Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Untitled Home | Profile | Archives | Friends

5 tips bij letselschade22/2/2012

Dit is een post waarin een werknemer 5 tips kan lezen over welke stappen belangrijk kunnen zijn voor een positief besluit over de vergoeding voor letselschade. Het kan namelijk zomaar zijn dat u hiermee in aanraking komt en dan weet u in ieder geval al een klein beetje meer wat te doen.

1.       Het is heel belangrijk dat de werknemer voor het gesprek met de verzekeringsarts en het liefst voor het onderzoek al duidelijk maakt wat zijn of haar toestand is. Voorbeelden van aspecten die hij of zij beter wel kan vertellen aan de arts zijn het gebruik van medicijnen, het slaap patroon en de uren slaap die hij of zij heeft gehad de afgelopen tijd en met name de nacht voor het onderzoek, het manier waarop hij of zij naar het onderzoek is gekomen (gebracht met de auto of op een andere manier) en wat de geestelijke gesteldheid is van hem of haar. Al deze aspecten kunnen de positie versterken en de arts kan dit niet altijd zien.

2.       In het geval dat de werknemer en zijn advocaat of begeleidende professional het rapport beoordelen als volledig of gedeeltelijk onwaar, is het zeer belangrijk om hier stappen op te nemen. In soort gelijke gevallen kan het namelijk mogelijk zijn voor de werknemer om het rapport te niet te laten gelden. Het is wel zeer belangrijk om hier over zoveel mogelijk informatie in te winnen van de begeleidende professional, omdat er aan een dergelijke actie geen geringe consequenties kunnen hangen.

3.       Tijdens het gesprek of de gesprekken tussen de werknemer en de arts van de verzekering is het belangrijk om te weten dat de arts ook kijkt naar de non-verbale informatie die de werknemer levert. Als er namelijk sprake is van letselschade waarbij er kans is op concentratie problemen of geheugen stoornissen, en de werknemer verteld in meerdere gesprekken een onduidelijk en niet gelijk verhaal, dan komt dat sterker overeen met de beweerde letselschade dan wanneer de werknemer in elke gesprek een duidelijk en overeen komend verhaal kan vertellen.

4.       Er zijn nog meer zaken die de werknemer het beste kan delen met de arts als hier niet over gevraagd wordt door deze. Als de werknemer vermoeid is en eventueel in een zwakkere mentale gesteldheid is dan normaal, dan kan dat ook in het voordeel zijn van de werknemer als het gaat om het besluit tot vergoeding van de letselschade. Ook hier geldt dat de werknemer het dan wel zal moeten aangeven bij de aangewezen arts, zodat deze hier ook rekening mee kan houden. Dit is namelijk niet altijd te zien aan de werknemer omdat diegene zich sterk houdt of van nature al een rustige houding heeft die lijkt op vermoeidheid.

5.       Mocht de werknemer het FML moeten invullen dan is het belangrijk om te weten dat de eerste twee categorieën het meest belangrijk zijn, te weten het ‘persoonlijk functioneren’ en het ‘sociaal functioneren’. Deze moeten zo goed mogelijk ingevuld worden met praktische en actuele voorbeelden.

Hopelijk heeft u hier enigszins goede informatie die u kan helpen bij het behalen van een vergoeding voor de letselschade. Let wel op dat er geen rechten kunnen worden verleend aan deze blog over de tips en dat alleen officiële instanties u echt kunnen helpen in het proces.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer