Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Support War Child ! Home | Profile | Archives | Friends
No Budget door Afrika - Kijk voor meer info op bijstandsvader.nl

Post number [10]18/3/2008
Deventer-Timbuktu-Deventer

[10] tuesday, March 18th 2008 from Nouakchot, Mauritania.

Dear everybody!
From now on I will blog in English so everybody interested can read what is going on.

After the gearbox breakdown in Southern Spain, Yuri and I decided to enjoy every moment of our tour. So, no speed racing on the Transatlantic route straight to the South, but instead a rather mainstream touristic tour through Morocco. Next target: the Atlas mountains.March 11
Erg Chebbi, Western Morocco. First time we see some dunes of the great Sahara. In the evening setting up our camp in the dunes. Every kilometer or so there is a camping or guest house. Imitation 'Touaregs' are searching for tourist looking for the real Sahara Camel ride. We rather have our own quiet place, but that is impossible in Erg Chebbi. 6:30 in the morning someone is knocking on my tent and wants to sell fossiles and necklaces to me. Time to pack up and move on....


Wednesday, March 12.
Passing the city Ouarzazate, we visit Aït Ben Haddou. This village has been the location of many movies as for example Gladiatior and Jesus of Nazareth. It is on the Unesco list of world heritage.


Thursday 13.
Again this place is a little touristic. Yuri and I want to taste the real Africa now and we will not visit Marrakech but instead roll through the Western Sahara via a shortcut to the South. This road has beautiful scenery. Silence, hardly any traffic and beautiful hills and mountain ranges. The atmosphere changes as we travel direction Western Sahara.

The Western Sahara is a disputed area. Morocco claims it is Moroccon territory, which no other country in the world agrees to. Fact is that a 2000 Km long fence/wall with mines along both sides are a constant danger.


Sunday, March 16.
The trip through the Western Sahara was rather dull. Sand and a few bushes only.
Difficult to understand why this area has been the reason for so much violence and dispute.

We reach the Mauritanian border. 4 Km No Mens Land and then we reach the Mauritanian border post:


The longest train, sometimes more than 200 wagons with total length exceeding 2,5 Km, runs though Mauritania:


Traveling makes thirsty. Why not making a short stop at the local roadside restaurant for a cup a coffee.
The coffee was really tasty!

monday, March 17
Watching the fishermen at the beach of the Atlantic Ocean and giving them a helping hand....

Tuesday, March 18. We move on to Timbuktu via Aleg, Kifa, Ayoun, Nema....
No idea when the next update will be!

Thanks for reading.


Permanent Link

post nummer [9]8/3/2008
Deventer-Timboektoe-Deventer

[9] zaterdag 8 maart 2008


Zondagochtend 2 maart hebben we op ons gemakje de auto ingepakt en zijn we gaan rijden. Om een uur of 5 's avonds zijn Yuri en ik in Parijs aangekomen en hebben we uiteraard de Eiffeltoren bekeken.

Vandaar verder richting Orleans en Bordeaux. Maandag de Pyreneeën gepasseerd en in de buurt van Madrid ons kampje opgezet.

Dinsdagochtend 4 maart. De auto wil niet in de versnelling als we van de parkeerplaats willen vertrekken. We zijn Granada al gepasseerd. Er zit niets anders op dan de ANWB hulpdienst te bellen. De versnellingsbak is kapot. Best wel triest, de volgende foto.


Ik krijg al snel een telefoontje van het ANWB-kantoor Barcelona. We zullen weggesleept worden door 'Gregorio'. Deze goede man heeft ook een garagebedrijf.
Bovendien heeft hij ook nog ergens een Lada Niva staan met een versnellingsbak die prima in orde zou zijn. Ik kan het eigenlijk niet geloven......

Daar staan we dan in 'Pueblo Salar', niet ver van Granada.
Gregorio brengt ons naar een hotelletje 15 kilometer verderop. 42 Euro per nacht voor 2 personen. Even naar Nederland gebeld en met Auto Minnaar en Jan Feijen overlegd wat een redelijke prijs voor een versnellingsbak is. 250 Euro. Gregorio wil de bak voor 300 Euro verkopen en voor 300 extra zet hij de bak van de ene Niva over naar de andere. Ja, daar ga ik natuurlijk mee akkoord.

Woensdagavond is de auto klaar! We bedanken en betalen Gregorio en gaan op pad.
Moe maar voldaan zetten we de tent op aan het strand van Marbella.


Deze foto is zaterdag 7 maart gemaakt in Cassablanca, Marokko.
Donderdagochtend zijn we met de boot van Algeciras naar de Spaanse enclave Ceuta gevaren. Na een boottochtje van een half uur zijn we in Afrika!

De mensen zijn erg aardig in Marokko. In Rabat hebben we een visum voor Yuri voor Mauritanië aangevraagd en ik heb binnen drie uur mijn visum voor Mali geregeld.
Maandag kunnen we Yuri's visum ophalen en daarna snel naar de ambassade van Mali. Fijn idee om alle documenten op orde te hebben.

Volgende bericht zal weer even op zich laten wachten.

Permanent Link

post nummer [8]1/3/2008
Deventer-Dakar-Timboektoe-Deventer

[8] zaterdag 1 maart 2008

Hier een interactieve kaart van de beoogde route

de Russische klassiekerclub heeft geld ingezameld, maar ik weet nog niet wat de opbrengst was:

vrijdag 29 februari

Martin Brink van het blad 4WD komt langs voor een interview en een fotosessie. Hij en zijn auto zouden zo mee kunnen spelen in de volgende Crocodile Dundee. Leuke vent zeg! De tijd vliegt en ik krijg ook nog handige tips hoe een auto te starten als de startmotor kapot is. Volgens plan komen er 2 bladzijden in het 4WD magazine. Het wordt vast een prima artikel.Yuri moest snel terug naar de ambassade in Moskou omdat zijn visum was afgegeven voor één keer toegang tot de EU. Lastig als we van Marokko weer terug naar Deventer willen. De vergissing van de ambassade werd binnen 20 minuten hersteld. Hartelijk dank mevrouw Herben van de consulaire sectie Moskou!

Volgende bericht hopelijk uit Marokko
Permanent Link

post nummer [7]26/2/2008
Deventer-Dakar-Timboektoe-Deventer

[7] dinsdag 26 februari 2008

RadioTV Oost: Gesprek van 5 minuten met Gerson Veenstra over de reisplannen:Hier een interactieve kaart van de beoogde route


Permanent Link

post nummer [6]21/2/2008
Deventer-Dakar-Timboektoe-Deventer

[6] donderdag 21 februari 2008


Inmiddels hebben 3 bedrijven voor 1.500 euro toegezegd voor War Child.


Gemeente Deventer heeft de vergunning afgegeven voor het oldtimertreffen op De Brink in Deventer voor zaterdag 1 maart vanaf ongeveer 10 uur. Kom kijken naar de Russische klassiekers  en de Lada Niva die naar Timboektoe gaat!

Timboektoe? Jullie gingen toch naar Dakar? Ja ook, kijk maar op de kaart wat onze reisplannen zijn:


Hier een interactieve en veel duidelijkere kaart

MALI. Bernadette Kuijpers en Arnold Sikking hebben Yuri en mij uitgenodigd om bij hun in Mali op bezoek te komen als we van Timboektoe naar Bamako rijden. Daar hebben we erg veel zin in!
Bernadette en Arnold zijn ontwikkelingswerkers.
Hier is hun website
Permanent Link

post nummer [5]12/2/2008
Deventer-DAKAR-Deventer

[5] dinsdag 12 februari 2008


Vandaag 2 leuke artikelen in  het dagblad

Voor het eerst contact met 2 bedrijven gehad die wellicht mee willen doen aan de actie voor War Child. Ben benieuwd...

Vergunning aangevraagd om op 1 maart op De Brink in Deventer tijdens de markt een geldinzamelingsactie te houden. Als de vergunning wordt verleend, dan komen er ook een aantal Oldtimers van de Russische Klassieker Club Nederland om de Lada Niva uit te zwaaien.

De Niva is vrijwel startklaar. Reserveondelen moeten we nog regelen, maar dankzij een kleine verbouwing is er veel ruimte gewonnen. Ook is er nu een
slaapplaats zodat diegene die niet rijdt, even kan bijslapen:
Permanent Link

Post nummer [4]8/2/2008
Deventer-DAKAR-Deventer

[4] vrijdag 8 februari 2008,


Vandaag "Sahara Overland" van Chris Scott besteld. Volgens kenners het beste boek over reizen door de woestijn. Ben erg benieuwd naar de 672 bladzijden met ongetwijfeld belangrijke informatie.

Vertrek is uitgesteld tot zondag 2 maart. Helaas kan het niet anders, want de Nederlandse ambassade heeft vooralsnog geweigerd de visumaanvraag van Yuri in behandeling te nemen. Er is slechts een officiële uitnodiging van een Nederlands bedrijf nodig. Die heb ik keurig geregeld en per koerier opgestuurd.  Onduidelijk is waarom de aanvraag niet in behandeling is genomen. Feit is dat Yuri pas op 22 februari opnieuw naar de ambassade mag komen om het opnieuw te proberen. Lastig als je iedere keer 600 kilometer moet rijden......

Permanent Link

Post nummer [3]7/2/2008
Deventer-DAKAR-Deventer

[3] woensdag 31 Januari 2008 


Yuri, mijn Russische vriend waarmee ik vorig jaar naar het poolijs ben gereden, wil dolgraag mee naar Dakar. Fijn, want ik ben een waardeloze monteur en Yuri kan elke Russische auto blind uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Ook is hij een echte expert op het gebied van 4x4 rijden.Bovendien, samen reizen is toch veel leuker dan in je eentje en kan ik mijn roestige Russisch weer een beetje ophalen. Ook lopen we met plannen rond om een soort reisbureautje op te zetten dat aparte reizen organiseert. Wie weet....

Yuri heeft als beroepschauffeur ook op Tsjetsjenië gereden en van dichtbij de verwoestingen van de oorlog gezien. Hij ziet War Child helemaal zitten.

Gisteren heb ik voor het eerst contact met Iris van War Child gezocht. Wel handig als ze bij War Child ook op de hoogte zijn van mijn plannen. Ze klinkt enthousiast en ik krijg dezelfde dag een email met heel veel nuttige tips en informatie.

Even de financiële tussenbalans opmaken:

999 euro - auto
360 euro - reparaties
125 euro - visum documenten Yuri
49 euro - benzine

1.533 euro Totaal aan uitgaven tot en met 31 januari 2008

Permanent Link

Post nummer [2]7/2/2008
Deventer-DAKAR-Deventer

[2] maandag 28 Januari 2008


De APK brengt toch iets meer probleempjes naar boven dan in eerste instantie verwacht. Vooral de dorpels en wielkasten zijn behoorlijk roestig.

(Vakman Emile verwijdert rotte plekken met de slijptol en last en plakt dat het een lieve lust is)

Maar ja, wat wil je nou voor 999 euro?

Autodakar is het grootste 4x4 centrum van Noord-Nederland en je zou zeggen dat ze echt wel wat beters te doen hebben dan een oude Niva oplappen. En dat is natuurlijk ook zo. Niemand van het bedrijf weet bovendien dat ik geld ga inzamelen voor War Child. Zou niet netjes zijn om ze met een 'slijmverhaal' onder druk te zetten en zo proberen korting te krijgen......

Het klikt gewoon tussen Hoornveld, de monteurs en mij en zonder lang te praten wordt de Niva onder handen genomen. Emile is van 9:00 uur 's morgens tot 's middags 16:00 in de weer geweest. Een nieuwe linker buitenspiegel, nieuwe olie voor de versnellingsbak, dorpels gelast, wielkasten roestvrij gemaakt, getectyleerd - APK keuring, motor en accu nagekeken, koeling, cardan, remmen gecontroleerd, een extra reservewiel en nog van alles, 7 werkuren.

Van Emile krijg ik tijdens de werkzaamheden ook nog allerlei tips over rijden in de woestijn, bijvoorbeeld:

- het zand met de lichte kleur is de zachte kant van de duin.
- zorg dat de auto niet gaat stuiteren, want dan gaan de steekassen kapot.
- bind met touwen de rijplaten aan de auto vast, zodat je na het uitgraven door kunt rijden. Als je stopt, is de kans groot dat je weer vast komt te zitten.
- let op Kamelenpaden en andere sporen zodat je daar rijdt waar de ondergrond het hardst is.

Over geld hadden we eigenlijk nog helemaal niet gepraat en even begon ik te zweten toen de rekening uit de printer rolde: maar ik heb weer geluk: een matsprijs van 360 euro inclusief BTW! Autodakar.nl , bedankt!

Meneer Hoornveld geniet bijna net zo als ik; zegt: "noem me maar Eeltsje voortaan"

Ik vraag spontaan of ze als laatste nog stickers van autodakar.nl op de auto willen plakken. Ziet er hardstikke stoer uit!

Apentrots vertrek ik in MIJN 4x4 van Westerbork naar Deventer!!Permanent Link

Post nummer [1]7/2/2008
Deventer-DAKAR-Deventer 

post[1] 17 Januari 2008 - Het begint weer te kriebelen.....


Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat de bijstandsvader op reis ging.
Voor wie het filmpje van de vorige reis wil zien: Smolensk-CHUKOTKA-Smolensk

'le DAKAR' is afgelast....lekker rustig dus in de woestijn, zou je zeggen. Dat brengt me op het idee om zelf naar Dakar te rijden en dit keer de reis te koppelen aan een inzamelingsactie voor War Child. Super low budget moet alles zijn - de 4x4 mag niet meer kosten dan 1000 euro.

De goedkoopste 4x4 auto die ik op Marktplaats zie:
Een Lada Niva, bouwjaar 1995

Het bedrijf dat de auto aanbiedt heet autodakar.nl - Soms is het moeilijk om in toeval te geloven, wat een naam! Snel bel ik het bedrijf op. De prijs is 1250 euro, een beetje boven mijn budget, maar omdat ik de auto zonder proefrit en ongezien door de telefoon koop, mag ik hem van de heer Hoornveld voor 999 euro hebben!

Afspraak voor de APK: maandag 28 januari 2008
Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer