Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Boeddha Australian Labradoodle

30/6/2013 - Eerste dag met elkaar

Geschreven door; Aram

Vandaag hebben wij Boeddha verwelkomt in ons gezin. Vooraf werd er al erg naar uit gekeken door de kinderen. Nu waren de kinderen bij Oma en hebben zij het er het hele weekend over gehad. Als wij bij Concert at Sea vandaan zouden komen, zou Boeddha ook meekomen. En inderdaad wij waren er rond 17.30 uur vanmiddag.

 

Maar wat vooraf ging..... Al maanden hebben ze gevraagd of er een hond mocht komen, zowel de kinderen als Christa waren er al mee bezig, Aram moest ook 'om' om met elkaar de keuze te maken voor een hond. En uiteraard zwichtte ik nadat er goed over gesproken was, samen laatste rondje, opvoeding wie doet wat en uiteraard een hondentraining. Christa kreeg vleugels toen ook ik 'om' was en Google lag bijna plat omdat ze in het 'Hof van Saksen' continue online was op haar telefoon. En daar had ze de keuze ook gemaakt, het moet een Australian Labradoodle worden, liefst wat donker van kleur.

 

Na vele websites en informatie inwinning kwamen wij in contact met Lilian en Iskander uit Ouddorp. Er is gebeld met elkaar en Christa had een heel prettig gesprek met Lilian. Lilian en Iskander hebben twee nestjes en daar was nog ruimte voor een gezin die een rue wilde. Wat een vreugde bij ons in huis, er werd een bezoek gepland en wij naar Ouddorp. Ja en dan weet je nog niets maar als wij een klik zouden hebben ging het door, dan zouden wij een Australian Labradoodle hebben met enkele weken. En wat was het gezellig bij hen, en een klik die was er. Wij voelde dat en zij niet minder, ja wij bellen morgen wel even of wij jullie geschikt vinden voor een reu van ons. Nou wij reden net weg en al een berichtje op de telefoon, wij waren geschikt gevonden. Wat een geluk, ook ik was inmiddels helemaal vol van de soort honden. Slimme beesten en wat een mooi karakter met daaraan gekoppeld het knuffelbeer gehalte maakte dat voor ons helemaal compleet. Ook wisten wij al dat de reu in de toekomst gebruikt gaat worden als dekreu, dus dat het een plaatje ging worden stond als vast. En wat zullen wij trots zijn dat er nakomelingen van onze hond zullen zijn. Dan de naam, Boeddha had Lilian 'even' laten vallen als evt geschikte naam, wij waren direct vóór, Boeddha's staan er voldoende in ons huis en daarbij het Boedisme boeit ons beide. Dus Boeddha voor onze nieuwe huisgenoot.

 

Plannen maken en de eerste aanschaf werd gedaan, bench, etensbakjes, knuffels en snoepjes, maar ook de eerste bestelling van het juiste voer. Toen werd het vrijdag CAS, wij onderweg met de wetenschap dat wij met een hele mooie hond zouden terugkeren. Wat een geluk met elkaar.....

 

In de auto was hij voorbeeldig, wat deed hij het goed, lekker nieuwsschierig en ook in vertrouwen met Christa. Bij thuiskomst ging Boeddha eens kijken hoe zijn nieuwe huis eruit ziet. Nu nog zonder de kinderen, die waren nog even bij Oma. Hij was al snel vrolijk en rende lekker rond. De tuindeuren geopend en hij buiten eens kijken. Wat een karakter heeft hij zeg....! Hij luistert al vrij snel en komt eigenlijk al na een aantal keer roepen. Ook zien wij al ondeugende spelerij bij hem opkomen, de aarde in de tuin is erg interessant om in te rollen. Dan het hekwerk, spijlen waar hij, nu nog, doorheen kan, leuk om uit de tuin ontsnappen. Heel grappig om hem zo te zien rond speuren.

 

Dan de kinderen, die waren nerveus en opgewonden toen zij thuis kwamen. Boeddha keurig met rust gelaten om hem niet in een invasie te laten belanden. Lekker op de grond zitten en Boeddha één ieder laten ontdekken. Wat een drukte dan ook wel weer voor Boeddha, hij rende er op los, door de tuin en het huis achter de energieke kinderen aan. En dan de buurtvriendjes en vriendinnetjes, die wilde hem ook wel zien, dus de tuin 10 minuten gevuld met een aantal kinderen. Boeddha had even aandacht maar wilde daarna ook wel weer lekker rollen in de aarde en zijn eigen ding doen. Toen de kinderen klaar waren was het etenstijd voor ons, Boeddha lag heerlijk al direct in zijn bench, vermoedelijk door het nestdoekje wat Lilian heeft meegegeven, en nam het er even van. Maar toen was het de beurt aan Boeddha om te gaan eten, nieuwe plek en nieuwe etensbak in zijn nieuwe huis. En na een enkele aanwijzing ging hij ervoor, bak was met enkele seconden leeg. Mooi om te zien dat er dan een soort fanatisme naar boven komt die in het nest duidelijk ervoro zorgde dat hij genoeg eten kreeg. Vol ging hij ervoor om zijn eten in no-time op te eten. En inmiddels Boeddha kennis laten maken met zijn nieuwe uitlaatplek, na het eten dus weer naar buiten, helaas niets. Bij thuiskomst was het raak, de eerste plas had hij al binnen gedaan, maar nu was het raak met een klein drolletje, snel opgepakt en hem buiten aan de riem meegenomen. En ja hoor eerste buitenpoep is gemaakt, trost en hem beloond met de woorden 'Braaf!' Ikzelf merkte al dat de eerste gehoorzaamheid erin komt, hem roepen met 'Boeddha hier' zorgt dat hij bij mij komt (of is dat de wens der gedachte?) en zelfs een speeltje herhaaldelijk met 'Boeddha los' afnemen maakte dat hij dit een leuk spel vindt. Toch veel rust is goed voor hem dus het is nu telkens wat spelen en dan rustten, dan ligt hij heerlijk in de deuropening te 'waken' naar zijn baasjes. Wat een geluk zo met elkaar, wat een heerlijke hond hebben wij nu!

 

Lilian en Iskander, hartelijk dank voor jullie energie, moeite en tijd die jullie over hebben gehad voor de eerste weken van zijn leven. Wij zijn zeer gelukkig en voelen dat hij erg op zijn plek is.

 

Nu de nacht in en zijn eerste lange slaapje trachten te rekken om er niet midden in de nacht uit te hoeven. Laatse rondje van de dag en iedereen welterusten.....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Ontwikkelingen van onze hond Boeddha! Een Australian Labradoodle geboren op 3 mei 2013.

«  January 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Recent Posts

• Eerste dag met elkaar

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer