Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

AVP Coaching

Klagen en zeuren

21:03, 14/2/2012 .. 0 comments .. Link

Klagen en zeuren….

Over alles klagen en zeuren… De files, het weer, je schoonmoeder…Het is typerend voor ons Nederlanders. Klagen klagen maar veranderen doet het niet.  We kennen allemaal de uitdrukking: “klagen is geen nood”. Het heeft wel iets vind ik.  Wanneer men klaagt is het een uiting van een persoonlijke onvrede. Gewoonweg een uitlaatklep voor iets wat echt dwars zit. Dit heeft vaak niets te maken met het beklag om het weer of de file. Wat écht dwars zit ervaart de persoon meestal niet.

Wanneer je de klager zijn verhaal laat doen en goed naar hem luistert, zal je steeds meer de onderliggende  “nood” vinden van wat er dwars zit. Op een gegeven moment komen na de file, en het weer de ware problemen boven drijven.  Je moet er maar eens op letten!!

Het is namelijk zo dat mensen die hun onvrede niet kunnen ventileren gaan klagen. Ze raken op die manier dus letterlijk hun spanning kwijt.  Door persoonlijke problemen raak je een soort van overspannen, dit met het gevolg dat het op een manier afgereageerd moet worden.  Zo ontstaat agressie en soms zelfs discriminatie.

Probeer dit voor jezelf maar eens te achterhalen. Zo’n moment waarop je zit te fitten en te klagen. Was dit klagen over……? de echte aanleiding? Of zat er al een stuk persoonlijke frustratie achter? Had je bijvoorbeeld voor het  klagen problemen op het werk? Of ruzie met  je echtgenoot? Het beklag van het moment zoals bijvoorbeeld de file waar je in zit heeft  in grote waarschijnlijkheid niets met het persoonlijke probleem te maken.

 

Klagen tevreden mensen dan niet??  Nee….!! het heeft overigens helemaal niets te maken of je nu een groot huis of een dikke auto voor de deur hebt staan, maar meer met de geestelijk toestand waarin iemand verkeerd. Gelukkige mensen zijn ontspannen en daardoor ook vredelievend. Deze eigenschappen zijn nauw aan elkaar verbonden.  Het is net als in de dierenwereld…een natuurwet.

Tevreden mensen klagen niet. Dit heeft niet zozeer met de materialistische omstandigheden te maken, maar voornamelijk met de geestelijke toestand. Ze hebben gewoon geen reden tot klagen. Gelukkige mensen zijn ontspannen en daardoor vanzelfsprekend vredelievend. Deze geestelijk eigenschappen horen bij elkaar, want het zijn natuurwetten. Kijk bijvoorbeeld maar bij dieren. Een dier dat geen honger, pijn of angst heeft, zal niemand aanvallen en willen luieren.

Ik zei net dat gelukkige mensen ontspannen zijn, maar het is eigenlijk andersom. Een ontspannen iemand is gelukkig. De ontspanning is de reden voor het zich gelukkig voelen. Dit komt namelijk vanzelf.

Of anders gezegd. Ontspanning veroorzaakt gelukkig zijn. En spanning veroorzaakt racisme, agressie, vandalisme en bijvoorbeeld moord en doodslag.

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Klagen en zeuren

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer