Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Onze eerste exploratieweek

Description

Dit is het weblog van groep 4: Marjolein Kiepe, Sofie De Keghel, Nathalie De Coster, Carolien Janssens, Lorenz Dries, Tom Van der Roost.


My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends
*My Photo Album

onze laatste dag..

Vandaag begon onze dag weer vroeg....
Er moest nog het een en ander afgewerkt worden. Marjolein heeft deze morgen nog veel werk gehad om sociologie terug helemaal opnieuw te maken, want helaas met haar computer is er niets meer aan te vangen. Sofie heeft nog wat aan het visuele dagboek gewerkt wat mooi stond te pronken in de agora. Terwijl zijn Nathalie, Tom en ik nog naar Brussel geweest voor het interview met Sofie Harroche: Marketing executive van Screenvision die de bioscoopreclame in de cinemazalen in Belgie verzorgt.
Daarna moest de kaft nog wat in orde gebracht worden.... Nu zit onze eerste exploratieweek er op! We hebben er zeer veel plezier aan gehad en het was leuk om met onze groep samen te werken.

**** TEAMWORK IN MOTION *****

verslaggevers van dienst: Tom, Nathalie en Carolien x!

Posted: 15:02, 28/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

dag 4

Vandaag was het een drukke dag voor de Cinematics.

 

Het begon al goed! Marjolein die vroeg uit de veren was, komt om 10 uur fris toe op school.

Maar wanneer ze een drankje gaat halen om er stevig tegenaan te kunnen, voelt ze dat haar rugzak openscheurt. Op dat moment beseft ze dat haar laptop erin zit en probeert ze hem nog voorzichtjes te redden. Mislukte poging want met een grote plof klettert de PC op de grond. Dit met alle gevolgen vandien.

Onze taak sociologie niet meer te redden want de laptop weigert nog te werken.

Dus allen schoten we in gang om er toch het beste van te maken.

Een zware tegenslag naar het einde van onze exploratieweek, maar niets aan te doen.

 

Frans, moodboard, sociologie enz. moet nog worden afgewerkt. Het wordt dus tot in de vroege uurtjes doorwerken en dan morgen een laatste sprintje voor ons visueel dagboek.

 

Tot zover deze zenuwslopende dag.

De verslaggevers van dienst.

Sofie en Marjolein


Posted: 17:20, 27/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 3 *


Beste blogbezoeker !

Vandaag heeft cinematics weer goed gewerkt aan de opdrachten van de exploratieweek.
Groepje 4 was deze morgen in het EMI al goed aan het brainstormen zodat onze opdrachten wat meer vorm zouden krijgen. Deze voormiddag was het zeer goed weer dus hebben Nathalie en ik de enquête vragen opgesteld voor onze doelgroep met betrekking tot ons thema. Daarna zijn we naar de Meir en Rooseveltplaats getrokken om de enquêtes af te nemen
Dit leek zeer gemakkelijk tot we vaststelden dat de mensen tegenwoordig zeer druk bezig zijn en vaak geen tijd hebben . Toen we zeiden dat het een enquête was voor school hadden de meeste mensen al wat meer tijd. Zo is het ons toch nog gelukt om de enquêtes af te nemen. Ondertussen werd er nog flink gewerkt in het EMI, daar heeft Marjolein een reclamecampgne met fotoshop afgemaakt. Sofie heeft nog aan de grote hoofdtaak gewerkt en Tom heeft zich voornamelijk bezig gehouden met spaans en medialeer. Lorenz heeft ondertussen wat medialeer gedaan. Tegen 13.00u werden we met de hele groep verwacht bij meneer Van Donick. Daar hebben we onze taken wat overlopen en hebben we nadien een planning opgesteld voor de komende dagen. Zo weet iedereen perfect wat ie nog moet doen.
Zoals je kan zien heeft iedereen zowat zijn best gedaan vandaag.

Verslaggeefster van dienst Carolien x


Posted: 20:58, 24/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Dag 2!

 

Vandaag onze tweede dag. Allen waren we al vroeg uit de veren en om 9 uur stipt zouden we beginnen. Dit had gekund, hadden we niet met een technisch probleempje gezeten. De server in het EMI lag plat. Resultaat: eventjes wachten. Een hoop kostbare tijd dus!

 

Uiteindelijk zijn we toch aan het werk gegaan en hebben we de opdrachten samen overlopen. Alles is nu verdeeld en heeft iedereen weer wat slapeloze nachten voor de boeg!

 

Ook ons eerste gesprek met onze begeleider, meneer van Doninck, was inspirerend. We hebben heel wat tips gekregen wat betreft onze enquête en ons interview. Dit is gepland voor morgen, tenminste als het weer het toelaat!

 

Marjolein en ik zijn reuzenblij dat we onze allereerste opdracht hebben afgewerkt vandaag. Want de creativiteit liet enigszins op zich wachten!

 

Nu gauw naar huis en morgen een nieuwe dag alsook een gloednieuw weblogverslag!

 

Door de verslaggeefster van dienst, Sofie

 


Posted: 16:00, 23/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Ons eerste dagje

Vandaag begon voor ons de lang verwachte exploratieweek.

Om 10 uur STIPT moesten we aanwezig zijn in campus Jacob om te weten te komen wie onze groepsleden waren en wat er allemaal op het programma stond.

 

Na een korte inleiding vertrokken we dan terug richting Campus Meistraat om onze eerste opdracht te maken, namelijk het aanmaken van deze weblog. Na wat gebrainstorm en overleg besloten we om onze groep Cinematics te noemen. Ons onderwerp is namelijk: "Reclame, weggegooid geld?" . Daarna werd er nagedacht over een passende slogan in verband met ons onderwerp. Uiteindelijk werd het: "Teamwork in motion". Misschien even wat uitleg in verband met deze slogan. Teamwork in beweging, we moeten werken als een team en dat is ook toepasselijk met ons onderwerp, want in de bioscoop heb je bewegende beelden. Nadat we daar een prachtig (al zeggen we het zelf) voorblad van maakten (zie foto's), konden we snel nog een hapje eten, want om 13u30 werden we alweer in de Agora verwacht voor onze tweede opdracht.

 

13u30, aangekomen in de Agora, zien we daar een fysieke proef die er op het eerste zicht geen "piece of cake" uitziet. Over de muur klimmen, onze zenuwen testen, ... . Achteraf gezien ging alles nog redelijk vlot.

Daarna was er een opdracht in het EMI in verband met prijzen voor banners, advertenties, kortom in verband met reclame.

Als we deze vragen uiteindelijk hadden kunnen oplossen, was het tijd om te beginnen aan de laatste opdracht. Daarvoor trokken we de stad in. Ondanks onze grote inspanningen, kwamen we uiteindelijk als allerlaatste aan op school, maar toch trots dat we alles goed hadden gedaan.

 

Het was een fijne en vermoeiende dag, maar we houden ons klaar voor de volgende opdrachten.

 

De verslaggeefster van dienst.

Marjolein


Posted: 18:41, 22/11/2006
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer