Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Boeddhabeeld

Boeddha mania

Posted on 3/8/2015 at 20:44

De populairste en meest bekende boeddhabeelden zijn de Shaolin monniken en de ‘happy’ dikbuik Boeddha’s. Deze populaire tuinbeelden komen voor in alle soorten en maten. Het leuke aan deze boeddhabeelden vind ik dat ze ook nog eens geluk brengt. Daarom is het extra leuk om iemand een beeld cadeau te doen.

Shaolin Boeddha’s

De Shaolin monnik is een boeddhabeeld dat is gebaseerd op de monnik Shaolin. Deze oude boeddhist wijdde zijn leven aan het beschermen van de tempel. De boeddhabeelden die we zien zijn vaak van een kind die allerlei dingen uitbeeld. Zo heb je een tuinbeeld dat een boek leest of eentje die in meditatiehouding zit. Er zijn heel veel verschillende zodat je lekker kunt mixen en matchen met de verschillende Boeddha’s.

‘Happy’ Dikbuik Boeddha’s

De boeddhabeelden van de ‘happy’ dikbuik Boeddha is afkomstig van de serie Chinese Boeddha’s. Deze tuinbeelden zijn altijd vrolijk brengen geluk en voorspoed. Althans dat zeggen de oud-boeddhistische legendes. Een ander bijgelovig verhaal verteld dat het wrijven over de dikke buik van dit boeddhabeeld zorgt voor een financiële meevaller.

Boeddha in de tuin

De meeste tuinbeelden en dierenbeelden zijn voorzien van een speciale coating die er voor zorgt dat de beelden tegen weer en wind kunnen. Bij de meeste boeddhabeelden is dit niet anders. Het is wel van belang dat je zorgvuldig omgaat met je boeddhabeeld zodat je er langer plezier van kan hebben. Daarom kiezen sommige mensen er toch liever voor om in de winter de tuinbeelden binnen te halen of af te dekken.

Weet jij al welk boeddhabeeld je het liefst in je tuin (of huis) hebt staan? Gelukkig is er vaak genoeg inspiratie te vinden op de vele websites en bij alle tuincentra. 


Recent Entries

- Boeddha mania

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer