Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Just me. Doing my thing.

My life is a play

09:01, 17/1/2013 .. 0 comments .. Link
Lieve iedereen,

Mijn naam is Ayla en ik begin deze blog omdat ik het leuk vind om mijn ervaringen te delen en ik heel benieuwd ben naar jullie mening over de wervelstorm die mijn leven is. Ik ga op tafel leggen wat ik voel, denk, vind en meegemaakt heb. Ik vind het prettig om dit te kunnen delen, en ik wil ieder van jullie die dit leest graag uitnodigen om hetzelfde te doen. Als je vragen hebt over mij die onbeantwoord zijn in deze blog, plaats dan een reactie. Als je vragen hebt aan mij over iedere willekeurige kwestie, stel ze dan. Ik kan niet beloven dat ik op alles reageer, maar ik wil graag dat er hier een open sfeer ontstaat, waarin eenieder zich welkom voelt om zijn of haar mening te uiten, vragen te stellen en feedback te geven. Ik ga mezelf hier compleet laten zien en dat vraagt vertrouwen van mij in jullie. Dat vertrouwen heb ik. Beschadig het alsjeblieft niet.

Goed, ik zal beginnen met wat over mezelf. Ik ben achttien jaar oud, 1.70 meter, en ik weeg momenteel 56 kilo. Ik zeg momenteel omdat ik normaal gesproken altijd rond de 60 zat, maar de medicatie die ik slik mijn eetlust wegneemt. Ik kan dus niet inschatten of ik nog verder zal afvallen, of eventueel mijn oude eetlust weer terug zal krijgen. Ik heb bruin, dik haar met slag erin en bruingroene ogen. Ik krijg regelmatig te horen dat ik mooi ben om te zien en dat ik een goed figuur heb.

Mensen omschrijven mij vaak als rustig, lief, zorgzaam en slim. Het heeft een hele lange tijd geduurd voordat ik door had dat mensen mij als rustig beschouwen. De reden hiervan is dat ik in mijn hoofd verschrikkelijk druk ben. Ik denk heel veel na. Waarover ik nadenk verschilt. Terugkerende thema's zijn toch wel: hoe ga ik mijn leven inrichten en wat maakt dingen zoals ze zijn, wat is nou werkelijk van belang. Daarnaast ben ik niet iemand die doet en dan denkt. Ik ben iemand die denkt, doet of niet doet, opnieuw denkt en benieuwd is of  de goede keus is gemaakt, overweegt om het te vragen aan de personen die erbij betrokken waren, denkt of dat wenselijk is, doet of niet doet, en vervolgens denkt of dat juist was. Alle zaken in mijn leven kennen ontiegelijk veel stappen, maar de meesten gebeuren inwendig. Daarom kom ik uitwendig erg rustig over.

Dit was iets waar ik me overheen heb moeten zetten. Ik beschouwde rustig als iets slechts, iets wat verwant was aan saai. Het heeft me een tijdje gekost om in te zien dat alles relatief is. Sommige mensen houden van rustige mensen. Anderen houden van drukke mensen. Sommige houden van beiden. Ik kan vele voorbeelden noemen van unieke eigenschappen aan beide karaktertrekken. Dat is een zijstraat die ik niet in ga slaan. Waar het op neer komt is dat ik wilde delen dat het inzicht dat ik rustig overkom, mij veel geleerd heeft over hoe ik mezelf zie ten opzichte van hoe de wereld mij ziet.

Hoe ik mezelf zie is als volgt: Ik ben iemand die graag dingen wil snappen. Ik voel een behoefte om dingen die ik van belang vind te begrijpen, zodat ik goed kan handelen. Ik wil iedere vaagheid en onduidelijkheid uit de weg hebben, zodat ik helder kan zien en een keus kan maken. Op deze manier heb ik mijn leven voornamelijk geleefd. Ik wil alle opties weten, de tijd krijgen om ze zelfstandig af te wegen, vervolgens eventueel praten met enkelen die ik vertrouw in de hoop dat ik daardoor nog beter zie wat de voor- en nadelen zijn, opnieuw even nadenken en daarna een keus maken.

De reden dat de titel van dit stukje 'my life is a play' is, is dat ik deze manier van denken en handelen, voor een enorm deel in mijn leven heb ingezet om de keus te maken die het beste was voor anderen. Dit heeft me opgebroken. Later in mijn levensverhaal zal duidelijk worden in hoe verre. De zin refereert naar het liedje 'state of dreaming' van Marina and the diamonds, waarbij ik een vergelijking trek tussen een play, een toneelstuk, en mijn leven dat dus gebaseerd was op de vermoede behoeften van anderen, maar ondertussen moest lijken alsof dat mijn persoonlijke behoeften waren. Wat ik nu probeer, is om mijn leven als individu te leven, in plaats van als collectieve pleaser. Dat is lastig. Met mijn manier van beslissingen nemen, kan ik pas handelen als ik ieder detail, ieder klein ding, ieder stukje van mijn karakter weet. Pas als ik dat weet, kan ik namelijk kijken wat matcht bij mijn karakter. Maar geloof me als ik zeg dat het niet makkelijk is om jezelf zo compleet uit te pluizen en dat ik er regelmatig enorm in vastloop. Iedere mening over zaken die je opvallen aan mij, of karaktereigenschappen die je bij mij denkt te zien, is ontzettend welkom. Vermeld ook alsjeblieft de beargumentering erbij.

Voor nu stop ik met schrijven. Schrijven helpt mij om zaken beter te overzien en door dit stukje bruis ik van de nieuwe ideeën over het uitpluizen van mijn karakter op het moment. Daar ga ik dus even mee bezig nu. Mijn bedoeling is om iedere dag wat te schrijven op deze blog over mezelf, mijn leven, keuzes die ik moet maken, nieuwe bevindingen in het uitpluizen van mijn karakter enzovoorts. Wellicht schrijf ik vaker dan een keer per dag, wellicht krijg ik een keer niet de kans om te schrijven, maar minimaal één keer per dag is echt mijn streven. Volg het als je het interessant vindt. Er zijn geen eisen, geen verplichtingen en alle feedback is welkom.

Liefs,
Ayla       

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

My life is a play

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer