Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Bedrijvigheid

30/1/2007 - Reacties

Dag Ulberthe,

 

Ik laat hier en daar vallen waar we ons mee bezig willen houden. Het levert positieve reacties op. Ook namen van mensen die zich op soortgelijk terrein bevinden en die ook onderzoek doen. Uit reacties van de UT blijkt dat er weinig is dat een promotieplaats in de weg ligt. Even laten bezinken denk ik.

 

Nu ook inhoudelijk: een instrument verzinnen waarmee je ondernemers en hun bedrijven kunt volgen. Wat willen we nu precies van ze weten? Volgens mij zoiets als: op welke manier geven zij vorm aan de ontwikkeling van zichzelf, hun mensen en hun organisatie? Wat zijn de tips en tricks van deze ondernemers voor andere ondernemers ten aanzien van leren en ontwikkelen?

 

Op welke manier brengen we dit in kaart? Gaan we uit van een model en toetsen we dit aan de praktijk, of onderzoeken we de praktijk en construeren we dan een model? Ik vermoed dit laatste maar we zullen de ondernemers natuurlijk wel gerichte vragen moeten stellen. Zullen we ons daar binnenkort eens aan wagen? Een lijstje met vragen?

 

Daarnaast bedacht ik me nog dat de UT een flink databestand moet hebben met Spin-off bedrijven van de UT. Het lijkt me dat bijna elk bedrijf uit dit bestand onze belangstelling heeft. Kijk eens op: http://www.utwente.nl/top/TOP-companies/TOP-lijst010206.doc/ Zo moeten er vast meer databases zijn.

 

1 Comments Post A Comment! Permanent Link

18/1/2007 - Bedrijvigheid; het succes van kleine innovatieve bedrijven

Dag Ulberthe. Wat leuk dat we iets hebben gevonden wat ons samen boeit. En waarvan de mogelijkheden eindeloos zijn. En nu hebben we ook nog een virtuele wereld om het met elkaar te delen en om anderen te laten zien wat we doen. Ze zouden zelfs kunnen aanhaken.

 

Een onderzoek dus, naar het succes van kleine innovatieve bedrijven. Ondernemers ontmoeten en ze vragen stellen over hun succes. Ze bevestigen dus. Zou hun succes iets te maken hebben met principes die wij kennen vanuit literatuur over 'de lerende organisatie', 'action learning', 'reflectief vermogen' of bijvoorbeeld 'organiseren van het leren'. Ik denk het wel.

 

Sterker nog, uit de gesprekken die ik tot nu toe met de bedoelde ondernemers had blijkt dat ze veel herkenbare principes hanteren. Alleen dat weten ze niet, omdat ze die literatuur niet lezen. Dat is toch verassend, niet? Maar waarom zouden we nu zo veel moeite doen om van vele succesvolle ondernemers met kleine en innovatieve bedrijven in bijvoorbeeld Twente te weten te komen hoe ze leren, groeien en zichzelf en hun bedrijf blijven ontwikkelen?

1 Comments Post A Comment! Permanent Link

About Us

Hoe komt het dat kleine en innovatieve bedrijven succesvol zijn? Zouden ze de principes die wij kennen als 'lerende organisatie', 'action learning' en 'reflectief vermogen' kennen en toepassen? Ulberthe Wielinga & Huub Schulte Fischedick zoeken het uit. Omdat ze nieuwsgierig zijn, zelf ondernemer zijn en houden van bedrijvigheid.

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer