Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Hellas Adventure

9/11/2006 - Griekse arbeidsomstandigheden

Ter afronding van het selectieproces voor de outsourcing van sommige aktiviteiten van onze credit card-bedrijf gaan we op bezoek bij twee collection agencies. In wezen zijn het call centres gespecialiseerd in het bellen van niet-betalende klanten. We hebben ook een college van Global Procurement bij ons die o.a. wat vragen stelt over staff turnover en wat het bedrijf era an doe tom staf te behouden. Een van de eigenaren antwoordt dat ze een lage turnover hebben vanwege 4 reden. Naast bonussen waren de andere drie erg grappig komende uit Nederland:

  1. Al onze medewerkers hebben ‘IKA’. IKA is de sociale zekerheid hier in Griekenland, met name  het recht op ziektekostenverzekering en veel werkgevers doen hier niet aan IKA, d.w.z. ze betalen zwart of nog erger, ze houden de premie wel in maar melden je niet aan. Je werkt dus nog steeds zwart en je werkgever steelt een deel van je salaris.
  2. We betalen elke maand op een vaste dag, de laatste dag van de maand. Ongeacht of onze klanten betalen of niet.
  3. Als medewerkers 5 jaar bij ons in dienst zijn starten we een unit-linked pensioen programma waar iedereen aan deel kan nemen.

Als je niet beter weet zou je er om lachen maar het trieste is dat dit voor Griekse begrippen inderdaad bijzonder is en ze dus met recht kunt zeggen dat ze een goede werkgever zijn.

 

‘s Avonds nog even gaan rennen. Het was net Pac Man in het donker. Zo een twee dozijn joggers op het 2,5 meter brede pad rennen door het donker en je slokt ze in het donker een voor een op (of je wordt opgeslokt). Erg grappig, al was ik wel blij dat ik een licht-gekleurd shirt aan had ter voorkoming van botsingen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2006 - Akropolis in goud

Vanochten om 7 uur uit bed om te rennen. Ik ben gretig om mijn nieuwe jog-track uit te proberen en niet alleen heb ik al twee dagen niet gesport, ik wil het de eerste keer bij daglicht doen zodat ik zie waar en waarop ik loop. Ik houd absoluut niet van ‘s morgens vroeg lopen. Zo direct uit bed gaan rennen is niets voor mij maar dit was wel bijzonder. Het is heerlijk weer en de zon komt langzaam boven de bergen uit en verlicht al de Akropolis terwijl de rest van de stad nog in de schaduw ligt. Ik lijk op gelijke hoogte te rennen (in werkelijkheid moet ik wat lager zitten, de Akropolis is hoger dan het Kalimarmaro) en met een in goud badende Akrolpolis loop ik met een grote glimlach mijn ‘U’-tjes onder de Olympische ringen. Op deze manier is ‘s morgens rennen wel erg leuk en ik neem me voor dit vaker te doen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/11/2006 - Harry Mulisch

Vanavond las Harry Mulisch voor uit eigen werk in het muziektheater ter gelegenheid van de publikatie van een Griekse vertaling van een boek dat hij in 1955 heeft geschreven.  Naast Julie gingen ook mijn collega’s Frederique en Alexandra mee. In den vreemde waardeert men de Nederlandse literatuur toch meer dan thuis en alhoewel ik zijn boeken niet altijd even goed vond (De ontdekking van de Hemel…vreselijk) is hij als persoon wel een fenomeen. Al bijna 80 jaar oud liep hij wat stram de trap op en af maar eenmaal aan het woord was hij ouderwets op dreef en ik moet zeggen dat het leek alsof met het stijgen der jaren de arrogantie wat was afgenomen.

Hij een aantal sterke en komische momenten. Zijn interviewer was een Griekse aspiring schrijver die zijn vragen in het Grieks stelde, Harry antwoordde in het Nederlans en een vertaler zorgde ervoor dat ze elkaar begrepen. De jongeman ter inleiding van zijn eerste vraag dat hij zijn boeken had gelezen waarop Harry hem onderbreekt en zegt ‘ je hebt mijn boeken niet gelezen, je hebt de vertaalde Griekse versie gelezen, die heb ik niet geschreven’. De Griek, verward, herhaald dat hij ze echt gelezen heft en weer zegt Harry ‘die heb ik niet geschreven, ik schrijf niet in het Grieks, het is mijn boek niet’. De Griek is nu in opperste verwarring en Harry wuift met zijn hand en zegt met enige minachting in zijn stem ‘ach laat maar zitten’.

De Griek vond ook dat er minder (literatuur) gelezen werd en dat de jeugd meer tijd aan TV en computer besteedde, wat Harry daar van vond. Nou daar was Harry het niet mee eens, waren er niet immers miljoenen Harry Potter boeken verkocht? De Griek dacht dat het een grapje was, zei deze grote Nederlandse schrijver Harry Potter? Was hij serieus? De discussie ging nog minutenlang door en Harry was heel erg serieus.

Aan het eind wat vragen over hoe hij schrijver was geworden en wat hij zelf voor boeken las. Harry: ‘Ik lees geen boeken van anderen. Als het een slecht boek is heb ik er de pest in en als het een goed boek is heb ik er ook de pest in’. En, ‘het is goed dat er zoveel slechte schrijvers zijn, dan straalt mijn ster helderder’.

Later gingen we eten met zijn vieren en na enige tijd kwam Harry met zijn gevolg binnen om in hetzelfde etablissement een vorkje weg te happen. Al in al een leuke avond. En zwoel, het is hier momenteel 23C en zoning!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/11/2006 - Te oud

Nu de wintertijd is ingegaan is het hier om 17:30 uur donker. Harlopen wordt lasting en dat is jammer nu het net weer beter gaat met mijn knie. De loopband in de gym zou een optie zijn maar ik vind dat extreem saai en loop liever buiten. Vlakbij in Zappio is een atletiekclub met een prima sintelbaan en vanavond ga ik er met Julie heen om te kijkn of ik lid kan worden. Rond een uur of acht ligt de baan er verlaten bij, twee renners draaien hun rondjes en ik zie mezelf daar morgen ook tussen lopen. Dan de grote deceptie, de baan is alleen voor (wedstrijd)atleten. Je kunt er niet zomaar lid worden, alleen als je wedstrijden loopt en tsja, met mijn 41 jaar kom ik daar niet meer voor in aanmerking. Ik zie mezelf al de hele winter op de lopende band zweten en bedenk dat na het fietsen ook het hardlopen de ijskast in kan. Wonen in het centrum van een grote stad heeft een (hoge) prijs. Een boom van een vent echter is zo vriendelijk Julie te wijzen op de baan rondom het millennium-oude Kalimarmaro stadion (ja inderdaad, daar waar de Olympische marathon in 2004 finishte). Ik loop er direct heen met Julie. Bij eerdere gelegenheden konden we de ingang niet vinden maar nu wel. Het uitzicht is fenomenaal: Akropolis in de verte, de verlichte antieke sintelbaan in de diepte en rondom in de karakteristieke U-vorm een pad met zwart gravel. Redelijk wat lopers rennen in het donker want er is geen licht. Nou ja, er is wel licht dat doet het niet. Dat wordt rennen in het donker maar het oppervlak lijkt vlak en iedereen rent er rond zonder lamp dus blijkbaar kan het. Van de ene punt van de ‘U’ naar de andere is 500m, daar moeten we het deze winter mee doen maar ik ben desalniettemin in een veel beter humeur wanneer we thuiskomen. Bovendien is de ingang slecht 5 minuten van huis.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/10/2006 - Moustokouloura

Terwijl ik in mijn onderboek zwetend op het balkon van de zon geniet bereiden mijn vrienden zich voor op de marathon van Chicago. Ik had er ook bij moeten zijn maar een partijtje voetbal op het strand liep verkeerd af. Ik ren inmiddels weer wel. Vorige week vrijdag 5 minuten op de lopende band, oftewel 712m. Nu zit ik volgens schema op 3 x 6 minuten met een minuut wandelen tussendoor, een kleine 3.000m. Dat is nog ver verwijdert van de 42.195m die Mart, Klaas en Marcel vandaag gaan afleggen maar mijn knie houdt het goed en als dat nog een week zo blijft dan mag ik van Geertje, mijn zeer gewaardeerde fysiotherapeut, los en zoveel trainen als ik wil.

 

Het onderwijs staakt in Griekenland. Leraren op lagere en middelbare scholen verdienen hier gemiddeld 900-950 euro. Het artikel vertelde er niet bij of dat netto is maar dat hoop ik van wel! En klein appartement huren kost tussen de 500 en 750 euro, de lokale supermarkt is duurder dan Albert Heijn en eerder deze week tikte ik in een bar 25 euro af voor 1 vruchten mix, 1 mojito en 2 witte wijn. Staken voor een beetje meer loon lijkt dus gerechtvaardigd. Ze willen een verdubbeling en krijgen 17,50 plus eenmalig 600 aangeboden. Het wekt met dit soort bedragen geen verwondering dat het Griekse onderwijs zo slecht is. De staking gaat zijn 6e week in en zal nog wel even duren.

Als oplossing voor de verloren lesuren ziet de Minister van Onderwijs maar één oplossing: overwerken. Nou is het in Griekenland gebruik dat voor overwerk niet wordt betaald dus het klinkt mij niet echt als een oplossing voor de effecten van een conflict dat om lage salarissen draait, maar ja, ik ben dan ook geen Griek.

 

Vorig weekend heb ik de eerste foto’s gemaakt met mijn nieuwe telefoon. Het is leuk om nu altijd een camera op zak te hebben. Vooral de vele straathonden en katten zijn een dankbaar onderwerp.

 

Het is de tijd van de druivenpluk en wijnmakerij. Van het residu van dat proces maken ze hier koekjes die moustokouloura heten. Erg lekker en een absolute hit want ze zijn constant uitverkocht. J. is deze week al driemaal tevergeefs bij de bakker op de hoek geweest. De moustokouloura smaken een beetje naar speculaas en zijn volgens iedereen low fat, low calorie, low everything… Hmmm het ideale koekje, lekker en nog gezond ook. Het klinkt verdacht maar ik geloof het, ik geloof het J!

Ik heb inmiddels wel ontdekt dat je ze niet moet cinsumeren in combinatie met druiven en rosé (ja ja hier drinken we nog rosé tot ver in oktober). Van de week kwam ik thuis van werk en naam een glaasje rosé, twee moustokouloura en wat druiven. Binnen 10 minuten was mijn buik volledig opgeblazen en leek ik een zwangere vrouw in de 6e maand. Het duurde een paar uur voordat alles weer tot rust was gekomen maar voortaan drink ik thee bij de moustokouloura.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/10/2006 - Mislukte opening

17 okt. 2005

 

Op kantoor gaat alles zijn gangetje. Het project heeft geen planning en een ondeugdelijk governance maar zolang het team klein is en Amsterdam het tempo dicteert levert het nog geen onoverkomelijke problemen op. Ik hoop wel dat we er snel verandering in kunnen brengen want dit kan niet lang goed blijven gaan. We hebben een leuk klein team, heel divers en we vullen elkaar goed aan.

Vandaag zou de officiële opening van ons kantoor plaatsvinden door een senior manager van De Bank en een Grieks-Orthodoxe priester omdat religie nu eenmaal een belangrijke rol speelt in het leven van een hoop Grieken. Ik had me verheugd op de ‘man-in-black’ met grijze baard en het symbolisch openen van onze business door het wateren van een olijfboom. De senior manager besloot echter op het laatste moment niet te komen en de priester is ook afgebeld. Het enige dat rest van de ceremonie is een paar flessen frisdank in de koelkast en een olijfboom naar de entree.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/10/2006 - Herfst, ook in Athene...

Ook in Griekenland is de herfst begonnen. Dat betekent niet dat het direct koud wordt, het is nog steeds een graad of 20C, maar het is bewolkt en er viel vooral vannacht veel regen. Toen ik de deur uit wilde gaan zei J. dat ik even op de 2e verdieping langs moest gaan om een paraplu bij schoonpapa op te pikken. Echter, toen ik de deur opende viel een mooie grote blauwe paraplu naar binnen. Had ‘Daddy’al heel attent klaargezet, er wordt hier goed voor mij gezorgd!

Op weg naar de bushalte viel het me al op maar wachtend op de bus werd het wel heel erg duidelijk. Ik was de enige met een regenjas en paraplu, alle andere (Grieken) liepen er nog net zo bij als gisteren, zomers dus. Ik voel me een beetje lullig, weten zij iets dat ik niet weet? En ja hoor, binnen 5 minuten zet ik ook mijn zonnebril op en rits mijn jas open. Ik kwalificeer mezelf hier wel heel erg duidelijk als een buitenlander.

 

Staken is een onderdeel van de Griekse cultuur. Iedereen hier staakt en elke dag is er wel een beroepsgroep die om aandacht vraagt: buschauffeurs, doktoren, taxichauffeurs, advocaten (who cares?), professoren, vuilnismannen (erg vervelend, zeker als het warm is!!) etc. Bij ons in de buurt is een middelbare school en daar staken de leerlingen nu. Het is heel aandoenlijk, ze hebben de ingang naar het schoolplein gebarricadeerd met een paar lullige stoeltjes en oud meubilair, meer voor de vorm dan als echte blokkade. Ze posten tot laat in de avond, het is een soort ultieme hangplek voor jongeren geworden. De eerste dag had ik niet eens in de gaten dat ze staakten maar met wat spandoeken is dat nu wel duidelijk. Wat ze eisen weet ik niet maar het lijkt een soort “praktijkles staken” voor als ze later groot zijn, jong geleerd is immers oud gedaan!

 

Ik heb inmiddels ook een Grieks mobiel nummer bij TIM, Telecom Italia Mobile. Koos ze voornamelijk op het frisse interieur van de winkel en het feit dat ze de concurrentie met Vodafone aandurven . Naast elke Vodafone-winkel (en dat zijn er heel veel in Athene) opent nu een TIM-winkel, erg grappig om te zien. Maar goed, wij hadden onze zinnen gezet op een gezamenlijk abonnement en toen begon het. Ik ben minstens 4 keer teruggeweest in de winkel, bediend door ongetraind en grof personeel dat je telkens op het verkeerde been zet en toen ik dacht dat we er eindelijk uit waren, kwam er weer een nieuw konijn uit de hoge hoed. Ik had het helemaal gehad en wilde de deal alsnog afzeggen maar J. zei dat het nu eenmaal zo werkte in Griekenland en niet moest denken dat ik ergens anders betere service zou krijgen. Onder een zwak (want niet effectief) protest van mijn kant zijn alle papieren vervolgens door J. getekend die daarvoor toch nog wel tweemaal naar de winkel terug moest. Maar nu is het dan zover, ik heb een nummer en nog veel leuker, een nieuwe telefoon, de SE 800Ki. Het is een bijna een fototoestel/videocamera waarmee je toevallig ook nog mee kunt bellen.Gadgets make this man happy!!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/10/2006 - First day in office

Dad (that is Julie’s Dad) drove me to office yesterday to show me which bus to take and where to get off. And this morning Julie accompanied me to the bus stop. Very comforting all this good care! Public transport isn’t too bad here, at least not my line and in 30 minutes from door-to-door I am in the office.

Today is the first day Consumer Banking has its own floor and the staff doubled today from 3 to 6. Everybody is happy to see new faces in a brand new office. We’re on the top floor with view on the Akropolis on the left and the sea on the right.

It is strange such a first day. No mails, no calls, no knowledge…it is starting from scratch again. A lot of people from 5 years ago still work at the bank and recognise me, luckily I recognise most of them as well but I have a much harder time recalling their names. Maria, Kostas or Dimitris is always a good bet…

I read and talk a lot today and around 6 PM I go home, a home where Julie will be waiting for me. The sun shines and all the traffic on Syngrou cannot spoil my mood. I am happy here.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/10/2006 - OTE on Sunday

The noises of Athens wake me up a few times. This is not peaceful and quiet Uithoorn anymore. Cars, motor cycles, car alarms, ambulances, it is never silent here. Live goes on 24/7 here. And we have to wake up early today. For years we have been sharing Dad’s phone line illegally but now time has come to get our own line. Strangely enough the state telecom company does that on Sundays and in Greece they still have to visit your house to change some plugs in a switchboard. I had a hard time believing someone would actually show up on Sunday morning but life is full of surprises… at noon the doorbell rang and the OTE man was there. After 15 minutes we had our phone line and he was 20 euro richer. A small gift from Dad because the guy obviously saw that the line in our apartment was shared with the one on the 2nd floor. “Oil in the machinery” my father-in-law calls it, and it works!

 

I have my breakfast outside on the terrace. It is pleasantly warm and sunny and we decide to take it easy today. We read a bit and I tan a bit. For lunch we order souvlaki, to celebrate our return to Athens. Delivery business is booming here… After lunch it is good practise in Greece to have a long siesta and I quickly adapt to local habitsJ.

 

Before going out we empty my suitcase. It is weird after all these years of travelling to unpack knowing there is no return date. So far we were always together with the next departure date in the back of our minds. We still have a hard time believing I am staying this time, and that I have a job in Athens.

At night we meet with some people at Monasteraki and have a drink in a bar of the Art Faculty. Don’t ask me why the Ministry of Culture thinks the Art Faculty needs a bar, the city is already full of them. Well, to be honest, it is also their exposition space but today it is most of all a bar. It is a cool and relaxed place somewhere higher up Plaka where tourists don’t come. We have a good time and consume a funny drink of which I forgot the name unfortunately. It is made of heated up Raki with honey. Strong stuff! Around midnight we’re dropped off home. Tomorrow is my first working day in Greece and I don’t want to start as a zombie.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/9/2006 - KL1577 naar Athene

Vroeg uit bed want ik moet nog een hoop doen. Ik ruim de laatste rommel op, leeg de koelkast en race vervolgens naar de Landy Lane om mijn auto op te halen. Die opent pas om 10 uur en om kwart over tien staat mijn moeder alweer voor de deur om me weg te brengen naar Schiphol.

In al die jaren heb ik nog nooit een vlucht gemist maar nu dreigt het noodlot. De bank had zonder frequent flyer nummer geboekt en alhoewel ik normaal een gegarandeerde plek zou hebben bij overboeking is dat nu niet het geval. De dame van de check-in is echter vriendelijk en vasthoudend en weet me het zwaar overboekte vliegtuig in te krijgen. Na 4 telefoontjes blijkt er iemand bij KLM te zijn geweest die al had gezien dat ik Elite Plus-status heb (ik hecht daar niet zo aan maar moet nu toch bekennen dat het erg prettig is…) en die had een plaatsje vrijgehouden. Oef!

Nog even wat gedronken met Astrid op pier C. Zusje had dienst en ziet er onherkenbaar uit in haar security-pakje. Krijg chocoladeletters en stroopwafels om de heimwee op te vangen.

De vlucht verloopt OK. Ik heb een upgrade naar de slechtste plek in business class maar hè, ik ben al lang blij dat ik mee mag. Ik zit naast een stel oudjes van goede doen, erg beschaafd en erg rustig.

In Athene staat J. met ballonnen en zoenen om me te verwelkomen. Het voelt zo goed om elkaar na drie weken weer in de armen te sluiten. We geloven nog steeds niet dat ik hier echt een jaar ga werken en wonen. Schoonpapa is er ook voor het vervoer en al snel rijden we richting huis.

Thuis voelt als thuis, ik ben hier al 3 maanden niet geweest maar het voelt direkt weer als ‘home’. Het hele pand heeft een flinke opknapbeurt gehad tijdens de vakantie en ook ons terras ziet er weer uit als nieuw. J. heeft een klein olijfboompje gekocht met twee olijfjes aan een takje, het is een mooi symbolisch welkom.

’s Avonds gelijk aan de Griekse maaltijd met salade en gegrild vlees, hmmmm, dit wordt mijn dieet voor de komende maanden. Ik ben moe van alles wat er de laatste weken gebeurd is en we slaan 3 uitnodigingen voor feestjes af. Als ik in bed lig moet ik weer wennen aan de stadse geluiden die hier zo nadrukkelijk aanwezig zijn tot vroeg in de ochtend. Ik woon in Athene, geloof jij het?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/9/2006 - Finally

Today was the day I gave myself as deadline to decide to go or not go to Athens. When I meet Rajiv, boss of Consomer Banking Europe it is almost 4 PM and I still haven't seen anything official of the financial compensation for moving to Greece. I am not nervous but sincerely in a bad mood. The bad mood is there already for days, do I go, do I not go, do I go, do I not go. Maybe if I could do some sports to change mind it would be better but the knee isn't in shape yet. All the beautiful weather and sunshine this week can't cheer me up.

 

Not too mention that PC's HR advisor or whatever she is called has been so nice to brief the MT in detail on the so-called anonymous exit discussions (thanks Janneke!). There is nothing I said to her that I wouldn't want to repeat to those MT members myself, but then face-to-face so I can explain it the way I meant it.

 

Anyhow, that is all history now. The talks went well and the financial package was well within the acceptable range so nothing stops me from moving to Greece. Booked a plane immediately for 30 September and went home in a good mood. At home the tension of the past weeks came out and transformed into heavy fatigue. Tomorrow there will be a lot to do, one more weekend before I leave, ATHENS HERE I COME...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/9/2006 - Bad week

This week was a rather bad one, despite the unusual warm and sunny weather for the time of year here in Holland. Now the budget for the Greek project was finally approved I was looking forward to meet with HR last Monday to fill in the details of my transfer to Greece. Can't remember having met with somebody so badly prepared for a meeting in a long time. He came in unprepared with a blank piece of paper. Needless to say that the meeting was disappointing and without result. Lots of talks the following days with my new bosses and promises to arrange things in time but I feel uncomfortable about it. We have 1 more week to agree and arrange whatever needs to be arranged, that is not a lot. And what do I do in the meantime, pack or not pack?

On top of that my knee is curing slower than I hoped for. Partly my own fault though, I should walk around less and sit still more and longer...puhhhhh. Luckily Geertje ('my'  fysio) is back from holiday. She is good and I trust I'll be up and running again soon.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/9/2006 - Home Alone

Today Julie left, putting her on the plane to Athens was heartbreaking. OK, all going well I should join her in 2 weeks time but the transfer process is not running as smooth as expected and full of uncertainties. We had a great two months in Holland, enjoying each other, the garden, spoiling each other with good food (that is, Julie spoiling me with desserts, banana bread, cheese cake, fruit salads and more!) and having lots of fun.

Coming home tonight the house was empty, terribly empty. Julie's empty coffee cup only emphasized more the fact that she's gone. No more Julie, no more Julius, just emptiness. No more smell of Greek coffee in the morning... Besides the fysio said today I should take it easy on my knee, there is still too much liquid in it. Don't walk, don't stand on your feet; sit and rest. I am moody, it is perfect weather to go out, go out for an ice cream with Julie, or go running, cycling. I don't want to clean up the house or do anything and just read a bit and watch TV until it is time to go to bed.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

9/9/2006 - Julius on his way to Boston

Another step towards Athens...Julius is going back home, that is, to HP and Annique who were obliged to leave him in Holland when they left for the USA and now it is our turn to let go of this adorable cat. Today we brought him to the airport where HP's colleague would take him to Boston. We gave Julius some great last days with lots of extra food and playing. This morning we were all sitting in the garden until half an hour before leaving to the airport.

After taking some last pictures we brought our 'little son' away with tears.

Th check-in at KLM was the usual pain in the a** but when all papers were finally signed and the insurance paid we gave Julius a last good-bye. We'll miss him, our little hunter!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/9/2006 - Good news

Great news today: the budget for Greece is approved! I will transfer soon to Athens and have a great job ahead. Apart from joy there is some tension, tomorrow I have to go to the hospital for a ' kijkoperatie' in my right knee (the bad one). I hope everything inside will be OK and not too much damage is caused by my silly soccer game on the beach a few weeks ago.

 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer