigen ledematen gebruikte om standaard maten te handhaven. In de tijd toen Noah zijn ark aan het bouwen was, was de algemeen geaccepteerde meeteenheid één 'cubit'. Dit was de afstand van het topje van de wijsvinger tot aan de elleboog, daarom ook 'el' in het Nederlands. Handig, want dit heb je altijd bij de hand. Vanuit deze eenheid zijn ook de 'inch' ontstaan (één duimbreedte van een man) en de 'foot' (de lengte van één voet). Geen mens is echter gelijk en al snel ontstond het probleem van inconsistente maten. Het was uiteindelijk Koning Edward I uit Engeland in de 13e eeuw die een standaard maat introduceerde: de 'iron ulna'. Dit was een metalen staaf die ongeveer de lengte had van de hedendaagse Engelse maat 'yard'. Terwijl de Engelsen het hedendaagse inch-foot-yard systeem aan het ontwikkelen waren, werd in Frankrijk de Europese 'meter' geïntroduceerd en aangehouden. Toen de Engelsen en de Franse kolonisten naar het huidige Amerika vertrokken, werd in het nieuwe continent unaniem gekozen voor het Engelse systeem, vandaar dat in Amerika alles in die eenheden aangeduid wordt.

Vanaf de tijd dat één standaard metalen staaf werd gebruikt om afstand te meten, zijn we ver gekomen. De meetinstrumenten begonnen ook een langere lengte aan te nemen en één van de moderne stappen was dan ook het meetlint. Ondertussen alom bekend en aanwezig in veel huishoudens, het meetlint wordt voor veel diverse zaken gebruikt in het doe-het-zelven.

Gaan we een grote sprong vooruit met de technische innovaties, komen we uit bij de sonische en laser afstandmeters. Een sonische afstandsmeter is een simpele vervanging voor het meetlint. Makkelijk te gebruiken door slechts één persoon, een sonische afstandmeter maakt gebruikt van geluidsgolven die terugkaatsen van het te meten object om de afstand te bepalen. Een laser afstandmeter wordt vaak als accurater gezien dan de sonische afstandsmeter en maakt gebruikt van (de naam zegt het al) een laser om een afstand te meten. Je ziet een klein rood puntje verschijnen op het object wat je aan het meten bent en de afstand verschijnt op een klein schermpje. Deze meters kunnen ook op muren en vloeren geplaatst worden om gemakkelijk afstanden tot andere muren en plafonds te meten.

Grote stappen zijn gemaakt in het afstand meten om standaarden te creëren en het de mens steeds gemakkelijker te maken. Nu blijft natuurlijk één vraag over, wat wordt de volgende stap?
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Accuraat afstanden meten met een Leica Disto afstandsmeter12/7/2012
In dit blogitem bespreken we wat voor functies een afstandsmeterheeft en waar u aan moet denken bij de keuze voor een bepaald type. Er zijn verschillende type afstandsmeters en elk type heeft weer andere eigenschappen en opties.  

Bij afstandsmeters kunt u een onderscheid maken in sonische en laser afstandsmeters. Een sonische afstandsmeter is een simpele vervanging voor het meetlint. Deze afstandsmeter maakt gebruikt van geluidsgolven die terugkaatsen van het te meten object om de afstand te bepalen. Een laser afstandsmeter gebruikt  daarentegen een laser om een afstand te meten. U ziet een klein rood puntje verschijnen op het object wat u aan het meten bent en de afstand verschijnt op een klein schermpje. Deze meters kunnen ook op muren en vloeren geplaatst worden om gemakkelijk afstanden tot andere muren en plafonds te meten. Een laser afstandsmeter is veel accurater dan de sonische afstandsmeter.

Laser afstandsmeters van Leica Disto

De laser afstandsmeters van Leica Disto maken gebruik van de nieuwste laser-technologie om afstanden tot 200 meter op te meten. De Leica Disto laser afstandsmeter heeft een nauwkeurigheid van ± 1mm. De laserpunt laat u precies zien waar u meet. Er zijn verschillende type laser afstandsmeters en voor u aan een klus begint moet u dan ook goed nadenken welk type afstandsmeter het beste voor de klus geschikt is. Je hebt kleine laser afstandsmeters die speciaal ontwikkeld zijn voor metingen binnenshuis. U kunt hiermee snel en nauwkeurig de oppervlakte van een ruimte meten. Deze afstandsmeters hebben een bereik van ca. 60 meter. De uitgebreidere versie hiervan is de Leica Disto D2. Ook dit is een compact en lichtgewicht model die u gemakkelijk mee kan nemen in uw borstzak. Dit type afstandsmeter heeft een bereik van ca. 80 meter.

Meer geavanceerd is de Leica Disto x310 laser afstandsmeter. Dit type is uitermate geschikt voor als u hoogtemetingen moet doen. Dankzij de geïntegreerde hellingmeter kan de meter indirecte afstanden en hoogten meten met absolute precisie. De behuizing en het toetsenbord hiervan zijn volledig water- en stofdicht. Schoonmaken onder stromend water is geen probleem. De laser afstandsmeter Leica Disto D3a BT werkt met bluetooth en Smart Horizontal Mode technologie. Met de geïntegreerde bluetooth technologie kunnen de meetresultaten draadloos worden overgezet naar pocket PDA's of PC's en kunt u dit gemakkelijk verwerken in programma's zoals Excel, Word, AutoCAD en andere programma's.

De Leica Disto D8

Een geavanceerde model is de Leica Disto D8. Deze laser afstandsmeter beschikt over een groot aantal eigenschappen om meten gemakkelijker te maken, voornamelijk als u metingen buitenshuis moet verrichten. Met de geïntegreerde power range technologie is het mogelijk om over grote afstanden te meten. Deze afstandsmeter heeft een bereik van ca. 200 meter. Het apparaat beschikt ook over bluetooth technologie voor draadloze data-overdracht. Deze afstandsmeters beschikken over een groot kleurendisplay van hoge resolutie, hierdoor zijn de camerabeelden en aanvullende informatie duidelijk en eenvoudig leesbaar.

Een afstandsmeter is dus een handig hulpmiddel om afstanden te meten, zowel voor binnenshuis als buitenshuis. Kortom is er voor elke klus een passende afstandsmeter. Denk voordat u aan een klus begint goed na over de eisen waaraan een afstandsmeter moet voldoen.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer