Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
psychose Home | Profile | Archives | Friends
wat te doen als je in een 'inrichting' belandt nadat je een psychose hebt gekregen

'Psychotisch'28/9/2009

Kort geleden voelde ik me opeens 'anders'. Ik was in de war. Ik kon de realiteit niet goed meer relativeren met de onwerkelijkheid en dacht dat er dingen gebeurd waren die helemaal niet waren gebeurd. Al snel werd ik opgenomen in een psychiatrische kliniek en daar stelden ze de diagnose dat ik psychotisch was en een psychose had gehad. Na 1 gesprekje met een psychiater werd ik al aan de medicijnen gezet. Die helpen me wel weer om beter te worden, dacht ik toen... nu denk ik: het gaat er wel erg makkelijk aan toe in zo'n kliniek, het 'uitdelen' van medicatie.
Wat ik daar gezien heb: Jonge, depressieve mensen, die vooral depressief waren, suicidale gedachtes hadden en angstig waren voor de buitenwereld. De één had 2 milligram van een medicijn, de ander 5 milligram van hetzelfde medicijn. De persoon van die 5 milligram kreeg zowel antipsychotica als antidepressiva voorgeschreven, daarnaast nog een slaapmiddel. Weer een ander kreeg 5 soorten medicijnen. Toen ik hem een keer vroeg wat voor medicatie hij kreeg zei die: 2 grote en 3 kleine... De namen ervan wist hij niet eens.

Bij mijzelf speelden steeds allerlei gedachtes door mijn hoofd. Zal ik wel mijn medicijnen innemen of toch de keuze maken om dit niet te doen? Aan het begin was ik het er mee eens dat ik medicatie moest innemen, omdat het niet goed met me ging. Dit heb ik ook gedaan, enige tijd lang. Nu ik weer thuis ben, ben ik er mee gestopt. Ik kies toch voor een leven zonder medicijnen. De reden hiervoor: Ik was mezelf niet met medicijnen, had bijwerkingen en voelde me er niet goed bij. Nu neem ik alweer een maand geen medicatie meer in en ik voel me weer super. Na een moeilijke periode ga ik er weer tegenaan. Ik ben weer lekker in mijn eigen huisje en ga mijn leven weer oppakken. Die tijd in de inrichting laat ik achter me, het is nu weer tijd voor de toekomst.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer