Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Beeldende Vorming Portfolio

Description

Dit is mijn blog, gebruikt als een portfolio van mijn werken bij bv.


«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Het einde in zicht!

Omdat ik toch erg veel moeite had met de verhoudingen bij de benen, heb ik de houding zodanig ingezoomd dat ik me daar geen zorgen meer over hoefde te maken. 

Dat hielp mijn zelfvertrouwen en vol goede moed ging ik aan de slag op A3 papier. Omdat ik eerst de hele tijd vrij klein bezig ben geweest was de overgang een beetje moeilijk. Maar nadat ik uiteindelijk de juiste verhoudingen had gevonden, ging het bijna vanzelf. Om dat uit te vinden, heb ik een aantal plaatjes als voorbeeld gebruikt en die gecombineerd. 

Deze heb ik voornamelijk voor de armen gebruikt:

Voor de vorm van het hoofd en de oren heb ik dit plaatje gebruikt:

Voor de schouders en een deel van de rug heb ik dit plaatje gebruikt:

Ook heb ik nog wat schetsjes gemaakt om uit te vogelen hoe de armen er het beste uitzagen.

Ook wilde ik nog iets doen met de kleding die ze aan heeft. Aangezien ik er nu geen zwierige jurk meer van kon maken, miste het voor mij nog iets spannends. Gewoon een achterkant van een shirt zou zo saai zijn. Toen bedacht ik me dat het leuk zou zijn om er een grote strik op te tekenen. Daarvoor heb ik dit plaatje gebruikt: 


Posted: 01:19, 21/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hmm... materiaal?

Nu zag ik helemaal voor me hoe ik de houding wilde hebben. Dat plaatje klopte in ieder geval. Nadat ik het had getekend, was ik er dan ook tevreden mee. Maar wat dan? Welk materiaal ga ik gebruiken? Daar had ik nog niet over nagedacht... Allereerst wilde ik gaan schilderen, totdat ik me bedacht dat schilderen niet mijn sterkste kant is. Mijn tweede idee was wol. Misschien was het leuk om alles op te vullen met wol? Zo kon ik ook veel verschillende kleuren gebruiken. Ik probeerde het en dit was het resultaat:

Ik vond het niet heel geweldig. Zo leek het niet heel realistisch meer en werd haar lichaam een soor vierkant. Ook het effect van de jurk die er achteraan zwaait was weg. Ik heb ook geprobeerd een soort mini-jurkje te maken van stof om dat er dan op te plakken. Toen ik dat ervoor hield vond ik het eigenlijk niet zo mooi. Dit plan heb ik dus ook gelijk weggestreept. Verder wilde ik nog iets proberen met verschillende kleuren rietjes. Dat werd al helemaal niks. In de klas werd wel gezegd dat het haar zo mooi was en het daardoor ook echt leek alsof de wind door haar haren kwam. Dus heb ik besloten om dat er wel in te houden. Uiteindelijk heb ik ook besloten om het gewoon te tekenen, omdat ik het zo nog het realisme kon geven wat ik wilde. Ook kon ik dan de technieken die ik bij het modeltekenen heb geleerd gebruiken om bijvoorbeeld de plooien in de jurk te laten zien door middel van schaduw.


Posted: 23:33, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

En nu?

En toen zat ik vast. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik heb lang met de verschillende houdingen geexperimenteerd, maar niks leek echt goed te zijn. Ik ging op zoek naar schilders die me misschien inspiratie konden geven. De eerste die ik tegenkwam was Anneke Haans. Haar schilderijen zijn ook vrijheid gerelateerd. Vooral de felle kleuren die ze gebruikt spraken mij aan. Ik wist dat er iets van kleur in mijn werk moest gaan zitten. Kleuren zijn nou eenmaal mooi, net als vrijheid.

De tweede schilder die me inspireerde was Coby van der Heide. Zij schilderd vooral realistisch, iets wat ik ook wel zag zitten. Toen heb ik besloten dat ik mijn tekening ook zo realistisch mogelijk wilde hebben. 


Posted: 23:05, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Inspiratie & schetsen

Door Pinterest en de houtskooltekeningen kreeg ik al wat inspiratie. In een tussenuur ben ik toen wat gaan schetsen. Ik had alleen een schrift en een pen, dus het ziet er wat rommelig uit.

Deze schets vond ik qua houding wel goed. Ik was er alleen nog niet uit of ik dit ook als definitieve houding zou nemen. Zou een zijaanzicht niet beter zijn? Ik heb toen nog twee schetsen gemaakt; een van de zijkant en nog een van de achterkant.

Ik vond uiteindelijk een achteraanzicht toch mooier. Maar ik wist nog steeds niet goed wat nou een goede houding was. Nadat ik wat plaatjes op Pinterest had bekeken, kwam ik op een aantal mogelijkheden uit. Hiermee heb ik een soort 'mix&match' schetsen gemaakt, om te kijken welke bovenkant en welke onderkant ik leuk vond en welke bij elkaar pasten.


Posted: 22:50, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Houtskool & poses

Tijdens een aantal lessen zijn we aan de slag gegaan met houtskool. Hiermee hebben we verschillende poses uitgeprobeert en steeds een ander model nagetekend. Om te beginnen met het natekenen van een houding moesten we eerst alleen de belangrijkste lijnen tekenen. Dit hebben we niet alleen gedaan door het model met houtskool na te tekenen, maar we hebben ook in blaadjes foto's opgezocht en het met een stift gedaan.

Daarna moesten we ons meer concentreren op de buitenste randen en het licht. Welke plekken waren licht en welke donker? Hoe laat je zien dat er plooien in de kleding zit? Dat waren een aantal dingen waar we ons nu mee bezig moesten houden. Ook gingen we nu de houding tekenen door middel van cirkels. Zo waren de verhoudingen makkelijker.

 

 


Posted: 22:16, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Het idee

De opdracht was om iets te maken waarin de mens centraal stond. Ik had die dag een liedje in mijn hoofd dat ging over vrijheid. Dat vond ik wel een mooi onderwerp en ik ben daarbij eerst een woordspin gaan maken. Ook heb ik op pinterest gezocht naar plaatjes.

Free Now - Sleeping With Sirens

I wrote this song for my father
Sometimes I feel he never gave a damn about me
Though he raised me like he should
Did he understand me? No, no, I don't think so.

I wrote this song for my mother
She had to leave me, when I was younger
She said son, seek this life and keep an open mind
But in my mind's eye...

...I am free now
Free to live without my fears
I believe now
There's a reason why I'm here
It's to try to do good
It's to try to do better

Who will I be for my daughter?
This little baby, she means the world to me
Will I relive their mistakes?
Or do things the right way?
For her sake!

I am free now
Free to live without my fears
I believe now
There's a reason why I'm here

Can I be a man?
One that understands
How to love more patiently
I am free now
I am free now.

And we dream of the day, when our kids can play
In the streets with no fear of being taken away
Fathers raise their sons with respect and love
Handle anger and pain with no need for no guns
If we hope to be free it takes you and me
To start over here and now
'Cause this world is the way it is,
It's how we raise our kids.

I wrote this song for my mother,
Wrote this song for our father
So hopefully we can come together
And hopefully make things a little better.

I am free now
Free to live without my fears
I believe now
There's a reason why I'm here.

Can I be a man?
One that understands
How to love more patiently
I am free now
I am free now
I am free now
I am free now.
 
 
 
 
Toen ik zocht kwam ik opeens bovenstaand plaatje met een schommel tegen. Toen bedacht ik me dat een schommel eigenlijk het ultieme gevoel van vrijheid uitbeeld. Daarom ben ik toen doorgegaan met plaatjes van mensen op schommels zoeken. 
 
 
 
Ik vond dat ik iets wilde maken dat leek op de laatste foto. De duistere onderkant en de lichte bovenkant beelden mooi uit hoe je door de vrijheid van een schommel van het duister terug naar mooie, vrolijke tijden kan.
 

Posted: 22:00, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Het begin

De eerste opdracht was dingen natekenen door nauwkeurig te kijken.

Omdat dit nog veel ging uit geheugen en minder door te kijken, hebben we veel oefeningen gedaan. Bijvoorbeeld deze, door een plaatje na te tekenen, maar dan op z'n kop. Zo kon je de vorm niet makkelijk vanuit je geheugen tekenen.


Posted: 20:36, 20/1/2014
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer