Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Barthson Log

3/4/2006 - reportage

 

Ik zie dat het al weer een week geleden is dat ik iets heb gepost, oeps. Het is toch echt de bedoeling om dat frequenter te doen. Maar...eigenlijk weinig nieuws onder de zon, alles gaat zo als het gaat op het moment. De zomertijd geeft mij in ieder geval de mogelijkheid om nu ook savonds de straat op te gaan voor mijn reportage. Wellicht dat deze foto de uiteindelijke cut haalt, het geeft redelijk het beeld weer waarnaar ik op zoek ben.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/3/2006 - Op de The bij Concerto

 

Dit jaar bestaat de cd / lp zaak Concerto in de Utrechtsestraat 50 jaar. Reden voor een feestje dus! Gisteravond trad er in Paradiso een keur aan artiesten op om dit te vieren. Ik ben niet de hele avond geweest, maar gelukkig heb ik The Lau, voormalig frontman van de Scene, nog gezien en gehoord. Na het uiteengaan van de Scene heeft hij een aantal boeken geschreven maar treedt hij daarnaast ook nog steeds op. Ik word elke keer weer gegrepen door zijn mooie, rasperige stem en zijn uitstraling op het podium. Waarschijnlijk ervaart hij het zelf niet zo, maar ik vind m behoorlijk cool! Door het overvolle programma bleef het optreden helaas beperkt tot een half uurtje waarin 'iedereen is van de wereld' niet ontbrak.

Voor mij was het ook een mooie gelegenheid om weer eens aan concertfotografie te doen. Blijft een moeilijke tak van sport maar wel erg leuk om te doen. Binnenkort op mijn fotowebsite meer foto's van The Lau en een aantal andere bands. Check it out!!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/3/2006 - Even niets

 

Het wil de laatste dagen allemaal niet zo lukken. Somber gevoel wat grotendeels komt door een grieperig hoofd, een lieve dochter die bij voorkeur snachts voorgelezen wil worden en de kloterige start van de lente.

Sjagerijnig thuis, op het werk schiet het niet op en zit even vast met mijn documentaire. Wil en kan even niets. Zou wel een weekje naar de zon willen. Hup, dochter onder de arm, lief aan de hand en naar Schiphol toe. Geef maar een paar tickets, maakt niet uit waar naar toe. Als het vliegtuig maar naar een warm en rustig oord gaat.

Even niets.

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

16/3/2006 - De andere kant...

Naast mijn eigen werkzaamheden fotografeer ik ook regelmatig voor het personeelsblad en intranet van mijn werkgever. Soms heb je dan te maken met mensen die zich erg ongemakkelijk voelen voor de camera. 'Doe maar snel, want dit wordt toch niks' en 'jullie zijn tegenwoordig heel goed in nabewerken he' zijn dan veel gehoorde opmerkingen. Aan mij om deze mensen gerust te stellen en er toch een goede foto uit te slepen.

Afgelopen week stond ik voor de verandering zelf eens aan de andere kant van de camera. De afdeling communicatie had een model nodig voor een flyer over de afdeling, maar dan wel met badmuts, zwembril en megafoon. Nou heb ik in een ver verleden wel eerder geposeerd en doe het ook met plezier, maar kon me af en toe wel inleven in de bovenstaande mensen: Camera op je gericht, flitslicht en continue aanwijzingen.

Uiteindelijk leverde dit een hele leuke serie op en heb ik er ook nog iets aan overgehouden waar ik mijn voordeel mee kan doen. Voortaan neem ik deze foto mee en laat deze eerst aan de persoon zien die ik ga fotograferen. Kijk, het kan altijd erger, want wat zat die badmuts en zwembril strak!

(de foto is van Margot Brautigam)

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/3/2006 - gedicht

Mijn enthousiasme (of misschien is passie een beter woord) voor fotograferen, heeft mijn moeder voor heel veel ander dingen: koken, schilderen, tekenen en schrijven. Kortom, altijd bezig. Momenteel is ze naast een opleiding kunstgeschiedenis ook bezig met een cursus schrijven. Op haar weblog las ik dit korte gedicht dat ze schreef over Den Helder. Zo eenvoudig, maar zo raak en mooi getypeerd.

 

water gaat
land staat

verguisd en bespot
geliefd bij velen

het water gaat
langs oude vissers
op de dijk

het net opgeborgen
maar nooit
los van de zee

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/3/2006 - Studio Gloria

 

In de tijd dat ik in Alkmaar woonde ging ik regelmatig naar filmhuis Provadja. Naast alle mooie films die er draaiden waren er ook regelmatig optredens van bands. Zo ook die avond. Na bezoek aan een film speelde in de bar Mark Ritsema met Trio Raskolnikov. En dat klonk goed, erg goed zelfs. Na het optreden, dat natuurlijk veel te kort was, kocht ik hun eerste CD die ze in eigen beheer hadden uitgegeven: Studio Gloria.

Onlangs raakte ik de cd helaas kwijt. Het is ook niet erg slim om een cd in je pc op het werk te laten zitten als die savonds vervangen wordt. Inmiddels heb ik hun tweede cd, The Jezebel Shanty gekocht, maar begon Studio Gloria steeds meer te missen. Via de site van Mark Ritsema kwam ik bij Red Sun Records terecht en kon ik hem gelukkig nog bestellen. Eindelijk kan ik weer genieten van de jazzy en bluesy klanken van deze heerlijke band en genieten van nummers als Your brain is like a reptilehouse, Casa Amora en Are you deceiving me.

Wil je meer weten over Mark Ritsema en Raskalnikov en ben je benieuwd naar hun muziek, kijk dan op zijn site. Je kan daar ook de 6 nummers downloaden van de derde cd: Portret of Raskolnikov as a young man.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/3/2006 - Bob en Tini

 

Vandaag het eerste interview en fotoshoot gehad voor mijn reportage over de buurt Jeruzalem in de Watergraafsmeer. Anderhalf uur hebben Bob en Tini enthousiast over hun buurt verteld: de rust, het groen, de mensen die elkaar nog gedag zeggen en helpen als het nodig is. Het dorp in de stad waar ze niet snel zullen vertrekken.

Bob en Tini helpen me tevens aan een nieuwe afspraak. Over een tijdje ga ik op bezoek bij Henny, die al 49 jaar in de buurt woont. Maar volgende week eerst bij twee winkeliers op bezoek.

Wat is dit leuk om te doen!!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/2/2006 - Fotoreportage

Onlangs ben ik bij ImageLab begonnen aan de cursus documentaire fotografie. Ik was hier weer aan toe; ik had al een tijdje het idee stil te staan met fotografie en een cursus geeft vaak weer het juiste zetje in de rug. Als de komende bijeenkomsten net zo leuk zijn als de eerste dan komt het helemaal goed. De eerste sessie hebben we foto's van elkaar bekeken, uitleg gekregen over documentaire fotografie, foto's van andere fotografen besproken en wat het belangrijkste is: aan het denken gezet over je eigen foto's. Wat zijn je motieven, waarom maak je bepaalde foto's, waarom kies je voor zwart-wit?

Naast een aantal tussenopdrachten moet iedere cursist aan het eind een reportage over een zelfgekozen onderwerp gemaakt hebben.

 

Na enige twijfels heb ik er voor gekozen om een reportage te maken over de buurt waar ik woon. Met dat idee liep ik al een tijdje rond en eigenlijk is dit de perfecte aanleiding. Mijn bedoeling is om een serie te maken van straatbeelden van de buurt en een aantal portretten van de bewoners. Vandaag toevalig 3 afspraken gemaakt om volgende week bij mensen langs te komen. Ik was vooraf benieuwd hoe mensen zouden reageren, maar tot nu toe is iedereen erg enthousiast en vindt het leuk om mee te doen.

Onderstaande foto maakte ik vanochtend toen ik wat door de buurt zwierf. Deze zal de serie waarschijnlijk niet halen, maar geeft wel enigzins het beeld weer waarnaar ik op zoek ben voor de straatbeelden.

 

  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/2/2006 - een alledaags straattafereel

 

Alsof mijn smeekbede werd verhoord: vandaag eindelijk een paar uurtjes zon. Nog niet de jas uit maar wat heerlijk om wat zonlicht op je gezicht te vangen. Deze dame genoot er met haar kind op schoot ook met volle teugen van, al is het wat overdreven om gelijk een kort rokje aan te trekken.  Eigenlijk maakt het haar niet zoveel uit, want ze zit er praktisch altijd, weer of geen weer.

Ja, je ziet ze steeds vaker in de straat: de paspoppen met speelgoedbaby's.

 

 

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/2/2006 - Uitzicht over de Amstel

 

Elke doordeweekse dag fiets ik 's ochtends vanuit de Watergraafsmeer naar mijn werk. Vanaf het Amstelstation de Weesperzijde op en halverwege de brug over richting Ceintuurbaan. Op de brug werp ik altijd even een blik naar links omdat ik het uitzicht over de Amstel zo mooi vind met aan de horizon de kleine skyline van Amsterdam.

Een paar weken geleden werd ik extra verwend door de mooie zonsopgang. In grote tegenstelling tot de grijze wolkenmassa's van de laaste tijd. Van mij kan de lente niet snel genoeg beginnen....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/2/2006 - Welkom!

Welkom op mijn weblog!

Waarom deze pagina? Vooral omdat ik ook een fotowebsite heb (http://martijnbarth.fotopic.net), maar hier niet goed  het verhaal bij een specifieke foto kwijt kan. Op dit log dus veel foto's en daarnaast weetjes over fotografie, maar ook verhalen over (mijn) gebeurtenissen en af en toe een overpeinzing....

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Verhaaltjes, gebeurtenissen, foto's, mijmeringen en van dat soort dingen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer