Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Joge's CCSVI dagboek deel II

Facebook

09:31, 4/10/2012 .. 0 comments .. Link
Facebook

Eigenlijk begon 't bij die quiz. Een paar dagen later had iemand 't over die foto. Welke foto? De foto die gemaakt was tijdens de quiz! Waar had ik die dan moeten zien? Hoe had ik die gemist?

Op Facebook!

Zit jij niet op Facebook dan?

Nou, nee eigenlijk. Ik hoor allemaal dat je je hele hebben en houden op straat gooit, dus ik ben nooit lid geworden.

Nu dus wel; vandaar dat 't hier wat rustig is, zacht gezegd. Alle energie gaat nu naar FB. Sorry...

www.facebook.com

zoek op m'n naam, en je komt er wel.


Alaaf !

14:55, 26/8/2012 .. 0 comments .. Link
Alaaf !

Gisteren, na flink wat groepsdruk, deelgenomen aan 'de grote dorpsquiz', georganiseerd door de carnavalsvereniging. In principe helemaal niks voor mij. Al was ik gezond, dan zou ik nog niet gaan. Maar ik vond dat ik maar 's onder de mensen moest komen. Desnoods op deze manier. En ik wilde de club niet in de steek laten. Dus...

Een stukje rijden in de Trax. Kende geen hond bij aankomst. Veel te harde retteketetmuziek in de tent. Dus maar weer naar buiten, een beetje beleefd babbelen, links en rechts.

Gelukkig kwam de rest opdagen en werden we versterkt met een carnavalsdeskundige. De quiz begon gelukkig vrij vlot. Verschillende rondes; bestellen bij iedere ronde. Na twee bitter lemon zal ik gelukkig 'vol' en kon ik bij ieder rondje vriendelijk bedanken.

Het ging best lekker; soms wel een beetje weinig bedenktijd. Zelfs een deel van de buitenspelen waren voor mij te doen (tennisballetjes in emmers gooien...) Kortom: we waren goed op stoom. Bij de tussenstand stonden we eng hoog. Een financiele impuls voor de clubkas en een ballonvaart kwamen dichtbij!

Helaas... derde.

Maar toch 55 euro. Vanwege het jubileumjaar. Het was toch leuk. En goed om eens ondergedompeld te zijn in het dorpsleven!


geen kruid

14:27, 19/8/2012 .. 0 comments .. Link
Geen kruid tegen gewassen...

Vandaag en gisteren: bloedheet. Geen punt zou je zeggen: je hebt toch airco nu? Dat klopt. En is handig. Als je thuis bent.

Gisteren waren m'n ouders in de gelukkige omstandigheid dat ze 50 jaar geleden getrouwd waren. En dat werd gevierd! Een gezellige middag met vrienden, buren en familie. Gelukkig hier vlakbij. Een probleempje: geen airco....


Gelukkig bracht m'n vrouw me met haar auto (zij heeft wel airco, ik niet in m'n bus). De elektische rolstoel kon dus niet mee. De van gemeentewegen verstrekte 'gewone' rolstoel kwam nu dus goed van pas. Er was onder de reuzeventilator een plaatsje voor ons gereserveerd. Super!


Maar desondanks was 't lopen beroerd. Toch te warm hoor! En dan helpt zelf m'n Fampyra niet meer, of althans niet genoeg om vlot voor de dag te komen...


Groeten aan tante Sien! Een van de trouwe lezers die ik gisteren live mocht ontmoeten!


Post!

14:49, 16/8/2012 .. 0 comments .. Link
Post!

Net toen m'n ouders op bezoek kwamen, zat ie in de bus; de beschikking. Ik krijg een vergoeding en wel de maximale binnen de gemeente! Dat is goed nieuws.

Probleempje: in gekunstelde notarisstijl worden de voorwaarden benoemd, en ik begrijp er eerlijk gezegd niet veel van. Wat dacht u van dit: 'De meerwaarde die door het treffen van de woonvoorziening is ontstaan, dient geheel of gedeeltelijk, aan de gemeente te worden terugbetaald, tot maximaal het door de gemeente gesubsidieerde bedrag'.

'Geheel of gedeeltelijk'?? Wanneer geheel, wanneer gedeeltelijk, welk deel dan?? Tot maximaal het  gesubsidieerde bedrag?? Het gaat toch om de MEERwaarde?

En zo zitten er nog meer dingen in die boven m'n pet gaan. Morgen eens bellen; ik wil het begrijpen voordat ik m'n krabbel zet.


Wat nu?

13:46, 12/8/2012 .. 0 comments .. Link
Wat nu?

Postbode is geweest. In zijn rapportage heeft de bouwkundige beschreven wat de goedkoopste adequate oplossing is en wat die zou kosten. Dus een theoretische exercitie om een kostenraming t.b.v. de gemeente te maken.

De goedkoopste adequate oplossing in mijn geval zou een WMO-unit zijn (soort container) die achter het huis zou kunnen worden geplaatst en aangesloten op de woning. Daarin zit een slaapkamer en een aangepaste badkamer.

Deze oplossing is naar zijn schatting een kleine 10.000 euro duurder dan het bedrag dat de gemeente nu ter beschikking wil stellen.

Dus: wat nu. Zal ik hierover in discussie gaan? Het begint dan op een principekwestie te lijken. Van de andere kant: 9000 euro is niet niks. Zelfs niet op het totaalbedrag dat ik nu heb uitgegeven. Ik moet er nog even over napiekeren.

Ik wacht dus even opnieuw op de postbode die de beschikking gaat afleveren. Eens kijken wat er precies in staat en onder welke voorwaarden de steun wordt verleend.

Ik begin namelijk te zien dat ik e.e.a. bij verkoop binnen 15 jaar volledig moet terugbetalen. Dat zou ik niet eerlijk vinden omdat ik een eigen bijdrage moet betalen over het bedrag van -ik schat- zo'n 12.000 euro. Prima natuurlijk. Maar als ik bij verkoop het hele bedrag terug moet betalen, betaal ik NOG een keer 12.000 euro. En dat lijkt me minder redelijk.

Eens kijken of dat klopt en of we daar dan uit kunnen komen.


De goede kant op

09:34, 10/8/2012 .. 0 comments .. Link
De goede kant op

De mevrouw van het WMO loket heeft gebeld: de gemeente gaat waarschijnlijk m'n aanbouw vergoeden tot het (hun) maximum bedrag. Pff. Dat is een pak van m'n hart. Ze zijn om. Eerst kon ik een traplift krijgen, c.q. het bedrag dat een traplift kost (6000). Ik heb de gemeente daar vriendelijk voor bedankt, omdat ik ten eerste geen traplift nodig heb (ik heb beneden nu alles) en ten tweede dat ik door de eigen bijdrage via het CAK die 6000 euro in twee jaar terugbetaal. Sigaar uit eigen doos dus. En ik rook niet meer.

Blij dus met de nieuwe ontwikkelingen. Ja en nee.

Ja, omdat het kwartje gevallen is en ze inzien dat ik toch ergens last van schijn te hebben.

Nee, omdat het maximum van de gemeente mijn extra kosten niet dekt; het is te laag voor mij. Daarnaast weet ik dat de gemeente wettelijk niet eens een maximumbedrag mag toepassen. Ze moeten iemand met een beperking compenseren. Ook als dat wat meer kost dan hun vastgestelde maximum.

Ik wil niet ondankbaar lijken. Ik wil gewoon m'n recht. Niet meer, niet minder. Dus ik wacht nu op de postbode. Die brengt een kopie van de rapportage van de bouwkundige die de gemeente heeft ingehuurd om te kijken of en wat er nodig is. Daar staat ook een geschat bedrag in . Als dat veel hoger is dan wat de gemeente nu wil vergoeden, ga ik toch met ze in discussie. En meteen ook de formele stappen nemen, anders vervallen je rechten. Eerst in bezwaar dus. Desnoods in beroep bij de rechter, maar ik hoop dat het niet zo ver hoeft te komen.


Vergeten...

09:29, 10/8/2012 .. 0 comments .. Link
Oep, vergeten

Gistermiddag was het lopen beroerd. Hoe kwam dat? Tja, m'n siesta was niks. De bel ging en de CV monteur was er al om een uur. Meestal komt die op het eind van de middag, maar m'n vaste mannetje had denk ik vakantie. Daar gaat je rust; hij gaat naar boven, komt terug, weer naar de bus, wat vragen, op het eind weer een 'nazorg' gesprekje (het gaat wat kosten want hij is tien jaar oud) en tot slot een krabbel onder de papieren. Ondertussen gaat de telefoon nog een paar keer. Siesta? Nou, nee.

Maar lag 't daar (alleen) aan? Nee dus. Ik kwam er ineens achter dat ik die ochtend m'n Fampyra niet had ingenomen. Een paar uur later (vier) gaat 't lopen al minder. Wonderlijk spul...


na een week

14:10, 7/8/2012 .. 0 comments .. Link
Na een week

Precies een week geleden met Fampyra begonnen. Ik las zojuist dat CZ het spul vergoedt. Laten we hopen dat dat klopt, want dan is het waarschijnlijk goedgekeurd.

Gelukkig, want bij een afkeuring stopt de fabrikant met het gratis verstrekken (dat gebeurt op dit moment). En omdat het bij mij helpt, zou dat goed uitkomen. Zelf betalen kost namelijk 300 euries per maand. Dat is te doen, maar dan moet ik 'de boot verkopen'.

In het begin was ik voorzichtig postief, maar inmiddels durf ik wel te zeggen dat het werkt bij mij (bij een op de drie gebruikers schijnt het wat te doen).

=meer energie;
=meer kracht in linker arm en been

Niet zulke bizarre verbeteringen als na de ccsvi ingreep, maar zeker tof. Wie het kleine niet eert.....


{ Last Page } { Page 1 of 11 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


deel 1 dagboek op ccsvi.nl
msweb
msweb forum
This is MS
Wheelchair Kamikaze
Aalst 1
Aalst 2
Roel Beelen MD
CCSVI statistieken (tracking)
Amerikaanse site over MS
The Upright docter

Categories


Recent Entries

Facebook
Alaaf !
geen kruid
Post!
Wat nu?
De goede kant op
Vergeten...
na een week

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer