Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Boudie ZEGT

26/11/2005 -

OKe en waar komt deze tekst dan

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/10/2005 - Een blik op de maatschappij

Zo waar staan we nu in de maatschappij met zn alle. Stomme verharding van alles. Kinderen die niet of niet goed worden opgevoed. Het is toch van de zotte. En dan zeiken over de jeugd van tegenwoordig. Hallo moet je die kinderen ook goed opvoeden. Niet echt eerlijk, wel dan. En dan het vangnet voor onze kinderen. Waar is de laatste jaren zo op bezuinigd, precies. In een land als Nederland mag het toch niet gebeuren, dat een meisje die hulp nodig heeft in de gevangenis beland. En dat is niet omdat ze een strafbaar feit heeft gepleegd, maar er is geen plaats voor haar. Ja, dat krijg je als je gaat bezuinigen.

Flikker toch op met je waarden en normen. Over welke waarde en normen heb je het dan nog. Een grote waarde van dit kabinet is veiligheid. En wie wil dat niet. Een kind wil dit ook. Veiligheid is niet alleen bescherming tegen terreur.

Ik heb mijn waarde en normen, net zo als ieder ander en die zijn echt niet hetzelfde. Het is een utopie om te denken dat dit ooit zal gebeuren en gelukkig ook maar, dat maakt het leven juist zo mooi en interessant. Oordeel en veroordeel mensen toch niet puur, omdat ze andere waarde en normen hebben. Hoe weet je dat die van jouw het beste zijn. Ja, dat heb je geleerd en die ander heeft dat ook geleerd. Natuurlijk daar hoef je het niet mee eens te zijn, vrijheid van meningsuiting, maar oordeel en veroordeel ze niet. Daar hebben we in dit land rechters voor.

Waar zijn we toch met zn alle mee bezig. Die gehaast en gejaagdheid, doe toch eens relax. Geniet van de dingen om je heen. Een mooi bloem of boom. Nee, sneller, sneller en meer, meer, weet je wel wat je hebt. We worden overspoeld met informatie en stellen, naar mijn mening veel te hoge eisen aan onze kinderen. De hoeveelheid informatie die mijn bedovergroot moeder of vader in 80 jaar binnen kreeg, daar doe ik een maand over. Hallo hoe raakt een men overprikkeld. En het gaat tegenwoordig ook bijna nergens meer over. Veel oppervlakkig gebabbel. We zullen ook eens over ons gevoel praten. Ik merk het ook om me heen. Wat praat men hard en het liefst steeds harder, om maar gehoord te worden. Nee, luister eens naar de ander geef elkaar de ruimte. Zul je zien is een stuk prettiger. En dan de humor. Het harde geschaterlach om een ander. Net of de ander geen gevoelens heeft. Het is ook leuk om een keer een grapje te maken om de ander ik doe het zelf ook, maar ik ken de ander dan ook goed en let erop wat het met hem of haar doet. Kijk als je alleen maar deze humor hebt dan zal je nooit echt lachen. Ik kom wel voor mezelf op, als je mijn grens over gaat geef ik dat wel aan. En als ik echt tabak van Nederland heb, ga ik wel emigreren.

Iedereen is gelijk, ook zon gelul. Nee, iedereen is verschillend. Iedereen heeft dezelfde waarde. Nee, ook fout. De mensen in je leven waar je van houd hebben al een andere waarde voor je dan een vreemde. De keuze mijn moeder dood of een vreemde, een keuze waarvan je hoop dat je een nooit zal hoeven maken, maar ik weet het wel, dag vreemde. Je moeder of de buurvrouw, wordt al een heel stuk moeilijker, toch maar de buurvrouw. Je vader of je moeder, ja die keuze durf ik niet aan. De ander is dus voor de mens altijd minder. Zo, zit de mens nu eenmaal in mekaar. Laten we daar dan ook niet moeilijk over doen, met dat van iedereen is gelijk, maar doe elkaar geen ellende aan. Sla elkaar niet en dood elkaar al helemaal niet. Ok oordelen en veroordelen zit er ook in. Ik veroordeel het ook als iemand met veel te veel drank op achter het stuur zit. Ik vind dat dus echt niet kunnen. Sommige accepteren dat wel te makkelijk. Of ze accepteren het niet, maar zeggen er niets van. En als er een automobilist met te veel drank en kind dood rijd, schreeuw iedereen. En ik veroordeel die persoon niet, maar zijn gedrag. Je, mag mensen best op hun gedrag aanspreken en vergeet dan ook niet het positieve gedrag. Ok oordelen en veroordelen, maar iemand bewust kwetsen, daar ligt toch echt de grens.

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/10/2005 -

Dat wat je gelooft is voor jou de waarheid.

 

                                                    Ik geloof niet in de waarheid.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Denken en voelen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer