Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Van alles en nog wat!

• 26/7/2010 - Zonneallergie of zwemmerseczeem

Mijn vriend en ik zijn op kampeervakantie in Playa D'Aro, Spanje. De camping ligt ongeveer een kilometer buiten het levendige centrum van Playa D'Aro en de zee ligt op tien minuten loopafstand van de camping. Het is hier erg warm, maar de zee en zwambad werken verkoelend. De mensen zijn erg vriendelijk en we hebben een kampeerplaats voor onze tent waar je u tegen zegt. De sanitaire voorzieningen zijn erg schoon en er is elke dag entertainment voor jong en oud, varierend van karaoke tot aquarobics.

Na een paar dagen zonnebakken, zwemmen en insmeren kom ik tot de ontdekking dat ik op mijn armen allemaal bultjes begin te voelen. Het lijkt op een vorm van uitslag wat ik nog nooit eerder heb gehad. Al gauw begin ik mij af te vragen hoe ik hieraan gekomen ben. Zou het de nieuwe zonnebrand zijn die op oliebasis werkt i.p.v. melk? Of komt het misschien door de hoeveelheid chloor in het zwembad?  Maar als het door het zwembad komt, waarom heeft Stephan er dan geen last van? Hoe dan ook, die bultjes zitten er en ze jeuken vreselijk. Gelukkig heb ik vanuit Nederland mijn hooikoortspillen megenomen. Die helpen enorm om het jeuken tegen te gaan. Maar het is absoluut geen pretje. Eens even googlen wat er op internet over zonneallergie staat vermeld.

Er zijn verschillende soorten zonneallergie. De meest voorkomende is Polymorfe lichteruptie. Zodra de huid na een berschermde periode weer in contact komt met zonlicht (zoals in de lente, na een lange winter beschermd te zijn geweest door kleding en verlaagde activiteit buitenshuis), ontstaan er roodheid, jeuk, bultjes en blaasjes op de plaatsen waar de huid in contact is gekomen met zonlicht. Deze vorm van zonneallergie kan na verloop van het seizoen in de zomer afnemen, maar de volgende lente komt de zonneallergie vaak weer volledig terug.

Dit klopt allemaal wel aardig. Alleen had ik er in lente geen last van. Misschien komt het omdat we een slechte en vooral koude lente hebben gehad. Ik heb de jeukende bultjes wel, maar geen blaasjes (godzijdank). Maar voorlopig even uit de zon blijven met mijn lichaam zodat de bultjes vanzelf weer over gaan. En mij door Stephan goed laten insmeren, wat  ook niet heel vervelend is.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Happenings en interessante onderwerpen uit mijn leven!

«  December 2017  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS

Friends

Page 1 of 1
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer