Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Live Bubblicious!

Nadenken

Posted on 9/4/2010 at 16:11 in Alledagboek
Op een ochtend stopte mijn horloge met tikken. Even twijfelde ik of de tijd gewoon door zou gaan, maar toen ik me daar overheen had gedronken, fietste ik naar de juwelier om het te laten maken. De juwelier zei dat het 40 euro kostte en dat zelfs dan succes nog niet gegarandeerd was. Ik geloofde al lang niet meer in situaties waarin succes gegarandeerd was, maar hij zei het met een gezicht alsof ik er maar beter even over na kon denken. Ook nadenken was voor mij niet nodig. De beslissing was al lang gemaakt in mijn hoofd of waar dan ook. De tijd die je dan soms geadviseerd krijgt om na te denken gebruik ik altijd om mijn beslissing begrijpelijk te maken voor mezelf en de buitenwereld.
‘Ik wil er graag even over nadenken’ had ik, geheel volgens het scenario, gezegd en ik was de winkel uitgelopen, wetende dat ik terug zou komen in persoonlijk betere economische tijden.

Drinken

Posted on 9/4/2010 at 16:09 in Alledagboek
Om haar gezicht te zien zei ik tegen het meisje in de slijterij toen ze vroeg of het een cadeautje was: ‘Nee, ik ben net ontslagen’. Zo blijkt weer dat je fictie geen recht doet om het te beperken tot papier. De waarheid was dat ik net een nieuwe baan had, maar dat kan net zo’n goede rede zijn om te drinken. Ook zijn er veel goede redenen om niet te drinken zodat je eigenlijk nooit precies weet wat de bedoeling is. Ik wist al jaren niet meer wat de bedoeling was en dat beviel me niks. Wel kwam ik er regelmatig achter wat niet de bedoeling was, maar het wegstreepprincipe om de waarheid over te houden leek me een gebed zonder end te gaan worden en aangezien ik nog te jong was om de waarheid een gebed zonder end te noemen bleef ik wegstrepen en noemde de waarheid intussen een worst aan een hengel waar je net niet bij kunt. Op die manier probeerde ik over te komen als een intelligente denker die wel gewon Nederlands blijft praten en ik het idee dat dit lukte, maar dat zei natuurlijk niks. Zoals de meeste ideeën nietszeggend zijn om over woorden nog maar te schrijven. Nou nog even dan!

Alledagboek

Posted on 9/4/2010 at 16:07 in Alledagboek
En zo begon ik te schijven in mijn alledagboek dat ik zo noemde om discipline en regelmaat voor mezelf te creëren. Zonder discipline blijven je bladzijden leeg of loop je de kans om geschreven te worden, wat sommige mensen geen recht doet. Om de mogelijkheid open te houden zo’n mens te zijn begon ik vol goede moed, want als een alledagboek nog een dagboek is, is er goede moed in overvloed. Zo is er eigenlijk altijd goede moed in overvloed als er geen consequenties aan verbonden zijn. Net als de wereldmachten die budgetten beschikbaar stellen om de slachtoffers van een ramp te helpen. Ik stel mijn goede moed beschikbaar aan die arme lege bladzijdes en rust niet voordat ze allemaal van hun leegheid zijn gered. Zo zal ik mezelf van de leegheid redden, betekenis geven.

Recent Entries

- Nadenken
- Drinken
- Alledagboek

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer