Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Marjan en de media

29/10/2009 - Twitter jij al?

Voordat ik begin met mijn verhaal over Twitter, wil ik eerst even vertellen dat ik me eigenlijk niet zo met de rages bezig houd. Wat misschien dan ook wel weer verklaard waarom ik Twitter niet echt zo geweldig vind. Voordat Twitter kwam was er al Facebook, Hyves, Blogs en vast nog wel meer van dit soort dingen. Bij Facebook en Hyves kun je via het internet contact onderhouden met mensen die je bijvoorbeeld niet zo vaak ziet, of oude klasgenoten weer opzoeken. Nou begreep ik daar eerlijk gezegd de hype eerst ook niet zo van, maar moet eerlijk bekennen dat ik nu zelf wel een Hyver ben. En hoewel het eerst wel een beetje gedwongen was (iedereen die constant liep te vragen heb je al Hyves?, ben ik nu toch om en zie ik ook het nut ervan wel in. Bij een blog kan iemand zijn verhaal vertellen over wat hij/zij mee maakt. Of je verteld een mening over een onderwerp. Het is een leuke manier om dingen van je af te schrijven en te delen met de wereld. Maar Twitter is anders. Twitter is een manier waarop je via kleine tekst berichtjes de wereld kan laten weten, wat je doet, voelt, ziet, hebt meegemaakt en noem maar op. En daar zie ik het nut dan weer niet van in. Want eerlijk gezegd hoef ik niet te weten dat Irene Moors net de meest verrukkelijke boerenkool heeft gegeten. Of dat Gerard Joling weer een nieuwe vriend heeft. En misschien heb ik het hele idee van Twitter wel verkeerd en zit er wel degelijk nut achter dergelijke informatie. Maar kan me bijna niet voorstellen dat mensen op mijn Twitter teksten zitten te wachten: Net klaar met mijn blog schrijven, straks lekker naar school Who cares? Maar wie weet als mensen weer net zo lang zullen vragen of ik al Twitter, dat ook ik fanatiek zal gaan Twitteren.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/10/2009 - Schokkend?

Het is woensdag avond en ik zat gewoon wat te zappen langs de tv zenders. Mijn oog viel op het tv programma 25 meest op SBS 6. Een progamma wat ik zo af en toe wel leuk vind om te kijken, en omdat ik niks beters was tegen gekomen bleef ik daar maar hangen. Het ging over de meest schokkende gebeurtenissen aller tijden. Ik was er helemaal klaar voor. Nou schokkend was het zeker. En dan doel ik niet alleen op de beelden die ze lieten zien, maar ook over de uitslag. Het programma was al bijna afgelopen toen ik ben gaan kijken, ze waren al bij de top 10 aanbeland. Ik was dus erg benieuwd wat men de meest schokkende gebeurtenissen aller tijden zou vinden. Op 7 stond een gebeurtenis op een Amerikaanse Highschool waar twee jongens met uzis in het rond zijn gaan schieten. Tijdens het filmpje lieten ze verschillende gesprekken horen van mensen uit het gebouw die belden aar het alarmnummer. Dit was inderdaad vrij schokkend. Maar wat daarna kwam vond ik bijna nog schokkender. Tijdens het drama op de highs school zijn ongeveer 14 mensen omgekomen. En ik loop nu een klein risico dat ik mensen beledig maar dat risico neem ik maar. Want wat stond tot mijn verbazing op 4, de dood van Michael Jackson!. Nou kan ik me best voorstellen dat, dat inderdaad vrij schokkend was. Ik zelf ben nooit echt fan geweest, maar ook ik keek daar wel even van op. Maar om de dood van Michael Jackson schokkender te vinden dan een ramp waar 14 mensen zijn omgekomen vind ik toch iets te ver gaan. Zelfs de Nieuwjaarsramp van Volendam stond nog lager. Maar het zal wel komen door het feit dat de dood van Michael Jackson nogal recent is. Ik besluit toch door te kijken wat men dan echt de nummer 1 vind. Ook hier stond ik best van versteld, want toen ik de nummer 2 zag wist ik eigenlijk niet meer wat op 1 moest staan dan. Op 2 stond 9-11, oftewel de vliegtuig ramp. Iedereen weet dat nog als de dag van gister en kan me goed voorstellen dat dit in de top 3 staat. En toen kwam de nummer 1, ik was er helemaal klaar voor. Koningendag 2009, wat een feest had moeten worden, werd een drama. En ook hier had ik mijn twijfels of deze zo hoog moet staan, maar denk dat ook weer komt doordat het een recente gebeurtenis was. Maar nu komt het, want tijdens het filmpje lieten ze een paar mensen aan het woord. En zo kwam er ook een mevrouw vertellen wat zij ervan vond. En deze mevrouw zei ongeveer Dat geloof je toch niet, dat dit gebeurd, met ZULK MOOI WEER Met zulk mooi weer? Wat heeft het weer er nu weer mee te maken, er liggen mensen gewond op de grond en de reactie van deze mevrouw is hoe kan dit gebeuren met zulk mooi weer. Dat is pas schokkend.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/10/2009 - Muziek in series

Tv series iedereen kijkt ernaar. Er zijn dan ook duizenden series op tv, voor ieder wat wils. Maar wat bij elke serie overeen komt is muziek. Het maakt niet uit of je nu naar Greys Anatomy kijkt of naar Prison Break, in beide series speelt muziek een belangrijke rol. Muziek geeft de serie een uitstraling. Als je een serie maakt over misdaad dan kan je met muziek al heel veel over een scene vertellen. Je weet vaak al dat er iets gaat gebeuren puur door de muziek. Je zou in een misdaadserie waarschijnlijk weinig top 40 muziek aantreffen. Terwijl als je een serie maakt dat over het leven van jongeren gaat je juist veel moderne liedjes zal horen (kijk maar eens naar the Hills) Muziek kan een scene net dat beetje extra geven. Omdat muziek vaak een gevoel bij je oproept, kun je zo een scene nog beter maken. Een goed voorbeeld is een zielige scene, zet daar een zielig nummer onder en het sleept je nog meer in het verhaal. Je gevoel word nog extra geprikkeld hierdoor. Muzikanten hebben zelf ook door dat muziek in series een handige plek is om je nummer aan de wereld te laten horen. Omdat veel mensen naar series kijken, horen veel mensen het nummer in 1x. Zo kun je als beginnend artiest jezelf op de kaart zetten. Series zoals The Hills letten vooral op nieuwe talent en geven ook regelmatig een optreden in de show. The Hills is ook een MTV programma dus dan kan het ook al snel. Mensen leren door series als Greys Anatomy ook andere artiesten kennen. Artiesten die niet in de top 40 te vinden zijn, maar wel degelijk mooie muziek maakt. Als ik naar een serie kijk, let ik altijd op de muziek. En hoor ook regelmatig wel een nummer waarvan ik denk, die moet ik hebben. Tegenwoordig is dat vrij makkelijk te vinden op internet. Type op google in Muziek uit Greys Anatomy en je vind zo een paar paginas waar je dat kan vinden. In Nederland maakte men nog niet altijd optimaal gebruik van muziek. Neem GTST, die heeft sinds dat de kijkcijfers dalen gezocht naar een oplossing. De serie doet nu al meer met muziek en moet zeggen word alweer wat leuker. Daarnaast hebben ze goed ingespeeld op de feit dat men vaak de muziek wil opzoeken, want dat kan gewoon op de site van GTST. Muziek in series het is in Amerika een standaard gebruik, en word gelukkig hier ook beter naar gekeken. Want of het nou bewust of onbewust is, muziek maakt een serie.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/10/2009 - Charmed or not

1998 was het jaar dat de serie charmed op tv verscheen. De serie verteld het verhaal over drie zussen die afstammen van een heksenfamilie. In de eerste aflevering kom je erachter dat ze dat zelf niet meer weten, maar bij toeval komt de jongste zus Phoebe erachter en bevrijd hun krachten. Vanaf dat moment zijn de zussen de krachtigste heksen van dat moment, The charmed ones. De power of three is wat hun sterk maakt de zusterband met elkaar. Elke zus heeft een eigen kracht. Prue (de oudste zus: Telekinese, (ze kan voorwerpen met haar geest en handen verplaatsen). Astral Projection, ze kan haar ziel uithaar lichaam laten treden. Piper: The power to freeze, ze kan dingen laten bevriezen met haar handen. Later in de serie kan ze ook dingen laten ontploffen. Phoebe: Premonition, ze krijgt visioenen doormiddel van het aanraken van een object of persoon. Levitation, ze kan haar lichaam laten zweven. Emphatic Power, ze kan emoties van andere mensen voelen, en soms krijgt ze gedachten door van mensen. Met deze krachten zijn ze samen onverslaanbaar. De serie draait vanaf de eerste aflevering goed. Het word een succes serie die 8 seizoenen mee draait. Zelfs als een van de hoofdpersonen dood gaat blijft de serie het goed doen. Aan het eind van seizoen 3 sterft Prue. Omdat de power of three zo niet meer bestaat hadden de programma makers een verassing voor iedereen, een halfzus genaamd Paige. Zij heeft net als Prue de kracht telekinese alleen werkt het bij haar anders. Omdat Paige half heks half wightlitgher is (kunnen heksen genezen en begeleiden heksen met het ontwikkelen van hun krachten) werkt de telekinese kracht anders. Paige roept een voorwerp en het orbt naar haar toe. De serie blijft na deze gewaagde actie een succes en stijgt alleen maar in populariteit. Maar waarom werd deze serie zn succes? De serie heeft als kracht dat men zich heel gemakkelijk met de personages meeleeft en kan identificeren. Ze makken het zelfde mee als gewone mensen, liefde, liefdesverdriet, familieproblemen, verliezen van familieleden/vrienden, werkproblemen, school ect. Hierdoor herkent men zich snel in de personages, je leeft met ze mee. Daarnaast had de serie erg veel humor. Die in elke aflevering weer terug keerde. Elke aflevering was weer anders, het had een ander onderwerp, werd anders gefilmd. Ze gingen terug in de tijd, vooruit in de tijd. Het bleef vernieuwd. Kijk alleen maar naar de ontwikkelingen van de krachten. Naarmate de seizoenen groeide de krachten van de zussen. De acteurs hebben ook zeker hun aandeel in het succes gehad. Het was goed geacteerd, geloofwaardig. Na 8 jaar hield de serie op, wat ik denk een goede keuze is geweest. De serie had eigenlijk alle onderwerpen gehad en de personages waren uitgegroeid. De keuze om te stoppen is daarom ook een goede keuze geweest. Ikzelf ben fan geweest vanaf het eerste uur, en heb thuis alle dvds en ondanks dat ik het natuurlijk jammer vond dat het ging stoppen, begreep ik het wel. Het was gewoon tijd om te stoppen. Er zullen genoeg mensen zijn geweest die geen fan waren van de serie (mijn vader bijvoorbeeld) en dat mag, maar deze serie heeft veel mensen plezier gegeven, en met bepaalde onderwerpen mensen zelfs geholpen. En of je het nou leuk vond of niet, de serie had iets speciaals. Genoeg charmed nu, volgende blog ga ik het over muziek hebben :) Marjan
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Een weblog die gemaakt is voor school met als onderwerp een thema uit de Media en Entertainment wereld.

«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer