Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Recepten Home | Profile | Archives | Friends

Broccoli-zalmtaart ( 330 kcal p.p)30/1/2008
Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg:
150 gram bloem
1 theelepel zout
75 gram magere kwark
2 eetlepels Becel Multi voor koken
Voor de vulling:
2 blikjes zalm
800 gram broccoli
1 eetlepel Becel Multi voor koken
40 gram bloem
300 ml halfvolle melk
100 gram geraspte 30+ kaas
paprikapoeder
peper en zout

Bereidingswijze
Zeef boven een kom de bloem en het zout.
Kwark en Becel toevoegen en kneden in de keukenmachine.
Deeg 1 uur in de koelkast afgedekt laten rusten (of ongeveer 6 blaadjes hartige taartdeeg gebruiken, dit is sneller).
Zalm laten uitlekken. Broccoli wassen en enkele minuten in ruim kokend water blancheren. Onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken (belangrijk, anders wordt het te nat). Rol het deeg uit en bedek de beboterde vorm en prik er wat gaatjes in. Oven op 200 graden voorverwarmen.
De broccoli & zalm in de keukenmachine fijn maken.
Voor de saus:
Smelt de Becel, voeg de bloem toe en giet er geleidelijk al roerend de melk bij, tot een gladde saus ontstaat. Meng er de kaas door en breng de saus op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Meng de saus met het broccoli-zalm mengsel en giet dit over de bodem.
Bak de taart onder in de oven, in ongeveer 45 minuten gaar.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Macaroni met kip en kaas (385 kcal p.p)30/1/2008
Ingrediënten 4 personen
3 bosuitjes
150 ml kippenbouillon
2 eetlepels Becel multi bak en braad
3 eetlepels bloem
300 ml halfvolle melk
50 gram geraspte 30+ kaas
1 theelepel mosterdpoeder
225 gram macaroni
200 gram gerookte kipfilet in reepjes
2 a 3 stevige tomaten in plakjes
paar verse blaadjes basilicum
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper

Bereidingswijze
Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een koekenpan en laat het geheel onder af en toe roeren 5-6 minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig. Verwarm de Becel, bloem en melk in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg 30+ kaas, mosterdpoeder en het uimengsel toe. Kook de macaroni in water volgens de beschrijving op het pak. Giet hem goed af en en schep de saus, kip en basilicum erdoorheen. Het geheel in een ondiepe ovenschaal scheppen. Bestrooi het geheel met kaas 30+ en grill het tot de bovenkant lichtbruin is.

Serveer er een warme ciabatta bij.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer