Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Chantal kookt

Home - Profile - Archives - Friends

Going to the market

Posted on 14/2/2015 at 16:34 - 0 Comments - Post Comment - Link

Nu ik ruim 2 jaar in Eindhoven woon, werd het tijd om eindelijk eens een bezoekje aan de weekmarkt te brengen. Toen ik nog in Landgraaf woonde deed ik dat regelmatig, maar hier in Eindhoven is het er nog nooit van gekomen. We hebben wel een markt in de wijk, maar deze is op woensdag. Aangezien ik full time werk, kan ik nooit naar de markt toe. Na wat zoeken op internet vond ik de Woenselse Markt. Een gezellige weekmarkt op zaterdag, echter wel zo'n 20 minuten met de fiets bij ons vandaan. Dus na een paar keer door het weer te zijn tegengehouden, ging ik vanochtend vol goede moede op pad. Heerlijk wat langs de kraampjes gestruind en uiteindelijk een berg aan verse groeten en vers fruit gekocht. Wat fijn ook, om eerst even langs alle kraampjes te lopen en te vergelijken, voordat ik een aankoop deed. Zo anders dan in de supermarkt, waar de keuze vaak toch wat beprekter is en de waren wellicht iets minder vers. Uiteindelijk ging ik met twee goed gevulde tassen weer terug naar huis. Ik verheug me nu alweer op volgende week zaterdag. :)


Cupcakes for everyone

Posted on 1/2/2015 at 14:37 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mijn ouders kwamen op bezoek, en dus wilde ik wat bakken. Ik koos er ditmaal voor om 6 worteltaart cupcakes en 6 appeltaart cupcakes te maken. Op deze manier was er voor ieder wat wils. Het recept voor de worteltaart had ik van 24Kitchen, voor de appeltaart gebruikte ik een 123 + 1 ei recept. Uiteraard beide met een eigen draai. Beide recepten heb ik gehalveerd, waardoor ik precies de goed hoeveelheid voor mijn cupcakes had. 

 

Voor de worteltaart heb je nodig: 1/2 ei, 65 gram meel, anderhalve geraspte winterpeen, 25 gram suiker, 25 ml olie, het sap van een mandarijn en een vleugje kaneel. Klop eerst het ei met de suiker en de olie los en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe. Verdeel over 6 cupcake vormpjes en bak in 25 minuten gaar, in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Voor de appeltaart heb je nodig: 1/2 ei, 150 gram meel, 100 gram boter, 50 gram suiker, 2 appels, theelepel kaneel. Kneed het ei, meel, de boter en suiker tot een deeg en laat rusten in de koelkast of vriezer. Snijd de appels in blokjes en meng met de kaneel. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken, rol uit en bekleed er de cupcake vormpje mee. Ik zou een cupcake tray gebruiken, dat is wat gemakkelijk dan papieren vormpjes. Verdeel de appels over de vormpjes en bak in 25 minuten gaar, in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Hosting door HQ ICT Systeembeheer