Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
beetje-bij-beetje Beter in Vorm

Home - Profile - Archives - Friends

Afslankmiddelen minder in trek

Posted on 5/1/2006 at 12:36 in fitheid - 0 Comments - Post Comment - Link

Dit staat te lezen op http://www.nu.nl en ik heb gemerkt dat ze gelijk hebben. Na de hype komt er altijd weer een dip. Het is de golfbeweging. Mensen zijn een beetje murw ervan: alsmaar om je lijn denken.

 

En met alleen "afslankmiddelen" kom je er ook niet. Die kunnen helpen je gewicht naar een gezond nivo te brengen, maar je zal toch ECHT ook iets aan je lifestyle moeten doen. En daarbij helpt meer bewegen. Spieren verbruiken meer energie dan vet (haha). Ik zoek het nog even op hoeveel. Maar die constatering houdt dus in, dat als je meer spiermassa hebt, je zelfs in rust, dus ook in je slaap, meer energie gebruikt.

Zoals ik in mijn vorige blog al meldde, doe ik elke dag wat sit-ups en push-ups en wat andere bewegingen, onder andere met wat halters, net zoveel dat ik het nog kan afronden, maar niet dat je de dag daarna met spierpijn loopt. Wat voor bewegingen? Ik kijk regelmatig op http://www.adversus.nl (mannen-site. Voor vrouwen ook http://www.trendystyle.net/).

Doordat ik elke dag op dezelfde momenten (niet perse "dezelfde tijd") mijn oefeningen doe, wortd het onderdeel van je dagelijkse ritueel. Je blijft het dus langer doen, mits je er de discipline voor hebt. Ik heb wel een shoren zeggen dat als je iets 21 keer doet, het een gewoonte is geworden. Misschien is dat we zo. Voor mij werkte het in ieder geval wel.

 

(indien je dat wenst, wil ik je persoonlijk coachen)


Waarom?

Posted on 3/1/2006 at 12:40 in algemeen - 0 Comments - Post Comment - Link

Sinds ik in 2001 begon met gezonder eten, ben ik niet alleen 18 kilo afgevallen, maar voel ik me ook steeds beter. Het was eerst even wennen, dat ik een normaal postuur had: al jaren was ik aan de gezette kant. In mijn kinderjaren noemde men me liefkozend "bolleke". En met een geboortegewicht van 10 pond maak je niet de meest optimale start, toch?

 

Maar met alleen afvallen kom je er niet. Als je niet uitkijkt dan komt het gewicht er weer aan. Ik ben bewuster omgegaan met wat ik eet en drink en zeker ook hoeveel.

 

En sinds een jaartje doe ik elke ochtend en elke avond wat oefeningetjes: Simpele sit-ups en puch-ups. Niks moeilijk. Even een kwartiertje de spieren laten werken. En ook dat helpt! In een latere blog zal ik beschrijven hoe ik mijn manier om steeds "beter in vorm" te geraken heb gevonden.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer