Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
BabyProenings

Home - Profile - Archives - Friends

20 weken echo

Posted on 25/11/2011 at 19:44 - 0 Comments - Post Comment - Link

Ookal is het alweer meer dan een week geleden, bij deze mijn verhaal over de belangrijke dag. Zag er de dagen vooraf wel tegenop. Hoe dichterbij het kwam, hoe meer de spanning steeg. De avond van tevoren zei ik ook tegen Bart:'morgen moet ik zoiezo weer huilen'. Bart kan daar wel om lachen en weet ook dat dat zo is.

Enfin woensdag ochtend eerst de kindjes naar het kinderdagverblijf gebracht, erg fijn, want dat is heel normaal voor ze. Keek ook erg uit naar een dagje samen met Bart en dat we lekker konderen gaan shoppen. Ruim op tijd waren we in Nijmegen. Met mijn kop thee mochten we mee met een verpleegkundige. Verhaal afgevuld, want onze Len, als gezonde zoon, stond nog niet in mijn Radbout-dossier. De verpleegkundige zei me dat niet alle echoscopisten het geslacht op een briefje wilde zetten.
Nog even vijf minuten wachten, zodat zij de gegevens met de echoscopist door kon spreken en toen mocht ik alweer op de bank gaan liggen. Bij het eerste echo-beeld schoot ik al vol. Niet dat ik bang was, maar de bevesitging willen hebben dat het gewoon goed is. Het hart en de hersenbalk zijn erg goed bekeken en ook voor de rest waren er geen afwijkingen te zien. Wel werd er duidelijk bij gezegd dat kleine afwijkingen of bepaalde dingen niet gezien kunnen worden, maar dat weten we natuurlijk. Allang blij dat mijn bevalling uitgesteld wordt.(Ookal is 42 weken zwanger zijn toch wel echt mijn maximum!). De verpleegkundige herkende mijn gezicht nog van de bevalling van Krijn. Ik haar niet, maar er ging toen wel meer langs me heen en moest toen natuurlijk ook met mezelf bezig zijn. Het geslacht kregen we mee in een envelop en ze waren unaniem. En ja hoor, ik had gelijk, de placenta ligt aan de voorkant, wat dus de reden is dat ik dat wondertje in mijn buik niet de hele dag voel schoppen (wel dagelijks inmiddels!)

Daarna heerlijk geshopt en lekker geluched. Is alweer een dikke week geleden en zou die dag heel graag nog overdoen. Van de 13 gestuurde smsjes kreeg ik binnen een half uur 10 berichten terug, lieve vriendinnen en familie he?? Sinterklaas inkopen gedaan en voor mij drie nieuwe outfits geshopt, ik kan er weer tegen! Echt super heerlijk zo'n dagje samen!

Inmiddels alweer een week verder en ben ik gewoon echt zwanger. Als ik plat op mijn rug lig kan ik heel goed voelen hoe hoog mijn baarmoeder zit. Heb van de week gedroomd dat ik een voetje kan voelen, maar dat moet echt een droom geweest zijn. Het envelopje is nog dicht, hoewell ik wel geprobeerd heb het tegen het licht aan te houden, hoezo stom, maar toch wel nieuwsgierig, maar als ik het dan weet, zou ik wensen dat ik het niet wist, dus hij zit nog dicht en we weten niets en wil dat ook nog wel even zo houden.

Fara stuitert rondom sinterklaas. Ik zei vandaag dat Len maar een trommel aan de Sint moet vragen omdat hij met alles wil timmeren. Nee, zegt Fara, die hebben we al een, die staat op zolder. Die had Len gekregen toen hij jarig was, of geboren was ofzo.... lekker bijdehand.... enne niet om in te pakken dus.....

Afgelopen week ook het nare bericht gekregen dat de schoonmoeder van een vriend zelfmoord gepleegd heeft. Ze hadden het helemaal niet zien aankomen en iedereen was in shock. Zijn vriendin is een leuke meid, met wie het net weer wat beter ging, mede vanwege haar nieuwe baan. En nu dit. Echt verdrietig. Ik kon niet naar de uitvaart, want had die dag vol afspraken staan. Maar wel aan ze gedacht natuurlijk, Gedacht maar niet gezegd, misschien komt dat nog:'dan mag jullie mam nu met alle andere sterretjes voor ons Krijntje zorgen'.

Bart is vandaag met zijn collega's en oud-collega;s eten en ik ben naar ons thuis (op de fiets) geweest en daar blijven eten. Toch wel handig, want alleen eten met twee kids is niet echt super gezellig. En nu lekker op de bank hangen, heerlijk!

 


Druk weekend

Posted on 12/11/2011 at 19:48 - 0 Comments - Post Comment - Link

We hebben een gezellig, maar druk weekend. Afgelopen donderdag de ouders van Bart verrast met een avondje inspiration point. Was weer erg leuk en hun pa, die 60 geworden is, werd flink in het zonnetje gezet.

Vrijdag een uurtje gewerkt en s'middags naar Jop zijn verjaardag. Zes is hij alweer geworden, wat betekent dat ik Bart alweer bijna 7 jaar ken.... hoewel, pas 7 jaar, en moet je ons nu zien..... huisje, boompje, kindjes....

Vandaag weer bij de familie proenings geweest, want hun pa was jarig. Ik, als crea bea weer bezig geweest. Bordjes geschilderd met rode rand en 60 erin en Fara en Len een doek laten schilderen, en Fara daarna een poppetje en hondje laten tekenen. Ook nog een college gemaakt met foto's van afgelopen donderdag en die af laten drukken en in een wissellijst gestopt.... lekker bezig dus.

Vandaag met ons Faatje Sinterklaas gekeken. Prachtig, ze straalde helemaal en was blij met de pepernoten, schuimpjes en chocolaatjes, echt gezellig. Morgen mogen we nog naar de intocht en dan zit het weekend erop.

Voel me goed, maar wordt wel dikker. Eet eigenlijk ook veels te veel, met name s; avonds op de bank. De twintig weken echt komt nu dichterbij, wat er bij mij voor zorgt dat de spanning stijgt. Hoop maar dat alles goed is. En denk zelf dat de placenta aan de voorkant ligt, als dat niet zo is, hoop ik op een meisje, want de jongens die in mijn buik gezeten hebben waren veel veel actiever! Enfin, we mogen nog twee dagen werken en dan zullen we het wel horen. Nadien hebben we een dagje Nijmegen gepland, waar we inkopen voor sinterklaas gaan doen en voor mij nog een nieuwe outfit scoren.....Dus niet teveel aan denken en er weer op vertrouwen dat alles goed is, maar het is en blijft een grens, en die wil ik graag voor de laatste keer over.....


Weekend 3-4-5 november

Posted on 6/11/2011 at 13:46 - 0 Comments - Post Comment - Link

Wat een leuk weekend!

Vrijdag ben ik met een vriendin met de trein naar Utrecht naar de Jonge gezinnenbeurs geweest. In de trein vertel ik dat Fara zo'n lief braaf meisje is. Nog geen 5 minuten op de beurs ben ik haar al kwijt (ze stuiterde van enthousiasme). Twee keer heb ik haar door een onzuivere microfoon omgeroepen en een dikke 5 minuten laten kwam mevrouw alleen met een ballon aanzetten..... Uitgelegd dat het toch echt de bedoeling was dat ze bij mij bleef.
Een dik uur later zaten we wat te drinken bij het podium, als Fara haar schoenen uittrekt en vraagt of ze op het springkussen, wat 30meter verder stond mocht gaan springen. Als we 10 minuten later gaan kijken is het weer gebeurd. Ik loop weer wat rondjes, maar nergens ons 'lieve brave' meisje. Tot er bijna 10 minuten later een mevrouw aan met vraagt of ik 'Barbara' ben. Is ze naar een andere hal gelopen. Fara maakte zich niet druk, raakte niet in paniek, ik ook niet trouwens. Het was meer een soort van schaamte. Weet dat ik haar vrij laat, en vind ook dat ze zelf moet ondervinden dat dit niet zo handig is. Maar om haar nou twee keer kwijt te raken in twee uur tijd.... misschien beetje teveel van het goede.
Enfin, verder enorm leuke dag gehad, gezellig met Linda en haar kids, en ze deden het allemaal zo goed. Onze Len heeft de hele dag maar een klein half uur geslapen, terwijl hij normaal 4 uurtjes op een dag slaapt. Moe en voldaan kwamen we rond 19.30 uur weer thuis.

Zaterdag nog steeds wel moe, maar er moest vanalles gebeuren, 5 machines was, huis op orde, boodschappen etc etc. S'avonds kwamen mijn Boxtel-vriendinnen met partners eten. De nieuwe vriend van Claudia leren kennen en Femke vertelde dat ze zwanger is van nummer 2. Erg gezellig avondjes gegourmet, en rond 1.00 uur laten we in bed.
Dus, vandaag hoofdpijn. Was vorige week ookal toen we naar de oktober feste waren geweest. Is dat dan mijn zwangerschapskwaal.... te laat naar bed = hoofdpijn???
Het stinkt vandaag naar gourmet in huis en heb weer wat klusjes gedaan. De schatjes liggen al om 12.00 samen in bed en slapen nog (14.00 uur nu).... heerlijk. Na gestreken te hebben, geschilderd voor de vader van Bart (wordt komende week 60 jaar) nu even quality-time.
Straks komen ons pa en ma de restjes mee opmaken en mag Fara ook zelf met een pannetje koken. En misschien laat Len wel zien dat hij vanaf de grond op kan staan.... weer een stapje dichterbij het lopen....Alweer zwanger

Posted on 2/11/2011 at 15:26 - 0 Comments - Post Comment - Link

Van de zomer hadden Bart en ik het gesprek of we voor een nummer drie zouden gaan of niet. We hadden het zo goed. Twee heerlijke gezonde kinderen, net weer een beetje ritme terug, geen angsten rondom zwangerschap meer, en toch, kriebel kriebel, zo'n heerlijk frutje in je armen, de schopjes in je buik en de liefde en plezier delen als gezien..... we gingen ervoor.....En  tja de gave die we samen hebben is dat we het kunnen plannen om zwanger te worden. Nou, als we dan voor een nummer drie gaan, dan doe dat maar in April, Mei of Juni.
En ja hoor, het wordt dus April.
Ik voel me goed, heb eigenlijk nergens last van. Niet overdreven moe, niet overdreven veel puistjes, niet hunkeren naar eten, eigenlijk gaat het leventje gewoon door, behalve dat mijn buik dikker wordt.

Al weken was ik erop aan het wachten, want bij Krijn en Len voelde ik de schopjes veel eerder, maar nu duurde en duurde het maar. Ojee ojee, toch geen spina bifida??? Maar misschien ligt de placenta wel gewoon aan de voorkant. Maar vanaf gisteren voel ik je. Hele kleine schopjes, Het vertrouwde gevoel weer terug. Je doet het!

Hoe dichterbij de twintig weken echo, hoe spannender ik het toch weer vind. Moet niet denken aan een slecht senario. Maar die angst is onreeel. We gaan ervoor, hebben dikke pech gehad, en nu krijgen we er gewoon nog een schatje bij. Een Fara of een Len, allebei goed, want wat hebben we schatjes.

Fara is zojuist wakker geworden van een middagdutje en zit naast me heerlijk koekjes te eten (die ze van Pablo op het KDV gekregen had). Wat is ze braaf. Boven hoor ik een ander kindje roepen. Tja, die kan nog niet uit zijn ledikantje, maar zodra hij me ziet, zegt ie met een glimlach : ' ut' .
De plicht van het moederschap roept....

 


Weer een weblog

Posted on 2/11/2011 at 15:19 - 0 Comments - Post Comment - Link

Twee jaar geleden hield ik ook een weblog bij. Toen om alle emoties en verdriet op te schrijven, wat me geholpen heeft bij de verwerking van mijn afgebroken zwangerschap en de bevalling van Krijn. De gedachte die ik toen had: ' ik word nooit meer dezelfde', is niet uitgekomen. Ik ben weer helemaal dezelfde gelukkige persoon, zij het met een negatieve ervaring.

Drie maanden na de bevalling van Krijn was ik weer zwanger en inmiddels is ons oo zo vrolijke Len alweer een jaar.

En omdat ik het zo leuk vind om dingen van mijn zwangerschap en kids terug te lezen, wil ik weer beginnen met een weblog. Zodat ik straks weer een mooi boekwerk heb, van mijn gedachten en belevingen.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer