Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vakantie Australie

De week na Kerstmis

02:44, 31/12/2010 .. 1 comments .. Link

Maandag: We hebben eerst uitgeslapen, omdat Paul gisteravond nog belde of we samen met de andere "jeugd" de alcohol bij hun kwamen opdrinken. Dus we hebben er een leuke avond van gemaakt, en wat leuke dingen ontdekt. Laat in de ochtend belde April dat Marielle was bevallen. Nu niet allemaal naar Harold en Marielle gaan bellen want Marielle is een paard van April. Ze heeft een merrieveulen gekregen, de naam is nog niet bekend. Het is een erg mooi veulentje. De rest van de dag lekker rustig aan gedaan.

Dinsdag: Deze dag hadden we afgesproken dat we bij Henry en Paula en de kids langs zouden gaan. Dus we zijn eerst naar Warrnambool gereden om de auto vol te gooien. Daarna zijn we naar de Hopkins Falls gereden, want die hadden we nog niet gezien. Michel heeft hier natuurlijk nog wat mooie foto's gemaakt. Toen naar Henry en Paula gereden. Eenmaal daar aangekomen was er niemand thuis, dus hebben Paula mobiel gebeld (nadat we het nummer van Tante Riek hadden gekregen), ze zei dat ze aan het winkelen was en ze zo thuis zou zijn. We hebben eerst wat gedronken en verhalen verteld over ons en de rest van de familie. Zo hebben we Paula een aantal nieuwtjes verteld van de familie in Holland die ze nog niet wist. Op een gegeven moment vroeg William of we mee wilde naar het strand, en Emily zei "to our beach". We zijn naar Childer's Cove gereden en dat is inderdaad een mooi stukje strand, en ook erg rustig. Daarna weer richting Henry en Paula gereden want William had gevraagd of we meekwamen voor "tea". Toen we daar aankwamen was Henry ook al thuis, en hebben we wat gegeten. Henry vertelde dat ze gisteren nog met de kinderen naar de honderaces waren geweest, ik zei dat ik in de krant had gelezen dat er vandaag ook hondenraces waren. Dus Paula dat gecheckt op de computer en het klopte, dus zijn we samen met Henry daar nog naartoe geweest. Toen het koud werd zijn we naar Henry thuis gereden voor koffie en een gezellig praatje. Paula heeft nog wat foto's gekopieerd, die ze hebben ilde, en we hebben op google earth onze huizen laten zien. En toen in het donker terug naar ome Ben en tante Riek rijden, dat was best nog wel eng. Bijna nog een vos aangereden.

Woensdag: Een rustig dagje gehad. Ome Ben en Paul hebben gisteren een aantal wielanden gemaaid en zijn hier vandaag mee verder gegaan, het schudden en dan balen maken en de balen weer inwrappen. Michel is nog op de motor (waar hij ook mee in de bush heeft gereden) naar ome Ben en Paul toegeweest. Heeft bij Paul wat staan kletsen, en gekeken hoe de wrapper werkte. Nog even naar Timboom geweest om wat boodschappen voor morgen te halen, want dan zijn we "home alone". Ome Ben en tante Riek hebben een bruiloft bij de broer van ome Ben.

Donderdag: Wat vroeger opgestaan dan normaal om ome Ben en tante Riek uit te zwaaien. We hebben daarna het nieuws gekeken. Daarna naar Princetown gereden, want dat plaatsje hadden we nog niet gezien. Nou als je niet uitkijkt dan zie je het over het hoofd want zo klein is het. Er staan een aantal dingen te koop (Talk of the Town, Backpackerscabins, Restaurant) ome Ben heeft al een aantal keren aan iedereen gevraagd of ze het niet willen kopen, misschien mensen in Holland interesse??? Daarna nog naar Peterborough gereden, want daar hadden we in een meer zwarte zwanen gezien met jongen. Daar een aantal foto's van gemaakt. In Timboon de noodles gehaald zodat ik in Nederland ook spiders kan maken.    's Middags nog ff bij de buren op de koffie geweest. De rest van de avond rustig gedaan.

Vrijdag: Lekker uitgeslapen, want vandaag is het oudjaarsavond. Vanmiddag zullen ome Ben en tante Riek weer terug zijn van de bruiloft. We gaan vanavond BBQen met z'n allen. We zijn nog ff naar Timboon geweest om een echt Overbetuws toetje te maken, namelijk Hangop. Dit is best wel goed gelukt. Nu dus ff wat dingen bijwerken op de blog, want dit is de laatste keer dat ik hierop schrijf, dan werk ik hem pas in Nederland weer bij.

Komend weekend gaan we de spullen weer in de koffers inpakken en wegen hoeveel gewicht we hebben, zodat we ongeveer kunnen inschatten wat we nog mee kunnen nemen aan souvenirs in Melbourne.

De dagen in Melbourne hebben we ook al volgepland. Maandag is het de auto inleveren, de koffers naar het hotel brengen en dan naar het Aquarium en de Eureka Skydeck. We gaan die avond wat eten in de buurt van het casino. Dinsdag hebben we volgeboekt als shopdag, namelijk de Victoria market, voor de souvenirs. En woensdag is de dag van vertrek alweer.

Iedereen een goed en gezond nieuwjaar toegewenst. DE BESTE WENSEN VOOR 2011.Christmas in Australie

09:06, 26/12/2010 .. 1 comments .. Link

Vrijdag: Hebben we de laatste dingen voor het kerstdiner gehaald samen met tante Riek in Timboon. Daarna hebben we geluncht. Na de lunch toen alle visite (Linda en Mark, Mark en Femke en Cody en Sep) weg was hebben Michel en ik koekjes en spiders gemaakt. Rond 16.00 uur hebben we nog wat laatste dingen richting April gebracht en wat van onze spiders meegenomen zodat ze ze konden voorproeven. Ze waren goed bevonden. Na het avondeten zijn we samen met ome Ben naar de farm van John gereden en een rondrit in de bush gemaakt. Als je gaat vragen waar we allemaal zijn geweest dat weten we niet meer maar wel een mooie route gemaakt. We hebben ook weer aardig wat kangaroos gezien.

Zaterdag: 1E KERSTDAG: We hebben de hele dag eigenlijk niets gedaan. We hebben 's middags wat Carols op televisie gekeken, dat was wel mooi om te zien. Rond 18.00 uur zijn we naar April gereden voor het kerstdiner. We hebben eerst met de kids soep gegeten en toen konden de kinderen niet langer meer wachten met uitpakken van de cadeaus. Dus hebben we eerst de cadeaus uitgepakt en daarna  verder met het diner en de kinderen lekker buiten aan het spelen. Na het volgende gerechte ff een pauze ingelast om wat foto's van de families te maken voor thuis. Mams had hier om gevraagd. Daarna de toetjes gegeten, maar die waren wel erg lekker (aardbeienpudding, pineapplecrumble en tiramisu), krijg van de laatste twee de recepten dus die zal ik wel een keertje voor jullie maken. Daarna lekker ff relaxen en toen weer richting het huis van ome Ben en tante Riek, met al de cadeaus die we hebben gekregen.

Zondag: 2E KERSTDAG (BOXING DAY): We hebben eerst lekker uitgeslapen en toen ontbeten. Toen kwamen de Walraven kids langs om wat cadeaus af te geven. We zijn om 10.30 uur weggereden om van de Boxing Day te genieten in Warnnambool. We hebben wel wat gekocht maar niet veel. Na terugkomst vroeg iedereen of het druk was, maar dat vonden we nog wel meevallen. In de stad in Nederland is het veel drukker in de stad als er uitverkoop is. Nog een cadeautje afgegeven bij de Walravens en toen weer terug om te eten. En toen was er weer een dag voorbij.

Het zijn nog 7 dagen bij ome Ben en tante Riek en dan vertrekken weer richting de big city Melbourne, dus dinsdag gaan we nog ff bij Henry langs.Helping

05:44, 23/12/2010 .. 0 comments .. Link

Dinsdag hebben we lekker uitgeslapen, en de envelop voor Ravinder klaar gemaakt, zodat ze verder kan met haar verslag. We hebben hier ook een klein verhaaltje bij gedaan. De rest van deze dag hebben we niet zo heel erg veel gedaan. 's Avonds hebben we een mooie zonsondergang gezien bij de Twelve Aposteles.

Woensdag zijn we nog langs de Great Ocean Road geweest, we zijn naar de Loch Ard Gorge, de Arch, London Bridge en de Grotto geweest. Was leuk om te zien want dertien jaar geleden zijn we bij heel veel van deze dingen ook wezen kijken. Nadat we hier van terug waren bij ome Ben en tante Riek, vroeg ome Ben aan Michel of hij wilde helpen met balen ophalen, omdat Paul eerder moest stoppen. Dus Michel heeft in de "jute" gereden en zo een aantal ladingen helpen ophalen. Ik heb meegereden een aantal foto's ervan gemaakt. 's Avonds zijn we weer naar de Twelve Aposteles geweest, omdat ze nu Carols by Candeleight hadden en dat was wel raar, omdat in Nederland de kerstliedjes meestal binnen worden gezongen omdat het buiten te koud is. Maar hier worden ze gezongen tijdens de zonsondergang was wel leuk.

Donderdag (vandaag) heeft Michel samen met ome Ben de laatste ladingen balen naar binnen gehaald, maar dat wil nog niet zeggen dat ze klaar zijn met hooien, want door het slechte regenachtige weer hebben ze nog lang niet alle weilanden kunnen maaien ze hopen dat na de kerstdagen te kunnen doen en misschien dat we daar nog ff mee kunnen helpen dan. Na de lunch heeft Paul ons meegenomen de "bush" in. Michel en Paul op de motor en ik op de quad, was wel leuk om te doen. Ook een mooie omgeving, maar ook nog veel modderpoelen onderweg waar we doorheen moesten. De eerste was een diepe en daar zijn we rustig doorheen gegaan, maar Paul zei dat ik het het makkelijkst had omdat de quad ook in 4x4 kon. De andere modderpoelen zijn we gewoon doorheen gereden, die waren ook niet zo diep.

Tot zover weer onze vakantie.Weekendje australie

01:48, 21/12/2010 .. 1 comments .. Link

Zaterdag;

Zaterdag hebben we de kerstboom bij ome Ben en tante Riek opgezet. April kwam nog langs en zei dat ze vrijdag avond nog naar de hondenraces was geweest en ome Ben vroeg of er nog in de buurt was geweest zodat wij ook nog konden gaan. Was dus het geval in Warnabool. Daar zijn we rond 5 uur naartoe gereden. Daar aangekomen hebben we het eten besteld en bij de eerste race die wij konden zien hebben we nog buiten gestaan. Ome Ben heeft nog een paar keer gewed maar helaas niks gewonnen. Na het hondenracen zijn we nog door Warnabool gereden en hebben we een straat opgezocht waar de mensen hun huizen helemaal hebben versierd met lampjes.

Zondag;

Zondag middag hebben we met de hele familie gegeten in een Pub in Peterborough. Met ome Ben en tante Riek, Paul, April en louis, en Henry, Paula en William en Emily. De kids hebben lekker gegeten. We hadden allemaal iets verschillends, maar het smaakte allemaal heel erg goed.

Na het eten zijn we met de kinderen naar een speeltuin gegaan aan de overkant van de weg. De kids vermaakte zich goed. Hebben nog een ijsjes gehaald. Louis heeft nog in een boom geklommen, alleen eraf ging wat moeizamer. Hij gleed uit en bleef met zijn broek aan een tak hangen. Verder geen ernstige verwondingen alleen de broek was gescheurd.

Maandag;

Maandag zijn we richting Warnabool gereden voor de laatste kerstkado's. Gelukkig zijn we nu voor iedereen geslaagd. William was toch wel de moeilijkste, maar gelukkig hadden we zondag de lunch zodat we nog het een en ander hebben opgevangen. Nu is het afwachten of het allemaal in goede aard valt. Ze zullen ons wel voor gek verklaren.Grampians

02:24, 18/12/2010 .. 2 comments .. Link
Afgelopen woensdag zijn we naar de Grampians gereden om daar een aantal wandelingen te maken.
De rit ernaar toe was erg mooi, we zijn via de Victoria Valley gereden en dat is een erg mooie landelijke route.
 
Toen we in de buurt van Halls Gap kwamen reden we in een plaag van sprinkhanen, dat hebben wij natuurlijk weer dit gebeurd 1 keer in de 20 jaar. Dus de eerste dag hebben we maar gewoon de winkeltjes bekeken en langs de Informatie gegaan. In de Cabin (D'altons) hebben we onze eigen eten klaargemaakt en dat ging helemaal goed.
 
De volgende ochtend zijn we redelijk op tijd op gestaan om de wandelingen (Pinnecle, McKenzie Falls en de Balconie) te gaan maken. We hebben bij de Pinnecle de moeilijke route genomen omdat we die 13 jaar geleden ook hadden gelopen en we wilde zien of dat nog een beetje hetzelfde was gebleven en we misschien herkenningspunten hadden. Maar dit was toch wel een erg zware klim hoor. Maar wel echt de moeite waard. Daarna zijn we naar de McKenzie Falls gereden omdat we dachten dat is dan ff lekker relaxen voordat we naar de Balconie gingen, maar de route naar beneden was ook niet zo erg, maar al die traptreden weer terug naar boven dat was niet zo leuk. Hierna teruggereden naar de Balconies en dit was een "easy walk" stond er aan gegeven. Dat klopte ook wel het was helemaal vlak en makkelijk te lopen, alleen we stonden voor een verrassing toen we bij de Balconie waren, want je mocht niet meer in de bek zitten. Dit was  helemaal afgezet. Hierna zijn we weer naar beneden gereden en nog ff naar een winkeltje om een souvenir te halen, en we hebben een ijsje gegeten dat hadden we wel verdiend na deze wandelingen. Na het douchen kon je echt zien dat we aardig verbrand waren, want toen we de ochtend vertrokken was het niet zo mooi dat we zoiets hadden van we smeren ons in (dom dom).
 
Onze laatste ochtend werden we wakker en zaten voor onze Cabin een stel kangaroos, Michel heeft hier genoeg foto's van gemaakt. We moesten om 10.00 uur de Cabin uit zijn, daarna zijn we naar een Culture Center gereden en hebben daar voor Wilbert en Deanne een cd gekocht waar ze om hadden gevraagd. We hebben ook nog een boomerang geschilderd in Aboriginal style.
 
Op de terugweg door de Grampians hadden we niet meer zo veel last van sprinkhanen. Wel heel veel last van regen. Soms echt stortbuien. Maar bij terugkomst bij ome Ben en tante Riek scheen de zon weer. Ik denk dat de temperatuur ongeveer 23 graden is. Vannacht en vanmorgen ook weer regen gehad. De mannen zijn het hooi naar binnen aan het halen, voor zover ze de weilanden in kunnen, want het is hier zo nat.
 
Vanavond gaan we naar de Hondenraces samen met ome Ben. Laten wel weer weten hoe dit was, Michel zal wel weer foto's maken, want dit mag alleen als het maar niet met flitslicht is.
 
GroetjesAankomst Ome Ben en Tante Riek

07:29, 14/12/2010 .. 4 comments .. Link

Hallo iedereen,

We zijn gisteren (13-12) aangekomen bij ome Ben en tante Riek. Het was ongeveer 16.00 uur toen we aankwamen.

Ook zijn we gisteren boven de boomtoppen aan het lopen geweest. Dat was erg mooi om te zien, maar onze benen begonnen wel te trillen. We waren blij dat we weer vaste grond onder onze voeten hadden. Daarna wilde we naar de Triplet Falls gaan, maar deze weg werd geblokkeerd door een grote boom, en konden helaas daar niet naar toe.

Daarna ze we weer via het weggetje in de "bush" teruggereden naar de Great Ocean Road. Dit weggetje was wel erg smal en moest je dus heel erg opletten, maar we hebben het overleefd. Toen we aankwamen op de road zijn we doorgereden naar Apollo Bay en zijn daar ff gestopt.

Toen we de auto daar langs de weg hadden gezet kwam de herkenning. De houten beelden daar in het gras. Hebben er weer foto's van gemaakt dus die zien jullie wel. Daarna gebeld naar oom en tante en die waren thuis dus daar naartoe gereden.

Gisteravond naar de Twelve Apostelles geweest, we waren net te laat om echt mooie foto's te maken.

Vandaag naar Warrnambool geweest om te shoppen en nog wat plekken langs de road bekeken. Ook wat boodschappen gedaan voor oom en tante.

Bij thuiskomst geboekt om woensdag (morgen) naar de Grampians te gaan. Michel heeft de plaats geboekt (D'altons) voor twee overnachtingen. Vrijdag rijden we dan weer terug naar oom en tante.

In het weekend zullen we de blog weer bijwerken met de verhalen over de Grampians.

BYE BYEAankomst Australie

08:49, 10/12/2010 .. 1 comments .. Link

We zijn gisteren (donderdag) aangekomen in Melbourne, we hebben een goede vlucht gehad. Op wat turbulentie na en het landen ging ook niet helemaal goed (qua oren).

Vandaag hebben we Melbourne rondgekeken via de tram (hop on hop off) en het een en ander aan bezienswaardigheden aangekruist om te gaan bekijken op de terugweg. Ook nog geshopt omdat we nog wat dingen nodig hadden.

Morgen gaan we de auto om 12.00 uur ophalen en gaan we on the road.

We gaan bij de Werribee Open Range Zoo als eerste langs en dan begint de route op de Great Ocean Road.

Tot gauw........Tickets opgehaald.

13:42, 28/11/2010 .. 1 comments .. Link

Afgelopen zaterdag 27 november. Hebben we de tickets opgehaald. Inclusief allerlei andere documenten die we nodig hebben. Zoals de reservering voor de vier overnachtingen voor Melbourne die we hebben, 2 dagen als we landen, en 2 dagen voor vertrek. Verder ook een coupon voor de autohuur die we voor 21 dagen hebben.

Ook hebben we nagevraagd of er een EHBO kitje in de huurauto zit bij, Hopen hem niet nodig te hebben maar is altijd handig als hij in de auto zit. Maar daar moeten we zelf regelen. Dus van de week nog een klein EHBO doosje aanschaffen. Hebben al een doosje met pleisters voor nood.

 Ik (Michel) ga vandaag ook maar eens mijn koffer tevoorschijn halen, zodat ik ook kan beginnen met pakken. Afgelopen week nog een paar kleine dingen gekocht voor in de toilettas.

10 dagen tot vertrek. We vertrekken 8 december om 12;00 'smiddags en zijn 9 december om 20.30 in Melbourne. Met een tussenlanding in Kuala Lumpur. Waar we nog 3 uur moeten verblijven.Aan het aftellen

19:56, 22/11/2010 .. 0 comments .. Link

We zijn nu echt met de laatste dingen bezig. De creditcard activeren, bankpassen activeren enz. enz. Afgelopen weekend een apparaatje gekocht om het gif mee uit te zuigen, ook een tekentang gekocht.

Ook ben ik (Linda) langzaam begonnen om het een en ander al bij elkaar te zoeken en bij de koffer klaar te leggen. Ook heb ik voor mijn huisdieren (Lucky en Tweety) onderdak geregeld, ze gaan uit logeren bij paps en mams. Vandaag nog wat medicijnen opgehaald die ik nodig heb in Australie.

Van het reisbureau nog niets gehoord, dus we hebben de tickets nog niet in huis.

Het is nu nog 16 dagen en dan zitten we in het vliegtuig.Laatste dingen geregeld

19:39, 4/11/2010 .. 0 comments .. Link

We hebben twee weken geleden bij de bank een nieuwe rekening geopend voor ons samen. En een creditcard aangevraagd, die hebben we nodig i.v.m. de huur van een auto.

Afgelopen zaterdag hebben we beide ons internationaal rijbewijs gehaald bij de ANWB. Deze hebben we nodig om in Australie auto te mogen rijden. Je moet alsnog wel je eigen rijbewijs meenemen.

We kunnen nu langzaamaan beginnen met het inpakken van de koffer. En natuurlijk het aftellen naar de dag van vertrek. Dat is nu nog 33 dagen.Oom en Tante ingelicht

18:22, 2/9/2010 .. 0 comments .. Link

Afgelopen maandag (30-08) hebben Michel en ik een mail naar onze oom en tante in Australie gestuurd, met informatie wanneer we verwachten bij hun te zijn.

We verwachten net iets voor Kerstavond bij onze oom en tante aan te komen en dan blijven we daar tot 2 januari dus vieren Oud en Nieuw gezellig met de familie. Dan moeten we op 3 januari de auto weer inleveren in Melbourne en dan gaan we op 5 januari weer richting huis.

Wat er precies allemaal gaat gebeuren van het moment dat we de auto ophalen tot aan onze oom en tante gaan ik nu nog niet vertellen, want anders hoeven we straks niets meer bij te houden.Visums aangevraagd

12:06, 15/8/2010 .. 0 comments .. Link

Zaterdag 14 augustus zijn we naar het reisburo geweest om de visums aan te vragen.

Hebben voor we naar het reisburo gingen nog even op de kalender gekeken. In verband met de datums dat we weer terug gingen naar melbourne. En eventueel te kijken wanneer we naar de Open Range Zoo gingen in Werribee. Dit wordt als het goed is de eerste weekend dat we daar zijn. Eerst twee dagen in melbourne om bij te komen en dan de auto ophalen en door naar de dierentuin in Werribee.

Ook hebben we gelijk gevraagd, bij het reisburo, wanneer we de auto weer terug moesten brengen omdat we eigenlijk bang waren dat we die de 1ste terug moesten brengen. Maar dit is niet het geval. Deze hoeven we pas de 3de terug te brengen, dus kunnen we rustig oud en nieuw vieren bij onze oom en tante.

Nu is het binnenkort nog even het internationaal rijbewijs aanvragen en dan kan het aftellen beginnen!!!

Tot zover weer de updateVoorstellen

18:14, 5/8/2010 .. 0 comments .. Link

Wij (Michel en Linda) gaan in december op vakantie naar Australie en willen iedereen zo op de hoogte houden van onze reis, voorbereidingen enz. enz.

We zouden eigenlijk in eerste instantie vorig jaar zijn gegaan, omdat onze oom en tante toen 40 jaar getrouwd waren, maar onze oom en tante hadden besloten om hierheen te komen, vandaar dat wij de reis verzet hebben naar december dit jaar.

We hebben sinds vandaag allebei onze paspoorten in huis, dus die moeten we naar het reisbureau brengen zodat ze de visums voor ons kunnen aanvragen. Ook moeten we nog ons internationale rijbewijs halen omdat we een auto hebben gehuurd.

We blijven de eerste drie dagen in Melbourne nadat we geland zijn om een beetje aan het tijdsverschil te wennen. Daarna gaan we de gehele Great Ocean Road afrijden. Tijdens deze rit willen we een heleboel bezienswaardigheden gaan bekijken. Ook zullen we ongeveer twee weken bij onze oom en tante verblijven.

Dit is het dan even voor nu.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De week na Kerstmis
Christmas in Australie
Helping
Weekendje australie
Grampians

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer