Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Ondersteuning bij bevallen

Description

De geboorte van je kindje is een bijzondere ervaring en je doet veel indrukken op. Met onze geboortebegeleiding geven we n op n zorg tijdens de bevalling en assisteren we de verloskundige. We willen je helpen dat de geboorte van je kindje een positieve beleving wordt en je tevreden bent over het verloop.


My Links

» Home
» My Profile
» Weblog Archives
» Friends

Pijnbestrijding met bevallen


Bevallen doet pijn. Zolang de mensheid bestaat, is er pijn gedurende de bevalling.


Tijdens het bevallen bouwt de pijn zich op en maakt het lichaam natuurlijke pijnstillers (endorfine) aan. Ongeveer een kwart van de vrouwen kiest ervoor om thuis zonder pijnstilling te bevallen. Zij kunnen op steun rekenen van de verloskundige die opgeleid is natuurlijke bevallingen te begeleiden en de vrouw te coachen in het omgaan met pijn als de bevalling vordert.

Vrouwen kiezen ook eigen methodes om de pijn met het bevallen te reduceren, zoals een warme kruik, rondlopen, douchen of een bad. Daarnaast maken steeds meer vrouwen gebruik van andere methoden om de pijn tijdens de bevalling te verminderen. Zo wordt massage steeds meer toegepast om het bevallen te verlichten. Vormen van acupressuur zijn effectief in de middelste fase van ontsluiten, waarbij de partner ook een rol kan vervullen om zijn vrouw tijdens het bevallen te ondersteunen.

Een voorbeeld zijn drukpunten gebruiken die tot ontspanning leiden en haptonomie die de aandacht van de pijn verplaatst. Ook accupunctuur en transcutane electro neurostimulatie (TENS) wordt in toenemende mate toegepast.

Veel vrouwen reageren er positief op, ondanks dat er nog weinig wetenschappelijk bewijs is dat de methoden effectief zijn om de pijn tijdens de bevalling te verminderen of de bevalling te bevorderen.


Posted: 20:47, 29 November 2011
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer