Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Life of Breijan

De vervelende boodschap ...

20:19, 7/1/2010 .. 0 comments .. Link
Ik weet het nog goed. Het was vrijdagavond en ik kwam thuis na een week militaire dienst op de kazerne in Ermelo. Zin in het weekend, weer een weekend stappen. Maar eerst lekker naar huis. Eindelijk weer heerlijk eten na een weekje smerigl kazernevoedsel.
M'n ouders zaten me al op te wachten en vroegen me mee naar boven om iets vertellen. Wat voor speciaals hadden ze nu in petto? Terwijl er allerlei leuke dingen door m'n hoofd schoten kwamen we aan in de slaapkamer van m'n ouders.
M'n vader nam het woord en vertelde dat hij en mam naar het ziekenhuis waren geweest. Heel even schoot het door m'n hoofd ... haha ik krijg een babybroertje of zusje
Helaas! Pa zei dat ze naar het ziekenhuis waren geweest en dat er bij mam iets was geconstateerd. Elk woord wat daarna uitgesproken werd voelde als rake klappen in m'n gezicht. Vergelijk het met een bokser die op het punt staat ko te worden geslagen. In een hoekje, geen kant op kunnend en geen verweer meer biedend aan de rake klappen.
Tranen schoten in m'n ogen terwijl ik geen woord kon uitbrengen. Mijn moeder en die vreselijke ziekte?! Dat kon niet. Mam rookt niet, mam drinkt niet, mam is te jong voor zoiets.
Pa was nog steeds aan het woord en vertelde dat er heel veel hoop was. Wellicht moest mams borst worden verwijderd, maar dan nog ... alles om beter te worden.
Ik keek naar mam terwijl de tranen over m'n wang biggelden. Murwgeslagen door de boodschap. Pa liet ons alleen. Mam omhelsde me en probeerde me te troosten en gerust te stellen. Het komt allemaal goed. Ik antwoordde dat is die dokters geraden ook, want je mag niet doodgaan hoor. Tuurlijk niet antwoordde ze, ik wordt snel weer beter.
Ik kroop dicht tegen haar aan en kon geen woorden meer uitbrengen. Mam was ook stil en ik lag als een klein bang jongetje tegen haar aan. Denkend aan alle mogelijke scenarios en wat de toekomst ons zou brengen. Boos op de huisarts die haar al een paar keer met een kluitje het riet in had gestuurd. Hoe lang we daar gezeten hebben weet ik niet meer. Mijn wereld stond heel even stil, alle honger weg, alle zin om te stappen weg.

Een regelrechte Knock-Out!


En de goede voornemens van 2010 zijn ...

02:41, 31/12/2009 .. 0 comments .. Link
2009 staat op het punt om ingeruild te worden voor 2010. Traditiegetrouw denk ik na over het afgelopen jaar en de verwachtingen voor het komende jaar. Waarom eigenlijk? Meestal ebben de voornemens al vrij snel weg en ben ik al vergeten wat ik me voorgenomen heb.
Maar als ik zo terugkijk, is 2009 qua goede voornemens helemaal zo slecht nog niet geweest. Nee het was zeker geen topjaar, maar wel een beter jaar dan voorgaande jaren. En anders, anders omdat ik mezelf ten goede wilde veranderen en daarin meer wilskracht heb getoond dan voorheen.
Diverse gebeurtenissen uit het verleden hebben namelijk een enorme ravage bij me veroorzaakt en al die tijd heb ik me daarvoor afgesloten. Niet wetende dat die ravage behalve mezelf ook de mensen om mij heen trof, mensen die ongevraagd mijn ellende op hun bordje kregen, zoals mijn kinderen, lieve vriendin, familie en goede vrienden.
2009 is dus echt het jaar geweest van noem het maar ... puinruimen.
Dat wil ik in 2010 ook graag voortzetten en zelfs zodanig dat er weer orde is in mijn leven en die van de mensen om mij heen.
Een manier om orde te scheppen is om mijn gevoelens te uiten. Dat lijkt makkelijk, maar ik ben een heel gesloten persoon. Kan overal over meepraten, maar praten over mezelf is iets waar ik niet goed in ben. Vandaar deze blog en de blogs die nog gaan komen. Voor mezelf om me te uiten, mezelf ook beter te leren begrijpen, voor de eerder genoemde dierbaren omdat ze een uitleg verdienen en wie weet voor een onbekend iemand die zich herkend in mijn situatie en steun kan vinden in mijn verhaal.


we bloggen!


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

De vervelende boodschap ...
En de goede voornemens van 2010 zijn ...

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer