Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Cherryl@Istanbul

Eerste week in Istanbul

01:20, 12/2/2013 .. 0 comments .. Link
Het heeft iets langer dan een week geduurd voordat ik klaar was om mijn nieuwe blog te gaan schrijven.

Er is veel gebeurd afgelopen week, want ben tenslotte in Istanbul. Vorige week zondag heb ik voor het eerst 'chique' gegeten in een restaurant op loopafstand van school. Mijn (toenmalige) kamergenoot Selin, die overigens geen woord engels spreekt maar super lief is, en haar zus hebben mij en mijn Amerikaanse vriendinnen Siatta en Shelby begeleidt. Ik had een heerlijke Tavuk Curry, wat dus eigenlijk kip in kerriesaus is besteld, en daar krijg je standaard een beetje rijst en gebakken aardappeltjes bij. Het was zo heerlijk, en had mijn buikje lekker vol gegeten. Overigens viel het omgerekend met de prijs ook wel mee, heb totaal 16lira betaald, wat overeenkomt met €7,80. Maar omdat ik weet dat ik voor 6 lira kan eten, is dit natuurlijk wel 'duurder'.

Op die zondag was mijn kamergenoot Selin ook verhuisd naar de kamer van haar zus, dus ik had het rijk voor mezelf. In het begin vond ik het heerlijk, maar na een dag begon het wel saai te worden. Toevallig heb ik een Belgische-Turkse jongen leren kennen via mijn HU klasgenoot Floris, genaamd Hasan. Hij had mij gevraagd hoe ik het op mijn 'kot' (vlaamse woord voor kamer denk ik?) vind zo alleen, en ik gaf hem aan dat het best wel saai is af en toe. Hasan wist dat er een Belgisch-Turks meisje was die ook op campus verblijft, van kamer wilde veranderen en vroeg of ik het  leuk zou vinden om een Belgische kamergenoot te hebben. Dat wilde ik natuurlijk, aangezien het dan makkelijk is om mijn eigen taal te kunnen spreken met iemand EN het vertalen van Turkse woorden, zinnen etc.

Op dinsdag kwam Seda dus intrekken in mijn kamer, en wat was ik blij :). Belgen staan sowieso al bekend om hun socialiteit en dat ze aardig zijn, dus voelde mij geweldig. We hadden al gelijk afgesproken om een paar dingetjes samen te regelen met Hasan en Florus, zoals boodschappen doen, telefoon registreren, studenten ov halen etc. Ik voelde mij in het begin echt een leeghoofd aangezien mijn Turks echt op baby niveau is, dus vrienden hebben als Hasan en Seda is natuurlijk een dikke pluspunt.

Op de woensdag was ik de hele dag vrij, en hadden wij afgesproken om naar Carrefour te gaan om wat inkopen te doen zodat we niet steeds buiten moeten ontbijten en lunchen. Ik had mijn vertalers mee en zij zeiden ook wat ik het beste hier kon kopen, en voor goedkopere dingen moest ik naar BIM (een soort van Lidl) gaan. Later op de dag heb ik via Seda, Nida leren kennen en guess what... ZE KOMT UIT ZAANDAM! Haha, ik moest wel stiekem lachen, een Nederlandse Turk die in Zaandam woont is natuurlijk niet zo verrassend.

Donderdag had ik eindelijk echt les, en ik moet zeggen dat ik niet had verwacht dat ik het zo interessant zou vinden. Het vak heet Services Operations and Marketing, en aangezien ik marketing zo zat ben, was ik verrast hoe interessant dit wel niet is. Het was een korte lesdagje, aangezien ik om 10.30u al weer uit was. Ik had al met Seda en Hasan afgesproken om onze telefoon te laten registreren en de studenten OV op te gaan halen dus had mijn dagje daarmee gevuld. Daarna zijn we heerlijk gaan eten bij Tophane, tot nu toe mijn favoriete restaurant, samen met Seda, Hasan en Nida. Als echte 'Turken' hadden wij nog een spelletje gespeeld na het eten, genaamd Okey!. Dit is een soort van Rummicub maar ipv dat je de stenen op tafel legt, hou je ze zelf in de gaten totdat je 1x een setje van 4 stenen hebt + 3x een setje van 3 stenen. Ik vond het heel leuk om te doen en we hebben allemaal veel gelachen.

Toen we okey! aan het spelen waren, hadden wij het op een gegeven moment over de Dino Show. Blijkbaar kennen Belgen het ook, althans Hasan, lol. Heb zooooooo in een deuk gelegen om zijn vlaamse imitatie van Judeska hahaha. Seda wist niet waar we het over hadden, maar toen ik in onze kamer een FCkip video had laten zien, lag ze ook in een deuk.

Op vrijdag was het de bedoeling om te gaan shoppen in Kadikoy, alleen het was echt aan het gieten dus gingen we maar naar Optimum Mall. Samen met een van de Turkse Buddies, Ayçe, gingen Siatta, Shelby, Lexi (andere Amerikaanse meid) en nog twee andere jongens,  de outlets af. Ik was zo bij aangezien ik bij de Mango outlet, 2 broeken voor maar 12 lira heb gescoord! Goede kwaliteit voor een mooie prijs wordt iedereen natuurlijk blij van.

Zaterdag had ik met de Amerikaanse meiden afgesproken om naar de Grand Bazaar te gaan, wat uitgelopen was op een ramp. Ik wist vantevoren al dat het erg zou zijn, maar zo vervelend had ik het niet verwacht. Dit heeft een vervolg aankomende zaterdag aangezien ik dan met Seda en Nida erna toe ga. Op de terugweg besloten wij nog ff Kadikoy te bezichten, in de motterige regen. Helaas daar niets gescoord en ging met lege handen naar huis. Wat een rampdag! De bus van Kadikoy naar campus duurt normaal 45min, en nu hadden wij er 2,5u(!) over gedaan. Mijn rug, billen, benen, echt alles deed pijn de volgende dag, wat overigens ook mijn rustdagje was.

Nu is mijn officiele lesweek begonnen, en heb een vak moeten laten vallen.. Zo jammer dat de meeste vakken teveel overlappen met die van de HU. Maarja, niets aan te doen, dan een ander vak kiezen.

Lokale tijd is bijna 01.00u, dus tijd om te gaan slapen.
Eerste dag & OldCity tour.

23:53, 2/2/2013 .. 0 comments .. Link
Eerste keer dat ik een blog schrijf, so don't judge lol.

Mijn eerste dag was een ramp, niemand die engels kon behalve de international office medewerkster. Ik kreeg allemaal informatie te horen, waarvan ik vantevoren echt geen idee had. Kwam met de gedachte naar Istanboel dat ik alles geregeld had, maar helaas.. kwam soort van bedrogen uit.


Ik moet een verblijfsvergunning aanvragen, dat wist ik overigens wel, alleen niet dat ik een afspraak moest maken, helemaal naar de andere kant van Istanboel moet reizen en dat het ook nog een 200 lira gaat kosten. Balen dit..


Ook dacht ik dat mijn vakken al geregeld waren, maar moet nog een keer registreren zodat ik mijn rooster kan krijgen, dit betekent dat ik a.s. maandag nog geen lessen kan volgen.


Vandaag ben ik met de Erasmus studenten op een old city tour geweest. Was zo blij dat er mensen waren die Engels en Nederlands spraken. Als eerste hebben wij de Hagia Sophia bezocht, dit was vroeger een kathedraal in de Byzantische tijd van Constantinopel, maar werd verbouwd naar een moskee in Ottomaanse tijd en is nu een museum geworden. Ik vond het heel mooi om te zien dat Jezus toch nog veel leefde en voorkwam in deze museum, door middel van eeuwenoude mozaiek.


Daarna zijn we doorgelopen naar een van de bekendste moskeeen van de de wereld, de blauwe moskee, Sultan Ahmed mosque. Ik had met mijn domme hoofd geen sjaal meegenomen, en het is verplicht om als vrouw een hoofddoekje of iets bedekkend te dragen. Gelukkig hadden ze daar blauwe doeken, typisch voor de blauwe moskee, zodat ik toch naar binnen mocht, wel met de schoenen uit natuurlijk. Het was gigantisch groot van binnen, en vele mensen waren aan het bidden. Mooi om te zien, maar was al snel weer buiten omdat je het snel gezien hebt :).


Na de moskee hadden we een pauze van een klein uurtje. Wij als "groepje Nederlanders " + Amerikanen liepen als een malle om ergens goedkoop maar lekker eten te vinden. Uiteindelijk hebben we maar een pizzabroodje gegeten (nee, niet de turkse lahmacun).


Na onze pauze hebben we onze tour vervolgd naar de Basilica Cistern, een ondergrondse wateropslag. Prachtig om te zien, wist niet wat ik erbij moest voorstellen maar toch blij dat ik ben geweest.


Als laatste hebben we de Topkapi Palace bezocht, een oude paleis die zo groot is als heel Westerwatering. Veel gelopen en mooie dingen gezien, zoals de historische klokken, de plafond, de oude pilaren en heel gek, supermooie meubels. (Turken hebben echt smaak in meubels. :)). Na een uur te hebben gelopen, gingen we terug naar onze buddies, die ons de tour begeleiden, om vervolgens terug naar Campus te gaan.


Helaas duurde het 2,5 uur (!) voordat we weer terug op campus waren, het verkeer in Istanboel is echt één om je hart bij vast te houden. Ze kennen hier geen voorrang, geen richting aangeven, volgen de banen niet, kortom iedereen rijdt zoals hij/zij wilt.


Toen we op campus aankwamen, heb ik ff snel opgefrist en ben daarna met 2 Amerikaanse meisjes een hapje gaan eten buiten campus.Precies tegenover de ingang, heb je een aantal kleine restaurantjes waar je goedkoop maar ook lekker kan eten. Voor een volle bord rijst met kip en salade met een blikje ice-tea betaal je 6,50 lira, omgerekend 3,25euro!! We kregen zelfs ook nog lekker een kopje Turkse thee nadat we klaar waren met eten.


En toen was mijn buikje vol, ben weer naar mijn kamertje gegaan en begon dit te schrijven. Het is lokaal nu bijna 0.00u, dus tijd om te gaan douchen en slapen.


Morgen weer een dagje Istanboel ontdekken!


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Eerste week in Istanbul
Eerste dag & OldCity tour.

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer