Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Bakken

Home - Profile - Archives - Friends

Recept voor Abrikozentulband

Posted on 9/11/2011 at 10:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo!

Welkom weer op mijn blog. Fijn dat je er weer bent. Dit keer zal ik jullie een recept geven voor een abrikozentulband. Een heerlijk recept die ik graag maak. Het is eenvoudig en snel en dat is tegenwoordig heel belangrijk.

Abrikozentulband-recept:
De benodigdheden zijn 200 gr boter, 200 gr suiker, 4 eieren, 250 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 2-3 el melk, 1 blik abrikozen.
Voor de abrikozenglazuur heb je nodig: 150 gr poedersuiker en 2-3 el abrikozensap of rum.
Je hebt eveneens een tulbandvorm en oven nodig.
Verwarm de oven voor op 175 graden, een heteluchtoven zet je op 160 graden. Roer de boter met suiker en eieren schuimig. Vermeng de bloem en het bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter. Klop tot je een glad en luchtig beslag hebt. Voeg eventueel wat melk toe mocht hij wat te dik zijn. Vet een tulbandvorm in, bestrooi het met paneermeel en doe er de helft van het beslag in. Laat de abrikozen goed uitlekken, leg ze op het beslag en doe er de rest van het beslag over. Bak de tulband in 60 minuten klaar. Als de tulband afgekoeld is, bestrijken met rumglazuur of abrikozenglazuur en bestrooien met poedersuiker.

We hebben al verschillende plannen voor ons bakclub weekendje, zoals we het tegenwoordig noemen. We hebben weer het plan om een vakantiehuis te huren, zodat we weer heel het weekend kunnen bakken. Dit keer willen we alleen ook een bezoek brengen aan de KreaDoe beurs , dit is een beurs voor alle creatieve hobby's die je maar kunt hebben. Dus ook koken & bakken is een onderdeel op de beurs. Ze geven verschillende workshop s waar wij natuurlijk wel zin in hebben! Leuke beurs en ik heb hele hoge verwachtingen. Helaas duurt het nog ongeveer een jaar voordat het zover is, maar dan hebben we nog even de tijd om een geschikt vakantiehuis in Utrecht te vinden.

Ik heb een hele leuke site gevonden voor liefhebbers van cupcakes! Er staan verschillende recepten op en je kunt er ook producten kopen om leuke cakejes van te maken! Krijg er al weer helemaal zin in!

Groet, Janine

Eerste recept: een hazelnootcake

Posted on 9/11/2011 at 10:09 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo!

Welkom weer op mijn blog. Ik wil graag een vrij eenvoudig recept aan jullie voordragen, namelijk een recept voor een hazelnootcake. Ik ben een groot fan van de combinatie van noten en cake. Daarnaast zijn noten heel gezond en heb je ze nodig in een goed voedingspatroon. Bovendien lees ik net dat noten cholesterolverlagend werken. Als je net als ik een liefhebber bent van alles wat zoet, vet en ongezond is, is het belangrijk om goed op je cholesterol te letten. Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Nu volgt het recept voor de hazelnootcake:
De benodigdheden zijn 200 gr boter, 200 gr suiker, 4 eieren, 125 gr ma´zena, 125 gr bloem, 2 tl bakpoeder, 2 el cacao, 150 gr fijngehakte hazelnoten, 200 gr poedersuiker, 3 el water. Natuurlijk heb je ook een oven nodig anders kun je niet bakken.
Verwarm deze over voor op 180 graden, een heteluchtoven zet je op 160 graden. Roer de boter in een pannetje zacht en doe er afwisselend suiker en eieren doorheen. Mix de bloem, ma´zena, bakpoeder en cacao goed en roer dit door de boter. Schep er vervolgens de fijngehakte hazelnoten door en giet het deeg in een goed ingevette cakevorm. Bak de cake 70-80 minuten en laat de cake tenslotte goed afkoelen. Simpel, makkelijk en snel!

We gaan zaterdagavond uit eten met ons bakclubje om het volgende uitje te plannen. We willen graag weer een lang weekendje weg om heel het weekend te kunnen bakken en brainstormen over nieuwe recepten. Afgelopen augustus hadden we een groot vakantiehuis gehuurd met 6-en met een grote keuken om dit te kunnen doen. We hebben in 3 dagen tijd, 12 taarten en cakes gebakken die we deels zelf hebben opgegeten, deels hebben uitgedeeld aan de huiseigenaar en deels mee hebben genomen naar huis. Het was een ontzettend gezellig weekend waarin we veel hebben gelachen en recepten hebben bedacht. We hadden een vakantiehuis in Zeeland gehuurd, zodat we ook nog strandwandelingen konden maken. Helaas viel het weer een beetje tegen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ons volgende uitje willen we combineren met een bezoek aan de KreaDoe beurs , waar ik in mijn volgende bericht meer over zal vertellen. Ik zal daar ook een ander recept in zetten.

Groet, Janine

Vriendelijk welkom op mijn blog

Posted on 9/11/2011 at 10:03 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hallo allemaal, Leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blogsite. Ik vind het erg gezellig dat je er bent en hoop dat je mijn blog ook in de gaten blijft houden. Ik ben Janine en 35 jaar oud. Ik ben een huismoeder van 3 schatten van kinderen en woon samen met hen en mijn lieve man in Apeldoorn. Sinds 2 jaar geef ik verschillende workshops op het gebied van bakken. Ongeveer 1x per maand komt er een workshop groepje, meestal dames bij mij op bezoek om iets te leren over het bakken. De cupcake-workshops zijn het meest geliefd. Ik ben niet heel erg actief met het geven van workshops, maar vind het hartstikke leuk om zo nu en dan een groep over de vloer te hebben. In mijn vrije tijd sta ik veel in de keuken, koken vind ik geweldig en vooral bakken is mijn grote hobby. Ik heb een klein bakclubje opgestart. Samen met 5 vriendinnen gaan we vaak samen grote taarten of cakes maken, vaak gekoppeld aan een bepaald thema. Afgelopen Halloween hebben we een hele grote wortel/appel cake gemaakt in de vorm van een Halloweenpompoen. Op deze blog wil ik recepten met jullie delen en verhalen vertellen over wat we met de bakclub meemaken en gebakken hebben. Groet, Janine
Hosting door HQ ICT Systeembeheer