Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Leven met CHV

Home - Profile - Archives - Friends

7 oktober 2010

Posted on 7/10/2010 at 22:36 - 0 Comments - Post Comment - Link

Zo vandaag mijn eerste blog! Ik zou mij even voorstellen. Ik ben Claudia en ben 18 jaar oud. Sinds een jaar heb ik last van chronische hyperventilatie. Waarschijnlijk heb ik dit al langer, maar toen wist ik nog niet wat ik had. Ik schrijf deze blog om mensen een beter beeld te geven over hyperventilatie. Bij mij uit de hyperventilatie zich vooral in duizeligheid, licht gevoel in hoofd, angstig en onrustig gevoel, tintelingen in handen, vlekken voor ogen, wazig zicht, vermoeidheid, zuchten, onwerkelijk gevoel en gevoel om flauw te vallen.

Hoe zag mijn dag met CHV er vandaag uit. Ik moest lopend naar school, omdat ik mijn fietsleutel kwijt was (wat bij mij wel vaker gebeurt:P). Tijdens het lopen was ik een beetje aan het piekeren over mijn vader. Hij heeft één of andere infectie en ik maak me daar een beetje zorgen over. En ja hoor paniek en CHV geen goede combinatie. Tijdens het lopen had ik het gevoel dat ik in een film liep(onwerkelijk gevoel) en merkte dat mijn ademhaling veel te hoog zat. Ik heb even de tijd genomen om mijn ademhalingsoefeningen die ik bij de fysio heb geleerd toe te passen. Het werkte ik werd daarna weer rustiger. Erg fijn, want echt een aanval krijgen is geen prettig gevoel! Toen ik nog niet wist dat ik CHV had kreeg ik gedurig een aanval. Dit kwam omdat ik dacht dat ik een ziekte had waar ik door aan ging. Eerst dacht in aan een tumor omdat ik vaak hoofdpijn had, wazig zag en duizelig was. Tijdens het googlen naar deze symptomen kom je op de raarste site's! Ik heb ook gedacht dat ik lijde aan diabetes en huidkanker. Door deze gedachtens kreeg ik meer stress waardoor je in een soort cirkeltje terecht komt. Je hebt stress, krijgt rare symptomen, waardoor je stress erger word en vervolgends een aanval krijgt. Tijdens z'n aanval ga je trillen en gaan je hart als een gek tekeer. En na de aanval denk je zie je nu er is echt iets goed mis met me! Na een half jaar met deze klachten te hebben gelopen ben ik naar de dokter gegaan. Ik was erg bang dat ik iets ernstigs had en dat ik door de hele medische molen heen moest. Maar ik had in die week drie kort achter elkaar een aanval (op de markt, thuis en toen ik uit eten was) gehad en moest weten wat er mis met me was. Ik heb mijn symptomen aan de dokter verteld en die zei dat ik CHV had. Wat een opluchting het was niets ernstigs. Nu ik weet dat ik CHV heb zijn mijn aanvallen veel minder geworden. Toch heb ik er nog af en toe last van. Vooral op school en plekken waar het druk is. Op school heb ik soms het gevoel opgesloten te zitten. Je zit op je stoel en achter een tafel en kan niet zo maar ineens een rondje gaan lopen. Vooral hoorcollege's zijn een hel want dan zit je dus in een soort bioscoop en als je weg wil moeten er heel veel mensen opstaan voordat je er langs kunt. Maar over het algemeen is mijn CHV al veel minder! Ik hoop dat ik er morgen ook geen last van ga krijgen.

Liefs!


Hosting door HQ ICT Systeembeheer