Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
// Broniya In Exeter //

Omschrijving

* studeren * 3 maanden / 90 dagen * University of Plymouth, Faculty of Arts, Design: Graphic Communication with Typography * Exeter, Devon, United Kingdom


Menu

* Weblog Archief
* Home
* Mijn Profiel

* // FOTO'S //

Woensdag 5/4: Terugreis - Back Home


Na een nachtje niet al te lang en vast geslapen te hebben, ben ik mn spullen definitief gaan inpakken. We hebben simpel en snel ontbeten en daarna zijn we op de bus gestapt met al onze bagage naar Bristol Temple Meads (trainstation), vanuit daar zijn we met de speciale Bristol Airport bus naar het vliegveld gegaan.


We waren ongeveer 1,5 uur voor vertrektijd aanwezig. Bij het inchecken van onze bagage kregen we iets te horen waar we al bang voor waren....onze bagage was te zwaar!! oh oh, Olga's bagage was 2 kilo te zwaar en de mijne was 3,8 kilo te zwaar!! Ik hoefde gelukkig maar voor 3 kilo te betalen(15 pond). Eerst de kilo's betalen en daarna konden we pas onze boarding pasjes ophalen. Met paspoort en boardingpasje in de hand...op naar de douane! Spullen op de band leggen, gefouileerd worden en doorlopen naar de vertrekhal; gate 8. Hier aangekomen moesten we nog een klein uurtje wachten. Heb mn laatste engelse ponden besteed aan 2 flapjacks en wat sultana's.

Eenmaal onze voeten op de trap van het vliegtuig gezet te hebben, beseften we dat dit de laatste keer was dat we op Engelse bodem zouden staan...het avontuur was definitief voorbij! We hadden nog genoeg stoelkeuze in het vliegtuig, in vergelijking met de heenreis; we kozen een plekje bij de vleugel. Hier hadden we een mooi en goed zicht, het was ook ontzettend helder/lekker weer deze dag.
We hebben een goede vlucht gehad..en een super landing; we merkten er helemaal niets van..zo zacht en soepel verliep het. Weer Nederlandse grond onder onze voeten, na 3 maanden! haha vreemd hoor..maar vooral erg PLAT! haha. Op Schiphol, opzoek naar de bagagehal...eindje lopen was t wel. Wachten op de tassen duurde niet heel erg lang, maar wel lang genoeg, als je weet dat er mensen op je staan te wachten achter de schuifdeuren!! We liepen met onze bagage door de schuifdeuren en ja hoor.. daar stonden mn ouders, Arnoud&Tirza me op te wachten. Olga werd opgehaald door haar vriend, Tesse. Het was 'n beetje 'vreemd' ze weer te zien na 3 maanden, maar natuurlijk ook ontzettend fijn! Olga en ik hebben afscheid genomen; zij zijn met de trein terug naar Groningen gegaan en wij zijn met de auto naar Hengelo gegaan.


Het was een super, mooie, toffe, leerzame, goede, gezellige, inspirerende, leuke, motiverende, actieve, verhelderende, experimentele, verbredende, fantastische en onvergetelijke ervaring!

Voor nu zijn jullie van me af, maar ik wil zeker weer gaan reizen en ik wil zeker méér van de wereld zien..dus er komt misschien nog wel weer eens een weblog met mn avonturen in het buitenland...ik hou jullie op de hoogte!
Ik wil jullie heel erg bedanken voor t lezen van mijn verhalen, bekijken van mijn foto's, plaatsen van reacties, sturen van mailtjes/kaartjes/smsjes en voor de gesprekjes die ik op msn met sommige van jullie heb mogen voeren; BEDANKT allemaal!

Hier wil ik mijn verhaal stoppen.. dit is t einde van al mijn Exeter/Engeland avonturen, slüss, basta, finito...THE END

Liefs Broniya

p.s: vergeet niet om nog bij de foto's te kijken!


Geplaatst: 22:30, 8/4/2006
Reacties (3) | Plaats Reactie | Link

Dinsdag 28/3 t/m Dinsdag 4/4 - Laatste weekje!


Hier ben ik dan eindelijk weer eens, met een nieuw bericht. Het is tenslotte ook al weer de laatste dag hier in Engeland voor mij, dus er moest maar eens een bericht komen.

We waren gebleven bij dinsdag: Vandaag ben ik rond 11 uur naar uni vertrokken en heb om 12 uur mijn Assessment gehad, over beide modules/projects (Identity/Liberty & Digital Media/Globalisation) die ik gevolgd heb. Het verliep allemaal rustig en goed; was er wel tevreden mee. Na dit gesprekje, ben ik nog eventjes achter de computer gaan zitten, maar ook al snel ben ik met Mike en Mark naar de Quay gegaan, om daar lekker wat te gaan drinken. Om te vieren dat we klaar/vrij zijn, maar ook gewoon omdat het heerlijk weer was deze dag! We hebben er genoten van de zon, een drankje en een hapje..alles erop en eraan. Wat later vergezelden ook James&Ali ons, om wat te drinken/eten. We hebben een leuke, gezellige middag gehad! (zie foto’s)Woensdag: ben ik lekker thuis gebleven, ben nu tenslotte vrij!! Wat een lekker gevoel eigenlijk, maar ook wel weer raar aan de ene kant.. Heb heerlijk uitgeslapen en ik heb vandaag een lekkere Chocolade/Bananencake gemaakt. Jaja, alwéér eentje! Dit was mn derde cake die ik hier in Portlandstreet heb gemaakt..en als het aan de boys ligt mag ik er elke week wel eentje maken! Haha Het valt dus erg goed in de smaak; mijn cake-bak-kunst. Gelukkig maar.Donderdag:  vandaag ben ik wel weer even naar uni gegaan, zo rond 12 uur (het was definitief mn laatste dag op uni; ook laatste keer het hele eind gelopen, gek was dat). Ik kon mn cijfers ophalen! Heb 2 aardig goede cijfers terug, als ik mn classmates mag geloven. Ik was de eerste die al cijfers terug kreeg. Olga had vrijdags haar assessment pas en mn classmates krijgen hun cijfers pas na de easterbreak(van 3 weken) te zien! Toen ik mn cijfers onder ogen zag was ik er niet zo heel blij mee, maar na t lezen van t commentaar snapte ik het ook wel weer. Voor mijn Liberty project heb ik een B gekregen en voor mijn Globalisatie project heb ik een C gekregen. Zelf had ik het omgekeerd verwacht, ik was namelijk erg tevreden met ‘t eindresultaat van mijn Globalisatie boekje. Daarbij ondervond ik ook meer plezier en uitdaging bij dit laatste project. Vond het fijn om experimenteel bezig te zijn en heb dit project grotendeels met Illustrator gemaakt, wat voor mij ook een uitdaging is geweest. Heb t programma beter leren kennen en ben blij met wat ik uiteindelijk geleerd heb met dit project.
Als mijn gevoel en idee over het project positief zijn, doen mijn cijfers er voor mij ook niet zoveel meer toe… achja..het zegt wel iets natuurlijk; en wat er gezegd wordt begrijp ik heel goed, dus niks aan de hand denk ik dan maar. Al met al: heb ik mn 3 maanden lange studie in the UK perfect afgerond! Al zeg ik het zelf..

Ook heb ik vandaag mijn bestanden/werk op een cd gebrand. Altijd handig! Verder had ik vandaag een afspraak bij de Student’s Union, om sweaters/hoodies te bekijken/passen, maar er was niemand aanwezig deze dag! Pff raar hoor…helaas, voor mij zit er nóg geen leuke hoodie in, met de tekst ‘University of Plymouth’. Even afwachten dan maar, of t via de mail geregeld kan worden. Vast wel.

Toen ik mn werk bij elkaar aan het pakken was, ontmoette ik iemand; Pete! Hij was de dag ervoor terug in Engeland, maar vandaag kwam hij terug naar uni en naar de Portlandstreet.
Erg leuk om hem nu in levende lijve te ontmoeten, raar, maar het was meteen goed…

Einde van de middag heb ik met mn huisgenoten, als afsluiter voor de easterbreak nog wat gedronken in de Bar op uni. We hebben gekletst, gedronken, gelachen en er werd gepoolt en gedart. Toen de meeste mensen trek begonnen te krijgen zijn we, volgens plan, richting centrum vertrokken met de bus om daar uiteten te gaan met zn allen. Olga en ik vonden t erg leuk om nog even wat te doen met zn allen, zodat we nog even allemaal bij elkaar waren, voordat er mensen zouden vertrekken. We wilden naar de Wetherspoons gaan, maar daar was het erg druk, te druk! Na een klein stukje doorlopen kwamen we terecht bij Butlers; gezellig soortgelijk restaurantje/eetcafe. Ook deze avond was het weer gezellig…zoals het hoort.  (zie foto’s)

Met een volle maag zijn de meeste richting Portlandstreet gegaan om daar tassen/spullen weg te brengen. Thuis heb ik het Backpackers hostel in Bristol gebeld (met Mike’s phone), om een kamer te boeken voor 2 nachten. Hierna hebben we wat gedronken beneden en daarna zijn we uitgegaan! Olga kon niet mee, omdat ze nog druk was en de volgende dag haar assessment had. Maar voor mij was het een top avond. Ben voor het eerst in een club geweest in Exeter; Timepiece. Ga hier niet verder uitweiden over de avond, maar als ik zeg dat ik de vogels hoorde fluiten en dat de zon al onderweg was, dan zeg ik genoeg. Haha.Vrijdag: lekker uitgeslapen(alhoewel ik mn wekker had gezet om afscheid te nemen van Mike; hij vertrok naar huis en we zouden hem niet meer zien)…verder niet zoveel gedaan overdag.  ’s Avonds zijn Olga en ik voor de laatste keer naar een Internationaal Exchange feestje geweest, om iedereen nog eventjes te zien. Om ong 12 uur zijn we vertrokken, richting the Old Firehouse om daar onze huisgenoten en andere vrienden te ontmoeten en wat te drinken. We zijn tot sluitingstijd gebleven, maar als snel daarna zijn Olga en ik naar huis gelopen, we vonden er niet al te veel meer aan. Was toch weer 4 uur voordat ik in bed lag.Zaterdag: weer uitgeslapen.. en s’middags besloten Olga en ik om voor de laatste keer (alwéér iets voor de laatste keer!.pff) naar het centrum te gaan om nog even te genieten van Exeter met haar lekkere weer! En ja hoor, we hebben genoten, lekker wat gegeten en er was een zonnetje; altijd goed.
En ’s avonds….jaja we zijn weer uitgegaan! Deze keer zonder huisgenoten..wat eigenlijk ook wel een keer leuk was. Olga en ik zijn met een paar van haar en paar van mijn klasgenoten uitgeweest. Eerst wat drinken  bij iemand thuis en toen (in de regen, allemaal een paraplu!) naar de stad gegaan. We zijn naar de Cavern gegaan; waar ik ook nog nooit eerder was geweest! (jammer genoeg..) Hier hebben we een ontzettend goede avond gehad..we hadden behoorlijk wat gedronken, maarjah dat krijg je he..de laatste dagen voordat je weer terug naar NL gaat en je nieuwe vrienden niet meer kan zien.. Wederom was het weer laat, de derde avond, nu was het weer 6 uur!!Zondag: Vandaag moesten Olga en ik toch echt onze spullen bij elkaar pakken, kamer opruimen en onze tassen inpakken. We zouden maandagochtend met de trein naar Bristol vertrekken.  De hele dag zijn we hiermee bezig geweest..
Wel gek om zo ineens weer je kamer leeg te ruimen..je hebt er toch 3 maanden van je leven doorgebracht!  Ook hebben we afscheid genomen van Pete (die weer terug gaat naar zn ouders in Bristol) en van Rob (die ook naar zn ouders ging). Raar om 1 voor 1 afscheid te nemen van iedereen in het huis. Maar misschien wel beter dan allemaal in 1 keer tegelijk.Maandag: Ik had mn wekker gezet om 7.30 uur(om nog wat dingen op te ruimen, te stofzuigen , te douchen, goed te ontbijten etc), maar ik werd wakker gemaakt door Olga om 9.15 uur!! Oeps….de wekker uitgedrukt! Hmm niet zo slim. En om deze tijd had ik de taxi willen bellen die ons naar het St Davids station zou brengen, maar dat heeft Olga gedaan nadat ze me wakker had gemaakt. Olga en ik vonden allebei een hele lieve kaart voor onze deur, met een groet van alle huisgenoten(+vriendinnen), how sweeet!
We wilden de trein van 10.21 uur halen, maar het werd een trein later. De taxi stond voor en we namen afscheid van James&Ali, Chris&Jem…ze zwaaiden ons uit! Pfff wat is dat een raar gezicht! Je vertrekt van je huisgenoten en je huisje waar je 3 maanden je tijd hebt doorgebracht…maar het moest een keer gebeuren natuurlijk!  Had er gemengde gevoelens bij..wat heel normaal is denk ik.

Met de trein aangekomen op Bistol Temple Meads zijn we met de bus richting youth hostel/old centre gegaan. Na beetje hulp van 2 lieve behulpzame dames hebben we het hostel gevonden. Inchecken, spullen veilig opbergen en daarna zijn we vertrokken met de trein naar Bath. Waar we een hele leuke dag hebben gehad. Wéér lekker weer, mooie oude gebouwen, gezellig centrum en veel mensen. Aan het eind wat boodschapjes gedaan en met de trein terug gegaan; was maar 12 minuutjes!! 
Het hostel is erg gezellig; het is 1 groot internationaal studentenhuis!! Allemaal mensen die rondreizen, werken, werk zoeken, studeren of gewoon een bezoek brengen aan Bristol. Vandaag hebben we spaanse, duitse en australische mensen ontmoet, super gezellig en interessant!Dinsdag: laatste dag van ons verblijf dat we echt nog wat kunnen doen in Engeland. We hebben rustig ontbeten in de keuken(en de Spaanse Marcos en Angeles engels geleerd) en zijn in het begin van de middag naar Cardiff (Wales) vertrokken met de trein. We liepen met Marcos en Angeles mee naar het station, zij moesten daar een vriend afhalen. Het was ongeveer een uurtje met de trein, waaronder 10 minuutjes in een lange tunnel(onder water/zee door?!). We hebben veel mooie dingen gezien in Cardiff(waaronder een kasteeltje, zie foto’s) en wederom een leuke dag gehad. (heb ook nog een aardige Poolse jongen ontmoet in ht hostel; Lukasz)
Deze dag zijn we ook nog uiteten geweest in Bristol, om het einde van ons verblijf even helemaal af te sluiten. We hebben heerlijk gegeten bij een mexicaans restaurant..jammie! 

Op dit moment is het al laat en wil ik graag slapen, mn laatste avond hier en ik moet ook gaan slapen nu. Morgen vliegen we terug naar NL en zien we iedereen weer! Yeeaah, daar hebben we nu ook wel zin in eigenlijk! Laat morgen maar komen!!

Jullie horen van me als ik weer in NL ben…tot dan!

Groetjes, Liefs, KUS*
Broniya


Geplaatst: 00:55, 5/4/2006
Reacties (0) | Plaats Reactie | Link

<- Vorige Pagina | Volgende Pagina ->

Hosting door HQ ICT Systeembeheer