Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Belevenissen

Indoor MX in Zwolle

13:00, 2/2/2009 .. Link

Gisteren de hele dag met Loek in de Zwolse IJsselhallen geweest. Uiteindelijk bleek het maar om 1 hal te gaan waarin een Supercross werd afgewerkt. Er waren mooie wedstrijden te zien met als grootverdiener de Zuid-Afrikaan Shannon Terreblanche die de Superfinale won.

Ik had me wel wat meer voorgesteld van de grootte van het circuit., door meer dan 1 hal te benutten had er een meer spectaculair circuit gemaakt kunnen worden. Nu was het kort en smal en zoals Terreblanche het verwoordde: it´s tight and easy.  

Maar we vonden het toch leuk genoeg om te besluiten om volgend jaar mee te doen aan deze wedstrijd. Maar dat duurt dus nog even...Rocklegends

13:00, 25/1/2009 .. Link

Als iemand me zou vragen wat mijn favoriete band aller tijden is dan zou men waarschijnlijk verrast zijn dat dat niet Wisbone Ash is. Ik heb het al een paar keer over deze band gehad maar er is er nog 1 die ik zo ongelooflijk goed vind dat hij op mijn lijst van Rocklegends aller tijden op 1 staat. Ik heb het dan over de cult band Led Zeppelin.

Deze band heeft nu aangegeven dat ze weer willen optreden maar zanger Robert Plant wil niet meedoen. Omdat ook de drummer er niet meer is wordt het dan toch een on-echte reunie die wel leuk lijkt voor een paar optredens maar voor mij niet aan de bak hoeft om alle classic festivals op te smukken. Want daarvoor is het dan net niet helemaal hetzelfde. De oude platen, inmiddels bijna allemaal ge-remastered naar top cd-kwaliteit, zijn gelukkig nog allemaal beschikbaar.

Mijn lijst:

Led Zeppelin
Wishbone Ah
Pink Floyd
The Beatles
The Rolling Stones
The Eagles
David Bowie
Roxy Music
Creedence Clearwater Revival
Thin Lizzy
Talking Heads
The Cure
Supertramp

Nu ik die lijst zo zie valt het wel op hoeveel Europese bands er in staan, tegenover de Amerikaanse...American Presidents

09:00, 21/1/2009 .. Link

Ik bedacht me tijdens het bekijken van de inauguratiue van Obama dat het wel jammer is dat zo iemand waarvan veel goeds verwacht wordt uiteindelijk na 8 jaar weer moet wijken. Misschien dat hij als een van de eerste zaken die hij aanpakt een wetsvoorstel kan indienen om dat te veranderen naar 5 x 4 jaar ipv 2 x 4 jaar.Wishbone Ash in Uden

11:00, 10/1/2009 .. Link

Zoals al eerder verteld ben ik fan van Wishbone Ash. Afgelopen vrijdag waren ze weer eens in het land en wel in de Pul in Uden. Nou was ik daar allang niet meer geweest maar wist me te herinneren dat het een prima podium is voor bands. En zo ook dit keer. Het was er gezellig druk maar niet hutje mutje. En dat is prettig als je wat wilt zien van je favorieten. We stonden vrijwel vooraan omdat een van onze meegereisde fans in een rolstoel zit en dan heb je voorrang.

Het concert was goed, de band was vorig jaar begonnen met een experiment en dat werd hier herhaald. Ze speelden na wat openingsnummers daarna een hele cd uit hun beginperiode aan 1 stuk. En niet de allerminste nl. Argus!

Dat was dus smullen voor de echte fans. Daarvan liep er overigens 1 met een rollator rond wat mij weer deed bedenken dat we nu toch wel op een leeftijd zijn aangeland dat we ons moeten afvragen of we niet beter thuis kunnen blijven met een dvd'tje van de favoriete band. Maar neh.. laten we dat toch maar niet doen.De sportschool

11:00, 5/1/2009 .. Link

Mijmerend tussen 2 buikspieroefeningen door bedacht ik me dat de natuur vreemde dingen kan doen met den mensch. Een sportschool heeft sowieso iets onnatuurlijks maar toch is die vorm van tijdverdrijf niet meer weg te denken in onze jachtige maatschappij. Iedereen komt er, om uiteenlopende redenen. En de mensen die er niet komen hebben het waarschijnlijk niet nodig omdat de natuur het goed met hen meent. Die natuur is natuurlijk (!) de oorzaak van die sportschool ellende. Want als er geen zwaartekracht bestond werden mensen niet slap en uitgezakt, hoefden ze niet als idioten te rennen, fietsen en roeien zonder van hun plek te komen.

Het ergst vind ik de wat oudere medemens die op doktersvoorschrift bezig is zich in het zweet te werken. Met een vertwijfelde blik in hun ogen proberen ze zo snel mogelijk hun werkstraf af te raffelen. De meesten zie je na 1 of  2 maanden dan ook niet meer terug.Onder de pannen

16:02, 24/12/2008 .. Link

Eindelijk heeft ons mam een woning toegewezen gekregen. Notabene op haar verjaardag gisteren kreeg mijn moeder te horen dat ze in aanmerking komt voor een seniorenwoning in het Hollands Klooster in Groesbeek.

Na 54 jaar op het adres waar ik geboren ben gewoond te hebben wil ze graag minder afhankelijk zijn van haar auto. De jaren beginnen dan ook te tellen, gisteren werd ze 78 jaar. Ik ben vanmorgen samen met haar naar het intakegesprek bij de Woningbouwvereniging geweest en we zijn ook samen naar de nieuwe woning wezen kijken. Het is midden in het dorp, vlak bij de kerk en de winkels, op loopafstand van ons. De woning is veel ruimer dan wat ze de laatste jaren had en er zit een mooie ruime keuken in die van alle gemakken voorzien is.

Het toeval wil dat die woning geweest is van de oma van een vriendin van Nikki. De vader en moeder van dat vriendinnetje zijn goeie kennissen van ons en zij waren erg blij om te horen dat er een bekende in het huisje van hun moeder komt wonen. Binnenkort gaan we bij hun op visite om te bespreken wat we eventueel aan huisraad kunnen overnemen.Point Blue

16:00, 21/12/2008 .. Link

Gerrie van Trien speelt behalve in The Ash ook nog in Point Blue. Dat is een bluesrock band die voortgekomen ins uit de legendarische band Innerspace. Wereldberoemd in Groesbeek en omstreken. Point Blue vierde zijn hoogtijdagen in de jaren 80 en heeft vorig jaar een soort reunieconcert gegeven. Dat beviel de bandleden zó goed dat ze weer wat vaker optreden. Nou ja, 1 keer per jaar zo ongeveer.

De band bestaat uit Jan Muskens, de drummer en nestor van de band. Hij komt uit de originele Innerspace. Hans Reuser is de zanger en bassist en vooral bekend van Kind of Blue waarin hij met Jan Jansen (de Galgehei) het land doortrekt. Gitarist is zoals gezegd Gerrie (van Trien) Peters die weliswaar verschrikkelijk goed kan spelen maar in z'n eentje toch niet alles kan opvangen.
Afgelopen zondag zag ik de jongens aan het werk en toen viel me op dat er echt een 2e (slag)gitarist ontbreekt. Toch een erg leuke avond gehad want het is wel allemaal echt authentiek materiaal wat de mannen spelen en over de inzet van de oudjes mag niet geklaagd worden.APK

20:00, 12/12/2008 .. Link

Het is weer gelukt. De jaarlijkse APK voor onze auto is geweest en hij is goedgekeurd. Niet dat het een wrak is maar hij is al wel 9 jaar oud en hij maakt alleen maar korte ritjes. Maar behalve dat de banden wat scheef afslijten kon Kenny niks vinden. Dat betekent wel dat de wielen binnenkort eens uitgelijnd moeten worden. Liefst voordat de banden versleten zijn.

Onze vaste monteur beweert elke keer nadat hij de auto heeft nagekeken voordat hij naar de APK gaat dat het een prima ding is en dat we er nog wel 3 keer de wereld mee rond kunnen maar als dan de goedkeuring weer een feit is, is dat toch een opluchting.

Ons crossbusje is trouwens ook goedgekeurd en ook dát was wel verwacht. Er moet alleen een nieuwe uitlaat op want die is bijna doorgeroest. Nou ja, dat hadden we al bij de koop te horen gekregen en daar was de prijs dan ook naar.The Ash

16:00, 9/12/2008 .. Link

Een van mijn favoriete bands is Wisbone Ash. Ik volg die band al vanaf de middelbare school, nu dus zo'n kleine 40 jaar lang. En omdat ze sinds een aantal jaren trouw elk jaar wel 1 of 2 keer in Nederland komen, ga ik zelfs regelmatig naar ze kijken.

Gerrie van Trien, de gitarist van mijn eerste en enige band begin jaren 70, is net zo'n fan en hij heeft jaren gezocht naar iemand die goed genoeg was om samen met hem een Wishbone Ash coverband te beginnen. Die persoon is zo'n 2 jaar tijd geleden gevonden in de persoon van Marcel Jansen. Samen hebben zij de band The Ash opgericht en na veel repeteren zijn er inmiddels al een aantal optredens gedaan.

Zo ook afgelopen zaterdag in Cuijk. In de leuke maar smalle kroeg Spinners werd er een geweldig concert gegeven. Omdat het pas laat echt druk werd werd er een, ongeplande, 3e set gespeeld waardoor we pas om ´n uur of 2 klaar waren. Mij hoor je niet klagen!Leuker kunnen ze het niet maken

15:00, 5/12/2008 .. Link
De belastingdienst. Want daar gaat het hier natuurlijk over. Eerst sturen ze een enorme aanslag. Als je daar dan een bezwaar tegen maakt, wordt die afgewezen. Nadat je er 2 weken over hebt lopen ergeren en dan maar eens in de telefoon klimt blijkt er niets aan de hand te zijn en kan er vanalles geregeld worden! Rare jongens, die inspecteurs.

Arrow Classic Rock?

20:00, 29/11/2008 .. Link
Of Arrow Modern Rock? Sinds enkele weken profileert mijn voorheen favoriete radiozender zich als de zender die de hele dag classic rock draait én de beste modern rock.
Nou, ik heb het bijna gehad met Arrow. Het aandeel modern rock is wat mij betreft allang veel te groot en bovendien worden er ontzettend vaak dezelfde nummers gedraaid. Het heeft ongetwijfeld te maken met de commerciele insteek die men gekozen heeft maar als 5 keer per dag Coldplay en Snow Patrol voorbij komen haak ik af.
En ook dezelfde classic songs komen veel te vaak voorbij, alsof 10CC alleen maar Dreadlock Holiday gemaakt heeft om maar een voorbeeld te noemen. Ik heb zelf zo'n 3500 cd's waarvan er wel zo'n 3000 tot het genre classic rock gerekend mogen worden. Ik zou moeiteloos in staat zijn om enkele weken muziek te draaien zonder ook maar 1 keer hetzelfde nummer te laten horen.
De platensamenstellers van Arrow moesten zich schamen. Bah! Ik zoek mijn heil nu maar op internet, er zijn gelukkig nog stations die het wél begrijpen.
Na de flater met Adam Curry is Arrow hard bezig zich definitief uit de markt te prijzen.

WSS of MOSS?

15:00, 26/11/2008 .. Link

Een nieuwe klant van me heeft een WSS Sharepoint server draaien voor het offertesysteem. Dat systeem groeit uit zijn jasje en daarom moet er eigenlijk een upgrade plaatsvinden naar de nieuwste versie van Sharepoint.
Maar wat wordt het dan? De gratis WSS 3.0 of de dure MOSS2007 versie? Ik mag er een advies voor schrijven, rekening houdend met het budget van die club. Maar uiteraard ook rekening houdend met de wensen die men heeft voor het gebruik. De betrokken informatiemanager wil eigenlijk heel graag een intranet. En koppelingen met het CRM systeem. Dat laatste is jammer want dat kan alleen met de duurdere versie. Omdat hij toch nog geen budget heeft gekregen maar een advies geschreven voor beide oplossingen!Grafstenen

15:00, 25/11/2008 .. Link
Afgelopen week wel een zeer bijzonder vrachtje opgehaald bij een tante van Thea. Tante Dien verzorgde al jaren de graven van 2 familieleden maar werd er langzaam te oud voor. En omdat er een neiuwe contractperiode aanbrak mochten de graven geruimd worden. De dure marmeren grafstenen wilde tante Dien echter niet zomaar wegdoen. En dus hebben Thea en ik die opgehaald op de begraafplaats in Brakkenstein. Om er misschien iets mee te doen in de mozaiekclub. Of om er stukken af te zagen en als voet voor een ander kunstwerk te gebruiken. Of om er ... er zijn legio mogelijkheden voor het verwerken van oude grafstenen. Volgens Thea. Voorlopig staan ze nu achter in onze tuin. Niet zichtbaar voor voorbijgangers en met de voorkant tegen de schutting aan. 

Suzuki RM85L

20:00, 22/11/2008 .. Link
Onze 85cc wedstrijdmotor van afgelopen seizoen stond al maanden werkeloos in de schuur. Vandaag eindelijk tijd gehad om hem klaar te maken voor de verkoop. De laatste speciale onderdelen zijn vervangen door de standaard onderdelen. De motor is nu weer helemaal standaard en ziet er top uit. Zodra het wat zonnig is even wat foto's maken en dan kan hij op Marktplaats. En als we hem daar niet kwijt raken dan wordt hij in februari gewoon ingeruild op de nieuwe Yamaha.

Snooker

20:35, 21/11/2008 .. Link
Vandaag eindelijk weer eens naar het House of Billiards geweest. Met zwager Joost buitengewoon lekker gesnookerd. En ondanks dat we al maanden niet meer gespeeld hadden, haalden we een redelijk niveau. Ik won de avond deze keer zelfs met 3-1.

Brandalarm

20:00, 21/11/2008 .. Link

Zoonlief was vandaag het middelpunt op school. Maar dan op een manier waarvan hij achteraf spijt had. Tijdens een partijtje dollen met zijn klasgenoten was Loek zo attent om de knop van het brandalarm in te drukken. Gevolg: de school werd ontruimd en de brandweer kwam op volle oorlogssterkte aanzetten. Gelukkig kon die halverwege al weer omdraaien toen bekend werd dat het alarm loos was. Ander gevolg: Loek werd 1 dag geschorst en moest een werkstuk over brand en brandveiligheid maken. Daar was hij uiteindelijk bijna 2 dagen zoet mee.Verhuizen

20:00, 20/11/2008 .. Link

Vandaag moet alles op kantoor bij de klant ingepakt en gestickerd worden. Want er moet weer eens verhuisd worden. Komende maandag staan de bureau's met alles wat erop hoort op de nieuwe werkplekken. We zitten dan 5 hoog in een modern pand en kijken uit over de scheepswerf van Nieuwegein. Lekker aan de zonkant dus zodra die schijnt zitten we er warmpjes bij.

Het is de 2e verhuizing in korte tijd want er worden steeds meer kantoren opgedoekt. Alles vanwege de kostenbesparingen natuurlijk. De volgende verhuizing is ook al weer aangekondigd. Halverwege volgend jaar wordt er nog 1 keer gemoved naar de nieuwbouw in Houten.

Maar voordat ik kan gaan inpakken, moet ik nog in Nieuwegein zien te komen. Deze klant zit niet net naast de deur en aangezien er wat buien over het land trekken, zal de reis wel weer even in beslag nemen. Eerst maar eens een paar uurtjes thuiswerken dus.Badkamerperikelen

14:20, 19/11/2008 .. Link
Zo heb je een nieuwe badkamer en zo is hij weer onbruikbaar! We hadden zo'n prachtig houten blad laten maken waarop de wasbakken werden gemonteerd. Helaas! Na 3 weken lieten de gelijmde delen van het blad los. Natuurlijk is het garantie maar vanmorgen werd het blad opgehaald en dus zitten we weer enkele dagen zonder wasbakken. Dat wordt weer tandenpoetsen in de gootsteeen in de keuken. Gelukkig kunnen we nog wel douchen.

Limited Edition

20:00, 18/11/2008 .. Link

Afgelopen zaterdag de nieuwe motor voor komend seizoen besteld. Het wordt weer een Yamaha YZ125 maar dan de Limited Edition. Door zo'n LE te bestellen doen we mee aan het Yamaha Young Talent Program. Dat is een speciale competitie binnen de reguliere competitie. De winnaar krijgt aan het eind van het seizoen een gratis motor beschikbaar gesteld voor het seizoen erna.

We gaan de motor eind februari pas ophalen zodat hij nog vers is als het seizoen van start gaat. Tot die tijd doen we de wintertraining nog op de 2007 motor. Die wordt dan in de komende weken ook weer even fris gemaakt met nieuwe tandwielen, ketting, lagers en zuiger. Daarmee komen we de winter dan wel door en na februari mag deze dan als reservemotor nog wel mee naar de wedstrijden maar als het goed is alleen nog maar genietend van zijn oude dag.Parris

10:19, 17/11/2008 .. Link

Gisteren een superband gezien. Parris! Een Thin Lizzy coverband, maar wat voor een. Echt geweldig, de gitaristen waren meer dan top en dat is niet onbelangrijk als je Thin Lizzy wilt spelen. Maar ook de drummer was van hoog niveau. Wat een bezieling. Zelden een band gezien die zo'n plezier had in hun spel. Ik hoop dat ze nog eens in de buurt komen, ga er dan zeker weer heen. Aanradertje!

En oh ja, het was in de Comm, dus... Ria bedankt!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Loek's Links
Loek's Crosspages
Collabor
MBC De Zeven Heuvelen
Nikki's Hyve
Loek's Hyve

Categories


Recent Entries

Indoor MX in Zwolle
Rocklegends
American Presidents
Wishbone Ash in Uden
De sportschool

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer