Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Italie

Description

Italie blog


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Taalcursus in Toscane

3 weken lang heb ik in de zomer een taalcursus gedaan in Pisa samen met een vriendin. Per week hadden we 20 lesuren Italiaans. Je kan er voor kiezen om het appartement erbij in te nemen, maar dat wilden we niet. We wilden liever een plekje voor ons zelf, dus we hadden wat gegoogled en kwamen op deze site terecht. Het kwam me ook bekend voor, geloof dat mijn oom er ook een keer positief over bericht had, dus hebben we de site bekeken en besloten om daar een huisje te boeken. Ons huisje moest wel een beetje dichtbij het adres zijn waar we onze taalcursus hadden, dus daar hadden we speciaal op gezocht. Gelukkig lag was het goed gelegen, ook dichtbij het centrum. Laat de taalcursus maar beginnen! Ik zal per week een korte beschrijving geven hoe ik de taalcursus ervaren heb:

1e week:
Ik begon echt op beginners niveau, kon niet echt met de lokale bevolking spreken, omdat de gemiddelde Italiaan niet zo goed engels kan. Dat is eigenlijk ook wel goed, anders had ik misschien de hele tijd Engels gesproken, en dan leer ik het ook niet. Ik was daarom ook blij dat mijn cursus begon, zodat ik daar snel verandering in kon brengen. Voor mijn vriendin gold hetzelfde. De cursus was 20 lesuren per week. Twee uren van de les hielden we ons vooral bezig met theorie (grammatica) en 2 uren werden er besteedt op praktijk (spreken, luisteren, lezen en schrijven). Tijdens het spreken werd er veel gesproken over Italiaanse cultuur, dat vond ik erg leuk. Zo leerde ik de taal en de cultuur tegelijk! Alhoewel, het was nog een beetje lastig te verstaan af en toe :P.

2e week:
Het lukte me al wat beter mezelf verstaanbaar te maken. Had ik vorige week nog vooral gebaren taal 'gesproken', kon ik nu ook echt woorden zeggen die ik laatste week intensief geleerd had. Ik was helemaal trots op mezelf! De Italianen konden mijn 'poging tot' ook zeker waarderen, wat me ook motiveerde het te blijven proberen. Er waren ook veel andere van onze leeftijd en verschillende nationaliteiten bij de cursus. Erg gezellig was dat. Na cursustijd hebben we dan ook veel samen afgesproken om wat leuks te doen. Zo hebben we bijvoorbeeld met z'n alle wat gedronken, zijn we uitgeweest en zijn ook een middagje naar de toren van Pisa geweest.

3e week:
Ik kon ineens perfect Italiaans! Haha, nee, helaas niet. Maar eigenlijk was dat ook mijn doel niet, ik weet ook wel dat daar langer voor nodig is. In ieder geval heb ik een beetje een basis, waarmee ik me kan redden, en dat was wel mijn doel!

Nadat de taalcursus afgelopen was hadden ik en mijn vriendin ons zelf nog een paar daagjes Florence gegunt. Onze vlucht ging namelijk pas 4 dagen nadat onze cursus afgelopen was terug naar Nederland. We zijn daar in een youth hostel verbleven wat ook erg gezellig was. Florence vond ik erg gemoedelijk met alle straatjes en vespa's aan de zijkant. Ook vond ik het leuk om te zien hoe de Italianen koffie drinken: Ze drinken een kleine espresso, staand, en gaan dan weer weg. Wel anders dan de gemiddelde Nederlander volgens mij, die er gerust een uur voor gaat zitten!

In ieder geval was deze bijna maand in Italie een super ervaring en ook zeker aan te raden voor mensen die erover denken een taalcursus te doen! Je leert de taal vind ik echt op z'n best als je er zo intensief mee bezig bent, en het dan ook nog buitenshuis spreken moet!

Posted: 15:58, 6/10/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Benvenuto nel mio blog!

Ciao bella's! :) Benvenuto nel mio blog! (Welkom op mijn blog!)

Ik ben Lizz en al vanaf dat ik klein ben heb ik iets met Italie. Het is gewoon echt mijn land! Ik ben er vroeger met familie op vakantie gegaan, maar die tijd is nu een beetje over. Ben inmiddels 24 (op mijn blog staat 104 :O, weet ook niet wie dat verzonnen heeft, maar ik ben dus echt 24 :)). Ben gelukkig nog niet zo oud, (alhoewel ik wel hoop ooit zo oud te worden :P), maar nu wil ik nog genieten van de wereld, en dan vooral Italie. Ik ben verschillende malen naar Italie gegaan, en elke keer is het weer geweldig! Vaak is het lekker weer, altijd is er heerlijk eten en natuurlijk fantastische wijn, en ook zijn de Italianen super aardig! Mijn laatste ervaring in Italie was in Toscane, waar ik een 3-weekse taalcursus gevolgd heb, in mijn volgende bericht zal ik daarover uitgebreid schrijven.

Spero che il mio blog vi piaccia! (Ik hoop dat je mijn blog leuk vind!)

Posted: 15:42, 5/10/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer