Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Get the picture

cloudy

20:03, 19/3/2010 .. 0 comments .. Link

Het is bewolkt en zo nu en dan regent het. Maar doordat we deze winter zoveel kou en sneeuw hebben gehad, weten we dit weer toch te waarderen. Normaal gesproken hoor je mensen mopperen over het natte weer, maar nu hoor ik veel positieve berichten. Mensen om me heen vinden het aangenaam buiten en op Facebook wordt zelfs geschreven dat het warm is.

 

Als ik achter mijn laptop zit kom ik deze toepasselijke foto tegen. Het is een foto waarop een bewolkte dag heel mooi is. De foto benadrukt de schoonheid van bewolking. Het prachtige lichtinval net onder de wolken en boven de huizen neemt al het donkere en grauwe wat bewolking vaak heeft weg. Het heeft iets mysterieus. Een grauwe stad met grauw weer, kan dus toch heel boeiend zijn. Op de foto is ook een watertoren te zien, dat vind ik mooi aansluiten bij de lucht en de zon. En natuurlijk is de positionering geweldig. De foto geeft een mooie weergaven van het straatbeeld in Marseille.

 

De foto is te vinden op Flickr, onder de naam Cloudy Sunset, gemaakt door de gebruiker Lolo_.

xxAntwerpen

15:45, 11/12/2009 .. 0 comments .. Link

Mijn vriend zit op een hele zware opleiding, hij is moet elke dag van 9 tot 5 naar school en heeft bijna elke week toetsen. Maar vandaag is zijn laatste examen. Hij moet eind januari wel voor een hele lange tijd naar Portugal, maar nu heb ik eindelijk weer even veel tijd met hem. Heerlijk! Het doet me denken aan vorig jaar. We zijn toen samen een weekendje naar Antwerpen geweest. Ik kwam daar laatst een hele mooie foto van tegen.

 

We liepen een groot plein (voor het centraal station in Antwerpen) op en alles zag er zo mooi uit. De zon die half achter de wolken weg zakte, de bussen, de mensen en de gebouwen. Dus vroeg ik hem een foto te nemen. Dat is deze hier onder geworden. Ik heb de foto nog licht bewerkt, om een wat dromeriger effect te krijgen. Het is een foto die elke keer hele mooie herinneringen oproept. Het lijkt wel of alles precies is neergezet waar het moest staan. Zoals de bussen en mensen. Maar ook het lichtinval die precies de perfecte schaduwen maakt. Een foto en tijd om nooit te vergeten.

xxVogue

20:41, 15/11/2009 .. 1 comments .. Link

Toen ik nog niet op het MIM zat, zat ik op de kunstacademie in Utrecht. Erg jammer dat ik daar niet meer zit, maar de reden daarvan is ook een erg lang verhaal. Dat zal ik jullie dus besparen.
Voor die opleiding heb ik ooit is een stoel gemaakt en daar heb ik foto’s van gemaakt. Mijn goeie vriendin Willemijn heeft me daarbij geholpen.

Voor het vak Beeldredactie en Beeldbewerking van de afgelopen periode moesten we een voorkant van een boek, tijdschrift of van iets anders maken. Aangezien ik mijn foto’s nooit meer ergens voor heb kunnen gebruiken, kwamen ze nu goed van pas! Het contrast qua kleur, maar ook qua lijnenspel in de achtergrond maakt deze foto zo bijzonder en dus besloot ik hem te gebruiken.

Hier en daar wat bewerkt, wat letters er bij en klaar zou je denken. Helaas ging dat wat minder soepel. Het bewerken ging prima, maar toen ik de tekst met het progamma indesign erin wou zetten, moest ik dat progamma eerst downloaden. Na een stuk of tien keer het gedownload te hebben kon ik het nog steeds niet openen. Ik moest dus een andere manier vinden, maar daar werd het helaas niet zo mooi mee.

Ooit hoop ik Willemijn echt op de cover van dit blad te zien, maar voor nu moeten we hier maar even genoeg mee nemen.

xx

 winter

13:50, 1/11/2009 .. 0 comments .. Link

Het winterse gevoel begint al helemaal te komen. Schaatsen is weer op tv, de stamppotjes staan weer op tafel en iedereen is ziek of verkouden. Het doet me denken aan vorig jaar. Ik ben met me broer gaan schaatsen in botshol. Je zou denken dat het niemandsland is, maar ik kwam wel Cas Jansen tegen. Bekend van de serie All Stars en vele films.

 

Het zonnetje zakte, het ging bijna regenen en het ijs begon al een beetje te smelten…. Het was een prachtig gezicht! Ik ben vooruit geschaatst om een foto te nemen van mijn broer. Dat is gelukt en deze wil ik graag met jullie delen.

xxJulia

21:28, 23/10/2009 .. 0 comments .. Link

Het is al weer even geleden, maar ik ben ook zo druk bezig geweest met leren voor mijn tentamens. Tussen het leren door, moet je natuurlijk ook even ontspannen en terwijl ik dat ging doen kwam ik deze prachtige foto tegen. De foto is gemaakt door Paul Belaart. Een zeer goede fotograaf. Hij heeft vele bekende modellen gefotografeerd en ook voor vele bekende doeleinde. Deze foto viel me op omdat ik hem al eerder ben tegengekomen. Namelijk in een modeblad. Het is de foto die ik bij een opdracht  voor beeldredactie uitgeknipt had. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zeker weet waar hij vandaan komt. Ik denk uit de Celebrity. Ik heb heel veel verschillende bladen liggen thuis en als ik het niet perse hoef te weten, dan schrijf ik ook nergens op waar de foto vandaan komt. Nu zou ik dat wel moeten weten, maar ik heb het dit keer uit het archief gehaald op de site van Paul Belaart. De naam van de foto is ‘Julia’

Ik vind het zo’n mooie foto door de natuurlijke schoonheid van het model, het prachtige zonlicht die net over het model schrijnt en door de rest van de achtergrond en kleur wordt het een mooi geheel. Ik vind het toch wel lastig om te omschrijven wat een foto zo bijzonder maakt. Maar de blik in haar ogen, het hangende mondje. Er wordt iets mee gezegd, maar niet te veel...

 

xx

 

( http://www.paulbellaart.com/?page_id=71)Here I am!

08:34, 12/10/2009 .. 1 comments .. Link

Hier is ie dan, mijn eerste echte blog. Nog nooit geschreven, dus toch wel beetje spannend. Ik maak deze blog voor school, maar ook omdat ik het erg leuk vind.

Hopelijk krijg ik wel snel wat lezers, want als alleen 1 docent mijn blog leest, is het toch een klein beetje zielig.

Je zal minimaal 1 keer per week op deze blog wat nieuws kunnen lezen en zien. Zien? Ja, want ik wil deze blog graag combineren, met afbbeeldingen/foto's.
Omdat dit mijn eerste bericht is zal ik dit keer een foto van mezelf erbj voegen.

xxAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

cloudy
Antwerpen
Vogue
winter
Julia

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer