Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Baltimore Home | Profile | Archives | Friends

Voor de Die Hards4/4/2007

Het zit er op!!! Ik ben weer thuis!!! Eigenlijk al drie dagen. Toch besloten om mijn verhaal af te ronden. Dus maar even terug in de tijd.

De laatste week is uiteindelijk erg snel voorbij gegaan. Heb nog veel met Terry op de planning doorgebracht. En een dag met de KNO-therapiecontroles meegekeken. Donderdag ben ik met 5 residents uit eten geweest, was erg leuk van ze om me mee te nemen. We zijn weer in het restaurant geweest waar we de eerste zondag ook gegeten hadden. Vooral de chocolade taart toe was een goede zet. Op woensdag had ik een prestentatie voor de laboranten over Nederland gehouden. Vonden ze geloof ik wel leuk. Donderdag de zelfde presentatie, toen ging het echter een stuk beter omdat ik had mogen oefenen, en een kort overzicht over onze bestraalschema's gegeven voor de residents, er waren ook enkele attendings komen luisteren. Viel erg in de smaak. Mijn dropjes heb ik bij Terry en Robert achter gelaten want daar waren zoals verwacht de meesten niet erg over te spreken.

Vrijdag stond in het teken van afscheid nemen. Wat foto's gemaakt van personen en de afdeling. Mijn fotoboek over Nederland is goed ontvangen. Voor Terry had ik een boek. "the undutchables" gekocht. Een zeer humoristische maar ook erg karikaturistische kijk op ons volk. Hij kon hem amper wegleggen. Van het hoofd van de afdeling, dr DeWeese heb ik een heel mooi boek  gekregen, geschreven door de grondlegger van het Johns Hopkins.

's Middags heb ik Valerie geholpen op de Tomo, die daar in haar eentje rondrende. Na afloop nodigde me ze uit met haar mee te gaan. Aangezien mij niets restte dan mijn koffer pakken, ging ik graag mee. We zijn met haar man en (inmiddels niet meer zieke) zoontje uit eten geweest. Was wel weer een stukje rijden. In een soort Saloon heb ik dus voor het eerst (en waarschijnlijk ook voor het laatst) gefrituurde zure augurk gegeten. Ja, je leest het goed. Ze hebben me daarna teruggebracht.

Zaterdag heeft Boris mij naar het vliegveld gebracht. De reis is voorspoedig verlopen maar van mijn voornemen tijdens de vlucht te slapen (wat gezien de twee beroerde nachten daarvoor toch zou hebben moeten kunnen lukken) is helaas niets terecht gekomen. Keurig op tijd geland op Schiphol. en ondank de erg onchristelijke tijd (kwart voor 6 's morgens) een groot ontvangst comité: uiteraard Mark (dank voor de mooie rozen, lief)  maar ook Mam en Pap!!! Super!!! Een betere afronding van mijn avontuur had ik niet kunnen hebben.

En zo is er een einde gekomen aan mijn reis naar Baltimore, waar ik veel geleerd heb (niet zoveel variatie op de Tomo helaas), veel lieve mensen ontmoet heb en weer beseft heb dat het thuis ook erg prettig is!

 

Nogmaals dank voor al jullie steun, Patty

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Wist je dat...29/3/2007

- ik over drie dagen alweer naar huis ga?
- ik daar best wel zin in heb?
- terwijl het ook wel weer een afscheid inhoudt?
- een negerin met blauw haar er een beetje bijzonder uiziet?
- een negerin met blauwe ogen er nog bijzonderder uitziet?
- ik mijn mannen toch wel erg mis (en de grootste het meest)?
- ik minder dikke mensen gezien heb dan verwacht?
- mijn presentatie over Nederland in de goede smaak viel?
- ze de zwarte pieten maar raar vonden?
- ik mijn presentatie nog een keer ga doen?
- mijn boterkoeken ongeveer A3-formaat hadden?
- ze drop minder lekker vinden dan boterkoek?
- de hulpdiensten hier een onuitstaanbaar lawaai maken?
- dat dag en nacht doorgaat?
- macaroni and cheese eigenlijk niet te eten is?
- er ook altijd wel een helikopter te horen is?
- ze hier ontzettend aardig zijn?
- dat dat thuis eigenlijk niet anders is?
- ik verlang naar schone lucht?

- de gemiddelde Amerikaan zich erg slecht kleedt?

- hun brillen over het algemeen nog erger zijn?
- de labrador hier favoriet is?
- mijn 6 jaar oude hardloopschoenen eindelijk hun maagdelijk wit een beetje kwijt zijn?
- je daar niet eens voor hoeft hard te lopen?
- het fijn is om straks gewoon weer Nederlands te praten?
- ik dat soms al per ongeluk doe?
- we morgen een arscheidsetentje hebben met de residents?
- er hopelijk meer mee kunnen gaan dan 1?
- we dit namelijk pas vanavond hebben bedacht?
- het woensdagavond is als ik dit type?
- ik heb me heb laten overhalen iets te vertellen over onze bestraalschema's?
- ik daar achteraf vast spijt van krijg?
- ik het dankzij al jullie berichtjes het extra goed volgehouden heb?
Dus lieve familie, vrienden en collega's: Dank daarvoor!!!

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Variabele temperaturen hier29/3/2007

En dit zijn nog maar de maxima...
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

nog een week...25/3/2007
Hallo allemaal,
Het is zondagochtend in een verlaten huis. Kristin en Mike zijn een weekje weg en ze hebben de hond meegenomen. Erg stil dus. Zoals jullie gelezen hebben en inmiddels bewijzen de foto's het ook, heb ik donderdag een bezoek gebracht aan het Aquarium. Er was een speciale avondopenstelling. Helaas was hierdoor niet alles geopend, zoals het Rainforest. Ook de dolfijnenshow vond niet plaats maar we konden ze wel zien. Ik vond het wel een mooi aquarium. Was alleen snel uitgekeken. De kikkers lieten me af en toe schrikken. Dan zoek je zo'n heel verblijf af naar een beestje en ineens zie je 'm. En dan schrik je er gewoon van. Ze hadden ze in allerlei
kleuren en maten. Was wel lastig foto's maken, met de schittering van de vitrineruiten. Ze zijn dan ook niet allemaal gelukt.
Vrijdagavond met Kristin en Mike uit eten geweest. Was erg gezellig. Vooral mijn af en toe niet geheel juiste woordkeuze kon weer eens tot verrassende misverstanden leiden. Gisteren bij John en Angie gebruncht, Robert, een van de andere residents, was er ook met zijn zoon William die volgende week 1 wordt. Had pannenkoeken gebakken. Ook dit eenvoudige gerecht viel erg in de smaak. 's Middags ben ik naar een met openbaarvervoer bereikbare Mall gegaan. Onderweg er even uit geweest op een andere wijk van Baltimore te ontdekken. Mooie gebouwen gezien, uit de tijd dat Baltimore een erg rijke stad was (eind 19e eeuw). De Mall bleek helemaal niet zo dicht bij de metro te zijn als ik verwacht had. Bleek nog met een bus te moeten. Uiteindelijk allemaal gelukt. Een dagkaartje voor het openbaar vervoer kost hier slechts 3,5$. Dus daar hoef je het niet om te laten. Toch is het land enorm gericht op auto's. Je kunt bijna nergens makkelijk met OV komen.
Vandaag schijnt eindelijk het zonnetje weer, dus ga straks lekker naar buiten. Zou vandaag mogelijk met Valerie afspreken (een van de laboranten) maar haar zoontje is ziek (ze zijn gisteren in het ziekenhuis geweest waar hij even via een infuus bijgetankt is, vandaag drinkt hij zelf weer, gelukkig) dus ik zou het ook erg raar gevonden hebben als ze niet afgezegd had.
Tot een volgende keer,
Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Kikkerlandje24/3/2007


0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Door de maag...22/3/2007
Niet alleen liefde maar ook vriendschap gaat door de maag! Jeetje wat een succes, die boterkoek van mij, vrees dat ik komend weekend weer aan het bakken sla. Wegens succes geprolongeerd...
Gisteren veel geleerd op de Gammaknife. Was toch regelijk goed op de hoogte maar toch leerzaam om het in bedrijf te zien. Niet beseft (wat een gek woord als je dat zo getypt ziet) dat de behandeling heel lang duren kan (bij één patient duurde de behandeling, los van alle voorbereidingen, ruim 3 uur) deels doordat de radioactieve bronnen (201 stuks) hun eerste halfwaardetijd er bijna op hebben zitten.
Vandaag de hele dag op de Tomo treatment unit geholpen. Toch weer wat verschillen ontdekt en ook erg gezellig gehad.
Had ik al verteld dat ik morgenavond naar het Aquarium ga? Er is een speciale avond voor leerlingen van de College in Baltimore en hun gasten. Kaartje voor 1 dollar en dat slaan niet alleen Amerikanen niet af.
Tot later, Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Boterkoek20/3/2007
Al jaren niet gemaakt maar toch goed gelukt: boterkoek. Eigenlijk nooit bij stil gestaan dat dat typisch Dutch is. Was echter iets te overmoedig door een heel pak bloem te nemen (= 907 gram, hoe logisch). Daar moest dan 780 gram boter en 700 gram suiker bij. Kneden viel me dus vrij zwaar... Wel een hele grote boterkoek geworden. En lekker dat ze het hier vinden, althans de 4 slachtoffers tot nu toe.
Nu heb ik me door enthousiasme laten leiden en ben ik, aangezien er zoveel vragen zijn over ons landje, een powerpoint presentatie aan het maken om het een en ander van ons land te laten zien. En nu dus ook te laten proeven. Heb ook nog een zak drop in mijn koffer, wordt vast minder gewaardeerd!!
Men is erg benieuwd naar ons verzekeringsstelsel. Gaat ervan uit dat alles gratis is. Als je betaalt wel ja. Blijkt hier iedereen op de hoogte van de financiele regelingen etc. Ik dus niet. Krijg maar moeilijk uitgelegd hoe het bij ons gaat, deels door mijn gebrek aan kennis hierover, waarschijnlijk ook deels door dezelfde woorden die hier een ander begrip aanduiden. Zoals privekliniek. Wat hier niet Academisch is, is dus prive met winst als uitgangspunt. Volgens mij werkt het bij ons toch net een beetje anders. Wij hebben ook algemene ziekenhuizen naast priveklinieken, die toch fors in de minderheid zijn. Ze zijn hier sowieso erg met geld bezig. Dat merk je aan alles, ook aan de behandeling die men kiest voor de patient.
Uit proberen te leggen dat je als arts-assistent niet in opleiding gewerkt hebt, bleek evenmin goed te doen. Grappig is ook dat alle residents van alle disciplines per 1 juli starten en per 1 juli dan dus ook klaar zijn (ook hier is de opleiding 5 jaar waarvan het eerste jaar interne) .Kijken ze even raar op als ik zeg dat ik 1 jan mijn opleiding afrond en dat niet iedereen dat doet. Wel heel leuk om alle verschhillen te merken. Al leidt het dus af en toe tot verwarring. Ze zijn overigens erg goed in het opdreunen van studies, de praktische uitvoering van het vak blijft mijns inziens wel achter op onze opleiding.
Zo genoeg hierover. Gisteren dan toch uiteindelijk in een Mall beland. Eerst even Angie omgekocht met boterkoek en dat werkte . En, nee ik heb niet de hele winkel leeggekocht. Wat erg opviel was dat er in de hele Mall, waar toch zo'n 120 shops zitten, niet een speelgoedwinkel te vinden was. Daar moest ik wel zijn zoals de oplettende lezer zich weet te herinneren, op zoek naar de Gele Ramone. Angie heeft me toen naar een andere Store gereden. Wel de autootjes maar niet de Gele, helaas...
Morgen vroeg dag, mag me om kwart voor 6 melden om mee te kijken op de Gammaknife. Dan beginnen ze met het vast etten van het frame op het hoofd en ik wil graag een keer het hele traject zien. Voor diegenen die niet weten wat een Gammaknife is: een bestraalapparaat dat mbv radioactieve bronnetjes heel precies een klein gebied (of meerdere kleine gebiedjes) kan bestralen. Wordt gebruikt voor aandoeningen in het hoofd, ook goedaardige. Omdat het zo precies is en de eenmailige dosis vrij hoog is, is goede fixatie van groot belang. Daarom wordt er een frame vast gezet op de schedel, waarna er met frame op een MRI gemaakt wordt om de localisatie zo accuraat mogelijk te maken. Dan wordt er met die gegevens een plan gemaakt en diezelfde dag uitgevoerd. Mocht het nou zo zijn dat ik er naast zit komt na morgen de juiste versie... Heb het zelf nog nooit in uitvoering gezien.
Doordat het hier al reeds anderhalve week zomertijd is, is het tijdsverschil met Nederland een uur minder waardoor het telefonisch contact op minder extreme tijden kan, erg prettig om ook door de week even met Mark bij te kunnen kletsen. Hoe dat gaat als jullie zomertijd ook ingaat zullen we dan wel weer zien. Dan kom ik ook al bijna weer naar huis!!
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

hagel17/3/2007
Het is nog steeds niet te bevatten, woensdag was het hier werkelijk snoeiheet (28 graden). Mocht ik gisteren in de hagel naar huis lopen. Was vanmorgen behoorlijk opgevroren wat in combinatie met de nog achtergebleven plassen van de regen tot een glibberig geheel heeft geleid. Als je daarbij een aan de lijn sleurende hond denkt, kun je je voorstellen dat dat niet prettig was. Het park was nauwelijks in te komen, de ingang loopt een behoorlijk omhoog. Julip had ik maar gauw van de lijn gehaald, zodat ze me niet omver kon trekken. Haar bal werd nauwelijks afgeremd door de gladheid, wat betekende dat hij, toen ze even niet oplette, zover doorschoot dat hij beneden bij de straat achter een wiel is blijven steken, maar het was een hele klus om daar glibberend en wel te komen.


Als je Julip zo ziet is het toch geen puppie meer, maar is dat echt zo?

Kan zo de Page reclame in.
De zon schijnt gelukkig en hopelijk komt de warmte ervan van pas om de straten weer een beetje schoon te krijgen. Kan ik me een beetje veiliger op straat begeven.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

regen16/3/2007
Hallo Nederland, Hier Baltimore!!!
Helaas het is gedaan met het mooie weer. Gisteren liep de thermometer ver in de 20 op (ja, Celsius). Heerlijk in de lunchpauze in de zon gezeten (smolt bijna weg) en toen ik vanmorgen naar het ziekenhuis liep was het ook nog echt volop lente. Op de terugweg goot het echter en was de temperatuur meer dan gehalveerd, er wordt ook weer vorst verwacht... Wordt bij jullie ook een beetje minder fraai volgens mij.
Kristen en Mike zijn het weekend naar New Orleans voor hun bachelor-party's dus ik pas op the frog (ah, de hond). Ben ik klaar mee met alle regen die nu gaat komen.
Had vandaag een leuke dag, heb met Dr. DeWeese meegelopen (en Robert, zijn resident). Was leuk al mocht ik alleen maar kijken. DeWeese is het hoofd van de afdeling en superaardig. Hij legt heel veel uit en is ook geinteresseerd in 'hoe wij het zouden doen'. Lets check out your prostate, trousers down and elbows on the table please!!
Ik heb besloten me op alle onderdelen van de afdeling te storten aangezien ze op de Tomo alleen prostaten behandelen en er slechts 3 per week kunnen beginnen. Erg veel te plannen is er dus ook niet. We hebben nu plannen klaar voor patienten die in april gaan beginnen. Dat is ook deels de reden dat het alleen prostaten zijn, die kunnen veelal wel even wachten. De 'normale' versnellers kunnen ook IMRT techniek, dus daar gaan oa. de Hoofd-Hals patienten naar toe. Gisteren op de plannings-CT meegekeken. Ze hebben hier een heel ander positionerings materiaal, wel grappig om te zien hoe ze dat doen. In een soort van vuilniszak wordt een twee-componenten goedje gedaan wat expandeert zodat het zich om de lichaamsdelen vormt. Dinsdag ga ik op de Gammaknife kijken, dit houdt in dat ik me op kwart voor 6 mag melden. Ga ik weer iets zien wat ik nog niet ken.
Gisteravond uit eten geweest met 3 van de residents, 2 van hun vrouwen en 2 kids. Er is een nieuw restaurant geopend. Gratis eten. Boris was dinsdag al geweest en had het erg lekker gevonden (Libanees). Dus spontane actie opgezet. Bleek het eten nu voor half geld te zijn. Ook niet verkeerd toch... Laten ze gewoon de manager erbij komen, is het toch nog gelukt. Vond het eigenlijk wel een beetje genant. Eten was erg lekker en gelukkig waren de drankjes en extraatjes niet gratis. Erg gezellig gehad. Het is hier overigens wel grappig. Boris komt oorspronkelijk uit Bulgarije, zijn vrouw heeft Italiaanse ouders, Steven en Tim zijn van Aziatische afkomst. Robert zijn achtenaam komt uit Tsjechie, die van Kristen uit Scandinavie, Chris is Grieks van origine en zijn schoonouders zijn komen uit Taiwan. De opa en oma van Mike (de resident, zie zondag) zijn ooit vanuit Nederland naar de USA gekomen. Zo kan ik nog wel even verder gaan. Heb leuk zitten babbelen met Steven zijn 5jarige dochtertje, toen ze eenmaal een beetje ontdooid was. -Do you have a brother? -Yes. -Is he older or younger? -Younger. -Can he read? Schattig he.
Ben nu overigens erg aan het genieten van een Ben en Jerry's ijsje.
Tot een volgende keer,
Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

dinsdag de 13e14/3/2007
Hallo, daar meld ik me dan weer. Het valt wel te merken dat de nieuwigheid eraf is, nietwaar. Alle eerste indrukken achter de rug. Het mooie weer houdt aan dus dat is wel erg lekker. Nu heb ik vernomen dat jullie ook niet te klagen hebben...
Gisteren ben ik op de dependance van de afdeling geweest, een stuk naar het noorden. Er staat 1 versneller. Voor de plannings-CT moeten de ptn naar de centrumlokatie. Er staat nog wel een oude Sim maar die wordt eigenlijk nooit meer gebruikt. Het is een heel knus geheel. Heb consulten bij gewoond en gemerkt dat de residents een stuk minder zelfstandig mogen werken dan wij. Niet omdat het ze niet toevertrouwd wordt maar omdat ze anders niet betaald krijgen en juridisch in de problemen kunnen komen. Lijkt me helemaal niet zo leuk als je niet zelf het woord doet. De patienten gaan nu eenmaal hun vragen aan de supervisor stellen. Wat wel het zelfde is hier, zijn de dilemma's. Zoals bij borstkanker, zal voor de niet-medici niet in detail treden. Kan eigenlijk tot de conclusie komen dat we het zo gek nog niet doen in ons kikkerlandje, mocht ik daar uberhaupt aan getwijfeld hebben.
Morgen ga ik naar een sarcomenbespreking, die begint om 7 uur (ja, 's morgens) dus lekker vroeg uit de veren. Daarna natuurlijk de supersnelle wekelijkse overdracht.
Nu de nieuwigheid er af is begin ik ook wel thuis een beetje meer te missen, hoor. De avonden vind ik vrij eenzaam en daardoor lang. Maar  gelukkig heb ik het overdag erg naar mijn zin, dat maakt een hoop goed. Achteraf is het natuurlijk ook zo weer voorbij.
Ga morgen weer proberen een stukje te joggen, hopelijk haak ik wat minder snel af dan zondag. Daarvan ben ik nu nog aan het herstellen...
Groetjes vanuit een zonnig Baltimore (het is nu half 8 en doordat het hier inmiddels zomertijd is nog niet eens helemaal donker)
Kus Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Parade12/3/2007
Vandaag was de parade ter ere van St. Patricksday die ergens volgende week is. Ben met John, een van de residents en een erge koukleum, zijn vrouw Angie en een vriendin van hen, Adele, gaan kijken. Er wordt meteen geposeerd als de camera hun kant opzwaait...
Niet alles dat langs kwam in de stoet had iets met Ierland te maken. Er kwamen ook veel 'hoge heren en dames' langs in cabrio's (toch jammer dat die geen lekker zachte kofferbak van zichzelf hebben) en hondjes.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

in de haven11/3/2007Kijk even goed naar waar deze jongleur allemaal op staat. Later ging hij nog even jongleren met een zwaard, een bolingbal en een van deze knotsen. Was wel amusant, maakte er een hele show van.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

weekend11/3/2007
Heb ik net een half uur een zeer uitgebreid verhaal zitten typen, zit ik met mijn vingers aan de verkeerde knoppen: Tekst weg!!! Is dat even balen. Zal kijken of ik het weer kan reproduceren. Nu zullen jullie toch niet weten wat mijn eerste versie geweest is. Dom is het het wel. Door eigen toedoen word ik al 'Stupid Dutch girl' genoemd (gekscherend hoor) en dat is dus maar weer bewezen. Nou ja als het hierbij blijft...
Na de zeer koude week is het bijna niet voor te stellen maar vandaag was het prachtig weer. Ik ben een stuk gaan wandelen, naar 'Downtown' en eigenlijk was een jas te warm dus daar heb ik de hele tijd meelopen sjouwen. Het maakte het wel gezellig druk in de haven. Heb mooi mensen kunnen kijken. Kan aan mij liggen maar ik heb in Nederland nog nooit een Ghettoblaster onder in een buggy gezien, en een lawaai dat eruitkawam, zit je lekker boven als kind. Er was ook straattheater (zie foto). Hier lopen zelfs de in hoofdoek en lange jurk gehulde moslims op hardloopschoenen. Ik ben dus redelijk geintegreerd want ik heb ze voor de gelegenheid maar uit de kast getrokken. Het centrum is best leuk, zeker met een zonnetje erbij. Echt een leuke winkelstraat heb ik nog niet ontdekt. Ik weet nu wel waar nde Macy's is: een heel eind naar het westen. Kan ik met een bus komen, moet wel eerst een heel eind lopen voordat ik bij de halte ben. Kan ook wel eerst met een andere bus maar dan schiijn ik een wat minder prettige buurt van Baltimore in te moeten (is me allemaal keurig uitgelegd). Heb volgend weekend alle tijd, dus dat komt wel goed. Bij de toeristen informatie meerdere folders meegenomen.
Heb nog lekker even met Julip, de bruine labrador des huises in het nabij gelegen park gebald. Ze verstaat uitstekend Nederlands... Het is een Katrina-wees. Na de starm waren er heel veel honden zonder (bekende) eigenaar.
Gisterochtend begon met de "Grand Rounds', dit keer een casusbespreking met een gastspreekster uit California. Zij is expert op het gebied van 'decisionmaking' en heeft meerdere prijzen gewonnen voor al haar onderzoek en werk. Een ethica. Het klinkt er vast al een beetje in door dat ik dat gepoeha maar niets vind. Ik kreeg een beetje het idee dat ik in zo'n AA bespreking was beland zoals wij die kennen uit films. "I'am so glad to be here and that you are here with me too..." Het druipt er bijna vanaf. De meeting was uiteraard met ontbijt maar dat had ik al op.
De dag met Terry op de planning doorgebracht. Hij heeft me tussen de middag samen met Nick, een collega van hem meegenomen naar de 'Market' dicht bij Hopkins, maar omdat Nick met zijn maatje meer niet zo snel is, was het toch nog een hele wandeling. Een hal vol eettentjes van allerlei origine. Onderweg een beetje de verschillen tussen de landen geprobeerd duidelijk te krijgen. Zij hebben bijvoorbeeld 'therapists', de mensen die het toestel bedienen en 'dosimetrists', de mensen die de planningen maken. Dat loopt niet door elkaar heen.
We zijn ook even de 'Dome' ingegaan, die mooie koepel waar JH bekend om is. Stond een groot standbeeld, ging er eigenlijk vanuit dat dat wel weer een of andere president zou zij maar het was een Jesusfiguur.
Kristin had geregeld dat ik 's avonds meekon naar een residents meeting over geld, verzekeringen en contracten. Gratis eten (Kristens woorden) bij de Italiaan. Nu was het ook nog eens wonderbaarlijk interessant al duurde de tweede voordracht naar mijn smaak wel iets te lang. Ben in ieder geval erg blij dat ik niet hier aan het werk hoef. Wat een gedoe zeg!! Arbeidsongeschiktheidsverzekering is nog niets bij de aansprakelijkheidsverzekering vergeleken. En dan die kleine lettertjes en de bedragen waar het om gaat... voor je het weet ben je de klos. Wat ik niet kende maar hier sterk speelt, is de 'non-compete' regeling. Dat betekent dat je niet binnen een bepaalde afstand van je huidige werk mag gaan werken als je een andere baan aanneemt, lekker is dat. Maar de grote les was: 1: uitgangspunt van contract is het beschermen van de werkgever, 2: contracten worden niet in het Engels opgesteld en 3: contracten zijn zeker onderhandelbaar.
Met de residents gesproken over hun 'cao'. Zij hebben 20 vrije dagen incl ziektedagen en ze mogen per stage max. een week missen. Als je dus langer dan een week vrij wilt, moet dat dus op de grens van twee stages, maar die valt voor iedereen hetzelfde dus een heel geregel. Zwangerschapverlof is hier een maand. Mij hoor je niet klagen...zal wel lui zijn in hun ogen. Alhoewel ik tot nu toe het idee heb dat hun werkdagen niet langer zijn dan de onze.
Morgen is het St. Patricksday en dan is er Parade in de stad. Als het net zulk lekker weer is, is het wel leuk omdat een keertje mee te maken. Door een wetswijziging gaat de zomertijd hier dit weekend al in (werd pas bekend gemaakt) dus een uurtje korter weekend (en een uurtje minder tijdsverschil met NL, totdat jullie ook overgaan, natuurlijk).
Gegroet, Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

mijn kamer10/3/2007
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

uitzicht vanuit mijn kamer, woensdagochtend9/3/2007

Sneeuw is al bijna weer weg, hoor.
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

8/3/2007

Beste iedereen,

De voorspelde sneeuw is gekomen, maar heeft niet echt tot geweldig mooie uitzichten of vervelende taferelen geleid. Het blijft nog wel liggen omdat het behoorlijk fris is. Meer dan twee cm zal het niet zijn.

Gisteren bleek mijn pas te werken wat het leven hier een stuk eenvoudiger blijkt te maken, een stuk minder afhankelijk van anderen, dat is altijd goed. Gisterochtend bij de overdracht geweest. Gaat in een razend tempo en dat moet ook wel want het is maar 1 keer per week. Was nauwelijks te volgen, voor mij.

Heb gistermiddag op het Tomo-toestel meegekeken. Pakken het iets anders aan dan ik in Deventer gezien heb, goed om naar te kijken. Op het moment alleen maar prostaatpatienten, ziet er niet naar uit dat daar veel verandering in gaat komen. Moest ook nog even een TBC-test laten doen. Gisteravond naar een borstkanker bespreking geweest. Was wel bijzonder. Behalve dan dat er enorm veel eten te halen viel (gebraden kipfilet en allerlei zoetigs als brownies) viel mij op dat er vrijwilligers bij aanwezig zijn. Hielden zelfs nog een praatje over een sponsorloop die ze hebben gehouden en hoeveel geld ze daarmee binnengehaald hebben. Zal je bij ons echt nooit zien gebeuren op een oncologie bespreking. Veel van de mensen bleven ook gewoon staan met hun bordje in hun hand.

De residents hebben vanmorgen een test, van 8 tot half 2. Ben geloof ik niet heel erg jaloers.

Ga zo weer verder op de planning. Groetjes en tot later,

Patty

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Tweede dag6/3/2007
Zo, alweer een dagje verder. Ben aardig afgedraaid. Het was wel weer een leuke dag maar een beetje chaotisch. Ik heb inmiddels email etc, maar uiteraard lukte niet alles meteen waardoor ik een half uur met de helpdesk aan de lijn heb gezeten. Ze zijn hier zo beleefd en behulpzaam dat het bijna eng wordt. Mijn sein werkt ook, alleen duurde het 5 min voordat ik wist hoe ik m op moest nemen. Het is een soort terugbel ding, je moet het nummer draaien dat in je display verschijnt. Moet je wel weten dat je telefoon het pas doet als je een lijn opent, gewoon opnemen is niet voldoende. Zal de volgende keer dus beter gaan (hoop ik).
Mijn pas werkt nog niet, dat ging bijna mis want net toen ik naar de Residents room wilde, kwam de laatste eruit. Als we elkaar niet getroffen hadden, had ik er niet meer ingekund en dan dus niet meer bij mijn tas en jas kunnen komen..oeps. Nu dan ook maar meteen gebruik gemaakt van de lift die me aangeboden werd. Lopen is qua afstand prima te doen maar vanmorgen zijn zo ongeveer mijn oren er af gevroren. De wind was zo verschrikkleijk koud dat in die 10 min zelfs mijn benen doof aan begonnen te voelen (en daarna natuurlijk gloeien). Morgen dus toch maar de wanten en haarband aan en om. Wordt namelijk nog kouder en ze verwachten sneeuw.
Vanmiddag op een Alsvleeskier-bespreking geweest (die bestralen ze daar wel) en gemerkt dat de sfeer daar ook heel amicaal is. Veel grapjes etc. Maar ook PA beelden en fatsoenlijke diagnostiek plaatjes.
Verder de hele middag weer op de Tomo-planning gezeten, met Terry. Hij leert mij iets, ik leer hem iets (niet alleen over gestampte muizen maar ook over Tomo) en we hebben het erg gezellig. Gelukkig maar want hij is nog niet van mijn af.
Morgen is de wekelijkse overdracht, wel een beetje raar, wij doen dat dagelijks. Ga eerst maar eens kijken wat het inhoudt.
Moet het toch even over de kleding hebben. De dokterjassen hebben hier lange mouwen, dat zie je bij ons bijna nooit.Wat ik erg grappig vind is dat ze aan de zijkant openingen hebben om in je broekzakken te kunnen. De OK kleding is mintgroen, ook wel een schattig gezicht zo bij die grote stoere heren. De nurses hebben allemaal verschillende prints (beertjes, wolkjes whatever) op hun shirts.
De residents op de afdeling, en dan mn de heren, hebben een redelijk strak kledingvoorschrift. Omdat de Chief vindt dat het zo hoort dragen ze allemaal een pantalon met overhemd en stropdas. Als ze dat niet doen kunnen ze zeker kritiek verwachten.
Wat me ook opviel is dat de patienten in een soort nachthemd over de gangen lopen. Ze hebben hier niet per versneller kleedruimtes. De bedieningsruimtes zijn open met een zware deur naar de versneller (of misschien is het meer een hele grote gangvormige bedieningsruimte). Iedereen komt elkaar die in die prachtige jurken tegen... Zal eens kijken of ik er foto's van mag maken, als de patienten weg zijn.

Volgende keer meer.
Groetjes en dank voor alle leuke berichtjes, gezellig!!
Patty
1 Comments | Post Comment | Permanent Link

6/3/2007
Zondag in het restaurant, de twee na laatsten  zijn Mike en Kristin

Mijn doggie bag
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

badge6/3/2007
Mijn badge, om veiligheidsredenen erg vaag gehouden..
Nou ja eigenlijk omdat de foto op de pas er niet uiziet en ik de foto van de pas niet beter kreeg in kunstlicht
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Eerste dag6/3/2007
Hallo allemaal, Allereerst wil ik even melden hoe leuk het is om zoveel berichtjes te krijgen!!! Mis ik jullie een stukje minder. Kan me bijna niet meer voorstellen hoe het geweest zou zijn om zonder al deze technieken te zitten.
Zo, mijn officiele eerste dag zit erop. Erg leuk geweest. Gisteren was het een leuk programma op de Tomoconference. Ben er lopend naar toegegaan, zo'n 3 kwartier. Bleek ik toevallig naast de fysicus te zitten die de Tomo planningen doet in het JHMI.
En toen kwam ie: mijn koffer, met alles erop en eraan en nog meer: een gratis 'inspected' sticker aan de binnenzijde!! Toch wel fijn hoor, je eigen spul op de juiste plek. Ben later op de dag naar de grote supermarkt gelopen, dat ging heen echter sneller dan terug (moet ook niet meteen denken een kortere weg te weten). Hier loopt alles toch iets minder vlak dan bij ons dus ik mocht het wel een beetje voelen.
Gisteravond ben ik met enkele arts-assistenten en hun partners gaan eten, was erg gezellig, heerlijke Ierse stew, waarvan ik de restanten in de koelkast heb. Er werd echt zo raar naar mij gekeken toen ik zei dat dat niet hoefde. Ik had er tenslotte toch voor betaald? Dus dan maar in een doosje mee naar huis. Zou eigenlijk meer een Nederlandse gewoonte moeten zijn.
Ze beginnen hier ook om 8 uur, met wat ik dacht de overdracht maar dat bleek een soort van refereren te zijn, een heel uur door een persoon. Soms worden artikelen besproken etc, zal vanzelf wel duidelijk worden. Aansluitend is al het papierwerk geregeld. Moet je zo ongeveer het hele complex voor over, maar omdat ze weten hoe moeilijk dat is sturen ze gewoon iemand met je mee. Naar drie gebouwen geweest. Ging gelukkig allemaal  heel eenvoudig. Nu heb ik dus een pas (de foto is werkelijk weer verschrikkelijk), maar helaas werkt die nog niet op de deuren dus zonder hulp kom ik nog nergens. Heb ook een pieper maar ook die doet het nog niet...
Eindelijk ook de dokter gezien die de boel heeft aangezwengeld aldaar nadat Jos en Ernest haar gesproken hadden. Enorm leuk mens. Werkt echter in een dependance, dus waarschijnlijk zal ik haar weinig zien.
Vanmiddag met de fysicus achter de Tomo-planningscomputer gezeten. Kwam er achter dat het dan toch nog best lastig is om de juiste woorden te vinden, dus dat leidde bij mij af en toe tot de nodige frustraties... Ze doen het hier toch een beetje anders, dat plannen, blijk toch ook niet helemaal duidelijk te kunnen maken hoe 'wij' dat doen dus daar gaat nog een aparte email voor uit. Zal ik hier de 'leken' niet mee vermoeien (moet even lachen, niet zo heel lang geleden wist ik er zelf ook helemaal niets van en straks ben ik ineens een soort van expert, haha).
Ik zal straks even proberen of ik foto's vanuit mijn camera hierop kan krijgen (zie ik doe echt aan verzoekjes, Liselotte)

Groetjes Patty
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Page 1 of 2
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer