Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Sinbird

Marco’s stringservice

16:04, 25/5/2015 .. 0 comments .. Link

De beste ideeën ontstaan vaak in een ongedwongen sfeer en vertrouwde omgeving. Bepaalde hulpmiddelen kunnen het vrije en creatieve denkproces hierbij bespoedigen. Ik doel hierbij natuurlijk op één of meerdere alcoholische versnaperingen die ervoor zorgen dat de hersenen zich vrij en zonder enige schroom kunnen voortbewegen. Een lekker zonnetje en hier en daar een decolleteetje zorgen onder andere voor een vleugje zomergevoel. De setting wordt gevormd door een groep intelligente mannen, leeftijd rond de veertig. We bevinden ons bij 'Casa Hugo en Peggy' ter ere van, hoe toevallig, hun veertigste verjaardag. Het is de perfecte scenery. Voor de inwendige mens wordt uitstekend gezorgd. Overmoedig wordt het ene na het andere rosétje achterover geslagen. Overmoedig, omdat veertigers nu eenmaal geen twintig meer zijn. Een kater lijkt dan ook onvermijdelijk. Maar dat is zorg voor later. De rosé begint haar werk te doen. Je kan het zien aan de bewegingen en taalgebruik van de aanwezigen. De woorden worden steeds minder kieskeurig gekozen en weldra ontstaat er een stortvloed aan schuine opmerkingen, grappen en sterke verhalen.

Aanleiding voor het idee is een tenniswedstrijdje tussen Luuk en Mare, gewonnen door Mare. Al snel wordt hardop gespeculeerd over de oorzaak van deze overwinning. Is dit het gevolg van het talent van Mare, of het feit dat Luuk zich - net zoals zijn vader - tegenover dames (doorgaans) als een gentleman gedraagt en haar de overwinning heeft geschonken. Al snel wordt dit laatste naar het rijk der fabelen verwezen. Het talent van Mare heeft de doorslag gegeven voor deze overwinning. Namen als Nick Bollettieri en Boris Becker passeren de revue en de eerste plaatsen op het centre court van Wimbledon worden al gereserveerd. Gaandeweg zien we Marco steeds witter wegtrekken. "Hoe gaan we dit allemaal financieren? Tennisopleidingen, verre reizen, uitrusting etc. etc. Was het verbouwen van de zolder en plaatsen van dakkapel wel zo'n goed idee?". We kunnen zijn gedachten lezen. Is de carrière van Mare nu al om zeep geholpen, nog voor dat ie goed en wel is begonnen, vragen wij ons af? Zoals het goede vrienden betaamt, besluiten we hem te gaan helpen.

In de jaren '80 was de Marco onder meer bekend vanwege zijn uitstekende kwaliteiten als racketbespanner. Van heinde en verre kwamen ze. Fanatieke tennissers die hun racket door hem lieten voorzien van een vers snaartje. Om nog onbekende reden behoren deze activiteiten inmiddels tot het verre verleden. "Heb je het bespanapparaat nog?", wordt gevraagd. "Ja, deze moet nog ergens liggen", antwoord Marco. De eerste voorwaarde voor een succesvolle business is geboren. Het gouden duo, Marco en bespanner, leeft nog! Ze moeten alleen, allebei, een beetje worden afgestoft. De rackets van Mare kunnen voortaan weer door pa worden bespannen. Uiteraard is dit lang niet voldoende om alle kosten te dekken. Mogelijke bedrijfsnamen, slogans en andere belangrijke aandachtspunten worden enthousiast met elkaar gedeeld. Een half uur later zijn we het unaniem eens. Marco heeft zich inmiddels teruggetrokken en tikt op zijn telefoon. Waarschijnlijk om zijn huidige financiële positie te analyseren.

'Marco's stringservice' zal het nieuwe bedrijf heten. Een naam die lekker in het gehoor ligt, echter op verschillende wijzen geïnterpreteerd kan worden. Uiteraard is dit absoluut niet onze intentie geweest, dames! We zien het slechts als een gunstig bijeffect temeer omdat wij van mening zijn dat het woord 'string' iets spannends heeft, iets uitdagends. Het nodigt uit tot nadere kennismaking. Wie of wat zit er achter die string? De catalogus zal dan ook bestaan uit diverse soorten strings. Kevlar, darm, nylon, polyester, hybride zijn slechts enkele voorbeelden. Eén van de trekpleisters van het assortiment zal zijn de wollen string. Deze kan naar wens worden geleverd met een cd van Barry White en een flesje massageolie en wordt alleen gedurende de winterperiode geleverd. Daarnaast is er nog de leren string. Deze wordt standaard geleverd met een zweepje en masker. Wat het ook gaat worden, Marco weet bij elke bespanning de gevoelige snaar te raken. 'Stringfellow Beurs', zoals hij nu al door intimi wordt genoemd, is van alle markten thuis.

Kortom, we moeten aan de slag mannen! Stringente maatregelen zijn vereist. We moeten binnenkort weer bij elkaar komen om de puntjes op de i te zetten. Hierbij stel ik voor dat dezelfde rosé als brandstof gaat dienen. Ondanks haar leeftijd, volgens Jeroen een jaar over de datum, is het een prima 'massageolie' voor de hersenen.

Salut!

 

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Marco’s stringservice

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer