Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Vulkaan beklimmen met lokale taxi

Posted on 1/12/2009 at 12:49 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Ik keek in zijn mooie bruine ogen en zei:  “We kunnen het. Jij en ik samen.” De locals trokken hun wenkbrauwen op toen ik diep in Pedro’s (ik had besloten dat dat zijn naam was) ogen keek. “Schiet nou maar op mevrouw,” zei een van hen. Ik gaf Pedro een kus op zijn neus en was er klaar voor. Dit paard en ik zouden Antigua’s vulkaan beklimmen als nog nooit eerder was gedaan.

En het was een prachtige ervaring. Het is ongelofelijk hoe het voelt om letterlijk eerst een klim af te leggen per paard en vervolgens een paar meter bij kolkend lava af te staan. De hitte was overweldigend, net zoals de gehele sfeer.

 Je kan zelf kiezen of je te voet of per paard gaat. Mannen met deze viervoeters passeren regelmatig en roepen grijnzend “taxi!”, en sommigen maken grapjes dat ze hopelijk ook fungeren als ferry mocht de vulkaan uitbarsten. Daar heb ik ook goede herinneringen aan trouwens, die ferry naar Engeland..

Hoe dan ook, er wordt geadviseerd niet op je eigen houtje de vulkaan te beklimmen. Niet alleen omdat de klim zelf wel eens gevaarlijk kan zijn, maar ook omdat er soms zakkenrollers actief zijn. Overal in Antigua zijn er tourist offices te vinden die maar al te graag een tour voor je boeken. Gemiddeld kost het ongeveer 8 euro per persoon.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer