Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Brandkast

Home - Profile - Archives - Friends

Brandvertragende Archiefkast

Posted on 8/1/2010 at 11:54 - 0 Comments - Post Comment - Link

Er zijn allerlei opbergmiddelen verkrijgbaar om je belangrijke bezittingen in op te bergen. Naast een grote hoeveelheid van speciale mappen zijn ook opbergkasten in veel verschillende modellen verkrijgbaar. Het komt geregeld voor dat een geheel dossier moet worden onder gebracht in archiefkast.

Er is een groot aanbod opbergsystemen te koop die met name bedoeld zijn voor het beschermen tegen diefstal en tegen brand. In de meeste kantoren of winkels is een kluis of een safe een niet weg te denken hulp middel. Een afsluitbaar bureau of archiefkast kan soms voldoende oplossing bieden om vertrouwelijke gegevens even op te bergen. Door het opbergen van kostbare spullen in een brandvertragende attaché koffer, zijn spullen makkelijk te verplaatsen.

Er bestaat in urgente situaties niet altijd de mogelijkheid om alle belangrijke documenten mee te nemen, daarom moet er altijd een soort draaiboek zijn vooral situaties zoals brand. Een brandvertragende archiefkast kan in dit soort urgent situaties uitkomst bieden. De ze archiefkast is uitstekend om vertrouwelijke documenten veilig in op te bergen.

Als je notebook wil achter laten is het een mogelijkheid om te overwegen om een safe te kopen. Als je buiten het risico inbrekers je computer nog meer wilt beschermen doe je er goed aan om een brandwerende safe aan te schaffen. Het is namelijk gebleken dat een standaard archiefkast niet voldoende beschermt tegen brandjes of ontvreemding.

Er zijn voor kantoor of bedrijven zeer veel archiefkasten in omloop. Afhankelijk van de werkplek en het soort van te op te bergen goederen is de uitvoering op maat te kiezen. Mogelijkheden in overvloed voor een archiefkast met laden, draaideuren of met roldeuren, al dan niet in een brandvertragende uitvoering.

Er zijn een aantal leveranciers wat een groot aantal kasten op een korter termijn kunnen leveren omdat ze nog op voorraad hebben. Een andere snelle mogelijkheid is om een kast te kopen bij een aanbieder die handelt in tweedehands meubelen voor kantoor. Over het algemeen kun je direct meenemen of soms dient het uit de opslag worden gehaald.

Vuurvaste Kluis

Posted on 7/1/2010 at 13:47 - 0 Comments - Post Comment - Link

Als je kostbare spullen wilt beschermen ontkom je er vaak niet aan om een vuurvaste kluis aan te schaffen. Een vuurvaste kluis is ook een groot onderdeel van beveiligde opslag van kostbare spullen. Eigendommen in de kluis zijn veilig tegen brand maar ook tegen eventuele inbraak.

Wanneer je een datasafe nodig dan biedt een vuurvaste kluis een prima uitkomst. Bestanden zijn dan niet alleen veilig tegen diefstal maar ook nog eens tegen onverwachte branden.

Indien je veel documentatie moet bewaren dan is een vuurvaste kluis een niet weg te denken hulpmiddel om papieren optimaal te beschermen. Groot aantal documentatie zijn privacy en zijn verplicht om een aantal jaren te bewaren. Bij grote hoeveelheden van papieren die opgeslagen moeten worden kun je niet anders dan kiezen voor een vuurvaste kluis.

Natuurlijk kunnen veel documenten digitaal opgeslagen worden en daardoor een vuurvaste kluis niet zo omvangrijk hoeft te zijn. Alleen al om dat een vuurvaste kluis niet goedkoop is zal er moeten gekeken worden hoe de ruimte zo goed mogelijk benut kan worden. Dus een goede voorbereiding van efficiëntie kan je uiteindelijke besparen op de investering.

Soms is er geen begroting voor een vuurvaste kluis waardoor je er voor kunt kiezen om de opslag van informatie te laten doen door een extern bedrijf. Jouw informatie kan dan in een beveiligde omgeving gebruik maken van een elders aanwezige vuurvaste kluis.

Heel vaak is er maar beperkt ruimte en is het gewoon niet mogelijk om een opslag van documenten te realiseren. Je te bewaren gegevens onder brengen bij een bedrijf wat zich hier hun specialisme ingemaakt is dan de oplossing voor het ruimte gebrek.

Wanneer je ervoor kiest om de te bewaren gegevens te laten opslaan door een extern kantoor met een vuurvaste kluis dan weet je dat het meestal goed zit omdat het hun specialisatie is. Je krijgt te maken met instanties die de strengste veiligheidsnormen hanteren en jouw spullen onder deskundige begeleiding naar een vuurvaste kluis bezorgen. Zelfs bij calamiteiten is een efficiënte toegang tot jouw vuurvaste kluis goed geregeld.

Je Brandkast Op Een Veilige Plaats Zetten

Posted on 3/12/2009 at 12:37 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een brandkast zal over het algemeen de beste manier zijn om je waardevolle spullen veilig op te slaan. Denk uiteraard ook na over waar je jouw spullen tegen wilt beschermen. Als je bijvoorbeeld puur tegen diefstal wilt beschermen kan de beste plaats voor een brandkast anders zijn als dat je tegen vuur wilt beschermen. Het is nou eenmaal zo dat je die twee niet altijd kunt combineren.

Als een brandkast puur is gemaakt om te beschermen tegen brand, dan heb je er niet veel aan op gebied van inbraakbescherming. Daarentegen zal een brandkast die enkel is gemaakt ter voorkoming van brand in de regel geen veilige plaats zijn om diefstal gevoelige spullen op te bergen. Als je dus een beetje op de kosten wilt letten moet je kiezen tussen bescherming tegen brand of tegen diefstal. Zorg hierbij dat je een veilige plaats kiest voor de brandkast.

Bij muurkraken kunnen we zien dat de inbouw van een brandkast niet altijd een veilige plaats is. Natuurlijk kun je altijd wel een situatie bedenken waarbij een brandkast niet veilig is. Doe gewoon je best en probeer met zoveel mogelijk risico's rekening te houden als je jouw brandkast neerzet.

Door een brandkast op een afstand van de gevel te plaatsen, zo ver als mogelijk binnen een gebouw, creeer je een meer veilige plaats. Je zou hem ook in de kelder kunnen plaatsen. Als je jouw brandkast ergens wilt neerzetten, let dan ook op hoe toegankelijk de plaats is.


Brandkast Waarde

Posted on 30/11/2009 at 09:03 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een brandkast is een goed idee als je waardevolle spullen moet opslaan. Omdat er zoveel verschillende brandkasten zijn is het een zaak om eerst eens te kijken welke spullen van waarde je wenst op te slaan. Het hangt er natuurlijk ook gedeeltelijk van af hoe groot de waardevolle spullen zijn die je op wilt slaan.

De vraag bij aankoop van een brandkast is waar je jouw waardevolle dingen tegen wilt beschermen. Van nature is de brandkast goed tegen diefstal. Maar wil je bescherming tegen brand, of heb je een speciale klimaatkast nodig, dan moet je hierop letten bij aankoop. Hittewering komt ook in allerlei niveaus, dus hou dat in de gaten als je op het punt staat een brandkast te kopen.

Naarmate je spullen waardevoller zijn zul je ook moeten kijken naar de veiligheidsgraad van de brandkast. Het heeft weinig zin om ze te beschermen met de goedkoopste kluis die je kunt vinden. Soms is het echter moeilijk om al je waardevolle spullen in je directe omgeving op te slaan. Het zal ook niet de bedoeling zijn om werkelijk alles in de brandkast op te slaan. Soms heb je zoveel of zijn de spullen zo groot dat je moet uitwijken naar een speciaal verbouwde ruimte of zelfs een speciaal daarvoor bestemd gebouw.

Vaak is het voldoende om een brandkast brandwerend te maken en gaat het niet direct om de hoge waarde van de papieren, documenten of andere goederen die opgeborgen dienen te worden. Het woord brandkast is dan ook niet altijd juist omdat bepaalde zaken van waarde geen bescherming tegen brand behoeven maar men diefstal wenst te voorkomen.

Als je al eens in een hotelkamer bent geweest heb je meestal een mini safe waar je waardevolle zaken in bewaart. Moet je grotere spullen opslaan, dan heeft het hotel soms een grotere safe ter beschikking. Je hoeft er meestal alleen maar om te vragen. De grootte bepaald niet de brandkast waarde.


Brandkast kopen

Posted on 23/11/2009 at 16:24 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een brandkast wordt over het algemeen gebruikt om waardevolle documenten te bewaren en op te slaan. Er zijn een aantal handige tips die ik nu met je ga doornemen die belangrijk zijn als je overweegt om een brandkast te kopen. Ik hoop dat je na dit artikel meer inzicht hebt welke brandkast je wilt kopen en hoeveel je er aan wilt uitgeven.

Als eerste punt is er een tijdindicatie Brandkasten zijn er in verschillende tijdsindicaties die aangeven hoeveel minuten belangrijke documenten veilig blijven. Hier moet je dus goed over nadenken, de duur van de tijdindicatie ligt ook aan de tempratuur en de grote van de brand. Het is logisch dat een brandkast met een lange tijdsindicatie het beste is, ondanks dit feit is de beslissing nog niet gemaakt welke nu de beste keuze voor jou is.

Want hoe langer de tijdsindicatie, hoe duurder de kast. Wat je in jouw situatie zou moeten doen is kijken wat je echt nodig hebt. Hoe lang zou het gemiddeld duren voor een brand wordt geblust of voor het brandalarm afgaat? Als je deze vragen hebt uitgezocht dan zal je makkelijker een goed overwegende keuze kunnen maken

Daarnaast heb je ook nog brandkasten die niet alleen vuurvast zijn, maar ook inbraakwerend zijn. Nu gaan we meer de richting in van kluizen en safes, maar een gecombineerde kast is een goed idee als de documenten ook nog een waarde hebben voor iemand anders. Moet je voorstellen dat je brandkast hebt gekocht en er is brand geweest en je komt er achter dat de spullen er helemaal niet meer inzaten omdat ze er eerder al zijn uitgehaald omdat de kluis niet inbrak werend was.

Net zo als de tijdsindicatie zitten er ook weer grote verschillende in de stuitings technieken van de sloten van de kast. Dus de volgende vraag is hoeveel kost de kast en hoeveel zijn de bezittingen waard je wilt beschermen tegen diefstal of brand. Als er voor driehonderd euro aan waarde in een kast zit en je brandkast kost zesduizend euro, dan is het de moeite waard om toch eens te heroverwegen of dit wel een goed idee is : brandkast kopen.


Brandwerende archiefkasten

Posted on 19/11/2009 at 17:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Een brandwerende archiefkast is een ideale kast om belangrijke papieren in zekere mate te beschermen tegen brand Dit type kast is wel enigszins brandwerend, maar niet aan de tests blootgesteld die je bijvoorbeeld wel ziet bij de duurdere types kasten.

Het beste kun de echt zeer belangrijke papieren bewaren in een brandkast en de overige papieren in een brandwerende archiefkast. Meestal zijn er tijdsindicaties bekend zodat je weet hoelang een brand mag duren voordat de papieren ook in de rook opgaan.

Archief kasten zijn tamelijk goedkoop, omdat brandkasten helemaal niet goedkoop zijn is het misschien beter om niet alleen maar brandkasten te plaatsen. De wetgever of de verzekering kan je verplichten om bepaalde preventie maatregelen te treffen voor een eventuele brand. Met dit soort brandwerende archiefkasten doe je dat zonder dat je een vermogen bestaat aan bijzonder dure kastruimte.

Waar je ook aan moet denken als je een brandwerende archief kast moet kopen is of er ook beveiligd is tegen bijvoorbeeld inbraak. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de gemiddelde archiefkast die je bij een kantoorhandel koopt, dan is het niet moeilijk om deze te kraken. Veiligere mogelijkheden zijn er genoeg, ook al zal daar wel voor in de buidel dienen te worden getast.

Een alternatief is om een archief kast aan te schaffen met een binnenkast die je kunt afsluiten. Daardoor maak je een ongewenste bezoeker nog een stukje moeilijker om bij deze documenten te komen en de investering in plaats van een dure kast blijft beperkt. Andere sloten of slotmogelijkheden kosten meestal een stuk meer. Maar in sommige gevallen kan het zeer waardevol zijn om hiervoor te kiezen, het ligt natuurlijk aan in welke bedrijfstak je werkt. Beroepsmatig worden door wet de eis gesteld dat er een archief wordt bijgehouden. Als iemand uitzonderlijke lectuur verzameld dat is zo'n kast nooit te duur.


Veiligheid brandkasten

Posted on 4/11/2009 at 15:52 - 0 Comments - Post Comment - Link

Brandkasten hebben een geheel eigen systeem van veiligheidsindicaties en test factoren. Over het algemeen wordt een brandkast getest op brandwerendheid met behulp van een tijdsindicatie. Ook al is er een temperatuur die hoger is dan 1000 graden kan men nog de garantie aangeven hoeveel tijd je papieren, geld of andere waardevolle spullen veilig in de brandkast kunnen blijven.

Daarnaast wordt een brandkast nogal eens blootgesteld aan een valtest. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de kast hartstikke brandveilig is, maar dat hij van een richeltje afkukelt en dan openspringt. Al zit er maar een kleine opening is, de brandkast zal geen brandwerendheid meer kunnen garanderen. Op het moment dat de zuurstof binnen kan dringen zal het vuur snel dit pad kunnen volgen en verbranden dus alle waardevolle dingen die in je brandkast liggen.

Er zijn verschillende veiligheidsklasses die je vooral tegenkomt bij de duurdere brandkasten. Noem ze maar op : brandkasten, safes en kluizen worden zodanig getest tegen inbrekers zodat de weerbaarheid met behulp van een paar factoren word bepaald. Het begint met de dikte van de brandkast of kluis. Uiteraard zijn er nog andere factoren die een rol spelen. Boeven worden steeds slimmer, dus sluitingsmechanismes groeien vrolijk mee met deze ontwikkelingen. Zo is een traditioneel hangslot al tijden niet meer inzetbaar. Als je gaat vergelijken hoe kluizen tegenwoordig worden gesloten zul je met je mond vol tanden staan te kijken naar de complexiteit hiervan.

Wat je met een brandwerende kluis of brandkast ook kunt doen is hem verankeren aan de grond. Brandkasten in het hogere prijssegment zijn standaard uitgerust met verankeringspunten. Denk er maar eens over na. Als een crimineel de brandkast kan meenemen kan hij op zijn gemak de kraak plegen. Op kantoor heeft hij of zij hier minder tijd voor. Het andere voordeel is dat de kluis op die manier altijd blijft staan en dus niet het risico bestaat dat het bij grote gebeurtenissen gaat schuiven, kiepen of wat dan ook.

Ik raad je wel aan om een advies in te winnen bij adviseurs op het moment dat je een veilige brandkast wilt gaan aanschaffen. Een klein beetje huiswerk helpt je vaak al een flink eind verder.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer