Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

cathering in zuidholland

Goed opletten bij huwelijk

15:05, 18/10/2011 .. 0 trackbacks .. Link
Naast de eerder genoemde catering Gorinchem kwamen wij bij wel meer locaties tegen dat de cateraar er standaard bij zat. Wat ons ook erg opviel was dat de prijzen constant zonder btw gegeven worden. Let hier dus ook op als je een locatie wilt huren. Het kan dus zijn dat je achteraf een verrassing krijgt omdat je dan opeens nog even 20% extra aan btw moet betalen. En dan ook nog extra aan de catering utrecht want die rekent de btw ook niet mee. Wij vonden dit wel heel vreemd vooral omdat het gaat om particuliere partijen. Maar waarschijnlijk worden veel van de locaties voornamelijk afgehuurd door bedrijven en dergelijke. Die kunnen de btw weer verrekenen dus op dat punt begrijpen we wel dat er geen btw berekend hoeft te worden. Maar voor particulieren zou dat wel standaard gedaan moeten worden.

Een ander puntje dat ons ook verraste is de manier van reserveren. Heel veel mensen laten de locatie vasthouden voor een bepaalde datum maar betalen hier dan niet voor. Wat ervoor zorgt dat als je direct bij de reservering betaald je vaak nog wel de locatie kunt krijgen ook als hij al gereserveerd is. De personen die zo’n locatie dan reserveren worden dan onder druk gezet door de verhuurder om te betalen. En wanneer zij dat niet willen. Dan is het toch vaak zo dat de persoon die als eerste betaald. De locatie gewoon krijgt. Aan de ene kant is dit natuurlijk een beetje apart. Maar aan de andere kant is het ook wel heel begrijpelijk. Die mensen moeten natuurlijk ook gewoon hun brood verdienen. En als ze dan de zekerheid hebben dat het werkelijk betaald is/word. Dan zullen ze dat natuurlijk verkiezen boven de reservering. Het kan dan zo zijn dat ze uiteindelijk dan met een lege locatie blijven omdat de mensen die het gereserveerd hadden toch voor iets anders kiezen. En dan kost het je dus gewoon geld.

De prijzen van de locaties in Nederland liggen overigens wel vrij hoog zoals al eerder aangegeven. De bedragen die soms gewoon gevraagd worden liegen er niet om. En dan niet begrijpen dat je zo’n locatie niet vaker verhuurd. Dan vraag ik me af hoe het met de prijselasticiteit zit. Is het dat echt zo dat als ze de prijs verlagen ze de zaal niet vaker vol hebben en dus meer omzet binnen halen? Of word de locatie er meer bij gedaan en is het niet de core business. Dan kan ik het nog begrijpen dat ze van die hoge prijzen vragen. Als je het toch niet hoeft te verhuren waarom zou je dan geen hoge prijzen vragen? Elke euro is dan mooi meegenomen en er zal vast wel eens iemand langskomen die gek genoeg is om het te betalen. Maar voor mijn schoonzus ligt dat toch wel anders. Die kan de prijzen vergelijken met de prijzen van waar ze nu woont. Er merkt toch dat er in Nederland wel erg veel geld gevraagd wordt. En dan voornamelijk in de grotere steden. Die blijven op de een of andere manier toch nog flink in trek. In de kleinere plaatsen merk je wel dat de prijzen dalen. Daar is er gewoon minder vraag en dat doet de prijs toch dalen.

 Bruiloft organisatie

15:55, 20/9/2011 .. 0 trackbacks .. Link
 

Voor de bruiloft van mijn schoonzus moet ik allemaal dingen regelen aangezien ik de ceremoniemeester ben. We zijn dan ook al bij allerlei verschillende locaties wezen kijken en hebben er nu wel bijna eentje gevonden. Doordat zij in het buitenland woont is het wel een tijdrovende klus om alle locaties te bekijken. We moeten het natuurlijk zo snel en goed mogelijk doen. Gezien het feit dat zij niet even terug kan komen om het nog een keer te bekijken. Ze woont in het middenoosten. Dus dat is ook niet echt om de hoek. Maar ze wilt wel graag in Nederland trouwen. Omdat daar toch nog het grootste deel van haar vrienden en familie woont. Ze heeft er ook over nagedacht om te trouwen in het land waar ze nu woont maar dat zou betekenen dat er toch wel aanzienlijk minder mensen zullen komen. Want niet iedereen kan dat betalen natuurlijk. Het is ook niet heel goedkoop. Alleen voor 2 vliegtickets ben je al snel 2000 euro kwijt. En dan moet je nog een hotel zien te vinden. Dus het is niet echt goedkoop om erheen te gaan. Daarnaast durft ook niet iedereen te vliegen dus dit zou ook weer betekenen dat er minder mensen komen.

Er zijn ook vrienden en familieleden die juist graag willen dat ze trouwt in het land waar ze nu woont. Want dan kunnen ze er met z’n allen heen komen. Dat is natuurlijk ook wel weer leuk.
Maar op dit moment zijn we dus in Nederland aan het kijken naar mogelijke locaties. En dat zijn er echt mega veel. We hebben verschillende boeken doorzocht en het is echt mega wat je in Nederland allemaal kan huren. Maar niet iedere locatie is even betaalbaar. Sommige locaties zijn toch wel erg duur. Zelfs voor Nederlandse begrippen zijn sommige locatie haast onbetaalbaar. Daarnaast zich je bij sommige locatie ook gebonden aan de locale cateraar. Zo hadden we een locatie in Zuid Holland en daar moest je gebruik maken van catering Gorinchem. En dat is natuurlijk een hele prima cateraar. Maar zij wil gewoon zelf kunnen kiezen wat ze wil en wie ze als cateraar wilt. En niet vastzitten aan de cateraar die bij de locatie hoort. En dit is voor veel locaties natuurlijk wel verplicht. Die maken afspraken met een cateraar zoals catering Gorinchem. En die cateraar verwacht dan ook dat hij standaard ingeschakeld word. Mits hij natuurlijk wel kan. Het is dan ook aan te raden dat als je naar een locatie kijkt. Dat je wel goed informeert of het ook mogelijk is om van je ‘eigen’ cateraar gebruik te maken. Daarnaast is het ook van belang goed te informeren wat er allemaal op zo’n locatie aanwezig kan zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat als je gebruik maakt van je eigen catering utrecht bijvoorbeeld. Dat er opeens allemaal dingen niet kunnen of niet aanwezig zijn. Omdat die bij de standaard cateraar horen. Dus informeer hier wel goed naar. En zorg ervoor dat je alles wat niet gebruikt kan worden ook noteert en hier duidelijke afspraken over maakt met de verhurende partij. Zodat je niet op de dag zelf voor allemaal verrassingen komt te staan.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Goed opletten bij huwelijk
Bruiloft organisatie

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer