Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Viritual Slice Investigation


Dit is een weblog die alle informatie bevat mbt. het eerste project van het eerste jaar in het schooljaar 2011-2012.

Home | Profile | Archives | Friends


Onderzoek week 4

Posted at 19:44, 20/9/2011

Ik heb nog snel even een wardrive gedaan, maandagmiddag. ik heb daarbij op een aantal punten gestaan, en heb toen met mijn notebook gecheckt welke netwerken er waren. Oa.: Ziggo62658, 3/5, beveiligd. Linksys, 2/5, beveiligd. Ziggo 5ED10, beveiligd. Speedtouch5EA56C, 2/5, beveiligd. Serviceplanet, 1/5, beveiligd. De sterkte staat als .../5, 5 is het maximale bereik. Ik heb ook nog een gesprek gehad met de vrouw die ik al eerder had ontmoet. Ze vertelde dat ze er al 25 jaar woonde, en dat de mensen die hier kwamen wonen, er korter wonen. Ze wonen ook allemaal in de grotere nieuwbouwhuizen. ik had al een praatje gemaakt met de buurman, en die zei zelf dat hij niet zo veranderd was door de HSL. Wat mij opviel was dat hij een keurig tuintje had. Hij is gepensioneerd, zo vertelde hij mij. de vrouw vertelde nog dat ze niet wist of de mensen veranderd waren. Ze werkte van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, dus zag ze haar buren weinig.

Onderzoek week 3

Posted at 09:00, 16/9/2011

Nog even de HSL:

het blijkt dat de HSL langs breda gaat, maar er gaat een shuttle van Breda naar oa. Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. met een half uurtje ben je er.


Onderzoek week 2

Posted at 08:26, 9/9/2011

Deze week ben ik mijn slice binnengegaan. Na een uur ronddwalen in Breda en zijn vage buslijnen, kwam ik eindelijk in het stuk Heilaar waar ik moest wezen. Ik zag onmiddelijk dat er enorme kasten van huizen stonden, en er enorme dikke wagens rondreden. Ik vroeg me af waarom in deze buurt zonodig van die enorme huizen moesten staan. Toen ik verder liep zag ik nog wat andere details(een dubbele garage, nog een paar dikke wagens), en toen ik verder de straten indook, merkte ik dat ik ook wat nieuwbouw tegenkwam. Ook zag ik een kas. Voor deze mensen een tuinhuisje, dacht ik bij mezelf. en toch bleef ik eraan ndenken, want dat ding zag er oud en smerig uit. Ook zag ik hier en daar bloemperkjes voor het huis ernaast, maar ik zag ook kuilen die vol stonden met regenwater, en een "minder goed afgewerkt stukje van dit gedeelte van het huis". Verderop zag ik een weggetje dat leidde naar een nog groter huis, waar een naam op stond. "Princenborch", las ik. Toen ik me omdraaide, hoorde ik iemand aan komen lopen. Het was een mevrouw, die me alles vertelde over dit gebied. Het bleek dat het vroeger een tuindersgebied was geweest. Vandaar het "tuinhuisje", dacht ik. Ik hoorde ook dat het gebied was verkocht voor de HSL. Ik dacht meteen terug aan een leraar economie die ook was uitgekocht voor het een of ander. dat verklaarde ook dat die mensen in kasten van huizen leefden. Ze hadden aardig wat geld gekregen voor hun oude huisje. Uiteindelijk liep ik nog een stukje verder, en ben toen maar terug gegaan. Het was al laat, en voordat bik thuis was, moest ik nog minimaal 2 uur reizen...

Later heb ik op internet opgezocht wat "Princenborch" nu eigenlijk was(google, intypen: princenborch, website gevonden over een bedrijf dat princenborch heet, is hetzelfde huis). Het bleek een bedrijf te zijn.

Nog later keek ik op google maps, en kon ik Princenborch niet terug vinden. Ik herkende wel de weg die ik had gelopen. Ik hoop dat ik de foto nog kan uploaden.

Ook nog gezocht naar meer informatie over de HSL(google, intypen: heilaar hsl, paar websites, over bestemmingsplan, werkt niet, intypen: "heilaar hsl", geen resultaten, google geeft resultaten voor heilaar hsl, zonder aanhalingstekens). Bij locatie monitor veel gegevens over heilaar noord, zoals de afstand tussen heilaar noord en de dichtstbijzijnde snelweg, luchthaven, zeehaven, en intercitystation.


Project 1 van de eerstejaars van CMD van Avans Hogeschool

Posted at 08:16, 9/9/2011

Dag allemaal,

Deze blog is er om bij te houden waar ik gedurende mijn project mee bezig ben. Het project houdt in dat je een stukje van Breda, een slice, hebt gekregen. Over die slice moet je dingen gaan opzoeken, jezelf de vragen stellen, zoals: "Wat valt mij op aan mijn slice?", om vervolgens een antwoord te zoeken op al die vragen, en de antwoorden te visualiseren. Bij projectbegeleiding wordt jou project beoordeeld. Er wordt aan je gevraagd waarom je bepaalde beslissingen hebt genomen. Wat voor gevoel je ergens bij hebt. Waarom je je afvraagt waarom er zoveel huizen te koop en te huur staan. dat soort ingewikkelde dingen. Maar ik heb de oplossing. Ik gebruik deze weblog om mijn project toe te lichten, en alles tot in de details op te schrijven.


Onderzoek week 1

Posted at 08:07, 9/9/2011

Ik ben mijn zoektocht gestart met de kaart in de ene hand, de slicekaart op de computer aan de andere hand, en zo gaan vergelijken tot ik mijn slice had gevonden. Het was een stuk van Heilaar. ik zocht toen op google simpelweg naar "heilaar". Ik kwam heel veel websites tegen over huizen die te koop en te huur stonden. Dat waren er zoveel dat ik me afvroeg: waarom staan er zoveel huizen te koop? Later dacht ik daar nog verder overna, over mijn zoekopdracht, met in mijn achterhoofd het balkje van google waar het aantal pagina's staat. Ik wist toen ook nog niet dat niet heel Heilaar in mijn slice lag. Ik schreef nog wat vragen op over die huizen die te koop stonden, die ik later bij projectbegeleiding inleverde.

 

Hosting door HQ ICT Systeembeheer