Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Borstkanker, ik?

Jan. 13, 2014 - Klaar!

Klaar!

Jazeker, het zit erop! Ik zit nu tegen een enorm zwart gaat aan te kijken, tenminste, dat zeggen ze.. Vrijdag was de laatste keer, ik was in de gloria en heb honderduit verteld over de vakantieplannen en het etentje dat we die avond gepland hadden. "En hoelang gaat u daar dan in de zon liggen?"
Dat was een strikvraag.. "Helemaal niet, ik zal netjes een hempje aanhouden"
"Goed zo, geslaagd"
Nog één keer met de armen omhoog, zzzoooeeeemm, en hop, eraf en wegwezen. Onee, nog even bij Jeroen, de radiotherapeut langs. Maart mag ik weer een afspraak maken, tot die tijd even geen Rijnstate meer!
Donderdagmiddag al (bijna) alle collega's weer gezien, wel weer wennen, maar superleuk. En nu lijkt het of ik weer fulltime ben ingeschakeld. Daar moet ik het met de bedrijfsarts maar even over hebben, want zo pats boem weer vol aan de slag lijkt me niet helemaal de bedoeling. Mezelf kennende (en St. Jude), werk ik meteen weer fulltime, en volgens mij gaat mijn lijf dat niet trekken.
Anyway, eind volgende week vakantie, dat eerst maar eens op ons af laten komen.

Overigens heb ik vanaf vrijdag mijn cavia weer terug in z'n hok gedaan. Mijn haar is weliswaar nog erg kort, maar volgens mij staat dat wel hip. Het zit in ieder geval een stuk lekkerder zo zonder cavia op m'n hoofd.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Jan. 8, 2014 - Lauri op bed

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Jan. 7, 2014 - Sjeemig de pemig!

Op 2 januari kwam er een artikel uit van Fenlon D, et al. in de Journal of Pain Symptom Manage. 

"The main conclusion is that treatment with tamoxifen, taxane chemotherapy, and aromatase inhibitors for breast cancer is predictive of joint pain, which may have an impact on women's lives for some years after breast cancer."
Aaargh.. Ik ben een statistiek, heb ik weer.. Voordat de studie klaar is wist ik al wat hieruit kwam. Dat voel ik overduidelijk! Helaas staat er niet bij hoe dat behandelt dient te worden, want Glucosamide alleen werkt niet. Dan nog maar even strompelen, zolang je maar in beweging blijft is het wel te doen.
Afgelopen zaterdag mocht Lauri meekijken bij de bestraling! ze vond t razend interessant. Onderweg vertelde ik haar dat ik wel met blote borsten op tafel moest liggen, waarop ze geruststellend zei: "ach Mama, die heb ik wel eens vaker gezien hoor!"
En meekijken met het rechtleggen, precies de rode lijn op mijn tattoo's. "Mama heeft tattoo's !" Waarop ik zei dat dat best wel zeer deed, in de hoop dat zij het wel uit haar hoofd laat om daarmee te beginnen!
Tijdens de bestraling mocht ze met de dames mee achter de muur, meekijken op de camera's (had ik mijn eigen spion die me achteraf haarfijn kon vertellen wat daarachter allemaal te zien is!) Nog even zelf op de tafel liggen, voor het eerst en hopelijk ook voor het laatst! Hoewel dat bestraling erg meevalt gun ik het niemand, en zeker niet mijn eigen dochter!
Nog 4 keer...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Jan. 3, 2014 - 2014

Het is gelukkig nieuwjaar! Dat was geloof ik Herman Finkers in één van zijn conferences. Theo Maassen heb ik gemist, met uitzondering van een stukje op uitzending gemist, over zijn rol als 'schaamluize-vader' , grappig..


2014, daar heb ik lang op gewacht. Ik heb de hele zomer geroepen dat ik uitzag naar dit moment, want dat betekende dat ik klaar zou zijn met alle behandelingen. En, het zit er bijna op, nog 6 bestralingen te gaan. Genoeg kankerzooi gehad.
Al met al ben ik nu al ruim 7 maanden bezig met alle testen, chemische troep, prikken, snijden en bestralen. Nu is het wel mooi geweest. Het is alsof ze met een kanon op een mug schieten zei Birgit een tijd geleden! maar die mug, dat ben ik, helaas.. Dat kanon heeft weliswaar de kwalijke cellen aan flarden geschoten, maar heeft ook helaas wat goeie geschampt.
Mijn goede voornemens voor dit jaar, hoe kan het ook anders, bewust leven. Dát doen wat ik leuk vind en zuinig met mijn lijf zijn. Dat betekent dat ik niet meer zal sms'en achter het stuur (foei!), sporten, bewegen om mijn lijf weer op peil te houden, genieten van wat ik leuk vind (ja,.. daar hoort ook een wijntje bij) en dat ook voldoende inplannen (zal BJ, de plaatselijke kroegbaas, leuk vinden..).
En als laatste, dat wat me dwars zit, aanpakken die handel! Daarom ben ik gisteren begonnen met het schoonmaken en opknappen van de badkamer, dat lijkt heel wat, maar is met enige creativiteit snel gebeurd. Oude toiletspullen met een houdbaarheidsdatum van .. oeps.... 2007, in de prullenbak, alle jaren 70 rekjes eruit, vieze aftandse gordijntjes van de oud-bewoners in de kliko, en frisse, hoe kan het ook anders, Ikea rekjes en schapjes erin. Daar word ik acuut vrolijk van. Zo maak je je hoofd weer even leeg, en kun je fris het nieuwe jaar in. Dit jaar wordt alles anders!


Rest mij nog om iedereen ook het allerbeste te wensen, en het belangrijkste : een gezónd 2014!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 29, 2013 - Haar (en hem)

"Hoe snel groeit haar?
Haar groeit per maand ongeveer 1 cm. Per jaar is dit dus ongeveer 12 cm aan haar! Dit betreft ons hoofdhaar, ons ander lichaamshaar groeit gelukkig niet zo snel. Het langste haar ter wereld is bijna 3 meter lang! Dit haar is van een persoon die haar haar nog nooit in haar leven heeft afgeknipt."
Mijn haar is inmiddels ongeveer één centimeter lang, 2 meter en 99 cm korter, achter mijn oren heel ietsje langer, dus dat staat wel grappig, die plukjes die uitsteken. Helaas nog niet lang genoeg om zonder pruik over straat te gaan, maar binnen en bij hele bekenden (!) durf ik wel zonder. En .. ik heb inmiddels een aantal mannen (hem) ingehaald!
Er zijn op het internet tal van tips te vinden over middelen waardoor je haar zogenaamd sneller gaat groeien. Één ervan is een shampoo met cafeïne... Maar volgens mij krijg je daarvan alleen maar een bruin hoofd, dan vallen die kale plekken niet zo op..
Mijn beenhaar is inmiddels weer gekortwiekt, over de rest hoef ik me niet zo'n zorgen te maken, dat loopt niet zo'n vaart. Hoewel.. bij de bestralingssessies moet ik met m'n armen omhoog liggen, en dan is zo'n bosje onder je armen niet zo elegant, dus die moet ik in de gaten houden.
Ik heb al besloten om, als we naar de zo'n afreizen dat ik dan de pruik thuislaat, volgens mij zwemt dat voor geen meter! Ik zal m missen, m'n cavia!

Stand van de bestraling: 11 gehad, 10 te gaan. Afgelopen vrijdag ook weer een CT scan, voor de laatste 5 bestralingen. Die worden lokaal op het operatiegebied gericht. De 16 daarvoor zijn voor mijn hele borst. Ondertussen wordt mijn huid wat gevoeliger, maar het is goed vol te houden. De vermoeidheid ook. Kerst hakte er meer in ;-)

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 29, 2013 - Tactvol

 

Met dank aan Hendrik! (Wel tactvol!)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 24, 2013 - Op naar kerstmis

Inmiddels heb ik meer dan 1/3 van de bestralingen erop zitten, 8 van de 21. Tot nu toe gaat het allemaal goed. Ik hoef meestal niet lang te wachten, en als het meezit ben ik in een uur uit en thuis. Het uit en aankleden duurt meestal langer dan de bestraling zelf. Ik heb tot nu toe 4 verschillende bestralingsruimtes gezien en het dubbele aantal radiotherapeutisch laboranten. Ik herken ze inmiddels niet meer, het gaat én te snel én er zijn er te veel.
De bijwerkingen heb ik nog niet, of het moet moeheid zijn, maar dat kan ook komen door de boodschappen, de kerststress of nog de bijwerkingen van de chemo.
Nog steeds voelen mijn gewrichten alsof ik een bejaarde oma ben, dus slik ik nu glucosamide, hopelijk werkt dat, en voor de slijmbeursontsteking in de heup heb ik een injectie met onstekingsremmers gehad. Ik kon m'n lol niet op, heb meteen het huis gestofzuigd! Binnenkort de andere kant en ik loop weer een marathon!
Maandagochtend was ik al om 7:45 de klos. Maar ook dat ging allemaal goed, geen file onderweg, half Nederland zal wel vakantie hebben.
's Middags nog naar een vergadering geweest, weer als vanouds.. Pak aan, papieren mee. Half uurtje tijd van de professor, en weer naar huis, snel het pak uit. Henk heeft al veel voorbereid voor vanavond, ik mag nog even naar Rijnstate, om 16:00. En dan Kerstmis! Iedereen veel fijne dagen gewenst, en een goed 2014!!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 24, 2013 - Fijne feestdagen

 

Met dank aan Markus!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 17, 2013 - Wat steun van Lauri

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

Dec. 15, 2013 - Koffie

Bij de intake voor de bestraling had ik al het idee dat het ARTI iets, ahum , heel veel vriendelijker is dan het Rijnstate ziekenhuis zelf. Als je in de wachtkamer zit komen er gastvrouwen langs met koffie, soep of iets anders. Super! Zo ook afgelopen vrijdag. Ik stond voor 11:45 op de planning maar was om 11:35 al binnen dus ik dacht ruim de tijd te hebben voor een kopje koffie. Die had ik nog niet eens aangepakt, of : "Mevrouw van Oort? "
"Geen probleem van de koffie hoor, die is nog wel warm als u terugkomt"
En inderdaad, er wordt razendsnel gewerkt, ik word nauwkeurig op de goede plek gemanoeuvreerd, en in een poep en een scheet stond ik weer buiten. Mijn koffie stond er nog, en de mevrouw verzekerde me dat er niemand aan had gezeten!
Dat was nummer twee. Ik voel er niets van maar het idee dat er schadelijke stralen ergens binnenin mij de zaak kapot maken is wel vreemd. Ik ben dan wel techneut, maar eerlijk gezegd heb ik me totaal niet verdiept in wat er gebeurd met bestraling. Welke modaliteiten er zijn etc. Het zal me eigenlijk ook wordt zijn. Ik ben nu inmiddels door zo'n lange molen geweest dat ik het zat ben om alles te controleren. Ik hou me netjes aan de voorschriften, hou m'n adem in als het moet en merk wel als er een bijwerking optreedt.
Wat niet weet, wat niet deert, nietwaar?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

Over mij

Mei 2013 ontdekte ik een knobbel in mijn linker borst, daarna.. Omdat ik merkte dat het heel prettig is om ervaringen van anderen te lezen ben ik mijn verhaal ook gaan opschrijven, enne.. ze zeggen dat het helpt bij de verwerking.. we zien wel.

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Hosting door HQ ICT Systeembeheer