Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Homeflex

Laatste week Homeflex

12:36, 28/10/2011 .. 0 comments .. Link
 

Week 43

 

Afgelopen week heb ik mijn stage afgerond bij Homeflex. Ik vond dit zelf niet leuk om te doen aangezien ik het goed naar mijn zin heb gehad. Na 3 maanden kan ik zeggen dat ik aardig thuis ben geraakt in het bedrijf en de daar bijhorende cultuur.

Donderdagochtend is het project logistiek afgesloten met een evaluatie met alle collega’s.

Daaruit kwam weer duidelijk naar voren dat communicatie binnen de projecten erg belangrijk is en ook dat veel fouten hierdoor voorkomen kunnen worden.   Met Bert heb ik een bijeenkomst bezocht in Dordrecht bij de SSF, dit is een project waarbij een woontoren is ingezet om arbeidsmigranten te huisvesten.Dit was een leerzame middag en hierbij heb ik ook diverse contacten op gedaan met woningcorporaties en wethouders e.d.Hiervan heb ik een verslag geschreven wat in de toekomst wellicht nuttig kan zijn.

 

Ik ben voor de afronding nog 2 dagen met mijn rapport bezig geweest om dit goed af te kunnen ronden. Donderdag hadden de collega’s een afscheidsborrel georganiseerd, waarin elke werknemer 15 sec mij toe kon spreken. Dit was erg gaaf om te horen.De punten die daarbij vooral naar boven zijn gekomen zijn onder andere: mijn positieve insteek en enthousiasme binnen het bedrijf is erg gewaardeerd.Zowel door de binnen en buitendienst is mijn functioneren als positief ervaren.

Met Cornelis heb ik een kort beoordelingsgesprek gevoerd, dit wil ik nog uitvoeriger doen eind volgende week. 4 november hoop ik daarover nog een stuk te schrijven op dit blog.

 

Doordat de samenwerking met het bedrijf goed is gegaan, is er aan mij gevraagd om parttime te komen werken bij Homeflex. Dit hoop ik daarom vanaf periode 2 te gaan doen, mits het rooster dit toelaat.

 

 

 

 Week 42

12:34, 21/10/2011 .. 0 comments .. Link

Week 42

 

Afgelopen week ben ik bezig geweest met het bestellen van parkeerbordjes en andere reclameobjecten voor Homeflex.               

Daarnaast heb ik met Henk Achterberg een evaluatiesessie gehouden van het project logistiek.

We hebben foto´s gemaakt van het project zoals het nu is uitgevoerd. Voor de sessie waren we van mening dat we al 95% van de resultaten hadden geboekt, dit bleken er achteraf 60% te zijn.

Hiervoor hebben we een nieuw puntenlijstje samen gesteld van de werkzaamheden die nog uitgevoerd moeten worden.

 

Daarnaast heb ik 2 dagen thuisgewerkt aan mijn onderzoek voor Homeflex.

Ik heb hem deze week afgerond op de spellingsfouten na die ga ik dit weekend nakijken.

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn onderzoek 1 week af te ronden voor mijn laatste stagedag, dit zodat ik de laatste week nog regulier werk kan doen bij Homeflex.

 

Samen met Cornelis heb ik mijn onderzoeksrapport doorgesproken en hieruit blijkt dat op sommige punten nog wat verbeterd moet worden en het rapport wat beter gecategoriseerd dient te worden.

Het verslag is al gemaild naar Lara J alleen daar heb ik nog geen reactie van vernomen, dit hoop ik één deze dagen te horen.

Cornelis was goed te spreken over het rapport wat ik tot nu toe heb samengesteld en het is informatie wat zeer nuttig is voor de toekomst van Homeflex.

Na mijn stageperiode gaat er een nieuw project draaien binnen homeflex, waarbij mijn onderzoeksrapport ook goed gebruikt kan worden voor informatie.Week 40 Homeflex

14:25, 6/10/2011 .. 0 comments .. Link

Afgelopen week heeft de verhuizing van Homeflex plaats gevonden van Prisma 89 naar Molendijk 6 te Sliedrecht.

Maandag ben ik begonnen met het treffen van de voorbereidingen samen met Henk Achterberg om de verhuizing goed te laten verlopen.

De verhuizing is goed verlopen de inrichting is prachtig geworden en vanaf dinsdag heb ik ook een eigen werkplek waar ik rustiger kan werken als op de prisma 89.

 

Iedere week bij Homeflex is weer een nieuwe uitdaging, sinds de verhuizing van afgelopen week beginnen we als bedrijf op een locatie en ik merk nu al dat het efficiënter werk als tevoren.

Met logistiek 1 ben ik afgelopen week ook aan het werk geweest met Henk Achterberg. Zo heb ik magazijnregels opgesteld waarin de Homefacility medewerkers zich moeten houden om het magazijn ruim en overzichtelijk te houden.

Ik heb afgelopen week vooral geleerd dat het belangrijk en nuttig is om voor grotere opdrachten eerst een projectplan op te stellen. Het project logistiek heb ik verbeterd samen met Henk Achterberg en de planning hiervan heb ik bijgesteld.   

 

Donderdag is mijn stagebegeleider (Lara Stanisic) geweest en hebben we een goed gesprek gehad over de stage en mijn vooruitgang hiervan. Lara vond het goed als ik mijn onderzoek toespits op de probleemstelling die Cornelis heeft geformuleerd, namelijk

‘’ Kunnen we de arbeidsmigranten, door de verwachte toestroom, in de toekomst nog wel huisvesten zoals Homeflex dat nu (2011) doet.

Daarnaast heb ik met Cornelis een voortgangsgesprek gehad en daaruit kwam duidelijk naar voren dat Cornelis tevreden is over mijn functioneren, maar we hebben ook een aantal verbeterpunten besproken zoals:

Het organiseren van mijn werkzaamheden, dit kan beter.

Ik vind het soms lastig om deel te nemen aan een werkoverleg met andere collega’s omdat ik vaak teveel overtuigd ben van mijn eigen mening.

Dit is een keerpunt en hier wil ik de komende maand aan gaan werken.   

Met Cornelis heb ik daarnaast gesproken over mijn opdracht en daarvoor neem ik volgende week 2 dagen vrij om hieraan te werken....

Tot volgende weekWeek 39 opnieuw een afwisselende week!!

10:39, 29/9/2011 .. 0 comments .. Link

Week 39…….

 

Afgelopen week was weer een afwisselende week waarin ik veel verschillende werkzaamheden heb uitgevoerd. Zo ben ik bezig geweest met de verbouwingen van ons nieuwe kantoor en het daarbij horende magazijn. Het magazijn heb ik deze week zo goed als afgebouwd en hierbij heb ik rekening gehouden met de logisitieke volgorde in de looproute.

Doordat ik het projectplan hiervoor heb geschreven (met collega Henk Achterberg) is het voor mij ook interessant om het ook daadwerkelijk uit te voeren en een controlerende rol hierin te vervullen.

 

Voor de buitendienst heb ik een lijst afgerond waarin alle bouwmarkten staan genoteerd in de buurt van de woningen die wij momenteel inhuren. Doordat ik de eerste week heb meegelopen op de buitendienst wist ik dat dit een probleem was, de adresgegevens van bouwmarkten waren niet op voorhand beschikbaar.

 

Daarnaast verzorg ik binnen homeflex alle voorkomende werkzaamheden zoals laatst moesten alle medewerkers andere simkaarten. Taken worden bij mij neergelegd en vervolgens ligt de verantwoordelijkheid voor het correct uitvoeren van de taken bij mij, dit maakt het werk bij Homeflex uitdagend.

 

De afgelopen week heb ik geen tijd besteed aan mijn opdrachten omdat ik vond dat de werkzaamheden voor Homeflex meer prioriteit hadden. De week na de verhuizing hoop ik meer tijd te besteden aan mijn onderzoek.

26 oktober is er ook een bijeenkomst met als thema huisvesting van arbeidsmigranten, tijdens deze sessie hoop ik veel te leren en in die week ook mijn verslag definitief af te ronden.

 

Volgende week dinsdag gaan we verhuizen naar Molendijk 6 naar onze nieuwe locatie.

Dit zal een vrij drukke week zijn doordat ik ook geen vaste taken heb binnen Homeflex.

Hierdoor ben ik vrij flexibel en kan ik de voorkomende werkzaamheden oppakken.Week 38 Homeflex o.a. direct mailing en voorbereidingen verhuizingen.

12:30, 22/9/2011 .. 0 comments .. Link

Week 38….. Homeflex!!

 

De week begon met een vergadering van 2,5 uur over het Businessplan van Cornelis Vreeken.

Hier hebben wij met elkaar een soort brainstormsessie over gehouden wat erg leerzaam en interessant was. Met name de problematiek rond de huisvesting in de toekomst van arbeidsmigranten waar mijn onderzoek zich ook opricht  kwam ter sprake en heb ik direct verwerkt in mijn onderzoek.

 

Op deze manier kun je op een goede manier ideeën met elkaar uitwisselen.

Het was weer een afwisselende week..

Maandag woensdag en vrijdag heb ik gewerkt in de loods, waar magazijnstellingen moesten worden gebouwd voor het efficiënt inrichten van de magazijn.

In de voorgaande weken heb ik mij samen met mijn collega Henk verdiept in de inrichting van het magazijn en hebben hier tekeningen voor ontworpen en bestellingen voor geplaatst.

Doordat we het voorwerk ook zelf hadden uitgevoerd was het gaaf om het magazijn ook daadwerkelijk in te richten.

 

Daarnaast heb ik mij bezig gehouden met het opzetten van een bouwmarkten boekje.

Personeel op de buitendienst bezoekt vaak bouwmarkten in het hele land, doordat de medewerkers geen mobiel internet hebben is het voor hun lastig om een bouwmarkt te zoeken.

Ik ben bezig om daarvoor een handboekje op te zetten waarmee de medewerkers gemakkelijk en snel tijdens het werk bouwmarkten kunnen bepalen waar ze materialen kunnen aanschaffen.

Voor mijn onderzoek heb ik deze week niet veel kunnen doen, maar de krantartikelen hou ik elke dag goed in de gaten en als ik stukken tegen kom dan worden die toegevoegd aan de bijlage.

Mijn bedoeling is om in de week van 10 oktober mijn rapport zo goed als af te ronden, dat betekent dat ik na het afronden van mijn opdracht nog 2 weken bij Homeflex kan werken.

Tijdens het bezoek van 6 oktober moet er een definitieve keuze worden gemaakt over de indeling van het rapport en een goedkeuring van het gedeelte wat tot nu toe is samengesteld.

 

Vandaag is voor mij laatste dag van deze week op kantoor vandaar dat ik nu alvast even mijn weblog bijwerk voor deze week. Morgen ga ik namelijk verder met het inrichten van de magazijnruimte op de molendijk 6.

 

Tot volgende weekHomeflex weblog week 37

09:33, 20/9/2011 .. 0 comments .. Link

Maandag 19 september 2011 Week 38

 

Vandaag begint mijn 5e stageweek alweer…

Mijn eerste weken bij Homeflex zijn goed gegaan. Heb veel ervaringen opgedaan zowel bij de binnendienst als de buitendienst.
De 1e week bij Homeflex heb ik buiten meegelopen met de facility groep. Dit was erg interessant om te doen en leerzaam, ook voor de projecten waar ik nu mee bezig ben zoals inkoop en logistiek is dit erg nuttig geweest.

Doordat ik mee heb gelopen met de buitendienst weet ik waar de knelpunten zich bevinden in de organisatie.

15 augustus ben ik begonnen bij Homeflex als ‘vakantiewerk’, hierdoor heb ik goed kennis kunnen nemen van Homeflex en de formule die zij hanteert.

 

Mijn stagebegeleider Cornelis Vreeken heeft enkele projecten gedefinieerd naast mijn stage opdracht die uitgevoerd moeten worden.

Momenteel ben ik bezig met mijn collega Henk Achterberg met het invullen van de projecten inkoop en logistiek. 4 oktober staat er een verhuizing voor de deur en hiermee zijn diverse projecten gemoeid. Zo ben ik onder andere bezig met het inrichten van het magazijn zodat er in de toekomst efficiënter gewerkt kan worden. Momenteel word er namelijk vanuit drie locaties gewerkt en in de toekomst moet dit terug gekoppeld worden naar 1 locatie; namelijk Molendijk 6 te Sliedrecht.

 

Afgelopen week ben ik bezig geweest met en het uitvoeren van een direct mailing die ik heb opgezet in samenwerking met Cornelis En Marlies. Cornelis heeft mij geleerd om voorgaand aan elke actie een plan van aanpak te schrijven, dit is voor mij nieuw maar wel leerzaam.

Je voorkomt hiermee problemen tijdens het uitvoeren van de acties. Op school word dit al wel vaak geleerd maar bij Homeflex leer je het ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Onderstaand een planning waarin staat omschreven wat ik de voorgaande weken heb uitgevoerd.

Vergaderingen etc. heb ik niet genoteerd.

Vanaf deze week, week 38 wil ik elke week consequent  een weblog bij gaan houden zodat de externe personen en geïnteresseerden op de hoogte kunnen blijven.

 

 

Weekplanning

Week 33

 

Inwerken Homeflex veel aandacht besteed aan research van de branche

Week 34

Aandacht besteed aan portfolio

Week 35

Inrichten magazijn

Week 36

Inrichten magazijn

Week 37

Direct mail

 

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Laatste week Homeflex
Week 42
Week 40 Homeflex
Week 39 opnieuw een afwisselende week!!
Week 38 Homeflex o.a. direct mailing en voorbereidingen verhuizingen.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer